Neshoda s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3085
12.9.18 13:52

Moje tchyně a mamka jsou na děti zase moc hodné. Já děti klidně vyřvat nechám, poslední dobou často, jsou ale mnohem starší! :) ale naši i manžela rodiče mají pořád nutkání je utěšovat, omlouvat,…nejsem z toho nadšená, ale když hlídají oni, nijak to nekomentuji a nekecám do toho. Vím, že vše, co dělají, myslí dobře. Ovšem, nechat plakat tak malé miminko by mi taky vadilo. Takže pokud by se s ní nedalo domluvit, chodila bych na procházky z tchýní, nebo ho zatím na hlídání nedávala vůbec. Manžel má na to jaký názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.9.18 13:52
@Netopýr1 píše:
Tak já zase nevím, děti mi taky kolikrát řvaly v kočáru, pak usly, vyndat je, tak mi asi neusnou a věcně se s nima tahat? Třeba ho pochovala, vrátila a když plakal, tak ho nechala než usnul, na tom nevidím nic špatného. Však ono se tomu dítěti taky nic nestane, když si chvíli pobrečí. Spíš se divím, že ti to říkala, mohly jste mít klid obě. Manžel stojí za tebou?

Ja myslim, ze je jedna vec, kdyz breci unavou a uz vidim, ze kazdou chvili usne. Ale kdyz se ten plac stoci v hysterickej rev, tak bych si ho rozhodne vzala k sobe. A ona praktikuje za zadnou cenu neutesovat a hlavne nenosit. A ano manzel stoji za mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.9.18 13:54

Já když to občas čtu,tak bych vám půjčila svoje dítě. To řve před každým usínáním,ať ho chováme,vozíme v kočárku,v nosítku,v náručí…a nejrychleji usne,když ho položím do postýlky a zůstane sám. Jinak je naprosto normální a tohle dělá od narození. Nikdo ti neříká,že musíš dítě tchýni půjčovat,ale aby se to jednou neobrátilo proti tobě. Osobně tu snahu maminek,aby dítě za žádnou cenu nebrečelo,nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.9.18 13:56
@Aduš8 píše:
Já když to občas čtu,tak bych vám půjčila svoje dítě. To řve před každým usínáním,ať ho chováme,vozíme v kočárku,v nosítku,v náručí…a nejrychleji usne,když ho položím do postýlky a zůstane sám. Jinak je naprosto normální a tohle dělá od narození. Nikdo ti neříká,že musíš dítě tchýni půjčovat,ale aby se to jednou neobrátilo proti tobě. Osobně tu snahu maminek,aby dítě za žádnou cenu nebrečelo,nechápu.

Taky ho necham chvili plakat, nez usne. Vzdy usina s placem, ale on mel pry zachvat, coz uz bych resila, teda ja osobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.9.18 13:57
@winquee píše:
Ja myslim, ze je jedna vec, kdyz breci unavou a uz vidim, ze kazdou chvili usne. Ale kdyz se ten plac stoci v hysterickej rev, tak bych si ho rozhodne vzala k sobe. A ona praktikuje za zadnou cenu neutesovat a hlavne nenosit. A ano manzel stoji za mnou.
Mně třeba manžel takhle malého z kočárku vyndaval a pak mi hysterický řval,kdykoli jsem ho tam položila,protože si zvykl,že tatínek ho vždycky vezme do náruče. Takže ano,nechala jsem ho brečet,dokud ho to nepřešlo,protože bych ho za chvíli mohla jen nosit a kočár vyhodit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
12.9.18 13:59

@winquee nojo no a manžel to evidentně přežil a ještě sis ho vzala. Tak když hlídání nepotřebujete, tak ji ho nedávej. Já mám děti starší, 5 a 2,5 roku, hlídání žádný a věř mi, co bych za nějaký dala. Jen se mi to prostě pořád moc nezdá, většina babiček je z dětí poprděná, na druhou stranu, moje děti měly třeba v půl roce osm kilo a nedivím se 50ti lety nebo starší ženský, že se s ním nechce tahat, to by se mi taky nechtělo. Mimochodem tys u toho byla, že víš, že hystericky řval? Jestli ti to tchyně teda takhle do detailu popisovala, tak je sebevrah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
12.9.18 14:05
@winquee píše:
Ja myslim, ze je jedna vec, kdyz breci unavou a uz vidim, ze kazdou chvili usne. Ale kdyz se ten plac stoci v hysterickej rev, tak bych si ho rozhodne vzala k sobe. A ona praktikuje za zadnou cenu neutesovat a hlavne nenosit. A ano manzel stoji za mnou.

na to je jediná rada což jistě víš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
12.9.18 14:06

Nevím no. Já teda malýho na hlídání naštěstí neměla potřebu dávat, když byl takhle malej. Teď, je mu tři a půl, jsem byla v nemocnici a tchýně se nabídla, že si ho na ten týden vezme. Byla jsem ji vděčná, ač vím, že má také výchovné metody, se kterými úplně nesouhlasím. Ale byl u ní, tudíž platila její pravidla. Syna to nepoznamenalo, žije a překvapivě se k babi zase těší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.18 14:09
@MyDestinka píše:
Nevím no. Já teda malýho na hlídání naštěstí neměla potřebu dávat, když byl takhle malej. Teď, je mu tři a půl, jsem byla v nemocnici a tchýně se nabídla, že si ho na ten týden vezme. Byla jsem ji vděčná, ač vím, že má také výchovné metody, se kterými úplně nesouhlasím. Ale byl u ní, tudíž platila její pravidla. Syna to nepoznamenalo, žije a překvapivě se k babi zase těší ;)

Tak snad nema babicka v pravidlech pekne jednou za cas profackovat :D kdyz je to podle tech JEJICH pravidel

• Citovat
  • Upravit
802
12.9.18 14:11
@Anonymní píše:
Tak snad nema babicka v pravidlech pekne jednou za cas profackovat :D kdyz je to podle tech JEJICH pravidel
:lol: doufejme.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
12.9.18 15:59

Podívej, neřeš prkotiny. Kdybys měla víc dětí, budeš ráda, že si aspoň jedno někdo na chvilku vezme a povozí ho a nebudeš řešit, jestli brečelo nebo ne. Věř, že dítě toto přežije úplně bez následků.
Buď ráda, že má babička o vnuka zájem a nehroť vztahy. Navíc tvůj manžel je po její výchově asi v pořádku, když sis ho vzala ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
12.9.18 16:33
@winquee píše:
Ja bych za to hlidani byla rada, ale vedomi, ze nekde muj syn place a nikdo mu nepomuze, me stresuje. ( tchyne rika, ze chce vozit, abych si odpocala, coz je pravy opak toho, co se ve skutecnosti stane)
Asi je na to dítě ještě malé ,tak to.zatim odlozte a je po problémech
@rozand píše:
Dovézt ho domů, pokud nešel upokojit například chováním? Tak to teda dělám já, když vozím děti příbuzných. :think:

Jo,souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.18 23:24

Já mám opačný problém. Tchyně by chovala pořád a na rukou nosila malou. Musela jsem tchyni trochu upozadit. Bydlíme v jednom domě. Měli jsme ji v bytě denně, bylo to trošku na palici. U nás stačila domluva a čas. Malá v kočárku být nechtěla, ale změnila jsem mléko a je klid a malá si kočár užívá, takže není díky bohu důvod tahat. Jinak co se pláče týče, tak na pofňukávání nereaguju, zkouknu, jestli má dudel a jestli se něco neděje, co nemá. Reaguju prakticky jen na ‚hladový‘ pláč, jinak fňukací pokusy, které platí na babičku, statečně ignoruju. Vím, že je malá hračička, stačí jí pověsit nový předmět nad postýlku. Vydrží tak dlouho. V kuchyni ji mám v cestovní postýlce, aby mě viděla. Usínací pláč a vztek jsou občas hustý. Když je to fakt extrém, tak si malou vezmu do postele, hajnem si vedle sebe a položím na ni ruku, aby věděla, že jsem tam. V tu chvíli tuhne jako veka. Když nemůže zabrat v kočáře, tak rytmicky přesýpám chrastítko. Postupně to přestává potřebovat. Nepřipisuju to rodičovskému umu, ale mám prostě skvělé miminko. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
13.11.18 04:46

@Veronika.Berta spíš než skvělé miminko bych řekla miminko které začalo rezignovat, protože ví že ač řve sebevíc nikdo ho nepochová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33741
13.11.18 09:11
@winquee píše:
Ahoj holky. Neshodla se tu nektera z vas taky ve vychove sveho ditete s tchyni? Ta moje praktikovala na svych detech “nechat vyrvat” a vadi ji, ze ja sveho syna chovam, kdyz ho neco trapi. Chtela by ho chodit vozit v kocaru, ale naposledy ho vozila a pak mi rekla, ze ho tam nechala dlouho vyrvat. Uz ji ho davat nebudu, navic ma teprve 6 mesicu. Bohuzel v lednu nastupuju do prace na 4 smeny mesicne a tak ho nebudu mit u sebe, poverila jsem ale manzela a ten se synem bude doufam cely den, ale jistotu nemam nikdy.

No a její děti mají nějakou újmu z toho že je nechala vyřvat? Ono to bylo úplně normální, protože dřív ženský neměli tolik času na to aby dítě chovaly sotva zaknouralo. Když chvilku brečí, tak se mu fakt nic nestane neboj se. V klidu jí požádej aby ho dovezla domů, když nebude možné ho utišit a je to. Proč hned, nebudu jí ho dávat? To je zbytečný ne? Je to přece babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová