Neshoda s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3224
15.12.18 20:04

@dedrichov možný to je..ale opravdu u syna pozoruji že si vše vynucuje řevem protože mu to jako malemu prochazelo… k dceři mám odmala uplně jiný přístup - a už od roka ví co muže, nemuže , za co dostane pres ručičku -pak už to nedělá…syna jsem nikdy nenechávala v autě , všude ho tahala, vše se točilo kolem nej…a bohužel je rozmazlený , ted se to snažim zlomit ale už je to boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
15.12.18 20:15
@arinecka píše:
Zakladatelka ho stejne nepusti, tak je zbytecne to resit :mrgreen: Babicka by s timhle vsim musela pocitat, nikdo nevi co se muze stat. Moje dcera byla s babickou kdyz ji bylo pet a vsechno v pohode :nevim:

5 jo, to se domluví, ale ti 3leťáci ještě často teskní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
15.12.18 20:17
@axelina píše:
@dedrichov možný to je..ale opravdu u syna pozoruji že si vše vynucuje řevem protože mu to jako malemu prochazelo… k dceři mám odmala uplně jiný přístup - a už od roka ví co muže, nemuže , za co dostane pres ručičku -pak už to nedělá…syna jsem nikdy nenechávala v autě , všude ho tahala, vše se točilo kolem nej…a bohužel je rozmazlený , ted se to snažim zlomit ale už je to boj

Já Ti rozumím, mám děti ve stejném složení. A postupem času vidím, jak je to vše v nich, že se dá něco jen tak usměrnit. Syna bych se snažila motivovat, usměrňovat a vést, ale určitě ne zlomit. Ale přesně vím, jak to myslíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.12.18 20:33
Holky děkuju za názory, je to složité, tchýni věřím o to nejde, jde o to, že já bych dceru na tak dloho a tak daleko nezvládla pustit. I pro to, co píše
@dedrichov píše:
Takhle jsem to nemyslela. Když bude 3leté dítě na 14 dní a nocí tisíc km daleko, co když bude špatně snášet cestu, klima, jídlo, stesk, cokoliv …

Budu před porodem, nebudu schopna pomoct. Prostě se obrním, navrhnu alternativu a snad to tchýně vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 11:17

Jak by jste se zachovali vy v mém případě.

Syn má tchýni moc rád. Už od narození jsme jezdili často ke tchánům, takže syna viděli vyrůstat, zapojovali se. Nicméně jsem pro syna od začátku měla stanovený režim, co se týče odpoledního spánku, večerního spánku atd. Když byla nějaká rodinná oslava a hlídání nebylo, prostě jsem malého vzala a v 7 max v 8 večer s ním šupajdila domů, což se tchýni vždy nelíbilo. Já ale zastávám pravidla, že dítě nemá být u toho, když se dospěláci baví a chlemtají.. Nikdy se mnou skrz výchovu nesouhlasila. A běda, jak bych malému za něco vynadala, placla po ruce nebo zadku, když zlobí. Jenže teď už to graduje.. Syn k ní občas jede i na dvě noci. Jde spát klidně až v 11 hodin večer, v obchodě ho nechá lítat a dávat do košíku na co si jen vzpomene, Ikdyz si vybere a usmyslí, že chce boty, ona mu je koupí. Když se jí, dovolí mu otevřít i tři jogurty naráz, které samozřejmě stejně nesní, protože mu nechutnají, ona prostě jde a udělá mu na jídlo něco jiného. Když dojede od babičky, je to něco šíleného. Učím ho jíst u stolu, chodit spát mezi 7-8 hodinou, protože vstává do školky. Snažím ho vést k tomu, aby si věcí vážil, hračky si po sobě uklízel. Posledně, když od babičky dojel a mělo se jít spát tak, jak je u nás zvykem, předvedl takový Divadlo. Řval jak mě nemá rád, že mě nechce, pokousal mi rameno, plival po mě, kopal a dokonce po mě vztáhl ruku. . Ona je taková, že i když syn zlobí, furt mu do hlavy štěpuje, že je strašně hodný. Jo ona mu už na zadek dala, ale takovým způsobem, že to syn pobere jako formu hry, a vlastně se tomu oba strašně smějí. Já ani přítel si už nevíme rady, vysvětlovali jsme ji stokrát, že si tohle nepřejeme. Důrazně ji to přítel doslova zakázal. Malej má prostě pak v hlavě strašný guláš a neví, co je správné a co ne. Zvykl si, že když si rozbije hračku nebo něco jiného, babi koupi novou. Mám ji přestat malého dávat, aby konečně pochopila, že tudy cesta nevede? Jak by jste se zachovali vy. Tchán je naštěstí rozumný a snaží se syna vést přísně, ale tchýně tuhle snahu shazuje, věčně se hádají a to i před synem.. :cert: ( Syn čerstvě 3r)

• Citovat
  • Upravit
106439
7.1.19 11:23
@Anonymní píše:
Jak by jste se zachovali vy v mém případě.Syn má tchýni moc rád. Už od narození jsme jezdili často ke tchánům, takže syna viděli vyrůstat, zapojovali se. Nicméně jsem pro syna od začátku měla stanovený režim, co se týče odpoledního spánku, večerního spánku atd. Když byla nějaká rodinná oslava a hlídání nebylo, prostě jsem malého vzala a v 7 max v 8 večer s ním šupajdila domů, což se tchýni vždy nelíbilo. Já ale zastávám pravidla, že dítě nemá být u toho, když se dospěláci baví a chlemtají.. Nikdy se mnou skrz výchovu nesouhlasila. A běda, jak bych malému za něco vynadala, placla po ruce nebo zadku, když zlobí. Jenže teď už to graduje.. Syn k ní občas jede i na dvě noci. Jde spát klidně až v 11 hodin večer, v obchodě ho nechá lítat a dávat do košíku na co si jen vzpomene, Ikdyz si vybere a usmyslí, že chce boty, ona mu je koupí. Když se jí, dovolí mu otevřít i tři jogurty naráz, které samozřejmě stejně nesní, protože mu nechutnají, ona prostě jde a udělá mu na jídlo něco jiného. Když dojede od babičky, je to něco šíleného. Učím ho jíst u stolu, chodit spát mezi 7-8 hodinou, protože vstává do školky. Snažím ho vést k tomu, aby si věcí vážil, hračky si po sobě uklízel. Posledně, když od babičky dojel a mělo se jít spát tak, jak je u nás zvykem, předvedl takový Divadlo. Řval jak mě nemá rád, že mě nechce, pokousal mi rameno, plival po mě, kopal a dokonce po mě vztáhl ruku. . Ona je taková, že i když syn zlobí, furt mu do hlavy štěpuje, že je strašně hodný. Jo ona mu už na zadek dala, ale takovým způsobem, že to syn pobere jako formu hry, a vlastně se tomu oba strašně smějí. Já ani přítel si už nevíme rady, vysvětlovali jsme ji stokrát, že si tohle nepřejeme. Důrazně ji to přítel doslova zakázal. Malej má prostě pak v hlavě strašný guláš a neví, co je správné a co ne. Zvykl si, že když si rozbije hračku nebo něco jiného, babi koupi novou. Mám ji přestat malého dávat, aby konečně pochopila, že tudy cesta nevede? Jak by jste se zachovali vy. Tchán je naštěstí rozumný a snaží se syna vést přísně, ale tchýně tuhle snahu shazuje, věčně se hádají a to i před synem.. :cert: ( Syn čerstvě 3r)

no asi jí zatrhni kontakt s vnukem ,když ti to nevyhovuje .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
7.1.19 11:26

tak toto bych si líbit nenechala, zkusila bych si s ní ještě jednou sednout a vysvětlit, že takto opravdu ne, že malý má pak v hlavě z toho guláš a narovinu jí řekla, že pokud nebude akceptovat naše pravidla, tak jí ho přestanu dávat. Nemyslím si, že je špatně když babičky vnoučata trošku rozmazlují, ale nechat je jak dříví v lese a v podstatě shazovat výchovu rodičů, to je špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
7.1.19 11:27
@Anonymní píše:
Jak by jste se zachovali vy v mém případě.Syn má tchýni moc rád. Už od narození jsme jezdili často ke tchánům, takže syna viděli vyrůstat, zapojovali se. Nicméně jsem pro syna od začátku měla stanovený režim, co se týče odpoledního spánku, večerního spánku atd. Když byla nějaká rodinná oslava a hlídání nebylo, prostě jsem malého vzala a v 7 max v 8 večer s ním šupajdila domů, což se tchýni vždy nelíbilo. Já ale zastávám pravidla, že dítě nemá být u toho, když se dospěláci baví a chlemtají.. Nikdy se mnou skrz výchovu nesouhlasila. A běda, jak bych malému za něco vynadala, placla po ruce nebo zadku, když zlobí. Jenže teď už to graduje.. Syn k ní občas jede i na dvě noci. Jde spát klidně až v 11 hodin večer, v obchodě ho nechá lítat a dávat do košíku na co si jen vzpomene, Ikdyz si vybere a usmyslí, že chce boty, ona mu je koupí. Když se jí, dovolí mu otevřít i tři jogurty naráz, které samozřejmě stejně nesní, protože mu nechutnají, ona prostě jde a udělá mu na jídlo něco jiného. Když dojede od babičky, je to něco šíleného. Učím ho jíst u stolu, chodit spát mezi 7-8 hodinou, protože vstává do školky. Snažím ho vést k tomu, aby si věcí vážil, hračky si po sobě uklízel. Posledně, když od babičky dojel a mělo se jít spát tak, jak je u nás zvykem, předvedl takový Divadlo. Řval jak mě nemá rád, že mě nechce, pokousal mi rameno, plival po mě, kopal a dokonce po mě vztáhl ruku. . Ona je taková, že i když syn zlobí, furt mu do hlavy štěpuje, že je strašně hodný. Jo ona mu už na zadek dala, ale takovým způsobem, že to syn pobere jako formu hry, a vlastně se tomu oba strašně smějí. Já ani přítel si už nevíme rady, vysvětlovali jsme ji stokrát, že si tohle nepřejeme. Důrazně ji to přítel doslova zakázal. Malej má prostě pak v hlavě strašný guláš a neví, co je správné a co ne. Zvykl si, že když si rozbije hračku nebo něco jiného, babi koupi novou. Mám ji přestat malého dávat, aby konečně pochopila, že tudy cesta nevede? Jak by jste se zachovali vy. Tchán je naštěstí rozumný a snaží se syna vést přísně, ale tchýně tuhle snahu shazuje, věčně se hádají a to i před synem.. :cert: ( Syn čerstvě 3r)

Ja bych ho tam nedavala. Ted jde o to, co partner.
Kdyz si neda rict, tak by tam nesel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.1.19 11:27
@Anonymní píše:

Já bych to brala tak, že když je syn u babičky, ať platí jejich pravidla. Pokud ho to na životě neohrožuje, ať si mu kupuje, co chce. Pokud ti to nevyhovuje, jezdi tam jen s ním, nebo jí ho nedávej hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
7.1.19 11:28
@Venetia píše:
no asi jí zatrhni kontakt s vnukem ,když ti to nevyhovuje .

To ne, to by ublizila synovi, kdyz ma babicku rad.
Ja nych zacala silne pusobit na syna v tom smyslu, ze doma je doma a u babicky je u babicky. Aby zacal vnimat zmeny rezimu. Ze doma plati jina pravidla, a u babicky je volny rezim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
7.1.19 11:33
@cecetka píše:
To ne, to by ublizila synovi, kdyz ma babicku rad.
Ja nych zacala silne pusobit na syna v tom smyslu, ze doma je doma a u babicky je u babicky. Aby zacal vnimat zmeny rezimu. Ze doma plati jina pravidla, a u babicky je volny rezim.

tak to má být , ale zakladatelce se to asi nelíbí a potřebuje ,aby babička fungovala dle jejího diktátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
7.1.19 11:33

V tomhle případě bych stanovila pravidla.Pokud by neslyšela řešila bych rázně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
7.1.19 11:34

:? Já to beru tak, že co je u babičky je tam a nechci vědět co dělali (dcera je starší, takže toho už dost i sama řekne) jako že jela v autě z kopce na předním sedadle :roll: ale jak přijede domu platí normální pravidla jako dřív a je to. To že nemusí u babičky nic je problém babičky, ne můj. Ale velké problémy s tím nemáme, sice to zkouší, ale u mě nepochodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.1.19 11:38
@Russet píše:
Já bych to brala tak, že když je syn u babičky, ať platí jejich pravidla. Pokud ho to na životě neohrožuje, ať si mu kupuje, co chce. Pokud ti to nevyhovuje, jezdi tam jen s ním, nebo jí ho nedávej hlídat.

Tohle pravidlo ale může platit v případě, že dítě chápe, že doma není u babičky a u babičky není doma. Pokud babička jede styl „výchovy“, na který pak rodiče doma několik dní doplácí, než se synáček zase srovná, tak to v pořádku není. Možná až povyroste a bude chápat, že něco jiného může u babičky a něco jiného doma, dejme tomu.

V tuto situaci bych jí syna hlídat nedávala, chodila bych na návštěvy s ním, aby tchýně nebyla ukřivděná, že jí vnoučka odpíráš. Jen pozor, aby ses někdy nedostala do situace, že její hlídání budeš nutně potřebovat, to by byla na koni a mohlo by to být ještě mnohem horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24185
7.1.19 11:38
@Anonymní píše:

Já bych to rozdělila na dvě části. Jedna, která by mě sice vadila, ale neřešila bych ji - to je to chození spát, případně ať si klidně rozdělá tři jogurty, když to babičce nevadí. A na část, kterou bych neakceptovala - to je kupování všeho co si zamane.

Každopádně doma by měl stejný režim jako dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová