Neshoda s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.1.19 13:27
@unuděná píše:
Hele, ale že tvoje dítě nerozhodí změna režimu je věc pěkná, nicméně ne samozřejmá. Moje děti to například taky nenesou moc dobře. A to třeba i jen o hodinu pozdější spaní. Ráno vstanou normálně a celý den jsou napřeshubu :mrgreen: A že kupuješ dítěti novou hračku, když si nějakou rozbije a nahrazuješ jídlo, které nechce nějakým, o které si řekne, zase vypovídá dost o tobě ;)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 13:46

To že po mě plival, kopal, kousal. Tohle má, když právě dojede od babičky. Těsně po příjezdu je schopný stát u dveří a vztekat se. Když na synovi vypozoruju, že mu opravdu oběd zrovna nechutná, dám něco jiného. Ale pokud nechce jíst, protože má zrovna chuť na sladké, nic jiného nedostane. Mám pocit, že v dnešní době dělají rodiče dělem otroky. A ano, já jsem ten typ mámi, že na zadek nebo po ruce dám, když je něčeho moc. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
53190
7.1.19 14:01
@Anonymní píše:
To že po mě plival, kopal, kousal. Tohle má, když právě dojede od babičky. Těsně po příjezdu je schopný stát u dveří a vztekat se. Když na synovi vypozoruju, že mu opravdu oběd zrovna nechutná, dám něco jiného. Ale pokud nechce jíst, protože má zrovna chuť na sladké, nic jiného nedostane. Mám pocit, že v dnešní době dělají rodiče dělem otroky. A ano, já jsem ten typ mámi, že na zadek nebo po ruce dám, když je něčeho moc. :pankac:

Jo, přesně tohle jsem se tu snažila vysvětlit, vidím, že jsem tě pochopila správně :palec: Víš co ještě můžeš zkusit? Vysvětlit to tchýni nikoli z pohledu, co je vhodnější pro toho kluka, ale ze svého - že tobě a manželovi svým přístupem přidělává spoustu práce navíc, že je doma zbytečně dusno třeba kvůli tomu, že se vrátí nevyspalý nebo přecukrovaný ;) Jestli je babička aspoň trochu rozumná ženská, tak si nechá říct. Ale jinak si stojím za tím, co jsem napsala prve. V rámci zachování duševního zdraví a výchovné pohody, bych jí momentálně syna na delší dobu nedávala. Choďte na návštěvy (ať můžeš rozumně včas zakročit), zvi babi k vám, ale dokud nebude respektovat, že určité věci si nepřeješ, tak holt žádné víkendovky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.1.19 14:08
@Venetia píše:
tak to má být , ale zakladatelce se to asi nelíbí a potřebuje ,aby babička fungovala dle jejího diktátu.

hmmm a tobe prijde, ze babicka to ma nastavene nejak rozumne? Spat kdy se mu chce, litat po obchode jako nerizena strela, 3 otevrene jogurty, ktere nesni a pak stejne dostane neco jineho? Mne teda prijde, ze zakladatelka nema nijak extremni naroky. A nechapu, proc to tchyni dela potize pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 14:19

@unuděná Když ono je to tak strašně těžké. Ona si říct nedá.. Jak není něco podle jejího, je zle. Vztah spolu máme hezký s tchýni, je jako druhá máma, ale furt mezi sebou nějaký hranice máme.. Jak se najede na téma výchova dětí, jsme v sobě a tady se naše cesty úplně rozcházejí. Přítel s tím taky nedokáže nic udělat. Ani jeho neposlouchá..A přestat ji ho na noc dávat nebo dokonce utnout úplně na nějaký čas mezi nimi kontakt, to by bylo velký zle potom. Moje máma má naštěstí stejnou výchovu jako já. Fakt nevím, jak to řešit. Ona nerespektuje ani doktory, nikoho. Všichni jsou hloupí, ona ta nejchytřejší. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.19 14:50

@warita Jako z návštěvy v obchodě se mi dělají mžitky před očima po tom, co dojde od babičky. Dokáže tam stropit takovou scénu skrz bonbóny, že je chce a já se tam s ním o ně dokonale přetahují, ale nepolevím. Zkouší to, co mu u babičky projde. Vlastně mi to přijde celé padlé na hlavu. My se snažíme dítě nějak vést a babička to vše shazuje a dělá úplný opak. Mě jde ale především o syna. Má v tom guláš a pak má tyhle stavy vzteku, nechápe to.. A samozřejmě se pak neobejdu bez toho, aniž bych si od něj nevyslechla, že mě nemá rád, protože něco zákažu. :(

• Citovat
  • Upravit
21593
7.1.19 14:59

Ja od tchyne taky slysela, ze babicky jsou od toho, aby rozmazlovaly. Konkretne mela na mysli sladke, ze to je jako OK, ze babicka cpe do decka sladkosti.

Nesouhlasim. Pokud se ja snazim nastolit rezim, ze se bude papat predevsim solidni jidlo, t.j. maso, zelenina priloha a „nekdo“ mi to sabotuje tim, ze malou krmi sladkym a ona pak nechce jist to normalni jidlo, protoze si mysli, ze dostane neco jineho, lepsiho, tak TO JE PROBLEM. Tady by pomohla duslednosta a nic jineho nez duslednost. A ta duslednost chybi, protoze babicka ma pocit, ze musi malou rozmazlovat.

Ale hlavne. Pokud by ji nikdo nikdy zadne sladke nenabidl, tak by ani nevedela, ze sladke existuje. Diky moji matce, ktera ji tim shitem furt laduje, to vi az moc dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
7.1.19 14:59
@Anonymní píše:
@warita Jako z návštěvy v obchodě se mi dělají mžitky před očima po tom, co dojde od babičky. Dokáže tam stropit takovou scénu skrz bonbóny, že je chce a já se tam s ním o ně dokonale přetahují, ale nepolevím. Zkouší to, co mu u babičky projde. Vlastně mi to přijde celé padlé na hlavu. My se snažíme dítě nějak vést a babička to vše shazuje a dělá úplný opak. Mě jde ale především o syna. Má v tom guláš a pak má tyhle stavy vzteku, nechápe to.. A samozřejmě se pak neobejdu bez toho, aniž bych si od něj nevyslechla, že mě nemá rád, protože něco zákažu. :(

A co by se stalo kdyby jsi mu ty bonbóny koupila? On se nějak precpava sladkým, že mu to zakazujes? Já dceři bonbóny koupím nebo na co má chuť, stejně z toho pytlíku sní tři a pak to akorát láká mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 15:14

@Alušáček protože to byli dva dny po Mikuláši. Takže doma sladkého až až. Jindy mu je koupím, to jo. Ale šlo i o princip. Ukázat mu, že to co prochází u babičky, u mě neprojde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.19 15:15

@Alušáček Navíc ho ucim slovíčka prosím, děkuji a ne „já chci“

• Citovat
  • Upravit
458
7.1.19 15:24

Anonymní, to je dobrej hardcore, jiná varianta, pokud s tchýní není domluva, než omezit alespoň na čas kontakt není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
7.1.19 15:55
@Anonymní píše:
@Alušáček Navíc ho ucim slovíčka prosím, děkuji a ne „já chci“

A kolik mu je že neumí poprosit a poděkovat? Jinak asi to máš opravdu těžké, když se s tchyni tak zásadně neshodnete ve výchově.. Akorát mě ty uvedené příklady nepřišly nějak zásadní, myslím že je běžně, že u babiček vládne volnější režim a bonbóny chce v obchodě každé dítě.. Radu nemám, já to v dětství měla opačně, hodnou maminku a babičku hrozně prisnou, nechtěla jsem u ní být ani za nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
7.1.19 15:57

Tak mě by se to taky nelíbilo, co popisuješ, ale pořád je to takové…že co oči nevidí, srdce nebolí. Já bych jí jenom řekla, já to dělám takhle a takhle, pak si nestěžujte, že vám bude dělat bugr, když bude přetažený, že mu taky v obchodě nekoupím vše apod. Jinak píšeš rozumně, já taky většinou koupím sladké, ale po Mikuláši jsem ze stejného důvodu několikrát odmítla, z principu. Stejně tak s jídlem. Ano, pokud většinou jí vše a něco nesedne, nehrotím to, ale jídlo ne a bonbonky ano nepodoruju…stejně. Co mě ale zaráží je, pro mě, extrémní reakce malého na změny od babičky k vám. Máme v péči i manželovi děti z prvního manželství, stejně tak naše děti chodí k babičkám…a ano, zkouší, ale nikdy jsme nezažila tak extrémní reakce. Max. řeknu, že tě babička_maminka nechá její věc, tady ne. Ale oni to na mě extra nezkouší ani. Když malé bylo kolem 2, tak moje máma, že se s ní nedá jít do obchodu, aniž by jí koupila sladké - což jsem nechtěla, protože měla rozjetý ekzém. Přitom já jsem jí v té době řekla ne a v klidu. U nich věděla, že stačí zakňourat, když ne, tak přitvrdit. Nevím, zkus se zamyslet, že trvá několik dnů, než se srovná, 3 už není zase tak málo, aby nechápal, že u vás to neprojde. Jak často a na jak dlouho je u babičky?

Příspěvek upraven 07.01.19 v 16:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.1.19 16:00
@Alušáček píše:
A co by se stalo kdyby jsi mu ty bonbóny koupila? On se nějak precpava sladkým, že mu to zakazujes? Já dceři bonbóny koupím nebo na co má chuť, stejně z toho pytlíku sní tři a pak to akorát láká mě :lol:

Jezis,ty to mas nejak zvlastne nastavene.Ty bys vazne svemu diteti koupila bonbony na zaklade jeho sceny v obchode? 8o Nebo bys mu je hned z kraje povolila,aby byl klid?Takhle prece vychova nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
7.1.19 16:09
@unuděná píše:
Jezis,ty to mas nejak zvlastne nastavene.Ty bys vazne svemu diteti koupila bonbony na zaklade jeho sceny v obchode? 8o Nebo bys mu je hned z kraje povolila,aby byl klid?Takhle prece vychova nefunguje.

Moje dítě dělalo scény naposledy ve 2 letech,z různých příčin, ne kvůli bonbónum… Dcera když jde se mnou nakupovat si vždy může něco vybrat, jednu věc, jedno jestli kinder vejce, bonbóny nebo zvejkacky žádné scény se u nás tudíž nekonají.. Kupodivu mám dítě vychovanejsi než tazatelka, děkuje, nedělá scény, nekope, neplive ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová