Neshoda s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5501
7.1.19 21:54
@Anonymní píše:
@unuděnáUškodit ne. Ale představa, že mám rýmu, dávivý kašel (bronchitidu) a místo čerstvého vzduchu mi k hlavě někdo pověsí čerstvě vyprané navoněné prádlo? :roll:

Mne to teda je naopal velmi prijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.1.19 22:01

To pradlo za me taky ok :palec: Porad lepsi nez zasmradlej rucnik ze skrine namocenej ve vode :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 22:21

@Netopirek To ja vím. Nám bylo doporučeno při záchvatech kašle ho zabalit do deky, otevřít okno a dýchat studený vzduch, v létě zase otevřít třeba lednici nebo mrazák.. A hlavně zvlhčovat vzduch právě tím, že se přehodi mokrá plena nebo ručník na topení či postýlku. Čerstvě vyprané prádlo bych pověsila na postýlku, ale tím že bylo fakt extrémně voňavé, mi to přišla jako hloupost. Beru to z mého pohledu, protože já když mám kašel, na který hodně trpím, tak me vůně čerstvě výpravného prádla víc dráždí a dusí.

• Citovat
  • Upravit
7478
7.1.19 22:21

Jako opravdu každý víkend?To mi přijde hrozně moc,za sebe bych nedala.Jednak v kombinaci s miminem žárlivost a teda v tom případě velký vliv babičky.Jestli partner pracuje přes týden,tak jediná doba kdy můžete být spolu jako rodina celodenně a bez něj :think: A přijde mi divné,že se vaše rodina hadá mezi sebou.To by si naši v životě nedovolili něco vykládat tchánům,když pomineme patologie typu že by mě manžel bil. Sice výjimečně pustím chlup,ale máma mi tak nějak nestranně k tomu něco řekne,ale řešíme si mezi sebou.Nevidim důvod,aby prarodiče měli dítě ve 3 letech každý víkend…takhle velké dítě potřebuje především rodiče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 22:48

Ono je tu více faktorů, proč takhle rozepře mezi nimi vypukla, to ale rozvádět do detailů nechci.. Přítel je přes týden v práci, víkendy dělá na bytě, aby bylo vše brzy hotové.. na celý víkend tam syn nechodí, stane se jednou za čas, že u nich je dva dny, ale většinou jen přes noc . A to si ho vezme babi až třeba kolem čtvrté a druhý den také tak doveze. Sourozence snáší skvěle, je to velký pomocník a chrání si ho.. Tím že přítel je buď v práci nebo na bytě, není tolik času, abychom k babi jeli, tím pádem se snažím udržet nějaký kontakt mezi tchýni a synem aspoň takhle, protože se navzájem milují. Jenže má to ty své neduhy a snažím se najít nějaké řešení, bez toho aniž bych mezi nimi přerušila kontakt. K nám domů ona jít nechce, Ikdyz ji nikdo nikdy nezakázal za námi dojet.

• Citovat
  • Upravit
23966
7.1.19 22:52

V tomhle případě je buď a nebo. Pokud se tchýně nechtěla přizpůsobit doteď, už se nezmění. A nebo ne natrvalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.1.19 07:32
@unuděná píše:
no tohle je taky takove zvlastni-diteti uskodi vune??chapu,ze mu nechces davat preavivazovane veci na sebe,bodycka a tak,ale povesit to do mistnosti?cim presne mu to muze uskodit??

Tak ono když pereš v octu, může ti i běžná aviváž smrdět ;) Voní to chvíli a fakt to dítě ve 4 letech neohrozí. Spíš to „odkládání“ k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24746
8.1.19 08:30
@Anonymní píše:
Jak by jste se zachovali vy v mém případě.Syn má tchýni moc rád. Už od narození jsme jezdili často ke tchánům, takže syna viděli vyrůstat, zapojovali se. Nicméně jsem pro syna od začátku měla stanovený režim, co se týče odpoledního spánku, večerního spánku atd. Když byla nějaká rodinná oslava a hlídání nebylo, prostě jsem malého vzala a v 7 max v 8 večer s ním šupajdila domů, což se tchýni vždy nelíbilo. Já ale zastávám pravidla, že dítě nemá být u toho, když se dospěláci baví a chlemtají.. Nikdy se mnou skrz výchovu nesouhlasila. A běda, jak bych malému za něco vynadala, placla po ruce nebo zadku, když zlobí. Jenže teď už to graduje.. Syn k ní občas jede i na dvě noci. Jde spát klidně až v 11 hodin večer, v obchodě ho nechá lítat a dávat do košíku na co si jen vzpomene, Ikdyz si vybere a usmyslí, že chce boty, ona mu je koupí. Když se jí, dovolí mu otevřít i tři jogurty naráz, které samozřejmě stejně nesní, protože mu nechutnají, ona prostě jde a udělá mu na jídlo něco jiného. Když dojede od babičky, je to něco šíleného. Učím ho jíst u stolu, chodit spát mezi 7-8 hodinou, protože vstává do školky. Snažím ho vést k tomu, aby si věcí vážil, hračky si po sobě uklízel. Posledně, když od babičky dojel a mělo se jít spát tak, jak je u nás zvykem, předvedl takový Divadlo. Řval jak mě nemá rád, že mě nechce, pokousal mi rameno, plival po mě, kopal a dokonce po mě vztáhl ruku. . Ona je taková, že i když syn zlobí, furt mu do hlavy štěpuje, že je strašně hodný. Jo ona mu už na zadek dala, ale takovým způsobem, že to syn pobere jako formu hry, a vlastně se tomu oba strašně smějí. Já ani přítel si už nevíme rady, vysvětlovali jsme ji stokrát, že si tohle nepřejeme. Důrazně ji to přítel doslova zakázal. Malej má prostě pak v hlavě strašný guláš a neví, co je správné a co ne. Zvykl si, že když si rozbije hračku nebo něco jiného, babi koupi novou. Mám ji přestat malého dávat, aby konečně pochopila, že tudy cesta nevede? Jak by jste se zachovali vy. Tchán je naštěstí rozumný a snaží se syna vést přísně, ale tchýně tuhle snahu shazuje, věčně se hádají a to i před synem.. :cert: ( Syn čerstvě 3r)

Zkrátka nemáš ráda tchýni. Jsem taky tchyně a babička. Pochopitelne, že jiná pravidla platí doma a jiná u mne. Nicméně v zásadním se shodneme. Já tu nejsem od výchovy, ale abych pomohla když je potřeba a abych si uzivala vnoucete/at. Vychovala jsem své deti tak, ze vedi, že se na mne můžou 100% spolehnout. To, co je dovoleno u babičky je mezi vnoucetem/ty a mnou/babičkou. Vzdycky vypráví doma, co s babičkou vyvadela za osloviny atd. Rodičům je jasný, že dítě si potřebuje od nich občas odpočinout. Nikdy by nikoho z nás nenapadlo dítě plácnout. V tom se taky shodujeme. Tříletý dítě bude těžko vyprávět, že chodi u babičky spat v 11 hodin. Tříletý dítě bude těžko vyprávět, že lita po obchode a dávat do košíku na co si vzpomene. Tříletý dítě… boty, jogurty atd. Já taky vařím vnučce hlavně to, co ji ráda. Vyžaduje to čas a ten já pro ni mam. Něco zakázat, co výchovy se tyče, nepřichází v úvahu. Jak ze strany rodičů, tak ze strany me. Naprostý nesmysl. A pokud by se stalo, že se neshodneme, docela určíte to v klidu prodiskutujeme. Mezi mými vnoucaty , nejstarší a nejmladší, je rozdíl 19 let. Tak jak to fungovalo u toho nejstaršího, tak to v pohodě funguje u toho nejmladšího.
Nikdy se nestalo, aby moji synove měli pocit, že musí být vděčni za mojí pomoc. Nikdy se nestalo, aby někdo přišel na hloupou myšlenku zakázat /narušovat mi styk s vnoucaty. Mam rada své deti ,potazmo vnoucata a vice versa. Jak říkám, vnoucata jsou „zákuskem“ života a proto si na nich „pochutnavam“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
8.1.19 08:58
@Anonymní píše:
Ono je tu více faktorů, proč takhle rozepře mezi nimi vypukla, to ale rozvádět do detailů nechci.. Přítel je přes týden v práci, víkendy dělá na bytě, aby bylo vše brzy hotové.. na celý víkend tam syn nechodí, stane se jednou za čas, že u nich je dva dny, ale většinou jen přes noc . A to si ho vezme babi až třeba kolem čtvrté a druhý den také tak doveze. Sourozence snáší skvěle, je to velký pomocník a chrání si ho.. Tím že přítel je buď v práci nebo na bytě, není tolik času, abychom k babi jeli, tím pádem se snažím udržet nějaký kontakt mezi tchýni a synem aspoň takhle, protože se navzájem milují. Jenže má to ty své neduhy a snažím se najít nějaké řešení, bez toho aniž bych mezi nimi přerušila kontakt. K nám domů ona jít nechce, Ikdyz ji nikdo nikdy nezakázal za námi dojet.

On nemusí žárlit přímo na sourozence, ale na to, že je, narozdíl od něj, s vámi pořád a může ti to zazlívat. Ne takhle vědomě a mě to vysvětluje tu nepřiměřenou reakci při střídání režimů, nemůžu si pomoct. Tobě to vyhovuje nebo jaký to má důvod, že každý víkend? Z mého pohledu, kdyby měla malého jednou za měsíc na víkend a jinak si třeba zavolali, tak to není přerušený kontakt. Pokud bydlí dál, tak bohužel, holt si nejde vzít dítě 3 x týdně na dvě hoďky a aby byl dva dny v týdnu pryč, každý víkend… prostě moc. V tom vidím celkem jádro pudla. A od 16 do 16 druhého dne není přes noc… on prostě už v sobotu ráno ví, že pojede, balit věci..a vrátí se v neděli odpoledne, kdy si s váma řekne tak čau a za chíli večeře a spát …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.19 09:05

@stock No vidíš, to mě nenapadlo, jak se zakladatelka dozvěděla o těch incidentech alá lítání v obchodě nebo tři načaté jogurty? S tím by se nesvěřoval ani můj prvňáček (proč taky), natož školkové dítě.. U nás třeba zazní (i od ani ne 4leté), že je babička nechala dlouho vzhůru, ale určitě by se mi nesvěřovali, že si vyječeli bonbony :mrgreen: :mrgreen: Chápu, že když přijde s novými botami, tak je jasné, že je babička koupila, ale co když prostě zrovna měla pocit, že ty, co má, už jsou malé nebo nevyhovující? Co když chtěla pomoct..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.19 09:11

Čím víc toho píšeš, tím mám taky dojem, že je to trošku jinak.. Žárlivost obvykle v tomto věku nepoznáš, zatím se neperou, nepřekřikujou atd. Ale dítě to vnímá. A dost možná proto dělá pak doma scény, protože tam už prostě ví, že nemá tvou plnou pozornost, že tam je mimino a u babičky měl „klid“. Píšeš, že to dělal dřív a teď to eskaluje. No, zřejmě jsi byla 9 měsíců těhotná a o miminku jste mluvili, tak se zamysli, jestli to trošku neodpovídá.
No a když tchýně nechce k vám, pořád si může pro syna přijet třeba v sobotu po obědě a jít s ním na odpoledne někam ven, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80127
8.1.19 09:15

@stock Taky to tak máme - až na to plácnutí. Někdy plácnu z legrace, a někdy symbolicky, to už vědí, že je čas končit. Ale nemyslím si, že bych jim ubližovala. A ano, moc dobře ty děti odliší, co mohou u nás a co doma. Na něco jsem přísnější než rodiče, na něco benevolentnější ajde to.
A jinak si myslím, že prostě zakladatelka tchyni nemusí, a tak vidí problémy ve všem. A opravdu třeba to vonavé prádlo - dobře, jí to vadí, ale tak snad tomu děcku to neublíží, ne? Hlavní je, že je to vlhké, to prádlo. Tkže já t vidím takto - mohla by mít fajn vztahy, ale protože je to tchyně, tak nic. A i děcku to zakážu. Smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 10:07

Ono to možná zní, že tchýni nemám ráda. Ale naopak. S tchýni se rády máme, hned od začátku jsme se bezvadně sedli, v plno věcech jsme si podobné a jsem s ní v kontaktu více, než její vlastní syn, dá se říct. Ohledně děti pomůže kdykoliv, za což jsem ráda.

Všechno tohle bych neřešila, kdyby mi malý pak tři dny doma neprotestoval. Těžko tohle snáší. Jsou to podle mě dva extrémy. Tam žádné pravidla, vůbec nic.. A když přijde domů, tak mu dělá problém i usnout, vždy ho doveze s pláčem.

Navíc nejsem sama, co tenhle střed ohledně výchovy s ní měl, má ještě jedno vnouče a tam se řešil stejný problém.

Tim, že jsme tam od mimina jezdili tak vím, jak to tam probíhá, to jsem ale mohla zavčas zasáhnout s přítelem a zbrzdit to. Když se poštěstí a jedeme všichni tak jsem v centru dění..Ikdyz se syna snažím brzdit, aby jogurty neotvíral, nevymyšlel ohledně jídla a tak podobně, zasáhne babička a dokáže mě i přítele před ním shodit.. Syn pak hledá útočiště u babičky, protože ta vždy povolí a my jsme bezmocní. Odjezd se pak neobejde bez pláče. A samozřejmě se to neobejde bez hlášky, že jsme na něj zlí a to i před synem.

A to, že je něco pro syna nevyhovující poslouchám dennodenně. Botiček má tucet, co měsíc to nové boty. To nemluvím o oblečení, hračkách a podobně. Dovezu ho nějak oblečeného a ona jde a převléká ho do jiného, protože to co dám já není dostatečně in nebo není dobrý zip, špatná guma a prostě to není dle její představy. Léky dávám špatné, Ikdyz malému zabírají, ona bez mého vědomí dá léky podle svého uvážení. Pediatra máme špatného. Vše špatně.

Syna jsem k ní jeden čas dávat nechtěla. Nebo spíše nepovolila spaní, ale jen celodenní výlet s tím, aby ho zavčas přivezla. Stejně časem nastal problém.

• Citovat
  • Upravit
24746
8.1.19 10:18

@unuděná @inkakřivák ano, máte pravdu. Vnucka,prostřední vnouče, taky s klidem doma řekne, že babička ji nechala koukat celou noc na televizi a potom se ďábelsky rozchechta. Všem je jasný, že nešla spat v 7 hodin, ale nikdo se neptá kdy. S nejstarším vnukem,20ti letym, máme vohromny tajemstvi :mrgreen: . Rodiče nevedi, já jo, ale neprozradím. Ono totiž nejde o život, tehdy bych prozradila :lol: . Nejmladšího ročního učím po „babickovsku“ :D . Nikdo neprotestuje. Nikdy se nestalo, aby má vnoucata plivala na rodice,nebo do nich kopala. Ani když přijdou ode mne :lol: . Taková reakce nemá s babičkou nic společného. To má kořeny někde jinde. Ale nepřísluší mi nikomu „sahat“do výchovy a neznám okolnosti. Ten voňavej ručník moc nechápu. Pokud bych přehnala dávkování, bude to asi víc vonět. Nevím, alergie se u nás nevyskytuje a ostatne já aviváž nepoužívám. Pokud by bylo potřeba, použije se zvlhčovač vzduchu. Ale zdá se, že existuje alergie na tchyni :mrgreen: A na to ani mokry ručník bez aviváže /s octem nefunguje. Ten treskuty ovzduší nezvlhci :mrgreen: To si musí vyřešit lidi mezi sebou, ale bez pritomnosti deti/vnoucat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.19 10:23

Jako dát babička (nebo kdokoli jiný než rodič) dítěti nějaké léky bez mé porady a souhlasu, tak s ní vyběhnu okamžitě! To je přes čáru. Ale pak zase řešíš kraviny. Ať si ho třeba navleče do růžových šatiček, když chce. V čem to tebe omezuje? Však on bude mít brzy svou hlavu. Že mu kupuje nové boty každý měsíc, tak za to můžeš slušně poděkovat a pokud to zrovna nejsou nějaké pantofle od větví, můžeš být vděčná :nevim: Já jsem ráda, že dětem koupím jedny boty na dané roční období, rozhodně bych se nečílila, že jim někdo bez mého svědomí koupí další ;) No a kdyby mě se stalo, že mi někdo řekne před dítětem, že jsem na něj zlá, tak to nejspíš před ním převedu na srandu a pak dotyčnému důrazně vysvětlím, že tohle se před dítětem neříká, že mi shazuje autoritu a pokud má se mnou problém, můžeme ho vyřešit mezi čtyřma očima :nevim:

Na tvém místě bych si určila, co je důležité a co ne. Co jen rozčiluje tvé ego, ale synovi to neubližuje, neřeš (prádlo, oblečení, botičky, jogurty). To důležité zkus tchýni podat nějak rozumně, píšeš, že jste si skvěle sedly, tak nevěřím, že by si nedala říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová