Neshoda s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.1.19 16:34

U babičky je většinou na ty víkendy. Většinou jen na jednu noc, jen výjimečně se stane, že na dvě noci. On slovíčka prosím a děkuji umí, používá je . Ale u babičky je zvyklý říct „já chci“ a to dostane. Babička si vlastně nijak tyhle slovíčka nevyžaduje. A tohle vztekání dělá jen, když dojede od té babičky. Dělá mu problém se zase přesměrovat a trvá než mu dojde, že je doma a tady ty pravidla platí jinak. Když s ním jdu do obchodu, tak mu samozřejmě dovolím si něco vybrat. Buď to jednu nebo druhou věc. Neexistuje, že si do košíku nafláká kde co. A už vůbec mu věc nekoupím jen proto, že se mi vzteká a lidí upřeně koukají na nás. Jen proto abych ho tedy umlčela a byl klid. Nejsem tyranka..přijde mi normální učit dítě nějakým pravidlům. Jako je například uklízet po sobě hračky, jíst u stolu a to pořádný oběd a až pak sladkost, chodit včas spát. Snažím se ho vést k tomu, aby si věcí vážil.. A ne aby si navykl, že na co si ukáže, to dostane a jen tak zadarmo. Je to jinak hrozně chytrý a šikovný kluk a když je jen se mnou je to zlatíčko.

• Citovat
  • Upravit
53190
7.1.19 17:29
@Anonymní píše:
U babičky je většinou na ty víkendy. Většinou jen na jednu noc, jen výjimečně se stane, že na dvě noci. On slovíčka prosím a děkuji umí, používá je . Ale u babičky je zvyklý říct „já chci“ a to dostane. Babička si vlastně nijak tyhle slovíčka nevyžaduje. A tohle vztekání dělá jen, když dojede od té babičky. Dělá mu problém se zase přesměrovat a trvá než mu dojde, že je doma a tady ty pravidla platí jinak. Když s ním jdu do obchodu, tak mu samozřejmě dovolím si něco vybrat. Buď to jednu nebo druhou věc. Neexistuje, že si do košíku nafláká kde co. A už vůbec mu věc nekoupím jen proto, že se mi vzteká a lidí upřeně koukají na nás. Jen proto abych ho tedy umlčela a byl klid. Nejsem tyranka..přijde mi normální učit dítě nějakým pravidlům. Jako je například uklízet po sobě hračky, jíst u stolu a to pořádný oběd a až pak sladkost, chodit včas spát. Snažím se ho vést k tomu, aby si věcí vážil.. A ne aby si navykl, že na co si ukáže, to dostane a jen tak zadarmo. Je to jinak hrozně chytrý a šikovný kluk a když je jen se mnou je to zlatíčko.

Uplne te chapu! Alusacek ma proste jiny typ ditete (stejne jako ja),ale nechape,ze existuji deti,kterym staci s usmevem vysvetlit a ony poslechnou a pak jsou deti,ktere zkratka zkouseji a zkouseji a jak jim nekdo (v tomto pripade babicka) poda prst,sezerou ruce vsem okolo ;) A ve sve bubline je ona ta,ktera si dite dokonale vychovala a ostatni to delaji spatne :roll: Protoze,hihi,my co nam deti obcas udelaji scenu jeste ve ctyrech letech,jsme na ne od zacatku sly spatne :mrgreen: :mrgreen:

Zakladatelko,vidim tu proste jedno dite narocnejsi na vychovu,pomerne dusledne rodice a presprilis benevolentni babicku.Uz tu minimalne jedna takova diskuze byla,ale uz to asi nedohledam :think: Ja take necham babicky krmit sve deti sladkostmi,cucet na pohadky do noci nebo skakat pres svihadlo v byte plnem porcelanu :mrgreen: Ale to,co popisujes,je skutecne za hranou a vypada to,ze babicka si proste snazi synka koupit. Kolik mu teda vlastne je?Zkus mu vysvetlit,ze pokud bude doma delat to,co u babicky,tak k ni nebude moct jezdit.Pokud ji tak desne „miluje“,mohlo by to na nej zafungovat.Ale osobne bych pockala,az pobere trochu rozumu a zatim zapracovala na tom,aby ho ani nenapadlo tu scenu udelat.

Si pamatuju,jak v cca 3letech byl prvorozeny u babicky na noc,sli uz spat,on lezel v postylce a. ze chce jeste napit.Babi mu dala stavu a ze psssst,na zoubky uz znovu nejdeme a mamince to nerekneme :mrgreen: Muj milacek odvetil,ze to teda ne,ze nechce mit zkazene zuby a ze teda pujde cistit sam ;) Stejne jako ted oba vi,ze pred obedem cia veceri nesmi sladke a ani by je nenapadlo to vyzadovat.Ale jak rikam,my mame zlate babicky,ony ty deti nepokousi (ted uz ne) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 17:51

Ale to on taky takový umí být. Řeknu mu, že se jdeme projít a on sám od sebe začne uklízet, dokud nemá vše uklizené, nikam se nejde. Ale co z toho, když o víkendu jde k babi. S babičkou je to fakt těžké. Dám příklad- Jdu, že namočím ručník, abych ho mohla dát na postýlku nebo topení a byl lepší vzduch, když měl rýmu. Ona se se mnou začne dohadovat, že vyprala zrovna ručníky a mám tam dát je (načpavené arielem). Podle jejích slov je to to stejné.. :mrgreen: A takhle veselé my to máme

• Citovat
  • Upravit
7478
7.1.19 17:57

A to je tam malý každý víkend?Nebo jak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
7.1.19 18:14

na tyhle situace se běžně používá - ano, babička ti to dovolí. Ale ted jsi doma a tady se to nesmí - a je vymalováno. Stačí párkrát a je klid. Neboj se, děti nejsou hloupé a dobře vědí, co smějí doma a co jinde. Je to jako ve školce, tam jsou taky děti mnohem klidnější než doma - protože vědí, že nějaké divočiny a vzteky jim neprojdou. Takže bych to nechala plavat. Když je u babičky, at si dělá babička podle sebe, stejně si jen na sebe plete bič. Když je doma, máte svá pravidla a těch se drž. Htovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
7.1.19 18:16
@Anonymní píše:
Ale to on taky takový umí být. Řeknu mu, že se jdeme projít a on sám od sebe začne uklízet, dokud nemá vše uklizené, nikam se nejde. Ale co z toho, když o víkendu jde k babi. S babičkou je to fakt těžké. Dám příklad- Jdu, že namočím ručník, abych ho mohla dát na postýlku nebo topení a byl lepší vzduch, když měl rýmu. Ona se se mnou začne dohadovat, že vyprala zrovna ručníky a mám tam dát je (načpavené arielem). Podle jejích slov je to to stejné.. :mrgreen: A takhle veselé my to máme

N nezlb se, ale copak ten ručník není vymáchaný? je. A navíc když namočíš ten suchý, tak podle tvých slov není načpavený arielem? To je hloupost a hledání problémů kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 18:45

@inkakřivák Jasně. Já to tak dělám.. Ale u nich to jede ve velkém. Tam to prádlo , čerstvě vyprané, provoní fakt celý dům. Fakt to strašně voní. Doma jsem tu dobu prala hlavně v lovele nebo jablečném octu, prádlo to hezky vypere a ani to nebylo agresivní na kůži ani na vůni. Prostě to cítit nešlo. Tam jo. A představa, že to dávám malému na postýlku? Takže to nebylo žádné hledání problém, tam kde nejsou.

• Citovat
  • Upravit
15279
7.1.19 20:37

@unuděná Chápu, že každé dítě je jiné a potřebuje jinou výchovu, ale vidím to u kamarádky co svoje dítě jen buzeruje, samá pravidla a dítě je čím dál tím víc v opozici, hlavně že mě poučovala když byly malinký, že rozmazluju, že mi bude dítě skakat po hlavě a hele, dětem jsou 4r a je to přesně naopak… Nicméně předmětem diskuze je problémová tchyně a já jsem se žádný zásadní problém nedocetla… Dá dítěti tři jogurty, koupi boty, nechá ho jít pozdě spát, tak s ním pak druhý den musí mít ona problém, když to pozdní spaní má na dítě neblahé účinky.. Taky nechápu proč dítě tráví každý víkend u prarodičů.. :think: Jen píšu svůj názor, jinak každý ať si vychovává po svém a pokud bych měla s tchynina vlivu tak špatný pocit, kontakt bych omezila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 21:18

@Alušáček Své dítě rozhodně nebuzeruju. A jeden zásadní problém tu je a to shazování mé autority, občas se staví do role jeho matky. To mi normální nepřijde.
Pro upřesnění, sice není téma o tom, proč syn tráví víkendy u babičky, ale ráda vysvětlím.
Na čas jsme se museli přestěhovat k mé matce a bratrovi, protože jsme prodali starý být a koupily větší, tam jsou však nějaké dodělávky, tak jsme na čas zde. Matka s bratrem se ale s tchýni pohádali. Spíše si dovolili říct, co dělá špatně a ta se stáhla a zařekla, že sem už nevkročí. Takže návštěva syna z její strany bohužel nejde, já řidičák nemám, abych s dětmi jela do vzdálenějšího města, kde bydlí. Mám ještě 3 měsíčního . Proto jsme se domluvili, že u nich bude aspoň přes víkend. :roll:

• Citovat
  • Upravit
53190
7.1.19 21:31
@Anonymní píše:
@Alušáček Své dítě rozhodně nebuzeruju. A jeden zásadní problém tu je a to shazování mé autority, občas se staví do role jeho matky. To mi normální nepřijde.
Pro upřesnění, sice není téma o tom, proč syn tráví víkendy u babičky, ale ráda vysvětlím.
Na čas jsme se museli přestěhovat k mé matce a bratrovi, protože jsme prodali starý být a koupily větší, tam jsou však nějaké dodělávky, tak jsme na čas zde. Matka s bratrem se ale s tchýni pohádali. Spíše si dovolili říct, co dělá špatně a ta se stáhla a zařekla, že sem už nevkročí. Takže návštěva syna z její strany bohužel nejde, já řidičák nemám, abych s dětmi jela do vzdálenějšího města, kde bydlí. Mám ještě 3 měsíčního . Proto jsme se domluvili, že u nich bude aspoň přes víkend. :roll:

Nojo,ale to zase vrha tvuj prispevek do uplne jineho svetla ;) mate trimesicni miminko a ctyrletaka,cili babicka nebabicka,zarlivost je potvora.Ty pod vlivem hormonu vic povolis,jsi citlivejsi a tak i doma je pak se starsim dusneji.On se uplne klidne muze citit odstkovan,nemuzes prece najednou cpat na vikendy babicce dite po prichodu novorozence.To je nejhorsi chyba,ktere se muzes dopustit :? At uz je vase bytova situace jakakoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.1.19 21:35
@Anonymní píše:
@inkakřivák Jasně. Já to tak dělám.. Ale u nich to jede ve velkém. Tam to prádlo , čerstvě vyprané, provoní fakt celý dům. Fakt to strašně voní. Doma jsem tu dobu prala hlavně v lovele nebo jablečném octu, prádlo to hezky vypere a ani to nebylo agresivní na kůži ani na vůni. Prostě to cítit nešlo. Tam jo. A představa, že to dávám malému na postýlku? Takže to nebylo žádné hledání problém, tam kde nejsou.

no tohle je taky takove zvlastni-diteti uskodi vune??chapu,ze mu nechces davat preavivazovane veci na sebe,bodycka a tak,ale povesit to do mistnosti?cim presne mu to muze uskodit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 21:45

@unuděná Tohle nebylo najednou, dřív na víkendy jezdil taky, ne tak často,protože babi jezdila za ním k nám domů, ale víkend tam byl.. A tohle vše se nestalo porodem druhého dítěte. Tohle trvá déle. Už co se syn narodil tak neshody ohledně výchovy byly, ale teď se to začalo stupňovat. Dřív jsme u tchýně spali všichni, vždy jsme na víkend přijeli. Přede mnou si moc netroufla a když byl problém, přítel ji dokázal vysvětlit, aby určité věci nedělala, když si je mi nepřejeme. Mě totiž neposlouchala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.19 21:49
@unuděná
@unuděná píše:
no tohle je taky takove zvlastni-diteti uskodi vune??chapu,ze mu nechces davat preavivazovane veci na sebe,bodycka a tak,ale povesit to do mistnosti?cim presne mu to muze uskodit??

Uškodit ne. Ale představa, že mám rýmu, dávivý kašel (bronchitidu) a místo čerstvého vzduchu mi k hlavě někdo pověsí čerstvě vyprané navoněné prádlo? :roll:

• Citovat
  • Upravit
23966
7.1.19 21:49

Neuděláš nic pokud nechceš utnout styk bez dozoru.
U nás j to funguje jako u vás. Prostě jsem těch pár dní musela nějak přežít. Dcera si pak zvykla, že prostě doma jí neprojde to co u babičky.
A nevím jestli je to pro tebe dobrá zpráva. Ale prarodičům se to vymstilo. Protože to co je u tříleťáka roztomilé už u pětiletého není. Takže si pak stěžovali, že je na ně drzá, neposlouchá…

Pokud je kluk u babičky rád, tak bych ho tam nechala jezdit. Jen bych to zkrouhla na jeden víkend v měsíci max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.1.19 21:51
@Anonymní píše:
@unuděnáUškodit ne. Ale představa, že mám rýmu, dávivý kašel (bronchitidu) a místo čerstvého vzduchu mi k hlavě někdo pověsí čerstvě vyprané navoněné prádlo? :roll:

Když máš rýmu nebo kašel, tak se doporučuje vlhký vzduch. A jedna z možností jak ho zvlhčit je vyprané prádlo. Taky to tak dělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová