Neshoda s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7478
8.1.19 10:23

Ok,to vše neodpovídá mě na to,proč je tam každý víkend,zvlášť když si myslíš,že mu to neprospiva.Ty hledáš problém jinde než je. Ano, babička dělá věci jinak.Tchyne taky dělá veci jinak,ale jeden víkend v měsíci v tom dceři nedělá zmatek. Kolikrat podpořím tchýni,u něčeho co doma smí a tam ne, i když si myslím,že proč…tak řeknu dceři,že u babičky to bude dělat,jak chce babička…Ona za ní má zodpovědnost,tak ať si to dělá podle sebe. A i u mojí mámy platí přesně,že je pro všechny lepší,když má holky beze mě.Protoze já bych dělala x věci jinak,občas ji něco řeknu…vím,že se víc uvolní a užije si to.Jedina věc,co by mě fakt vadila z toho co píšeš jsou léky. Přes to nejede vlak. To jako časem tam budeš dávat obě děti na víkendy,každý víkend a přes týden v práci a o víkendu bez dětí ?Nic s nima neužije s nepodniknes?Nebo kde je ta hranice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 10:41
@anupati píše:
Ok,to vše neodpovídá mě na to,proč je tam každý víkend,zvlášť když si myslíš,že mu to neprospiva.Ty hledáš problém jinde než je. Ano, babička dělá věci jinak.Tchyne taky dělá veci jinak,ale jeden víkend v měsíci v tom dceři nedělá zmatek. Kolikrat podpořím tchýni,u něčeho co doma smí a tam ne, i když si myslím,že proč…tak řeknu dceři,že u babičky to bude dělat,jak chce babička…Ona za ní má zodpovědnost,tak ať si to dělá podle sebe. A i u mojí mámy platí přesně,že je pro všechny lepší,když má holky beze mě.Protoze já bych dělala x věci jinak,občas ji něco řeknu…vím,že se víc uvolní a užije si to.Jedina věc,co by mě fakt vadila z toho co píšeš jsou léky. Přes to nejede vlak. To jako časem tam budeš dávat obě děti na víkendy,každý víkend a přes týden v práci a o víkendu bez dětí ?Nic s nima neužije s nepodniknes?Nebo kde je ta hranice?

Já tam ale syna nedávám jen z mé pohodlnosti, abych měla klid. On sám se po ní ptá a tchýně si o něj vždy sama řekne.. Každičký víkend tam není. Když má přítel o víkendu volno, jedeme tam všichni. Když nejedeme tam tak jasně, že podnikáme výlety nebo se jdeme jen projít a trávíme čas jako rodina. Přítel si vezme mladšího a já se věnuji synovi. Hrajeme si, povídáme, zpívame apod.
Mladšího k babičce v plánu dávat nemám. Jeho vidí jen občas, když tam přijedeme. Je ze všech vnoučat fixována pouze na syna, což vidí i rodina kolem.

• Citovat
  • Upravit
204
8.1.19 10:45

Ano - nelíbily se mi některé věci, rekla jsem ji to, pohadaly jsme se a už jsem ji 2 roky neviděla :palec: :palec: manžel to respektuje, je nestranný. 2 mouchy jednou ranou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.19 10:56
@Anonymní píše:
Já tam ale syna nedávám jen z mé pohodlnosti, abych měla klid. On sám se po ní ptá a tchýně si o něj vždy sama řekne.. Každičký víkend tam není. Když má přítel o víkendu volno, jedeme tam všichni. Když nejedeme tam tak jasně, že podnikáme výlety nebo se jdeme jen projít a trávíme čas jako rodina. Přítel si vezme mladšího a já se věnuji synovi. Hrajeme si, povídáme, zpívame apod.
Mladšího k babičce v plánu dávat nemám. Jeho vidí jen občas, když tam přijedeme. Je ze všech vnoučat fixována pouze na syna, což vidí i rodina kolem.

Tak minimálně teď po porodu jsi měla omezit návštěvy na nutné minimum a věnovat se synovi maximálně, co to jde. Přesně takhle totiž můžeš žárlivost ještě vygradovat, i když zajisté máš pocit, že se žádné žárlení nekoná. Proč myslíš, že se nedoporučuje dávat dítě do školky s příchodem nového sourozence? ;) Tchýni řekni, že může kdykoli přijet, syna na víkend jí dej tak maximálně jednou do měsíce a zbytek času se mu věnuj a zapojuj ho do péče o miminko.
A teda co to je za nesmysl, že mladší dítě jí dávat nebudeš?? 8o Chápu, dokud je malé a plně kojené, ale dej si velký pozor, abys ze sourozenců neudělala rivaly ještě než půjdou do školy. Moje mamka měla taky tendence, že si na hlídání vezme jen jedno dítě. Zatrhla jsem to hned v zárodku. K čemu by to bylo dobré? Mě, dětem - k ničemu. Jen jí k její pohodlnosti ;) Takže buď obě, nebo žádné (samozřejmě jsou vyjímky, jako když je starší třeba na kroužku, tak ona hlídá mladší a obráceně).
No a jestli je na něj takhle fixovaná, tak asi opravdu nezbyde, než kontakt omezit, nevím, co jiného bys chtěla slyšet. Chudák to mimčo, už teď mi je ho líto :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
8.1.19 10:58
@Anonymní píše:
Mladšího k babičce v plánu dávat nemám. Jeho vidí jen občas, když tam přijedeme. Je ze všech vnoučat fixována pouze na syna, což vidí i rodina kolem.

Tak jasně,že se po ní ptá,když tam jezdí.A že si ona řekne…no za mě bych to omezila.A zvlášť pokud máš dojem,že je příliš upnutá a jen na něj.Pak bude dělat rozdíly mezi tvými dětmi,že si např.bude brát jen staršího a mladšího nebude chtit?Nebo jak to myslíš?Já bych na to nepřistoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.19 11:04

@anupati Přesně. Nebo si je oba vezme a bude protěžovat staršího :roll: Dle mé zkušenosti má tak zhruba rok na to situaci vyřešit, než to mladšího začne neblaze poznamenávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
8.1.19 11:11
@Anonymní píše:
Jak by jste se zachovali vy v mém případě.Syn má tchýni moc rád. Už od narození jsme jezdili často ke tchánům, takže syna viděli vyrůstat, zapojovali se. Nicméně jsem pro syna od začátku měla stanovený režim, co se týče odpoledního spánku, večerního spánku atd. Když byla nějaká rodinná oslava a hlídání nebylo, prostě jsem malého vzala a v 7 max v 8 večer s ním šupajdila domů, což se tchýni vždy nelíbilo. Já ale zastávám pravidla, že dítě nemá být u toho, když se dospěláci baví a chlemtají.. Nikdy se mnou skrz výchovu nesouhlasila. A běda, jak bych malému za něco vynadala, placla po ruce nebo zadku, když zlobí. Jenže teď už to graduje.. Syn k ní občas jede i na dvě noci. Jde spát klidně až v 11 hodin večer, v obchodě ho nechá lítat a dávat do košíku na co si jen vzpomene, Ikdyz si vybere a usmyslí, že chce boty, ona mu je koupí. Když se jí, dovolí mu otevřít i tři jogurty naráz, které samozřejmě stejně nesní, protože mu nechutnají, ona prostě jde a udělá mu na jídlo něco jiného. Když dojede od babičky, je to něco šíleného. Učím ho jíst u stolu, chodit spát mezi 7-8 hodinou, protože vstává do školky. Snažím ho vést k tomu, aby si věcí vážil, hračky si po sobě uklízel. Posledně, když od babičky dojel a mělo se jít spát tak, jak je u nás zvykem, předvedl takový Divadlo. Řval jak mě nemá rád, že mě nechce, pokousal mi rameno, plival po mě, kopal a dokonce po mě vztáhl ruku. . Ona je taková, že i když syn zlobí, furt mu do hlavy štěpuje, že je strašně hodný. Jo ona mu už na zadek dala, ale takovým způsobem, že to syn pobere jako formu hry, a vlastně se tomu oba strašně smějí. Já ani přítel si už nevíme rady, vysvětlovali jsme ji stokrát, že si tohle nepřejeme. Důrazně ji to přítel doslova zakázal. Malej má prostě pak v hlavě strašný guláš a neví, co je správné a co ne. Zvykl si, že když si rozbije hračku nebo něco jiného, babi koupi novou. Mám ji přestat malého dávat, aby konečně pochopila, že tudy cesta nevede? Jak by jste se zachovali vy. Tchán je naštěstí rozumný a snaží se syna vést přísně, ale tchýně tuhle snahu shazuje, věčně se hádají a to i před synem.. :cert: ( Syn čerstvě 3r)

Nasi jsou jako prarodice prisni a stejne od nich deti vzdycky prijedou uplne rozjivene, kdyz byly mensi, trvalo i 14 dni, nez se zajely zpet do nasich koleji, ted je to otazka dni.

Podle me to mic hrotis :nevim: prarodice odjakziva rozmazlovali a podle me tchyne zas nic tak hrozneho nedela. Zrovna nedavno jsem na tohle tema cetla hezkou myslenku nejake babicky, ze jako prarodic je ted mnohem benevolentnejsi nez kdyz byla rodic. Rodic ma potrebu vychovavat, prarodic uz si chce hlavne uzivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.1.19 11:19

Jediné, co by mi opravdu vadilo, že by babička cpala dítěti jiné léky než co bych mu dala já. Ale já bych nemocné dítě babičce nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
8.1.19 11:21
@unuděná píše:
@anupati Přesně. Nebo si je oba vezme a bude protěžovat staršího :roll: Dle mé zkušenosti má tak zhruba rok na to situaci vyřešit, než to mladšího začne neblaze poznamenávat.

Já mám takovy tip, že zakladatelka chce ty návštěvy omezit protože prostě chce…a je to přirozené.Já bych 3letaka takhle často nikam nedala, zvlášť když doma mimi. A to říkám jako někdo, kdo by víc hlídání uvítal…A neumí to říct na rovinu,tak hledá „záminku“,aby to jako bylo jasné a ona za to vlastně nemohla. No a nebo to může být dalších 99 jiných možností :mrgreen: Zakladatelko promiň,to je takové o tobě bez tebe…a možná jsem úplně mimo,ale…jen pocitově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Myslím to tak, že prozatím ne. Je ještě malý na to, aby k babi jezdil. Hlídala ho zatim jednou nebo dvakrát cca 1-2h. Ani jedna si zatím netroufneme.

• Citovat
  • Upravit
21593
@LadyTommy píše:
Nasi jsou jako prarodice prisni a stejne od nich deti vzdycky prijedou uplne rozjivene, kdyz byly mensi, trvalo i 14 dni, nez se zajely zpet do nasich koleji, ted je to otazka dni.Podle me to mic hrotis :nevim: prarodice odjakziva rozmazlovali a podle me tchyne zas nic tak hrozneho nedela. Zrovna nedavno jsem na tohle tema cetla hezkou myslenku nejake babicky, ze jako prarodic je ted mnohem benevolentnejsi nez kdyz byla rodic. Rodic ma potrebu vychovavat, prarodic uz si chce hlavne uzivat.

To je v poradku, ale prarodic by to mel delat tak, aby nepodkopaval vychovu rodicu a nenabouraval rezim ditete, ktery by dlouho trenovany.

Ono to neni jednoduche vychovavat dite tak, ze sladke nedostane. O co jednodussi by bylo decku vrazit bonbonek kdyz zacne skuhrat, podlacet ho bonbonkem aby delalo veci, ktere delat nechce...... rodic se vedome rozhodl pro obtiznejsi cestu, zalezi mu na blahu ditete, chce mu nastavit ty nejlepsi mozne stravovaci navyky, snazi se predejit hysterickym scenam u pokladny v obchode, protoze dite si nebude vynucovat sladke, kdyz to nezna. A pak prijde babicka a jednim smahem veskerou tuto snahu zhati tim, ze malickemu dopreje vsechno to sladke, ktere mu rodice odepiraji. Tak dekuju babicko. Opravdu dekuju.

Cili rozmazlovat ano, ale v mezich toho, co rodice schvaluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
8.1.19 11:22
@Anonymní píše:
Myslím to tak, že prozatím ne. Je ještě malý na to, aby k babi jezdil. Hlídala ho zatim jednou nebo dvakrát cca 1-2h. Ani jedna si zatím netroufneme.

Takže třeba za rok,za dva už je tam budeš dávat oba,skoro každý víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 12:01

@warita O to mi celou dobu jde. Že se o něco snažím a ona mávnutím proutku vše zhatí a začíná se odznova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.19 12:02
@Russet píše:
Jediné, co by mi opravdu vadilo, že by babička cpala dítěti jiné léky než co bych mu dala já. Ale já bych nemocné dítě babičce nedávala.

No jednou jsem to v nouzi udělala a říkala jsem si, jak můžu být klidná, když je tchyně dětská sestra… holce ani neodsála nos a léky ( Pamycon ) jí taky nedala… odsávání neuznává a léky se jí zdálo, že nejsou potřeba…
ještě se mě ptala, proč mám ten Pamycon v lednici ( na to mě upozornila magistra v lékárně, že kapky maj být v chladu a tmě, mám dojem, že to je i v příbalovým letáku)… že oni v práci to v lednici nemaj…(dělala na nvorozeneckým, je tady i v recenzích na porodnice zmiňovaná, maminek rozbrečela nepočítaně a když mi vyprávěla historky z práce, tak to asi brala jako sport… jakou blbku zase setře) … když jsem přišla, holka od soplů celej obličej a kapky na stole, u kterýho ona seděla s takovým zvlaštním úsměvem… je to fakt mrcha a to je všeobecně známej fakt, ne jen moje zkušenost… vůbec nechápu, co dělala na takovým oddělení, kde jsou ženský poblázněný hormonama…
Jen pro pořádek, moje první tchýně byla zlatá ženská, měly jsme se moc rády…

• Citovat
  • Upravit
53190
8.1.19 12:18
@Anonymní píše:
@warita O to mi celou dobu jde. Že se o něco snažím a ona mávnutím proutku vše zhatí a začíná se odznova.

No a co chceš slyšet? Když s tchýní nejste schopné najít kompromis, tak buď budeš držet pusu a krok, nebo jí ho dávat nebudeš. Ono moc jiných možností není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová