Nesnesu mámy přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alriga
6.10.20 06:40
@Anonymní píše:
Zakladatelko, ja bych teda ráda přidala pohled z druhé strany. Protože jsem chvíli stala v situaci tvé matky a opravdu se za to stydím. Ale chci ti říci, že ne vždycky ta osoba vidí, že se nechová fér…
Bylo to asi 3 roky zpět, kdy jsem měla vztah s jedním mužem. Z předchozího vztahu mám 2 dcery, které tehdy byly v podobném věku, jako jsi ty. Starší měla 17mladší 14. Zpětně to všechno vidím, ale tehdy jsem to neviděla i přes to, že obě dcery nadevše miluju. Dalo by se říci, že mě můj bývalý partner manipuloval proti mým holkám jenže mě to tehdy vůbec nedocházelo.
Stále mu na nich něco vadilo. Ale ja dostala pocit, že on to vidí lépe, protože je vůči nim nezaujata osoba, zatímco já k nim měla vztah a tím jsem rozpoutala s holkama válku. Starší dceři například předhazoval, že je při těle a že by se měla více hýbat. Já ji tehdy nedokázala říci, že to není pravda, že vypadá dobře. A to právě kvůli tomu pocitu, že on je nezaujaty vůči nim zatímco já, jako matka si to nepřipouštim. Ani jedna z holek při těle nebyla. Mladší dcera zase měla velkého plyšáka, dostala ho od svého otce k 10 narozeninám a plyšák tehdy spal s ní v posteli. Nebylo to tak, že by bez něj nedokázala být, jen prostě spal s ní. Stále ji přehazoval, že plyšáky v posteli mají jen malé děti a že je divná. A u mě zas vyhraval pocit, že on to vidí dobře, že já si nedokážu připustit fakt, že je na plyšáka stará protože jsem její mama. Zpětně teda vidím, že na tom nic divného nebylo.
Tento vztah trval rok a za celý rok, jsem si snad ani jednou dcer nezastala. Právě kvůli tomu pocitu. Časem se věci, které mu na holkách vadily začaly hromadit a došlo to tak daleko, že za mnou přišel bývalý manžel s tím, že si holky bere k sobě. Protože to prý doma psychicky nezvládají. A mě to celé došlo opravdu až když si je k sobě vzal. V tu chvíli už mi nepřišlo, že něco z toho co jim vyčítal by byla pravda. A v ten moment taky náš vztah skončil.A píšu to tu právě proto, že třeba tvoje mamka nevidí, že se chová vůči tobě zle. Třeba jen potřebuje nějak popostrčit, aby otevřela oči. Asi bych se zkusila ohlidnout po nějakém intru, jestli opravdu nikoho blízkého nemáš. Nebo mamce oznámit, že se chceš odstěhovat právě kvůli něj.

Proboha, kromě toho, že nechápu, jak může máma uprednostňovat cizího chlapa před dětmi: česky říkáme „kvůli němu“, vazba s 3. pádem! Té holce bych to ještě odpustila… Sakra, naučte se aspoň svůj mateřský jazyk.

• Citovat
  • Upravit
2216
6.10.20 09:20
@Alriga píše:
Proboha, kromě toho, že nechápu, jak může máma uprednostňovat cizího chlapa před dětmi: česky říkáme „kvůli němu“, vazba s 3. pádem! Té holce bych to ještě odpustila… Sakra, naučte se aspoň svůj mateřský jazyk.

Proboha a ty se uklidni nebo ti praskne cevka a budes tahat nohu. Fakt nechápu, tu vaši potrebu, abyste kritizovaly (tohle delaji hlavne baby), téměř v každé diskuzi, pravopis. Bezte si honit ego v dikuzi pod clanky na seznamu. Vam asi nedochazi, ze tady prispivaji lide, kteri maji i různý intelekt. Někdo neumi pravopis a nekdo si rad honi ego a poucuje, ze?
Je mi lito, co prozivas, sama mam dcery v podobnem věku a byly, jsou a budou na prvnim místě. Vychovavam je sama, chlapa si nehledam a ani zadneho nechci. Volny cas chci venovat predevsim detem. Jak psaly holky, zkus ji napsat dopis, jak se citis, co te trapi. Pokud jste, vy tri, meli hezke vztahy, tak neni možné, ze si to mama neuvedomi, jak ti ublizuje. Drzim ti pesti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
6.10.20 09:44
@karinka píše:
Proboha a ty se uklidni nebo ti praskne cevka a budes tahat nohu. Fakt nechápu, tu vaši potrebu, abyste kritizovaly (tohle delaji hlavne baby), téměř v každé diskuzi, pravopis. Bezte si honit ego v dikuzi pod clanky na seznamu. Vam asi nedochazi, ze tady prispivaji lide, kteri maji i různý intelekt. Někdo neumi pravopis a nekdo si rad honi ego a poucuje, ze?
Je mi lito, co prozivas, sama mam dcery v podobnem věku a byly, jsou a budou na prvnim místě. Vychovavam je sama, chlapa si nehledam a ani zadneho nechci. Volny cas chci venovat predevsim detem. Jak psaly holky, zkus ji napsat dopis, jak se citis, co te trapi. Pokud jste, vy tri, meli hezke vztahy, tak neni možné, ze si to mama neuvedomi, jak ti ublizuje. Drzim ti pesti :srdce:

Já jsem klidná, já problém nemám. A tady nejde o pravopis, ale o srozumitelné používání mateřského jazyka.

• Citovat
  • Upravit
2216
6.10.20 09:53
@Alriga píše:
Já jsem klidná, já problém nemám. A tady nejde o pravopis, ale o srozumitelné používání mateřského jazyka.

Pokud nemáš problem, tak proc tady resis pady a slovni spojeni? Tak to nectu a je to. Jako, jak si pomuzes, kdyz budes kritizovat pravopis? Myslis, ze dotycni se najednou nauci pravopis nebo radeji prestanou prispivat? Pomuzes akorat sobe, nikomu jinemu. Treba, ty mas jine nedostatky, proti kterým, je pravopis nic. Zkus se nad tim aspon zamyslet. Hele, pokud se nejedna o ucitelku češtiny, tak to prece není takova pohroma, nemyslis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
6.10.20 11:16
@karinka píše:
Pokud nemáš problem, tak proc tady resis pady a slovni spojeni? Tak to nectu a je to. Jako, jak si pomuzes, kdyz budes kritizovat pravopis? Myslis, ze dotycni se najednou nauci pravopis nebo radeji prestanou prispivat? Pomuzes akorat sobe, nikomu jinemu. Treba, ty mas jine nedostatky, proti kterým, je pravopis nic. Zkus se nad tim aspon zamyslet. Hele, pokud se nejedna o ucitelku češtiny, tak to prece není takova pohroma, nemyslis?

Jestliže se někdo nedokáže vyjadřovat v rodném jazyce, tak to katastrofa je.

• Citovat
  • Upravit
895
6.10.20 13:41

@Alriga až bude chtít zakladatelka pomoc v jazyce českém, tak se na Vás určitě obrátí (případně na jiné osoby, které zde rády upozorňují a opravují „katastrofální“ nedostatky jazyka mateřského)
Nyní ale zakladatelka potřebuje pomoc jiného typu a druhu. Máte milá Alrigo nějaké konstruktivní řešení této rodinné situace? Zakladatelka bude zajisté ráda za Vaše připomínky a rady týkající se problémů v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová