Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.11.15 10:04
@radkka píše:
Tak v tom případě chápu tvůj názor, jsi evidentně stejně necitlivá. Znám bohužel rodiny, které přišli o dítě (i dospělé) a všichni rodiče skončili na lécích na uklidnění a nejdříve po roce byli schopni fungovat, ale až po x letech dokáží o svých dětech i bez přílišných emocí mluvit. A že někteří opravdu nebyli citlivky.
Jestli se dokážeš se smrtí svých dětí v klídku vyrovnat za měsíc a pak si v pohodě žít, to tleskám.

Ale já vůbec nepíšu, že v klidu. A je to jen teoretická rovina. A nepíšu, že budu v pohodě žít. Ale rozhodně nebudu všem dávat na odiv, jak jsem zničená. Nevím, jesti 2 měsíce, nebo půl rok. A mužský to mohou mít ještě úplně jinak, obzvlášť, když ten vztah tam u PéKá nestál za nic (jak píšou média).
Ale přirovnala jsem to ke kamarádce, která v ranném stadiu těhotenství samovolně potratila. Dodnes slaví pomyslné narozeniny atd. Má další 2 děti. Mě zemřelo dítě ve 12 t. t. A ano, týden po příchodu z nemocnice to nebylo fajn. Nezapoměla jsem na to, ale to je prostě život. Když o tom mluvím, nehroutím se, nebrečím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.11.15 10:10

Teda to už mi přijde moc. Posuzovat jak vypadá a nevypadá opravdové truchlení. Jak kdo kdy truchlil a jak by kdo truchlil. Holky to je individuální a nikdo neví co ho potká a jak se bude chovat. Ačkoliv se přikláním k tomu že je ten člověk vinen, rozhodně chci, aby byl odsouzen na zakladě důkazů a ne toho, jak tu někdo psal, že podle něj blbě truchlil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.15 10:10
@Philippe píše:
@Vorvaň obrovský Tak nevím, jak dlouho se musí truchlit…mám několik známých, co jim umřeli rodinní příslušníci po nemoci nebo se neví jak, strejda se třeba udusil soustem, jeden omdlel, jedna spadla na schodech nebo znám dceru zavražděné maminky. A všichni, opravdu všichni se dávali velmi a velmi dlouho dokupy. A muži mnohem déle než ty ženy, co znám. A jednalo se o opravdu velmi dlouhá období, ve většině případů v řádů let, ve výjimečných případech v řádu měsíců. 3 měsíce po úmrtí celé mé rodiny bych opravdu na sex neměla chuť, i kdyby byl 1×. Nesvědčí to o jeho vině zřejmě, ale o jeho charakteru a svědomí jistě.

No vidíš, já už mám jen jednoho rodiče, ostatní jejich sourozenci - tety i stýcové jsou již taky po smrti a i ten poslední rodič mi pomalu, ale bohužel jistě odchází.
Proč bych se já měla dávat do kupy? Z čeho? Oni byli nemocní/měli nehody, oni už se bohužel do kupy nedali a já to musím přijmout, nic jiného mi nezbývá.
Z čeho se dát do kupy? Ze smutku, že odešel někdo, koho jsem měla ráda, koho už nikdy neuvidím, neusylším, kdo mi nedá radu?
To je přeci tak strašně individuální záležitost! Někomu stačí na srovnání pár týdnů, někdo to nezvládne nikdy.
Ale posuzovat podle toho vinnu či nevinnu je přeci nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.15 10:13
@Philippe píše:
@Vorvaň obrovský A jen 2-3 ženyměl?? Ufff, no nepříjde mi to málo na tak krátké obodbí teda :zed:

No vidíš, tak já už teda přesně nevím, za jaké období to stihnul, ale přijde mi to jako vcelku normální a hlavně NEPODSTATNÉ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.15 10:15
@PetraJ píše:
@Vorvaň obrovský - nevím, jestli máš děti (asi ne, podle toho co píšeš) 8o, ale chceš jako říct, že kdyby ti děti umřely, že by sis na ně vzpomněla dvakrát za rok??? 8o

Po určité době asi ano. Určitě by byly chvíle, kdy by mi je něco připomělo, asi by jich bylo více, než by mi bylo milé. Ale cíleně bych si na ně vzpoměla 2× do roka.
Proč se sebetrýznit? 2× je málo? A kolikrát je správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.11.15 10:18
@Philippe píše:
@Vorvaň obrovský A jen 2-3 ženyměl?? Ufff, no nepříjde mi to málo na tak krátké obodbí teda :zed:

Sex uvolňuje, myslím, že může truchlícímu pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.11.15 10:35
@Vorvaň obrovský píše:
Ale já vůbec nepíšu, že v klidu. A je to jen teoretická rovina. A nepíšu, že budu v pohodě žít. Ale rozhodně nebudu všem dávat na odiv, jak jsem zničená. Nevím, jesti 2 měsíce, nebo půl rok. A mužský to mohou mít ještě úplně jinak, obzvlášť, když ten vztah tam u PéKá nestál za nic (jak píšou média).
Ale přirovnala jsem to ke kamarádce, která v ranném stadiu těhotenství samovolně potratila. Dodnes slaví pomyslné narozeniny atd. Má další 2 děti. Mě zemřelo dítě ve 12 t. t. A ano, týden po příchodu z nemocnice to nebylo fajn. Nezapoměla jsem na to, ale to je prostě život. Když o tom mluvím, nehroutím se, nebrečím.

potrat a smrt osmiletého dítěte ale vůbec nemůžeš srovnávat. Taky jsem potratila a ani už na to nemyslím, ale kdybych nedej bože měla přijít o jediné dítě, kterému už je třeba pár let, tak bych se nejspíš zabila. A kdyby ne, rozhodně bych nebyla v cajku natolik, že bych si na něj vzpomněla jednou dvakrát do roka. A po měsíci sihledat milenky, to je fakt dost ujetý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.15 10:46

@Antonie Bolavá
Nesrovnávám smrt a potrat. Srovnávám prožitky kamarádky s prožitky mými a podle nich odvozuji, že i truchlení po smrti by u mě možná trvalo kratší dobu a méně intenzivněji, než truchlení její po stejném zážitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
9.11.15 10:59

@Vorvaň obrovský podle toho jak truchli opravdu vinu a nevinu neposuzuji. Reagovala jsem na to, ze se ho zastavate, ze je chudak atd. Na vinu usuzuji dle dukazu a taky me nepresvedcil o tom, ze by byly otravene nebot ani jednou neresili to, z ceho by tak realne ta otrava mohla vzniknout. A ze by nemohla mit takovy prubeh dle toho co popisuje uz vyvratili znalci. Dle toho usuzuji na vinu a nevinu
a ne, umrti ditete, ke kteremu te poji jiz pouto, a to dlpuhodobe, se opravdu neda srovnavat s potratem :zed: to se na me nezlob. Ja miluju svoji dceru tak, ze pred porodem bych si to neumela ani predstavit. Jinak te obdivuji, jak pristupujes k situaci umirajiciho rodice. Tohle bych takto nedala, katdy jsme ocividne jini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
9.11.15 11:04

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…neber si to prosim ze, ale zrejme to je proto, ze kamaradka uz vi, co je to materska laska a ty ne… @Vorvaň obrovský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.11.15 11:05

@Philippe Ona vůbec obhajoba předvádí jakousi tragikomedii, ani pořádného znalce nepřivedli, jen chudáka, který tam ze sebe udělal vola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.15 11:15
@Philippe píše:
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…neber si to prosim ze, ale zrejme to je proto, ze kamaradka uz vi, co je to materska laska a ty ne… @Vorvaň obrovský

Mě se vždycky „líbí“, že když je někdo jiný než já/my (nebo prostě když něco nedokážeme pochopit), tak je to proto, že ten dotyčný s tou situací nemá zkušenost.
V mém případě přeci rozhodně nemůžu být rodič!

Zklamu tě, rodič jsem. Několikanásobný.
Ale vem si, že vše co tu píšu o ztrátě dětí jsou jen hypotézy. Skutečnost, a snad to nikdy nebudu muset vědět, může být naprosto odlišná. Opravdu vycházím jen z toho, jak se chová mé okolí vers. jak se chovám já. Z toho si odvozuji potencionální vzorce svého chování v jiných zátěžových situacích.

Proto PéKá nekamenuju za to jak se chová, jak se samolibě usmívá, myslím, že to může být vše jen póza, jak se s tím vším vyrovnat a nezbláznit, pokud je nevinný.
A znalci v tomto oboru jsou mi skutečně spíše k smíchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.11.15 11:21

@Philippe 8o takže mateřská láska se pozná podle toho že když se stane tragédie matka se zhroutí na několik let a nebo se zabije?
A co když má ta matka více dětí? Ona se na několik let zhroutí a druhé žijící dítě je v pr.eli. nebo pro matky s více dětmi je to jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
9.11.15 11:24
@Vorvaň obrovský píše:
Mě se vždycky „líbí“, že když je někdo jiný než já/my (nebo prostě když něco nedokážeme pochopit), tak je to proto, že ten dotyčný s tou situací nemá zkušenost.
V mém případě přeci rozhodně nemůžu být rodič!

Zklamu tě, rodič jsem. Několikanásobný.
Ale vem si, že vše co tu píšu o ztrátě dětí jsou jen hypotézy. Skutečnost, a snad to nikdy nebudu muset vědět, může být naprosto odlišná. Opravdu vycházím jen z toho, jak se chová mé okolí vers. jak se chovám já. Z toho si odvozuji potencionální vzorce svého chování v jiných zátěžových situacích.

Proto PéKá nekamenuju za to jak se chová, jak se samolibě usmívá, myslím, že to může být vše jen póza, jak se s tím vším vyrovnat a nezbláznit, pokud je nevinný.
A znalci v tomto oboru jsou mi skutečně spíše k smíchu.

Z psychologického posudku:

Kramný může mít sklony k hysterickému chování, je velmi egocentrický a není moc empatický, své potřeby a problémy staví nad potřeby ostatních lidí. Je to narcista, který sám sebe rád staví do centra dění. Záleží mu, jak ho vnímají ostatní lidé.

Pořád si myslíš, že je to jen póza?
Navíc v jeho posudku je doslova psáno, že je schopen vraždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.11.15 11:29
@Helca729 píše:
Z psychologického posudku:

Kramný může mít sklony k hysterickému chování, je velmi egocentrický a není moc empatický, své potřeby a problémy staví nad potřeby ostatních lidí. Je to narcista, který sám sebe rád staví do centra dění. Záleží mu, jak ho vnímají ostatní lidé.

Pořád si myslíš, že je to jen póza?
Navíc v jeho posudku je doslova psáno, že je schopen vraždy.

Přesně tak…

Mně tedy už stačily ty reportáže z Egypta, choval se jako magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová