Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetraJ píše:
Já furt nechci věřit tomu, že by byl fakt tak chytrej a přechcal tolik různých odborníků. Vždyť se ani na 100% neví příčina smrti.
Spíš mu hrály do karet okolnosti. Zkraje to mohl být afekt a la „bez ní se domů nevrátím“, který se snažil bez znalosti anatomie velmi laicky zakrýt úmrtím na špatné jídlo. Což je v případě dvou osob dost hloupé. (Jak do toho zapadá Klárka upřímně nevím, ale spíš si myslím, že by mu překážela. I to předvedl po návratu.) On by se možná i přiznal, když by na něj hned po činu nastoupili čeští policisti s pádnými důkazy. Takhle se jen několik měsíců utvrzoval v tom, že je nepolapitelný. Taky měl tři měsíce čas studovat reakce lidí na netu. To myslím, že pro něj byla studnice informací. A lidi mu pomohli verzi vypilovat. A tak třeba aby nemusel vysvětlovat, proč nezavolali doktora, tak najednou Klárce nebylo zas tak zle.
Já si myslím, že Kramný nemá šanci, soudkyně je od začátku přesvědčena, že je to vrah. Mám pocit, že se nehledá jak a co se doopravdy stalo, ale vyloženě se hledají důkazy proti Kramnému. Nevím jestli to udělal, ale je mi zle z toho humbuku co dokáží udělat média a pak člověk i kdyby byl nevinný nemá šanci. Lidi jsou jak supi, stačí jim si přečíst noviny a poslechnout zprávy a hned mají jasno. V tomto případě se pravda stejně nezjistí…tak jako u případu Kajinek
@PetraJ Ale ona se ví, jen když si to vezmeš, tak další znalci neviděli těla!! Tzn. vycházeli jen a jen z papíru. Rozhodně to ani neberu jako obrat v případu, jak někde psali dle @kadlina - jinak máš pravdu, pokud by se jednalo o krutou otravu, například stejně jako z hub, tak by okamžitě vyhledali pomoc. A všechny se tu děsíme rotavirů, aby nám mimi neumřelo, ale nikdo z těch, co se ho zastávají se nepozastaví nad tím, jak asi člověk vypadá před smrtí otravou, která není tak prudká, aby usmrtila hned, ale vlastně dle Kramného „lidí“ smrt následovala po dehydrataci. Tzn. dlouhhhééé, opravdu dlouhé umírání spojené s apatickým stavem atd. Už jsem to tady psala dříve, podle mě ji zabil v afektu. Několikrát opakoval u soudu, že neměla kalhotky a že je to divné. No a proč mu zrovna tohle utkvělo v paměti a stále to opakuje? Mi příjde, že byli pohádaní, možná každý někde jinde, možná ona tam někde s někým flirtovala (a on o její bývalé nevěře věděl, takže u soudu lhal), pak ji našel na pokoji, spící, bez kalhotek, a to ho vytočilo. Klárka buď byla u ní nebo se mu opravdu nehodila jako svědek a on nepřemýšlel v té chvíli. No a hooodně často lidé, co umírají, tak zvracejí, tak mu to asi vnuklo myšlenko. Pak pár hodin seděl a přemýšlel, párkrát možná zvracel ze sebe samého a když už holky začaly zapáchat, rozhodl se jednat. Já si to ani jinak vysvětlit neumím. Podle mě je teda proti němu hodně věcí a přece jen se v těch lžích utápí. Občas mi příjde, že tam tak dlouho vymýšlel tu svou strategii, jak se to stalo, že to tak dokonale popisuje i teď - málokdo by si to po dvou letech stále tak detailně pamatoval.
A to, že u soudu nějaké její kamarádce řekne, že je jak Monika (očividně to nemyslí v dobrém), tak to je úplně mimo mé chápání. Cítím v tom nenávist a rozhodně ne lásku ke své mrtvé ženě, nedejbože úctu. A po smrti se ten cit očividně v něm neobrátil, musel mít takový názor již před. A bylo to ještě před výslechem onoho „milence“.
Takže za mě, vinen a ať sedí, až zčerná ![]()
@Nafrněná píše:
Já teda doufám, že odsouzen nebude, věřím v jeho nevinu…
každopádně si myslím, že by neměli odsuzovat někoho o kom si nejsou stoprocentně přesvědčení že to udělal… už tak má život zničený, představa že je fakt nevinný mi úplně svírá žaludek a to ho neznám osobně
A nesvírá se ti žaludek z toho, že mu zemřela žena a dcera a on po návratu nedělal nic jiného, než, že se smál a šu. kal? ![]()
@radkka píše:
A nesvírá se ti žaludek z toho, že mu zemřela žena a dcera a on po návratu nedělal nic jiného, než, že se smál a šu. kal?
přesně tak, souhlasím s tebou. Nefrněné se svírá žaludek, že chudáka odsoudí. Mu se nesvíralo nic, když ještě ve smutku to strkal do jiných a smál se té situaci ![]()
Já se přiznám, že to úplně takhle nevidím.
Jak louho trvalo, než se dostal zpět do Čech? A kde je psáno, jak dlouho se musí truchlit a jak přesně to truchlení má vypadat?
@Philippe píše:
přesně tak, souhlasím s tebou. Nefrněné se svírá žaludek, že chudáka odsoudí. Mu se nesvíralo nic, když ještě ve smutku to strkal do jiných a smál se té situaci
Bohužel znám jednoho vraha (vyvraždil celou rodinu - rodiče, sourozence) schoval je a dělal jakoby se nic nestalo
Teď je odsouzen na doživotí, býval to celkem normální kluk, je strašné, že někomu takhle přeskočí, nicméně si ale vězení zaslouží.
Nedovedu si představit, že by dospělá žena zemřela na dehydrataci za 1 den. Nevěřím, že dospělá žena a dítě zemřou ve stejnou dobu a už vůbec nevěřím, že on se vůbec zvládl postavit na nohy nebo se aspon nepos.rat a nezhroutit cestou pro pití (a že to musela být řádná otrava, když dva zabila).
Podle mě je zabil, že tam někdo zvracel je možné, ono někoho zabít a ustát to…
I jeho chování v Egyptě (natáčení Novy) a následné chování po návratu je k zb. lití. Líto mi ho vůbec není, i kdyby to neudělal, za to jak se chová má, co si zaslouží.
@Vorvaň obrovský píše:
@radkkaJá se přiznám, že to úplně takhle nevidím.
Jak louho trvalo, než se dostal zpět do Čech? A kde je psáno, jak dlouho se musí truchlit a jak přesně to truchlení má vypadat?
Kdyby tvůj muž měsíc po smrti vašich dětí lítal za dě. vkama, tak by ti přišel v pořádku? Psáno to nikde není, také neříkám, že ho za to mají odsoudit, ale udělat z toho, že ti zemřela žena a dítě výhodu - jít si konečně pořádně užívat, to je k zbli. tí.
Já bych nejspíš měsíc po smrti mých (třeba všech dětí) žila dál, dál chodila do práce, dál se zabývala svými koníčky. Ano, asi bych byla večer hodně smutná, a každý rok bych na ně nejmíň 2× vzpoměla (narození, úmrtí). Kdyby mě ze smrti dětí obvinili, nejspíš bych taky lezla do televize a snažila se ovlivnit veřejné mínění, to už bych ale kopala jen za sebe, o děti už jsem přišla.
Kdyby manžel lítal? Jak lítal, jako Kramný? Ten přeci nelítala, a nelítal za děvkama. Vždy to byly nějaké bývalé kamarádky, to nebyly snad děvky, ne? A byly jen 2-3.
Rozhodně ho nechci obhajovat. Ale jeho vinnou či nevinnou si nejsem ani v jednom případě jistá. A rozhodně to nechci stavět na jeho chování po příjezdu do Čech. ![]()
@radkka Jojo. A kdyby to vzal člověk z druhé strany, když se tedy ti Kramní teď tak radují. Pokud by se jednalo o ten toxický šok, co to dokazuje? Kde se otrávili tak, že jemu bylo nejhůř - tuto lež on podle mě zcela nevyhodnotil, protože tohle je třeba důkaz o tom, že o té situaci opravdu lže - pokud z oněch špaget v restauraci, tak to by 100% nebyli jediní. A opravdu existuje taková smrtelná otrava z masa? Že by usmrtila za jeden den a přitom to nebylo tak prudké, že zvracet začaly až ráno?
A v hotelu se nenakazili, to by 100% nebyli jediní.
Ano, soudkyně vypadá, že má jasno. Určitě nevidí prvního vraha a chování jeho a jeho matky je o něčem vypovídající. Taky nemá před sebou prvního vraha, co se nepřiznal. Je jasné, že Kramný bojuje proti teorii s elektřinou, protože to by bylo jasné odsouzení. Ale to ti 2 lékaři, co pracovali nezávisle na sobě a pak to dávali dokupy byli tehdy zaujatí? I když tehdy za Kramným stála ještě spousta lidí a obrátilo se to postupem času? Jak přišli na zásah elektřiny? Nebylo jednodušší se držet nespecifické otravy? Je jasné, že k otravě navedl Eg. lékaře i sám Kramný, řekl, že něco špatného museli sníst…v tomhle mohli pokračovat i další lékaři, ale nebyly tam známky zánětu, uričitě ne smrtelného. To by asi poznali hned ![]()
@Vorvaň obrovský - nevím, jestli máš děti (asi ne, podle toho co píšeš)
, ale chceš jako říct, že kdyby ti děti umřely, že by sis na ně vzpomněla dvakrát za rok??? ![]()
@Vorvaň obrovský píše:
Já bych nejspíš měsíc po smrti mých (třeba všech dětí) žila dál, dál chodila do práce, dál se zabývala svými koníčky. Ano, asi bych byla večer hodně smutná, a každý rok bych na ně nejmíň 2× vzpoměla (narození, úmrtí). Kdyby mě ze smrti dětí obvinili, nejspíš bych taky lezla do televize a snažila se ovlivnit veřejné mínění, to už bych ale kopala jen za sebe, o děti už jsem přišla.
Kdyby manžel lítal? Jak lítal, jako Kramný? Ten přeci nelítala, a nelítal za děvkama. Vždy to byly nějaké bývalé kamarádky, to nebyly snad děvky, ne? A byly jen 2-3.
Rozhodně ho nechci obhajovat. Ale jeho vinnou či nevinnou si nejsem ani v jednom případě jistá. A rozhodně to nechci stavět na jeho chování po příjezdu do Čech.
Tak v tom případě chápu tvůj názor, jsi evidentně stejně necitlivá. Znám bohužel rodiny, které přišli o dítě (i dospělé) a všichni rodiče skončili na lécích na uklidnění a nejdříve po roce byli schopni fungovat, ale až po x letech dokáží o svých dětech i bez přílišných emocí mluvit. A že někteří opravdu nebyli citlivky.
Jestli se dokážeš se smrtí svých dětí v klídku vyrovnat za měsíc a pak si v pohodě žít, to tleskám.
@Vorvaň obrovský Tak nevím, jak dlouho se musí truchlit…mám několik známých, co jim umřeli rodinní příslušníci po nemoci nebo se neví jak, strejda se třeba udusil soustem, jeden omdlel, jedna spadla na schodech nebo znám dceru zavražděné maminky. A všichni, opravdu všichni se dávali velmi a velmi dlouho dokupy. A muži mnohem déle než ty ženy, co znám. A jednalo se o opravdu velmi dlouhá období, ve většině případů v řádů let, ve výjimečných případech v řádu měsíců. 3 měsíce po úmrtí celé mé rodiny bych opravdu na sex neměla chuť, i kdyby byl 1×. Nesvědčí to o jeho vině zřejmě, ale o jeho charakteru a svědomí jistě.
@Vorvaň obrovský A já bych teda nežila dál, nezabávala bych se svými koníčky a určitě bych nechodila do práce. Kdyby mi zemřel takto manžel nebo nedej bože dcera, tak bych se složila tak, že bych to nedávala celý život. Naprosto chápu jednu naši známou, před 10 lety jí umřel tragicky syn a dodnes s tím není srovnaná. Nemáš děti, že? Nemůžeš pak soudit Kramného, protože to jeho vystupování a chování po smrti bylo spíše jeho obranou než soucitem a smířením - mohl se s tím tak brzy smířit, když údajně dodnes se neví, co je zabilo? dle jeho verze.
@Vorvaň obrovský A jen 2-3 ženyměl?? Ufff, no nepříjde mi to málo na tak krátké obodbí teda ![]()