Neumím a nebaví mě si hrát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85544
4.4.16 21:57
@Fazulina píše:
@blumenNo, můj muž bohužel ven nechodí téměř vůbec, nemůžu ho k tomu donutit, neustále má něco lepšího na práci. Doma je to OK, ale ven s ní nejde, upřímně, myslím, že ho to nebaví stejně jako mě:-). Vezme ji třeba k babičce, tam s ní je, to jo, ale že by s ní chodil po vsi, to ne. Společně na výlet jedeme, ale sám po návsi nepůjde, nebo na hřiště. A jak říkáš, u nás je to asi jako u Vás u tchýně - furt dokola po návsi…

Jo, na vylet to taky pojede, o vikendu nekam dal, ale tady ne, on to sam rika, ze u more by vyletoval, ale tady ho to nebavi :mrgreen: tak to chapu, no, po te navsi je to nuda, ale tim padem je lepsi to hriste, ne? :think: my bydlime v centru u namesti, takze muzu bud bloudit ulickami nebo zajet nekam do parku, pripadne sednu do autobusu a jsem za 30 minut v zoo. U tchyne jsem ke konci lobytu taky sedla do autobusu a jela do centra se projet, jinak jsem u toho jezdeni zivala nudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:02

No, je fakt, že z výběru po tisící po návsi nebo opuštěné hřiště je lepší to hřiště, ale z opuštěného hřiště se rychle stane další výlet na náves, když jsou tam děcka, tak o něco lepší, ale vydržím i tak max. půl hodiny. Pak prchám… :-)

Takže si někdy beru za cíl náš malý půltový Coopek, kde nakoupíme a jdeme zpátky, po cestě zpět přežiju to hřiště na chvíli a mám odškrtnuto… Aspoň něco:-).

Ale přiznám se, že jsou dny, kdy ven nejdeme vůbec, prostě se nedonutím. Nevím, co to je za názor, že se s dětma musí denně ven:-))). Člověk to má pak tak zakořeněné, že se cítí provinile, když je s dítkem doma:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
4.4.16 22:03

@Fazulina No hlavne si uvedom, ze s ditetem nikdy nebudes delat jen to, co te bavi. vzdycky je to vyvazeno nejakou pakarnou adekvatne veku.Az se s tim smiris, tak urcite vymyslis nejake plany, ze kterych se nezblaznis a malou budou bavit.
Ovsem na tom hristi bych ji tolik za zadkem nestala..Pises ze je ji 2,5,to uz musi byt celkem fyz. zrucna (kort na tech stejnych prolejzackach ktere zna),tak ji nech, pokud tam nemate nejake vylozene rizikove misto. Maximalne spadne, priste si da vetsi pozor.
A jinak co takhle kolo? Ja dvouletakem v sezone jezdila tak 2-3× tydne, v podstate jsme objizdeli hriste a zajimavosti v okoli, preci jen se ti dost rozsiri akcni radius ;)

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
4.4.16 22:06

A co nejake navstevy? Rodina, kamaradky atd? My takhle v zime „zabijime“ taky dost casu, odskrtnu si kolonku „socialni interakce“,v lete spolecne prochazky, tak tam je splneno i to chozeni na vzduch.Ja pokecam a nenudim se toliko ;)

• Citovat
  • Upravit
597
4.4.16 22:06

@Fazulina Chápu, já jsem to brala podle toho, že jsem z Brna a tady se dá najít celkem dost kešek i i kočárem/dítětem, pokud nejdeš zrovna v 8 ráno, kde je všude nejvíc lidí :).
A co třeba si stáhnou do mobilu nebo mp3 nějako dobrou knihu, písničky, kurz cizího jazyka? Nějak by ses zabavila po cestě a chvilku na hřišti s dítětem už nějak zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.4.16 22:08

@Fazulina Asi mas klidne dítě nebo jsi velmi kreativní matka. Pro mne je každý den nuceneho pobytu doma (nemoci) utrpenim. Dítě je doma na zabití, furt si s nim hrát a vymýšlet zabavu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.4.16 22:11

Mně procházky venku taky extra nebaví. ‚Bohužel‘ máme psa, takže ani výmluva na špatné počasí moc nejde použít :mrgreen: Většinou chodíme 2× denně. Samy s dcerou dopoledne a pak odpoledne i se psem. Ta dopoledne se snažím dělat pro sebe příjemnější. Takže jdeme třeba nakoupit, do města pro kafe, s kamarádkou do herny. Prostě něco, co bude bavit mě i dítě. Musím říct, že to docela funguje a ta dopoledne mi nevadí. Uteče to, přijdeme domů, dítě se nají a jde konečně spát. Spíš mi vadí ta odpoledne, kdy musíme i se psem někam mimo lidi, aby se vyběhal. Máme jednu spolehlivou trasu, kam nechodí moc lidí ani psů a teda ta už mě těžce nebaví. Jenže ve městě nejsou extra místa pro vylítání psa. Na dětská hřiště příliš nechodíme. Dcera je naopak těžce nespolečenská a ostatní děti nemá ráda. Stačí, když se k ní jiné dítě jen přiblíží a už ječí a utíká ke mně. To zas já vypadám v očích jiných matek blbě, že se jejich dítě nesmí toho mého ani dotknout, ba ani promluvit. Většinou to dopadá tak, že do doby, kdy jsme na hřišti samy (já a dcera) je to v pohodě. Jakmile přichází jiné dítě, dcera si přestává hrát a odcházíme. S knihou si nemůžu sednout nikdy, dcera vyžaduje asistenci, což mě prudí, ale neudělám nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
4.4.16 22:12

Já si nedovedu představit být doma s dítětem několik dnů a nevyjít. Tak to by mě asi odvezli. To raději to hřiště s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:17
@Lutonka píše:
@Fazulina No hlavne si uvedom, ze s ditetem nikdy nebudes delat jen to, co te bavi. vzdycky je to vyvazeno nejakou pakarnou adekvatne veku.Az se s tim smiris, tak urcite vymyslis nejake plany, ze kterych se nezblaznis a malou budou bavit.
Ovsem na tom hristi bych ji tolik za zadkem nestala..Pises ze je ji 2,5,to uz musi byt celkem fyz. zrucna (kort na tech stejnych prolejzackach ktere zna),tak ji nech, pokud tam nemate nejake vylozene rizikove misto. Maximalne spadne, priste si da vetsi pozor.
A jinak co takhle kolo? Ja dvouletakem v sezone jezdila tak 2-3× tydne, v podstate jsme objizdeli hriste a zajimavosti v okoli, preci jen se ti dost rozsiri akcni radius ;)

Já vím, však ty pakárny dělám, já nejsem ani moc na hraní, ale taky zvládnu ležet hodinu na gauči a nechat se vyšetřovat stetoskopem a pít medicínku a dělat au au, že jsem nemocná, či hrát si s panenkama, dokonce mě baví stavět z lega:-)).

No, zručná ona je, právě tak, že leze i tam, kam nemá. Tak na klouzačku vleze, sklouzne 2×, letí jinam. Na kolotoč nevyleze, musím ji tam posadit a pak samozřejmě točit. Na koupačce ji musím houpat, na takové té síti vyleze, kam se dá, to je OK, ale baví to asi minutu. Jako to hřiště u nás na vsi je o ničem a je hodně často opuštěné, když jsou tam děti, tak jsou větší, jsou to party a s dvouletým dítětem si nehrajou, jenže ona za nima chce a otravuje je, takže je to pakárna, pořád ji odhánět. Občas se tam objeví mamka s třema holkama, ta nejmladší je tak tříletá, ale ta se nepustí máminy sukně a naší se bojí, i když je o hlavu větší:-).

Spíš ty větší hřiště, jako dneska, ve městě, fakt hodně dětí, i větších, hodně atrakcí, třeba taková ta nafukovací skákačka, tam je třeba ji vyzout, jenže ji to baví 3 minuty, tak zase obout, na houpačku, houpat, pak klouzat, nebyly tam schůdky, jen lana, musela jsem vysazovat, pak zase na skákadlo, tak zase vyzout, po 5 minutách obout, zase jinam, mezitím vběhla do houpačky jinému děcku, úraz hlava, řev. Pak se uklidnila, tak zase vyzout, skákadlo, po 5 minutách obout, pak písek, bourá bábovky jiným dětem, pořešit to, pak chce pít z flašky jiné holčičky, pořešit to, pak skákadlo, vyzout, po 5 minutách obout, pak houpat, pak klouzačka bez schůdků, pak chlapeček pláče, chce ho utešit, objímá ho vehementně, takže chlapeček málem padá, omluvit se matce, vysvětlit, že se to nedělá, naposled vyzout a po 5 minutách obout. Odchod!!! Na to nemám nervy, a to jsme tam byly jen hodinu. :-)

Takže jsem se za tu hodinu nezastavila. Nějaké kafe a knížka jsou sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:18
@Lutonka píše:
A co nejake navstevy? Rodina, kamaradky atd? My takhle v zime „zabijime“ taky dost casu, odskrtnu si kolonku „socialni interakce“,v lete spolecne prochazky, tak tam je splneno i to chozeni na vzduch.Ja pokecam a nenudim se toliko ;)

Jojo, minulý týden 2× babička, včera švagrová s dětma, check. Teď jsme u babičky ve městě:-))), na 3 dny, halejula!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:19
@Liliana08 píše:
@Fazulina Chápu, já jsem to brala podle toho, že jsem z Brna a tady se dá najít celkem dost kešek i i kočárem/dítětem, pokud nejdeš zrovna v 8 ráno, kde je všude nejvíc lidí :).
A co třeba si stáhnou do mobilu nebo mp3 nějako dobrou knihu, písničky, kurz cizího jazyka? Nějak by ses zabavila po cestě a chvilku na hřišti s dítětem už nějak zvládneš.

Cesta pro mě není problém, pokud jdeme s kočárkem a daleko. Mě nebaví to postávání na hřišti či popojíždění s odrážedlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
4.4.16 22:21

Bydlime v malinký vesničce daleko od města, není tu nic, ani to hřiště. Syn rok a půl daleko nedojde, nebaví ho procházky, mě taky ne když vidím jak se vzteká… Co já bych dala za hřiště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:21
@Svistice píše:
@Fazulina Asi mas klidne dítě nebo jsi velmi kreativní matka. Pro mne je každý den nuceneho pobytu doma (nemoci) utrpenim. Dítě je doma na zabití, furt si s nim hrát a vymýšlet zabavu. :zed:

Ty jo, ani ne. Malá je doma celkem OK, dokáže si hrát sama, dělá hodně vecí se mnou, občas si s ní hraju já, ale samozřejmě to není několik dní, ale někdy se prostě nedonutím no… Ale převažují procházky, jejichž cíle složitě vymýšlím:-). Kdyby to bylo doma peklo, tak samozřejmě asi ten venek beru jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:22
@Lutonka píše:A jinak co takhle kolo? Ja dvouletakem v sezone jezdila tak 2-3× tydne, v podstate jsme objizdeli hriste a zajimavosti v okoli, preci jen se ti dost rozsiri akcni radius ;)

Kolo už mám koupené u mamky, musíme pro něho zajet, koupím na něho sedašku pro malou a frčím:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
4.4.16 22:24

@Fazulina No proto pisu at chodite klidne na to vase opustene (odpadne ti reseni sporu s detmi a maminkami) amuzes ji dat volne pole pusobnosti. Samozrejme ji treba chvilku pohoupej nebo toc na kolotoci, ale zase nedelej otroka.Ja uz takhle staremu diteti rikala, ze pokud chce chodit na hriste, bude si tam delat co chce, ale nebude me co dve minuty tahat abych asistovala. Mozna to nekomu prijde jako drastarna, ale vysledkem jsou ty moje dve zlaticka, ktetra si krasne hrajou a zasahovat musim jen minimalne (zato doma jsem v zaprahu, tam se nudej a je to peklo).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML