Neumím vytvořit vánoční atmosféru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33632
4.12.25 12:47
@Mkmkz píše: Více

Přesně tak, jít cestou nejmenšího odporu, jsou tu přece svátky, ne válečná příprava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
4.12.25 13:08
@Anonymní píše: Více

A já říkám, no tak se to děje, však co. Prostě to k vám patří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
4.12.25 13:28

Doporučuji najít si na netu nějaký test na ADHD - alespoň pro představu, co vyjde.
Podle výsledku bych zkusila načíst další informace.
A následně bych doporučila vyhledat psychiatra, co se ADHD u dospělých zabývá.

Působí to jako hodně hardcore ADHD. Medikace, terapie a pochopení odborníka může pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107100
4.12.25 14:16
@Velryba černá píše: Více

My jsme stromek zdobili az na Stedry den rano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
4.12.25 14:25

Tak nikdo u vás nechce cukroví a nejí ho, přesto se snažíš ho péct. O stromek děti nemají zájem, tak jim asi nevadí, že ho ještě nemáte a že není vánoční atmosféra. Kdyby ji chtěly, tak se asi snaží a zdobí. Nebo nevím teda, kolik jim je. Já vůbec nejsem vánoční typ, nazdobené nic nemám, v neděli jsem dala na tác čtyři svíčky a zasypala je ozdobama a šiškama. Cukroví většinou upeču, ale letos možná ne a nezblázní se to, stejně to jím většinou sama. Přinejhorším budou na stole oříšky, sušený ovoce a tak. Dárky pro lidi, který mám ráda, nakupuju ráda. Nebaví mě nakupovat pro druhou stranu rodiny, kam jezdí syn, ale my se nijak nevídáme a vlastně je pořádně neznám. Těším se na to, že bude volno a klid a že budu s lidma, který mám ráda. Zbytek Vánoc je mi ukradený. Tak to prostě nehroť, když vám to takto vlastně vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5121
4.12.25 14:27

Pokud uz neco zacinas s tim, ze to stejne nedopadne dobre. Tak se ani nedivim, ze to vse co popisujes je tak tragicky.
Ja nejsem nejlepsi hospodynka. A co chodim do prace a mala do skolky, jsem trochu marnejsi s casem.. Ale nejake to cukrovi vzdy napecu, vetsi uklid uplne nehrotim- uklizim prubezne… Vyzdobu si doma delame, vyrobili jsme si i svicen na advent. Kdyz se nechce, je to horsi, nez kdyz to nejde.
U nas mame Vanoce radi a radi si to doma delame hezke. A to i za casu kdy jsme byli bezdetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
4.12.25 14:27

Neříkám, že výzdobu sundávám vždy včas, občas si dělám srandu, že měním vánoce rovnou na velikonoce a teď jsem v obýváku uklidila vajíčka, abych pověsila věnec, ale na venek je to Ok toto je jen doma. Co se výzdoby týče, mě nosily děti kvanta věci z družiny a ze školky, tak jsme zdobily tím. Venku světýlka, to zvládnete s dětmi taky. Cukroví můžeš koupit, jen ho pak vyndej na stůl. Ono by to šlo, kdyby se chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 15:11

@Lilian1980 dárky u nás v rodině kupujeme jen dětem. Co už nevěří na Ježíška, tak už to nějak neřešíme.

@Aspera u nás děti nikdy nic nenosily. Teď už jsou velké a nechodí ani do družiny.
Ono se chce každý rok, ale prostě se nedaří. Každoročně to zkouším, pokaždé něco jiného a nějak jinak.
Jak tu někdo psal, asi to budu mít v hlavě, kde mám nastavení, že bych měla péct, dělat výzdobu a mýt okna. Možná, že kdyby cukroví někdo jedl, tak to taky bude jiné.
Třeba s vanockou problém nemám, ta u nás frčí.

• Citovat
  • Upravit
149612
4.12.25 16:40
@Venetia píše: Více

Protože se to tak dřív dělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107100
4.12.25 16:51
@Anna766 píše: Více

A proc už se to nedělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 16:56

@Venetia @Anna766 my to tak děláme pořád. Máme stromek od 24.12. do 5.1.

• Citovat
  • Upravit
9190
4.12.25 17:00

Dneska se to dělá, aby především vyhovovalo. My třeba ve své domácnosti neuznáváme zdobení 24. Na ŠD chceme mít klid, pohodu, nic nedělat. Taky se ten den absolutně zpomalí. Krom slavnostního prostření stolu a přípravy jídla nic nemusíme. Strojení stromku je na několik hodin. To není na chvilku. Udělá se během toho binec doma i na terase/zahradě. Protože se nikdy nezabrání, aby opadlo jehličí. Odmítáme vytahovat mop, vysavač a na ŠD šurovat po zdobení a při chystání stromku na zdobení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 17:05

@Kelsey1 tak my 24.12. už jen děláme řízky. Salát i polévku děláme den předem, takže jsme spolu a zdobime stromky.

• Citovat
  • Upravit
149612
4.12.25 17:15

Protože to lidi víc prožívají a chtějí si to déle užít. Pamatuju si ještě ze 24.12. byl normální pracovní den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
4.12.25 17:30

@smile_xxx prace je něco jiného. Já jsem jako zakladatelka, něco někam dám a nevím co kde je a když to ma být jen sezónní tak to jsem úplně ztracená. V práci je to naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová