Neupřímnost od babiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
9.3.19 12:15

Já bych to nechala klidně jen na těch telefonátech a moc si od toho neslibovala. A nebrala bych si to osobně, prostě už asi na malé děti nemají náladu a bojí se to přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
9.3.19 12:17

Tak jsou staré a na děcka už nemají energii. A co jako? Ty budeš stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.3.19 12:19

Vetsina lidi rika to co si mysli, ze chteji druzi slyset. Nemusi to byt hned manipulace, treba jsou jen unaveni porad nekomu celit, nemaji odvahu, ne kazdy ma koule na to byt za vsech okolnosti uprimny. Navic ja u vetsiny senioru v okoli vidim s postupujicim vekem vyrazny posun k sebestrednosti. Ja bych se nevnucovala. Nechodim kam me nezvou a kazdeho pozvu maximalne trikrat, neprijde, jeho problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.19 12:21

Úplně chápu, že jsi z toho zklamana,mela bych to stejně. Nic s tim delat nejde, musíš se s tím vyrovnat. Přijde mi, ze starší generace není zvykla jednat narovinu, radši se tomu vyhybaji a takhle to dopadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
9.3.19 12:36
@Bubla_Bučková píše:
To se takhle říká nebo překlep? :mrgreen:

Nevím úplně přesně, co máš na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.3.19 12:44

@Malaga Každý z prtat není odvážný? 8o a kde je slušnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.19 12:53

V prvním případě neporadím v druhém - není prostě lepší za ní na chvíli jet na návštěvu?

S malým jsem sice ne moc, ale občas zajela za svou babičkou na dvě hodinky. Dohromady jsme ten den cestováním strávili 6-8 hodin. Kdyby mě tenkrát řekli, že babička má rakovinu, jezdila bych častěji i s ubrečeným kojencem.
To samé s mým otcem. U nás byl posledních 7 let asi 3×(?). Jednou dojel sám vlakem (60km, přímý spoj) a často jsme za ním jezdili i jen třeba na dvě hodiny, aby nás viděl a děti ho pozorností nestihly moc unavit (a také jsme jezdili vlakem).

Máme i příbuznou , která o návštěvách k nám jen mluví. Kolikrát je v našem městě a ani se nedojde podívat (dětem napřed slibuje a pak zavolá, že nikde nejede a přitom tady je). Tam tedy iniciativu neprojevuji.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.3.19 13:04

U jedné babičky ti vadí, že řekne že už je unavená a nebude ti sloužit tak, jak sloužila tvým rodičům, u druhé ti vadí, že to neřekne.

Problém je v tvé hlavě - ačkoliv si se stala matkou, tak si úplně jako nedospěla a máš pocit, že se ostatní dospělí musí chovat tak, jak chceš ty. No nemusí. Natož v roli praprarodiče.

Srovnej se sama se sebou a s tím, že za svoje děti jsi zodpovědná ty a jejich otec a nepředpokládej že tvoji rodiče a prarodiče musí mít vůči tvé rodinu, výchovu a i na tebe takový postoj, jaký by si chtěla. Ty je taky nevnímáš tak, jak by oni chtěli aby si je vnímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
9.3.19 13:12

Mně by to taky bylo líto, naštěstí moje babičky (jedna už umřela) měly z pravnoučat velkou radost a rády nás všechny viděly. Moc to nechápu. Asi bych se s dítětem nevnucovala, když o to dámy nestojí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
9.3.19 13:17
@Annabela11 píše:
@Malaga Každý z prtat není odvážný? 8o a kde je slušnost?

Co ti přijde neslušné na tom, že někoho děti neberou a na své oslavě je nechce? Na jednu stranu je zakladatelka proti přetvářce a manipulaci a když se jí dostane jasného stanoviska, že děti na oslavě ne, tak je to taky špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.19 13:29
@Malaga píše:
Co ti přijde neslušné na tom, že někoho děti neberou a na své oslavě je nechce? Na jednu stranu je zakladatelka proti přetvářce a manipulaci a když se jí dostane jasného stanoviska, že děti na oslavě ne, tak je to taky špatně?

Akorát, že jasné stanovisko nebylo děti na oslavě ne! Ale předpokládám, že nemáš hlídání, tak tě nepozvu. To je přece rozdíl. Než zvu tě na oslavu narozenin, ale přijď prosím bez dítěte. Vadí mi ta vlastnost ublížit a zmanipulovat.

• Citovat
  • Upravit
9117
9.3.19 13:36

Souhlasím s názorem, že nechceš upřímnost, ty chceš aby se chovali jak chceš ty. Prababičky našeho dítěte taky hlídaly svoje vnoučata a jedna i pravnoučata, teď už ale mají svůj věk a necítí se na to. Jedna to řekla na rovinu, že už je stará a na děti se necítí. Tak chodí jednou za měsíc na hodinku na kafe, podívá se a zase jde. Už si ho ani nechce pochovat, prostě už má za život splníno. Druhá to neřekla nahlas, ale vidíme to na ní, že je z dítěte poprděná, ale víc se angažovat nechce, tak taky přijde jen na to kafe, dítě si pochová a zase jde. A přitom kolem vnoučat skákala, podstrojovala jim, denně je vyzvedávala ze školky a hlídala. Prostě lidi stárnou a chtějí mít svůj klid, čemu na tom nerozumíš? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.19 13:43
@Ou píše:
U jedné babičky ti vadí, že řekne že už je unavená a nebude ti sloužit tak, jak sloužila tvým rodičům, u druhé ti vadí, že to neřekne.

Problém je v tvé hlavě - ačkoliv si se stala matkou, tak si úplně jako nedospěla a máš pocit, že se ostatní dospělí musí chovat tak, jak chceš ty. No nemusí. Natož v roli praprarodiče.

Srovnej se sama se sebou a s tím, že za svoje děti jsi zodpovědná ty a jejich otec a nepředpokládej že tvoji rodiče a prarodiče musí mít vůči tvé rodinu, výchovu a i na tebe takový postoj, jaký by si chtěla. Ty je taky nevnímáš tak, jak by oni chtěli aby si je vnímala.

Ano, vlastně máš pravdu v tom, že chci, aby se chovali jak chci já - tedy aby byli upřímní, nemanipulovali a jednali na rovinu. Nechci po nikom, aby se staral, hlídal či vychovával naše dítě. Příklad: také bych babičce neřekla, babi budu slavit narozeniny. Bude tam i druhá babička. Kdybys měla pro dědu hlídání, tak bych tě pozvala… Ale řekla bych zvu tě na oslavu narozenin. Dědu nech doma. Minule to přehnal a já nechci, aby oslavu znovu narušil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.19 13:50
@Serpentini píše:
Souhlasím s názorem, že nechceš upřímnost, ty chceš aby se chovali jak chceš ty. Prababičky našeho dítěte taky hlídaly svoje vnoučata a jedna i pravnoučata, teď už ale mají svůj věk a necítí se na to. Jedna to řekla na rovinu, že už je stará a na děti se necítí. Tak chodí jednou za měsíc na hodinku na kafe, podívá se a zase jde. Už si ho ani nechce pochovat, prostě už má za život splníno. Druhá to neřekla nahlas, ale vidíme to na ní, že je z dítěte poprděná, ale víc se angažovat nechce, tak taky přijde jen na to kafe, dítě si pochová a zase jde. A přitom kolem vnoučat skákala, podstrojovala jim, denně je vyzvedávala ze školky a hlídala. Prostě lidi stárnou a chtějí mít svůj klid, čemu na tom nerozumíš? :roll:

Musím znovu zdůraznit, že mi nejde o hlídání dítěte. O své dítě se umím postarat sama. Navíc bych to ani po prarodicich nechtěla. Vadí mi, že první babička kolem sebe kope, protože když mám dítě už na ní nebudu mít tolik času a návštěvy nebudou už je o ní, ale také o našem dítěti. Babička už na návštěvách nebude na prvním místě. Jako když se narodí sourozenec a ten starší začne z patřičných důvodu zarlit. U druhé babičky jsem psala, že to chápu. Ale ona sama říkala, že chce přijet a pak se už zase jen výmlouva. Pak obě babičky, brečí,, že se o ně nikdo nepostara, ale ony sami do vztahu neinvestuji, tak nemohou čekat, že se jim něco vrátí.

• Citovat
  • Upravit
9117
9.3.19 13:57

No, ale i kdyby chtěla být na vlastní oslavě narozenin ve středu pozornosti, tak je to přece pochopitelné. Já bych taky na svojí oslavě chtěla být středem pozornosti :mrgreen: Navíc nerozumím tomu, že říkáš, že do vztahu neinvestují. Vždyť jsi v prvním příspěvku psala, že o tebe se staraly, takže už třeba svojí investici považují za splněnou a když jsi teď dospělá, tak chtějí aby se jim to vrátilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová