Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tady jde vidět, jak matky na mateřský nudi, máte radit ne kritizovat! Vše je možné!! Akorát sedite na na zadku a píšete ****
Upraveno adminem - vulgarita
@Kipa22 píše:
Jsme národ k alkoholu víc než tolerantní, takže chápu, že se směješ. Výzkumy, ale potvrzují to, co říkám já. Alkohol je neurotoxický a dobře propustný přes placentární bariéru. Koncentrace alkoholu je vždy vyšší než v těle matky.
To, že si dá ženská občas skleničku, opravdu neškodí tolik, jako drogy u závislé feťačky. Není potřeba zakladatelku tak děsit.
Tak když to nezjistí ani doktoři, tak to už je opravdu hardcore. O tom, že alkohol je horší než drogy jsem taky někde kdysi četla. Taky mě to zarazilo. Ale tak stačí se podívat třeba na syna Pergnerový. Ta jela na heroinu a kluka má zdravýho a vlastně vím tady v okolí ještě o jedný, která určitě kouří a něco bere. Klukovi je kolem 6 a vypadá v pohodě.
Ja znám paní, která na to přišla v 6.mesici při preventivce na gynekologii. Je obézní, má polycysticka ovaria a menstruuje 2× za rok, tak si toho nevšimla. Co používá nebo nepoužívá za antikoncepci, jsem se teda neptala
Taky se samozřejmě neomezovala, nekouří, ale víno si občas doma otevřou. Holčičce už je 13 let a je naprosto zdravá a šikovná.
@Janli Tak když si dá tehule občas skleničku tak je jasné že to neškodí když ovšem chlastá denně tak to je
to už vyjde na stejnou jako když bere drogy
@LolaAA Já znám ženskou ta celé těhotenství brala drogy a kluk divný je…
@Anonymní píše:
Upřímně, nevědět o tom je možný reálně do cca 20. týdne. Potom už to prostě nejde nevědět. Dítě kope, žena nemá menstruaci už řadu měsíců…
Ty co tvrdí že o tom neví díl jsou většinou ty co to dítě nechtějí. Tam pak funguje psychologie - když to budu ignorovat tak se to nastane, když to nebudu řešit ono se to nějak vyřeší apod. Spíš to potlačí podvědomě a není to o tom že by o těhotenství opravdu nevěděly.
Stejně jako je možné si těhotenství vsugerovat, je možné si vsugerovat i to že žádné těhotenství není. Hlava je mocná čarodějka.Ano, dítě může být nemocné. To může být vždycky, i když žije žena vzorově. To je risk toho mít dítě. Teď už s tím nic neudělá. Musí prostě porodit a uvidí se no
Nechci se hadat, taky to nechápu, ale co se tyce pohybů, citila jsem je az nekdy v 24tt, velmi malo a velmi slabe. Kombinace placenty vepředu, polohy KP s prilehlyma nohama a velmi klidneho dítěte ![]()
@Annabela11 když je placená v předu, tak to je fakt špatně cítit…
@Anonymní píše:
Upřímně, nevědět o tom je možný reálně do cca 20. týdne. Potom už to prostě nejde nevědět. Dítě kope, žena nemá menstruaci už řadu měsíců…
Ty co tvrdí že o tom neví díl jsou většinou ty co to dítě nechtějí. Tam pak funguje psychologie - když to budu ignorovat tak se to nastane, když to nebudu řešit ono se to nějak vyřeší apod. Spíš to potlačí podvědomě a není to o tom že by o těhotenství opravdu nevěděly.
Stejně jako je možné si těhotenství vsugerovat, je možné si vsugerovat i to že žádné těhotenství není. Hlava je mocná čarodějka.Ano, dítě může být nemocné. To může být vždycky, i když žije žena vzorově. To je risk toho mít dítě. Teď už s tím nic neudělá. Musí prostě porodit a uvidí se no
Přesně tak, spíš si vsugerovala že těhotná není, a prehlizela to. No snad to bude zdravé dítě…
@Anonymní píše:
Já mám v okolí paní, která měla bolesti břicha chodila a tím po doktorech a žádný z nich nezjistil do porodu že je těhotnáprostě měla pravidelnou menstruaci tak to nikdo nezkoumal, dávali ji prášky od bolesti atd atd až jednoho dne zjistila, že rodí
byl to šok pro všechny
Jako že žádný doktor jí neprohmatal břicho a nezjistil, že má obří dělohu? Zrovínka to vyšlo tak dobře, že nebyla ani na prevenci na gyndě? Spíš se doktorům vyhýbala. Takové povídačce odmítám věřit.
@LolaAA píše:
Tak když to nezjistí ani doktoři, tak to už je opravdu hardcore. O tom, že alkohol je horší než drogy jsem taky někde kdysi četla. Taky mě to zarazilo. Ale tak stačí se podívat třeba na syna Pergnerový. Ta jela na heroinu a kluka má zdravýho a vlastně vím tady v okolí ještě o jedný, která určitě kouří a něco bere. Klukovi je kolem 6 a vypadá v pohodě.
Vypadat v pohodě neznamená, že v budoucnu nezačne něco brát po vzoru mámy. Já taky znám případ zdravých dětí u drogově závislé matky. Ale jsou zatím celkem malé.
@Janli píše:
To, že si dá ženská občas skleničku, opravdu neškodí tolik, jako drogy u závislé feťačky. Není potřeba zakladatelku tak děsit.
Možná to děsí, ale chybí zde osvěta. Určitě držím palce, ať je dítě v pořádku. Ale to, že jedna sklenička nevadí, je holý nesmysl.
@Anonymní píše:
Tady jde vidět, jak matky na mateřský nudi, máte radit ne kritizovat! Vše je možné!! Akorát sedite na na zadku a píšete sracky
Proč se za svůj převratný názor stydíš, že jsi anonym?
@Kipa22 Naprosto s tebou souhlasím. Chtělo by to se prvni zaměřit na fetální alkoholový syndrom a vše s tím spojené. Pak až začít tvrdit, žejedna sklenka neuškodí. Uškodí! Nechápu, ze si někdo nemůže odepřít alkohol alespoň v těhotenství.
Pak se divíme, že máme samé adhd, hyperaktivní a nesoustředěné děti, když si jejich maminky v průběhu těhotenství dopřály jednu, dvě, tři,… skleničky.