Nevěra manžela - mám odejít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
18.2.11 13:28

Taky si myslim. Někdy je čas nejlepší lékař a vyřeší to, co člověk nejdřív ani neuměl pojmenovat. Neříkám, že schvaluju nevěru. Ale myslím si, že se věrnosti připisuje větší důležitost, než si zaslouží a že mnozí si myslí, že manžel/ka=majetek. Nemyslím si, že ze svojí ženy děláš krávu, za pitomce jsi ty, protože ty jsi jí slíbil věrnost. Ale ty to víš. Na druhou stranu jsi jí slíbil „v dobrém i zlém“ a život prostě přináší spoustu věcí, i to, co tobě. Přesto jsi neprásknul do bot a adié, ale zůstal jsi, živíš a zaopatřuješ svou rodinu. A to není málo. Všechno má 2 strany a všichni tady čtou jen tu tvoji a na základě ní reagují, ale nikdo ve skutečnosti neví, jak to doopravdy je a co tě vede k tvému jednání.

radek9 píše:
lulushka píše:
radek9 píše:
etatinek :

Ano .. jsem bezcharakterní hazl.
Nejsem chudáček a už vůbec mi není ubližováno.

Aby jsi Ty mohl být ten hodný a správný, tak musím být i já .. ten zlej .. tak to prostě je.

Nemusíš se namáhat a zbytečně si vymýšlet můj osud .. skutečnost je mnohem horší

.. nestojím Ti za jedinou větu

R.
Radku, promiň, nechci do tebe nějak rýt, je to tvoje věc, jen prosím ještě jednu otázku, proč se svou ženou jsi, kvůli dětem, nemáš kam jít, nebo proč teda? Jen mě zajímá ten důvod, proč radši nejsi sám a neužíváš si svobodného života, kdy si můžeš vrznout bez výčitek a neubližovat tím své ženě :nevim:

To, že máme vztahovou krizi mě neopravňuje k tomu opustit ženu a 3 malé děti. Kdo by je živil a staral se o ně ? :-)
Užívání svobody skončilo v mládí.
Moje řešení (milenka) není pro mnohé skousnutelné, ale já na nic jiného prostě nepřišel.
(možná jsem málo hledal a zkoušel - kdo ví ?)

R.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
18.2.11 13:57
lumáťa píše:
Buďte dnešní. Vztahovou krizi řeší nevěrou víc jak 50%mužů, ale i žen !!!
Tímto to neomlouvám, ale je to tak. Je to realita.

Lumaťo, ale to neznamená, že když to dělá tolik lidí, tak nad tím mávneme rukou ne? :nevim: Správné to není, to je bez debat. A když už to u manžela zjistím, je potřeba s tím něco dělat a ne si říct, že je to normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
18.2.11 14:01
lumáťa píše:
Proč ? Povídat si o nevěře a sdělovat si různé názory není od věci. Ale myslím, že zakladatelka by se měla radit se zkušenými a ne s námi, mladými a bez zkušeností, některé radí: hrdost a odchod. Až se nás to třeba bude týkat, budeme v budoucnu mluvit třeba jinak… Jsou i jiná řešení. A to by jí mohli poradit v manželské poradně. Zkušení říkají, že nevěra není důvod k odchodu. Tedy pokud všechno ostatní funguje. Vzít dětem otce, živitele…jen kvůli hrdosti ? :nevim:
Každé druhé manželství se v čr rozvádí. A nejvíc ve věku do dvou let dítěte. Proč ?! Co si o tom myslíte ? A z těch manželství, která zůstanou, ještě polovina z nich by se rozvést chtěla, ale neudělají to - finanční důvody, děti. Je to smutné, ale monogamie na celý život je asi blbost…

Lumaťo, vyhodit ho proto, že nic jiného nezabírá…
Přečetla sis tu příspěvky podváděných?
Ani jedné „tolerantní“ se to nevyplatilo. Ty, které nechaly manžela půl roku rozmýšlet, akorát trpěly, trápily se a manžel si stejně nic nerozmyslel.
Ty, které ho vyhodily, těm se většinou vrátil, poučený a rozhodnutý, co dál.

Další věc je, že když ho vyhodíš (nebo odejdeš), nebudeš se věčně stresovat, že ještě není doma, že mu večer chodí esemesky, přemýšlet, jestli mu dát pusu nebo ne. Sice se člověk trápí, ale je to jiné. Není to ten třes rukou ze stresu.

„Vyhodit manžela“ totiž většinou neznamená konec, možná konec jedné etapy. Ale je to začátek řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
18.2.11 14:25

Chuanitko, nebudu s tebou polemizovat, protože tam jsou hrušky s jabkama a to bysme se jen zapletly ve slovíčkaření. S něčím, co jsi teď napsala souhlasím, s jiným ne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XY2
128
18.2.11 14:37

Bohužel jsem nevěru zažila na vlastní kůži, ale i tak souhlasím spíše s Lumáťou. Nesouhlasím a nevěrou a vůbec jí neomlouvám, ale jsem realista. Život nebyl, není a nikdy nebude černobílej, proto je potřeba každý případ posuzovat individuálně, ale s prohlášeními typu „Nikdy bych nevěru neodpustil/a“ prostě nesouhlasim. Sorry, ale v dnešní době mi přijde jako hodně velký citový luxus odcházet kvůli nevěře z jinak spokojeného vztahu…samozřejmě pouze za předpokladu, že o pokračování vztahu stojí oba dva. Pokud jen jeden, ať podváděný nebo nevěrník, tak to samo cenu nemá a je lepší vzít nohy na ramena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
18.2.11 14:43

Přesně tak ale pokud je člověk dlouhodbě podvádění nejde o spokojený vztah. :nevim: Také bych posuzovala případ od případu.Pro mě je třeba důvěra nede vše.Kdybych měla partnera kterej by mi na rovinu řekl že neumí být věrnej a že navrhuje volný vztah ..tak jo.Pro mě by byla si nemyslytelná věc být za blbce.Nevážila bych si pak jeho ani sebe. :nevim: Není nevěra jako nevěra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XY2
128
18.2.11 14:57

Vlastně máš pravdu. I pro mě bylo asi nejhorší to zklamání, že mi lhal :-( Tím co jsem napslala jsem nemyslela, aby se zakladatelka smířila s tím, co její muž dělá a tiše to tolerolavala. Já jsem si nejdříve ujasnila, jestli ho mám stále ráda, jestli s ním chci ním chci být a jestli jsem schopná mu to odpustit (ne zapomenout, to se asi nedá)…no a dospěla jsem k názoru, že ano. Tak jsem šla za ním a chtěla, aby se rozhodl…buď v tom bude pokračovat, ale samo beze mě, anebo to okamžitě skončí a zkusíme to dál. Ale nikdy jsem na něj nijak nenaléhala a netlačila. Dokonce jsem chtěla odejít a dát mu čas a prostor. Nechtěla jsem si ho za každou cenu vyprostit, ale chtěla jsem, aby se rozhodl sám za sebe, ale byla jsem smířená s tím, že si může vybrat jí. S odstupem času dost často opakuje, že je čím dál, tím víc hrdej sám na sebe, že se rozhodl pro nás…Já si ale trošku myslím, že to rozhodnutí bylo ze strany oné kolegyně opětované…obzvášť po tom našem „milém“ rozhovoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
18.2.11 16:27

Pokud bych byla dlouhodobě podváděná, tak bych nevěru neodpustila a zatím si stojím. Už bych manželovi nikdy nevěřila. A taky bych netrpěla to, že by manžel nevěděl i třeba rok. Každá jsme jiná, jedna trpí a odpustí, druhá nezapomene a neodpustí. Nejsem nátura, která by něco takového tolerovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.11 13:08

Nečetla jsem všechny příspěvky, takže nevím, jestli budu sama, píšu z pozice bývalé milenky, dnes už vdané, za někoho jiného, mám děti,takže na spoustu věcí už se dívám jinak pochopitelně, ale chtěla bych říct ze své vlastní zkušenosti, ono je to jednoduché,muž očekává doma milenku co je vždy ochotná, matku co se postará o děti a uklízečku, která mu vygruntuje, kuchařku, tak, aby pán tvorstva měl vždy něco uvařeno, bohužel realita je jiná, unavená žena od dětí, starosti, vykonají své, a je to zcela pochopitelné, jestli navíc muž přistupuje k mateřské dovolené stylem, cos celý den dělala, vždyt jsi na dovolené, pochybuji, že s usměvem na rtech mu večer budete po vůli, jenže milenka je vždy upravená,ráda vyslechne, jaké má její milenec těžký život, a pak mu vždy otevře svou náruč, takže tím, že má chlap milenku vlastně zabije dvě mouchy jednou ranou, má sex, a doma ženu, která se postará o jiné jeho potřeby. Myslím, že je hodně žen, které indicie o nevěře mají přímo před nosem, ale je pro ně lepší zavřít oči, co oči nevidí to srdce nebolí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.11 07:16

Ahoj všem, tak se to včera rozseklo, pohádali jsme se a já jsem odešla k rodičům. Stále jí brání, aby se to náhodou někdo nedozvěděl a ona neměla problémy, rozbíjí jenom naši rodinu a ona je v klidu. Myslím, že mu prospěje, aby byl chvilku sám a rozmyslel si, co od života chce. Navíc mě naštvalo, že mi vyhrožoval, že skočí ze střechy, tak jsem mu řekla, že je zbabělec, že jsou i jiná řešení. Když jsem mu něco řekla, akorát to otáčel proti mě a útočil. Tak jsem se sebrala a šla. Nevím, jestli jsem udělala úplně správně, ale asi pokud ho nepostavím před nutnost nějakého řešení, sám se nerozhodne.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
10178
23.2.11 07:42

Zakladatelko, já myslím, že lepší než dělat jakoby se nic nestalo a trápit se, že to dál pokračuje…taky bych odešla, až si rozmyslí, co chce, tak se rozhodneš ty, jestli mu dáš druhou šanci…
Vyhrožuje sebevraždou :roll: no nazdar :zed:
Moc držím palečky ať to dopadne jak nejlíp může pro tebe a pro děti :kytka:
Pak napiš jak to pokračuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
23.2.11 08:48

Zakladatelko, fandím ti a myslím, že jsi udělala dobře :palec:
Taky nechápu - on zahýbá a pak vyhrožuje že skočí ze střechy :?: (smajlíkňačeloťukající)
Drž se a ať to dopadne dle tvých představ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XY2
128
23.2.11 09:08

V dané situaci si myslím, že si udělala dobře. Dokud se nerozhoupe k nejěkému řešení, tak s ním stejně nic nenaděláš a akorát by ses doma každý den trápila, co a s kým dělá v práci. Vím, že je to těžké a držím palce, ať to zvládáš, co nejlíp :-)

Anonymní píše:
Ahoj všem, tak se to včera rozseklo, pohádali jsme se a já jsem odešla k rodičům. Stále jí brání, aby se to náhodou někdo nedozvěděl a ona neměla problémy, rozbíjí jenom naši rodinu a ona je v klidu. Myslím, že mu prospěje, aby byl chvilku sám a rozmyslel si, co od života chce. Navíc mě naštvalo, že mi vyhrožoval, že skočí ze střechy, tak jsem mu řekla, že je zbabělec, že jsou i jiná řešení. Když jsem mu něco řekla, akorát to otáčel proti mě a útočil. Tak jsem se sebrala a šla. Nevím, jestli jsem udělala úplně správně, ale asi pokud ho nepostavím před nutnost nějakého řešení, sám se nerozhodne.
Zakladatelka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.2.11 11:03
Anonymní píše:
Zakladatelka

:palec: Teď se ukáže, o co vlastně nejvíc stojí.
Vyhrožovat skokem ze střechy… :lol: , takže přidává citové vydírání, protože má chlapec (konečně :mrgreen: ) pocit, že mu něco důležitého v životě uniká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
23.2.11 15:26
Anonymní píše:
Zakladatelka

Ježiš, to je ale blb!! Udělala jsi samozřéjmě moc dobře a to nejlepší, co jsi udělat mohla a měla!! Hlavně prosím tě vydrž a pokud by jsi mu měla dávat další šanci, tak dřív jak po půl roce bych do toho znovu nešel, i když mám obavu, že ten tvůj partner o další šanci opravdu nestojí, je to vůl a k tomu korunovanéj… :zed: :cert:

Drž se a měj se konečně fajn, bude to sice bolet, ale čas všechno vyléčí!! PA… :wink: :oops:

PS: Hlavně se od něho nenechéj citově vydírat!! :hug: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí