Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Těžko radit, záleží na tobě, jestli to snášíš
Já bych na to teda neměla a odešla bych i s dětma, já jsem věrná, tak od manžela očekávám, že bude taky a pokud už mě nemiluje, tak není důvod spolu zůstávat dál. Člověk zjistí co měl až když to ztratí, takže jestli mu chceš dát ještě šanci, tak bych každopádně udělala nějakou pauzu, jinak si to nejspíš neuvědomí. Záleží na tobě a taky jaké máš možnosti…přeju hodně štěstí ![]()
Je mi to líto, upřímně pokud se s ní tahá tak dlouho, tak to asi neni o zamilovanosti, mozna o sexu…Rozhodne bych teda nechtela aby spolu byli i nadale v jedne praci. Asi bych odešla at si uvedomi jestli mu chybite…je to hnusny, nesnasim tyhle situace. Pravda je ze ja bych asi nemlcela a pokud ona rozbila vasi rodinu tak bych to rekla jejimu manzelovi at si madam uvedomi jaky to je. Sla bych od nej…aspon na cas
Ahoj to je mi líto
Já se svou povahou bych buď zapakovala kufr jemu nebo sobě a dětem (záleží na tom, čí je byt a pokud Vás obou, tak bych se zapakovala já), asi bych nesnesla soužití s někým, kdo mi takto ublíil. Navíc jsem dost tvrdej zastánce toho že láska je jako nit, která když se přetrhne jde sice navázat,ale uzel na ni prostě zůstane. Takže já bych žádnou rodinu nedržela.
Tak já bych neodcházela - z bytu. Ale jemu bych sbalila věci a přinesla k ní. A pěkně manželovi, že tam jako s nima teď bude bydlet.
kdyby to byl románek, tak se na to dá zapomenout, ale tohle je už vztah. to bych netolerovala. udělala bych radikální řez a pak by se vidělo, jak by se zachoval. třeba by se chytil za nos, třeba také ne. je potřeba počítat i s touto variantou. Ale dál bych takhle žít nemohla. to´t můj názor. Záleží na tobě, jak dlouho a jestli umu to ještě budeš tolerovat.
hodně štěstí.
teda!
má to panáček pěkně jednoduchý!!
Prosím tě, čí je ten byt? Jestli je tvůj, nebo minimálně v SJM, ať kouká vypadnout on!
On něco podělal, tahá se s jinou, ale ty si budeš se synem komplikovat život podnájmem?
Nikdy!
A ještě moc nerozumím tý půlce března??
A do tý doby co?
Děláte jakoby nic?..
Já bych mu dala nakládačku hned a ať se teda vyjádří (pokud bych si ho teda v nějakým pomatení smyslů chtěla nechat), ale ne, ať si v klidu užívá s kolegyní do půlky března a pak se uvidí. Pokud bys odešla ty, je mi jasný, k čemu jim bude dobrej váš prázdnej byt!!
Pokud už jste tak daleko, že to víš ty, šla bych na toho jejího manžela. Teda pokud to není nějakej těžkej podpantoflák s 50 kily, přičemž ona má nějakej pomalu metrák. Prostě jestli je to muž činu
Držím ti palce, je to těžká situace, z tvého příspěvku je cítit, že si ho chceš nechat, ale neulehčuj mu to, to je nejlepší cesta k tomu, že si tě přestane vážit úplně!!
Tak se drž a rozhodně se před ním neponižuj
![]()
ahoj, je mi to velmi líto, tohle číst tak se vracím zpátky mezi naše problémy a zase mě bolí na srdci a žaludek se mi svírá. Také jsem zažila, že se příteli začala líbit kolegyně v práci, ona měla problém doma a tak se začala lepit na mého chlapa a jemu se to samozřejmě líbilo. V té době jsme spolu byli už asi 8 let, sice bez dítěte (o to to máš komplikovanější), ale zabolí to stejně. Lhal mi a vlastně doteď nevím zda spolu něco měli nebo ne. Když jsem mu na to přišla, okamžitě reagoval protiútokem. Nakonec jsem mu odpustila velmi brzo (a taky jsem na to doběhla). Po 4 letech měl pracovní akci a jel na to dostatečně vybaven, úplně náhodou jsem si všimla že zmizely gumy, ale nebyla jsem si úplně jistá zda jich tam bylo více nebo méně a když přijel tak jí tam vrátil (takže to bylo co kdyby náhodou byla příležitost) takže mi to potvrdil. Když jsem se ho na to zeptala opět útok že se mu hrabu ve věcech ..... nemohla jsem uvěřit vlastním uším … a po 10 dnech bez komunikace jsem ho vyhodila. To bylo slibu, lásky, dárků. Našla jsem si kamaráda a měla jsem s ním asi 2 měsíční poměr (asi z trucu - ale když se teď ohlédnu vzala bych to zpět). Nakonec jsme si odpustili a máme spolu 10 měsíčního kluka a je to v pohodě. Není to nejharmoničtější vztah, bohužel ten mrak nad námi je pořád a důvěra je narušena už navždy z obou stran.
Promiň, že jsem se takhle vypovídala. Teď už vím, že bych si to nenechala líbit a dala mu za vyučenou (tím myslím, že bych ho vyhodila) i přes to že máme dítě. Miluji ho, ale nechat ze sebe dělat debila už nikdy. Takže ti držím pěstičky a drže se.
Z tvého příspěvku je poznat klid a rozvaha, obdivuju
Ze své zkušenosti (nebylo to ale tak komplikované) doporučuju jít na chvilku od sebe. Pokud to půjde, vyhoď jeho. Tím nasimuluješ podmínky rozchodu líp, než když se odstěhuješ ty.
A pokud se rozmyslí a vrátí, trvej na změně zaměstnání ať to stojí co to stojí. Pokud se s ní bude pracovně stýkat dál, byla by celá akce k ničemu ![]()
Něco podobného jsme teď řešili v rodině, s tím rozdílem, že ta milenka byla (tedy pořád je) krátkodobá záležitost. Ona se mu to snažila tolerovat (v tomto případě se práskl sám chlap), dělala, jakoby nic a doufala, že jemu dojde, o co by přišel (pro mě nepochopitelné, já jsem horká hlava a zpakovala bych ho nejpozději v době, kdy hodil na FB muchlovací fotky s milenkou, takže to viděli naprost všichni společní přátelé).
Jemu vzrostlo seběvědomí (má dvě ženské, obě o něj usilují) a začal se doma chovat fakt hnusně. Nakonec mu ty kufry stejně spakovala a poslala ho k milence. On odešel (od ní i od tříletých dvojčat) předevčírem a teď čekáme, co se bude dít dál.
Těžko radit, co máš dělat, nemůžu ti napsat, že máš odejít nebo zůstat. To musíš cítit sama, ale zachovej si svoji hrdost a nedělej, že se nic nestalo. No a já jsem taková povaha, že bych to manžílkovi napráskala, ale nevím, jestli je to dobře nebo špatně dělat zle v další rodině
Myslím si, že by o tom měl vědět
Kakika píše:
hodil na FB muchlovací fotky s milenkou, takže to viděli naprost všichni společní přátelé).
To je někdo tak blbej?
![]()
Já bych na to šla přes jejího manžela, bude to rychleji vyřešené. Prostě bych mu poskytla základní informace, s kým spí jeho žena, jak dlouho, odkud se znají.
Bohužel byt je služební a ještě vázán na jeho práci, takže bych měla asi odejít já. Snažím se to ustát kvůli malýmu, ale je to těžké, když si s ní celé večery mailuje, a mě tvrdí, že to není pravda. Nakonec jsem došla k závěru, že největší chudák je on, on se v tom plácá, k ní jít nemůže, já už vím, že nemůžu očekávat zázraky a jsem smířená i s variantou rozchodu, možná proto jsem klidnější. Zakladatelka
Nelisa píše:Kakika píše:
hodil na FB muchlovací fotky s milenkou, takže to viděli naprost všichni společní přátelé).To je někdo tak blbej?
![]()
Ne, to bylo v době, kdy věděl, že ona si ho chce udržet doma a on začal dělat naschvály, aby jí ponížil. Asi chtěl, aby ho vyhodila a on si mohl hrát na ublíženého (mmch, jedná se o mého bráchu)
Zakladatelko…on už ví, že ty to víš a tím, že nic neříkáš s tím vlastně naoko souhlasíš. Já vím, že chceš udržet rodinu po hromadě, ale opravdu by jsi chtěla žít pořád takhle? Jako druhá? Je potřeba mu dát najevo, že buď zůstane s tebou (bez milenky), nebo od něj odejdeš.
Vidim rudě. Proč chlap, který má spokojenou rodinu prostě musí vymýšlet blbosti. Kdybych byla finančně soběstačná, tak mu sbalim kufr, hodim mu ho na hlavu a nazdar. A kdyby ne, tak nevim. To neni fér co ![]()
Já_a_Kačí píše:
Vidim rudě. Proč chlap, který má spokojenou rodinu prostě musí vymýšlet blbosti. Kdybych byla finančně soběstačná, tak mu sbalim kufr, hodim mu ho na hlavu a nazdar. A kdyby ne, tak nevim. To neni fér co
Proč? protože je to chlap. Je to jinej druh.
Kakika píše:Nelisa píše:Ne, to bylo v době, kdy věděl, že ona si ho chce udržet doma a on začal dělat naschvály, aby jí ponížil. Asi chtěl, aby ho vyhodila a on si mohl hrát na ublíženého (mmch, jedná se o mého bráchu)Kakika píše:
hodil na FB muchlovací fotky s milenkou, takže to viděli naprost všichni společní přátelé).To je někdo tak blbej?
![]()
No tak to chudák ženská. Od něj je to teda sviňárna. K takovýmu chlapovi bych se vracet nechtěla. Omlouvám se za OT.
Ahoj, po hodně dlouhé době píšu sem na stránky.
Nevím, co udělat. Jsem vdaná 14 let, máme 10letého syna a manželství, které se zdálo do prosince celkem v pořádku. V prosinci jsem přišla na to, že mě manžel podvádí se svou kolegyní, možná jsem to tušila již dávno, ale nechtěla jsem si to připustit, vždycky, když jsem mu řekla, že mám podezření, že s ní něco má, tak mi tvrdil, že to není pravda a já mu to uvěřila. Možná je to i tím, že s ní mohl rozebírat problémy v práci, a postupně se do ní zamiloval. Myslela jsem, že po dokončení studia VŠ, které jsem zvládla při zaměstnání a dítěti, si budeme moci odpočinout a žít více v klidu, pořídit si druhé mimčo. Ale nyní mi tvrdí, že jsem ho do druhého dítěte tlačila, že on ho ve skutečnosti nechce. Jenže je to už dva měsíce, a on stále neví, jestli s námi chce zůstat nebo ne. Ona je vdaná, má dvě děti a údajně ani jeden z nich nechtějí rozbíjet rodiny. Její manžel to neví, i když nevím, jestli něco netuší. Takže ona je v pohodě, má doma spokojenou rodinu a ještě mého manžela jako rozptýlení. A tak zvažuju, jestli ho nemám opustit. Jestli to říci jejímu manželovi, ať se také on rozhodne, jak s touto situací naložit. Nebo mu rovnou sbalit kufry a postavit jí je za dveře.
Uvažuji o tom, že si najdu podnájem a na nějakou dobu od něho odejdu, aby si mohl utřídit myšlenky. Dala jsem mu možnost, aby se do půlky března rozhodl, jak to bude dál, ale nevím, jestli to má smysl, když je do ní zamilovaný, není to jen krátkodobý úlet, už to údajně trvá 1,5 roku. A pokud se každý den vidí v práci, nevím, jestli mu kdy budu moct ještě uvěřit.
Děkuji, že jsem se mohla vypovídat