Nevěra manželek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
1.9.25 15:52
@pho001 píše: Více

Mluvit, mluvit a mluvit. Urcite manzelskou poradnu. Jestli se oba mate pořád radi a jste pripraveni na vasem vztahu pracovat, tak to muzete zvladnout, ale chce to i hodne pokory ze tvé stranky.
Nebaziruj na podrobnostech o tom co se stalo, nemate si co vycitat. Dulezite je proč se to stalo a to vykomunikovat at se to nestane znovu.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
1.9.25 15:54
@Steve718 píše: Více
Jasně, ale porad tady jde videt, ze si myslel, ze jeji nevěra byla daleko horsi neboť on mel „jen“ sex, kdezti ona i tu „omacku“ okolo. Ale takove jsme my ženy, a muzum ti vetsinou staci bez te omacky
  • Citovat
  • Upravit
595
1.9.25 15:58
@Cizinka 999 píše: Více

Jo máš pravdu. Totiž když se chceš dostat do kalhotek, holt musíš ten med kolem huby. Jinak hrozí útěr.
Bohužel tak to je. Vy ženy. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
1.9.25 16:13
@pho001 píše: Více

Objednat se do poradny.
Neutrální prostředí, kde oba budete krotit emoce, pohled nezávislého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
1.9.25 16:15

Bylo by škoda to nezkusit.

Jejich vedlejší zkušenosti jim mohou v jedné věci hodně pomoct.
Najít jiného - srovnatelného partnera není většinou snadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
1.9.25 16:16
@Josef_t píše: Více

To asi jo. Může se zeptat na něco, k čemu nemají odvahu ani jeden nebo nevěděli.
To by dávalo smysl.
Ale chce to opravdu dobrou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
1.9.25 16:20
@Josef_t píše: Více

To máš pravdu. Neboť začneš porovnávat co měl ex a ten nový nemá a naopak. A taky není tam už to vzrušení s nekalého jednání.
A taky začne působit obyčejný strach, jako nenabiju si, bude mě mít rád atd…
Jo strach je pěknej prevít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
1.9.25 16:32

Tak trochu námahy vás to musí taky stát :lol:

• Citovat
  • Upravit
785
1.9.25 16:33
@rodinka4 píše: Více

Spíš to vypadá, že pravděpodobně nejsi ten typ, kterému by se někdo chtěl svěřit.

Víš, ale pokud nemáš vůbec žádnou osobní zkušenost a někoho, kdo nevěrou prochází, zhodnotíš jako nevyrovnaného, tak to vypovídá buď o tom, že jsi nevěrná byla, proto máš potřebu hodnotit negativně chování právě podvedeného, anebo nedostatek empatie.

Projít si nevěrou je totálně devastující. Je to jeden z nejsilnějších stresových faktorů:

…Ortman (2005) považuje za nejdůležitější komponentu PISD zlobu, zlost či agresivitu.
Ve svém výzkumu VanderVoort a Rokach (2004) publikovali, že u jedinců zasažených
nevěrou se častěji objevuje ruminace události než vyhýbání se tématu. Zjištění nevěry
se často pojí s otřesením vlastního psychického světa a představ o sobě i ostatních
(Glass, 2003; Platt & Freyd, 2015; Whisman, 2016) a s celkovým pocitem narušení bezpečí (Baucom et al., 2006). Rachman (2010) uvádí, že podvedení nemívají problémy se vzpomenutím si na událost odhalení nevěry. Autor ve své studii dále zjistil, že v extrémních případech není podvedený člověk schopen myslet na nic jiného než na zradu svého partnera, což se odráží i do jeho sociálního života (například izolací od lidí) či do pracovního procesu zhoršeným soustředěním. Důsledky nevěry mohou být dlouhodobé a zasahovat do života postiženého i roky po jejím zjištění. Dalšími příznaky PISD je intruzivní vzpomínání na nevěru či její představování, citová otupělost a depresivní symptomatika (Lusterman, 2005).

Z výše uvedeného jasně vyplývá, že kolegové v práci si nemůžou nevšimnout, že se podvedený nedokáže na nic soustředit a že je totálně na dně a že to nepřechází ani po pár týdnech.

Ti, co jsou podvedenému blízcí, se zeptají, podpoří, chtějí pomoct a podvedený se svěří někomu, kdo o něj (na rozdíl od životního partnera) jeví zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
1.9.25 16:44
@botl2 píše: Více

Neni to devastujici pro každého člověka, pozor na to. někteří lide jsou realisti a ví, že je velká pravděpodobnost, že nevěra se v dlouholetem vztahu objevi. To neznamena, ze je to necha chladnym ale umi s tim lip pracovat a lepe to zbladaji po psychicke stránce

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
1.9.25 17:21

@Steve718 zrovna tys tu dokola psal, jak si teď ona musí získat jeho důvěru. Získal si on před lety její, když dělal to, co dělal? Ticho totiž dost často neznamená, že jsou rány zahojené a nic se neděje. On neudělal nic menšího než ona.

• Citovat
  • Upravit
2324
1.9.25 17:49
@botl2 píše: Více

Dobre moja, pravdu mas vo vsetkom :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
1.9.25 20:45
@Cizinka 999 píše: Více

Ty to mas nastevene jinak a nezijes v monogamnim vztahu. Vlastne nevera je pro tebe cosi normalniho, co bys ani neverou nenazvala.

Tak to ale nema vetsina. Kdyby te tvuj partner okradl, par mesicu na tom pracoval, taky bys nebyla prekvapena a neranolo bybte to?

Clovek nemuze soustavne ocekavay v partnerstvi to nejhorsi. To pak neni partnerstvi, to je takovy paskvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
1.9.25 20:48
@rodinka4 píše: Více

Tak to je xklamani. Ocekavala jsem nejake argumenty o tom, jak podvedeny jedinec ma byt stabilni a tys to odbyla mavackou.
Nu coz, jak je to spravne a doopravdy se od tebe nedovime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 21:35
@Anonymní píše: Více

Co znamená- velmi odsuzující nevěru?
Já jsem teda nevěru nikdy neodsuzovala. Neplánovala jsem být nevěrná, ale nikdy jsem to neodsuzovala u druhých. A zajímalo by mě, jak se to někomu, kdo to VELMI odsuzuje, stane? Je to proto, že ten „velmi odsuzující postoj“ byl jenom póza, pokrytectví a hra na morálku? Naivita? Nebo co?
Já jsem se pro nevěru rozhodla svobodně a zcela záměrně po 20 letech manželství a 26 letech vztahu. Na základě- pro mě- opodstatněných záležitostí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky