Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@1976 ahoj, nějak sem si to pročetla. Na začátek - nemáš to lehké a v blízké době ani nebudeš mít.
Abych tady neplácala něco a vy si řekly co o tom můžu vědět tak zkusím něco o sobě. Nevěru sem zažila také na vlastní kůži, poznala to z jeho chování a ověřila jeho mobilem. Jakmile sem si byla 100% jistá, on přišel hodně pozdě z práce, seděla sem na gauči přede dveřmi, tv vypnutá a čekala. On přišel a já nekompromisně mu řekla ať si de sbalit věci a vypadne, že všechno vím. Já ale tehda nebyla těhotná, jediný závazek byl dům na společnou hypotéku. Ten jsem si nechala a jej vyplatila. Jak odešel, složila sem se, nikdo mě neviděl, plakala sem ve dne v noci, skončila na lécích proti depresi. Pomohla mi jiná činnost, do které sem úplně zabředla.
Teď mám jiného přítele, náš vztah je postavený jinak. Telefon, internet nic není tabu, všude máme přístupy, nic před sebou neskrýváme - proč taky??? Proč bych si nemohla vzít jeho telefon kdykoliv do ruky? Proč bych se měla obávat jeho reakce? Neříkám, že mu pročítám denně smsky, ale když mu sms třeba příjde, klidně jdu a přečtu ji já. On má stejné možnosti u mě. Teď sem těhotná, on je pryč už čtvrt roku - na služební cestě. Zvládáme to jak se dá, ale jedno vím jistě - nepodvedl by mě ani já jej. Proč? Právě kvůli tomu jakým způsobem jsme postavili náš vztah…
Teď k tobě. Co bych udělala já na tvém místě? On tvrdí, že chce tebe a rodinu, toho bych se držela. Nebrala bych dětem jejich tátu, pak to nebude vůbec lehké - pendlovat mezi novým přítelem a jejich tátou. Řešila bych to asi tak, že bych mu to dala sežrat. Ty nesmíš být ta, kdo ustupuje a trpí, ale on!! Rozhodně bych si nelehala do dětského pokoje já, spíše bych požádala jeho, aby si tam lehl. Apod. On si musí uvědomit, že udělal chybu, on musí ztratit postavení a znovu si ho u tebe dobít. Né že ty budeš ustupovat. Ty si ta, která má teď všechna esa v rukávu. Tak je využij!!
@1976 Ahoj, diskuzi sleduji a držím palce, ať máš hodně sil ![]()
Mně se to tedy nestalo, neumím si to ani představit, ale jsem hodně nekompromisní v tomto..myslím, že to naruší na velmi dlouho důvěru ve vztahu. Já bych odešla i s dítětem, nebo spíš bych ho popslala k té dané osobě…
Myslím, že děláš dobře.
Ještě mě tak napadá, myslíš, že s jiným chlapem by to bylo snažší? Nebo, že by jsi mu více věřila?
Kdysi když sem měla trápení s přítelem sem se ptala své jednou tak starší kolegyně, jak to dělají s manželem, že jsou tak dlouho spolu a vypadají pořád šťastně. To co jsem se dozvěděla jsem nečekala. Mají za sebou nevěru, kdy se dokonce manžel odstěhoval, měli tehda už dva syny. Jak to tedy překonali? Říkala, že to bylo všechno na ní, kdy ona si musela uvědomit priority a co v životě chce a co od něj očekává. Nastolila nová pravidla, manžel si uvědomil, jak moc jí a děti miluje a vrátil se. Udělal chybu, kterou už nezopakoval. Ano říkala, že dlouho měla strach, ale taky si je do dneška jistá, že udělala správně. S jiným by to určitě za ty roky neměla o moc jednodušší…Jediné co mi poradila - bojuj a nevzdávej, žádný chlap není 100%. To samé mi tehda poradila moje máma, i tchýně. Obě si také zažily nevěru…
@Sonreir Tak moje máma třeba to zažila také a tehdy se tím dost trápila, dnes říká, jak byla blbá, že otci měla sbalit kufry a měla by svatej klid..takže záleží no…
@Lo moje sbalila kufry a pak toho litovala… 19let byla na všechno sama, 3 děti na krku, žádného chlapa k sobě nedokázala pustit. Dnes už žije 4rokem s partnerem a je šťastná jak si už nepamatuji…
No je to fakt případ od případu, všeobecně se říká, že prostě chlapi jsou jinak nastaveni, a asi je to tak potřeba brát (v našem případě),i když se nedá zevšeobecňovat.
Pokud má váš vztah dobré základy, tak to přečkáte, a všechno bolavé přejde, ale důvěra se bude zase budovat postupně. Já to mám za sebou 2 roky, a musím říct, že vztah po partnerské stránce nic moc. už jsem to však psala. Pořád mám v sobě ten hněv, zlobím se, teď už podvědomě, na něj, že to všechno pokazil. Neumím se té výčitky zbavit. A přitom jsme pořád spolu, pracuje doma.
Ale zase si užívám rodiny, kolem dítěte fungujeme oba pěkně. Takže fakt babo raď.
A to, že ten tvůj si klidně spí ![]()
Mluvte o tom, pořád dokola, a stůj si za tím rozchodem. On pokud to bude dohnáno fakt do toho konce, tak si uvědomí o co mu jde.
Ale pokud potom začnete po nějaké době znova spolu, bude asi dobré nevyčíta, nepřipomínat (což jsem teda často dělala já)
Je fakt těžké se po tomto ještě otevřít. A s dětma je to ještě o to těžší rozhodování.
@Sonreir - napsala jsi to moc pěkně.
J.
@1976 - u nás doma teď frčí toto, a zjistila jsem právě, že má krásný text. určitě to má co dělat s tématem. snad manželovi konečně dojde, co k tobě cítí
a nenechá si tě ztratit
http://www.karaoketexty.cz/…er-go-432917
J.
Holky, tak vcera u nas - jsem ta, ktera psala, ze se to vcera zase otevrelo… vecer byl jeste pryc, ja se sla vykoupat a on se sel na me podivat do sprchy, jindy by sel za mnou, ted si netroufl
pak se sel vykoupat on, celou dobu koukal jak houba. Ja se pekne oholila, vsude
umyla si vlasy, namazala se mandlovym olejem…on chvili sramotil v kuchyni, protoze mi rika, ze ma hlad, a ja na nej jen cekla, at si neco ulovi. No a za chvili se zjevil s oblozenym talirem, sklenickama a vinem
tak jsem si ho hned osedlala a vzala mu ho do ruky, to ma rad. To tak, nejaka cu.ka mi nebude brat myho chlapa, beztak mu to udelam nejlip. Po tech letech uz vim, jak na nej ![]()
treba Val…
Ahoj všem. včerejšek mám ušpěšně za sebou. ráno odjel, to jsem psala.pak jem byla s malou.4dny jsme se až na předávky babičkám neviděly tak jsem se na ní těšila. u tchýně jsem jen zabrblala, že mám z klimatizace asi zánět spojivek a utekla.at ji to vysvětlí sám. s malou jsme si to užily
.volal, že nás někde vyzvedne, kde jsme. chvíli jsem váhala, přišel za náma na písek. vidět ho s malou je hrozný. ale ustála jsem to na nebulela. odvezl nás domu, tam kytka. malá jsi hrála tak jsem mu beze slova předala 5ti stránoký dopis co vše kdy nasliboval a nesplnil a co bych chtěla aby muj partner běžně dělal, bylo tam i o tom volném přístupu k jeho informacím v mobilu a na netu. řekla jsem mu že když nechce odejít, že zatím oddělíme domáctnost. na jeho řeči jak udělá vše co řeknu aby mohl zustat jsem odpověděla, že s tim muže hned začít a třeba po náké době,,,že to u mě ale bude běh na dlouhou trat, že mám sloní pamět. přesto to prý chce zkusit.tak co, jen at se pokusí to napravit. přesto jsem mu řekla, že nezaručuju že mu odpustím a vemu ho na milost.pak mě na dnešk pozval do kina, tak nevim jestli mám jít. ptal se mimo jiné jestli by, když to nedopadne, mohl být u porodu.to taky teda vůbec nevim co mu mám říct. večer se potaral o malou, ale to tak máme vždycky. přišel mi popřát dobrou noc a ptal se jestli muže spat v ložnici. spal v obýváku. ráno mě v polospánku políbil a už je zas v práci. spalo se mi mnohem líp. sice jsem zas usínala v slzách, ale pak docela dobrý. uvidi co se dal bude dit.tak co
mám jit do toho kina
a co ten porod ![]()
@Anonymní píše:
Holky, tak vcera u nas - jsem ta, ktera psala, ze se to vcera zase otevrelo… vecer byl jeste pryc, ja se sla vykoupat a on se sel na me podivat do sprchy, jindy by sel za mnou, ted si netrouflpak se sel vykoupat on, celou dobu koukal jak houba. Ja se pekne oholila, vsude
umyla si vlasy, namazala se mandlovym olejem…on chvili sramotil v kuchyni, protoze mi rika, ze ma hlad, a ja na nej jen cekla, at si neco ulovi. No a za chvili se zjevil s oblozenym talirem, sklenickama a vinem
tak jsem si ho hned osedlala a vzala mu ho do ruky, to ma rad. To tak, nejaka cu.ka mi nebude brat myho chlapa, beztak mu to udelam nejlip. Po tech letech uz vim, jak na nej
treba Val…
já ho včera taky chtěla mít u sebe a nepustit a třeba i ukázat, že i v 24tt se to dá pořádně rozbalit, pořád ho miluju, ale to mi přijde jako, že má odpuštěno a to teda nemá ani náhodou
![]()
@1976 snazi se, tak ho v tom tempu udrz a nehaz mu klacky pod nohy. Do kina jdi pokud chces ale nenech ho aby si myslel ze tim je vse ok. Porod bych zatim neresila. Jinak preji hodne uspechu ![]()
@1976 - no nejhorší jsou ty první dny.
Fajn, že se snaží, je viděť, že mu na vás záleží. Ale dala bych mu dobře k pochopení, co provedl. Jim to totiž až tolik nedochází. Když tohle člověk udělá, tak asi tolik svědomí nemá.
Co se týká porodu - taky bych to nechala být, řekla bych, že se uvdidí, jak to všechno půjde dál.
A kino, já osobně bych ještě jít nemohla, nešlo by mi to.
Ale samo, že jak to cítíš, řiď se podle sebe. Musíš najít tu správnou rovnováhu mezi vydusit a zároveň nezprotivit se mu.
I když já se přiznám, že těsně po „tom“ by mi bylo úplně jedno, kdyby jsme se rozešli.
AHOJ. všem. tak zatím se to vyvíjí docela slibně. je doma, nikde nebyl co já vim. opravil doma věci co sliboval už dlouho a smontoval přebalovák a postýlku. večer si četl a čekal až dorazim, jindy by už dávno spal. snaží se. koupil další kytku
ta první ještě ani nezvadla, což je taky zázrak. to jako nikdy neděla.
uklidil byt, sice ještě nevim jak já opet makám, ale cokliv je lepší než nic. volá a píše kde a co dělá, jedna z mých podmínek. já to zatím snáším tak, že když si na to vzpomenu, hned si hledám nákou činnost abych to vytěsnala z hlavy. jenže stačí náká písnička, něco v telce a jsem ko
je to fakt peklo. jinak jsem zjistila, že frajerka je až z liberce a až za ní z prahy jel 3krát, z toho 2to proběhlo v posteli
frajerka věděla, že máme dceru a i to že jsem těhotná
v klídku si sedla do cizího auta k frajerovi z internetu s dětskou sedačkou za zády
když jsem se to dověděla, tak jsem jí chtěla zas psát co je to za flundru zvrácenou, naštěstí mi kamarádka její číslo vymazala. chápete takovou ženskou, sama je prej zadaná a doma sex nemá tak to vyřešila takhle.
to je fakt hnus
v práci mi kamarád furt tvrdí, že u chlapa to je fakt jinak, že z toho nemám tak vyšilovat, že to dělá každej i ten co má doma krásnou ženskou i super sex, že jsou prostě celoživotně na lovu a musej si občas dokazovat, že jim to ještě jde. podotýkám, že kolega je 3krát rozvedenej
,taky nevěra, jenže u obouch
. je to těžký, mají svůj svět pánové. no já pokračuji v taktice nepouštět otěže, uvidim co sklidim. přeju všem pevné nervy a klidné spaní ![]()
@1976
Ahoj, náhodou jsem narazila na Tvou diskusi. Já teda takovou zkušenost nemám, tak asi neporadím, ale držím palce, ať to zvládneš, ať se to uklidní a jste ok. Kolega je dement, s takovým exotem bych to neprobírala, takové blbé řeči mám fakt ráda.
Tu ženskou bych teda být Tebou nekontaktovala, zbytečně si sypeš sůl do ran a shazuješ se na její úroveň.
Maximálně bych se teda chlapa zeptala, co mu doma chybělo, že to hledal jinde. A nechala ho, až se pěkně snaží.
No, situaci nezávidím, posílám podporu. ![]()
@BellinkaX Moc děkuju, ptala jsem se proč a co mu chybí, my spolu od otěhotnění fakt moc často nespali.on neví, nic mi neřekl, sex semnou se mu prý líbí, jeho vysvětlení je cituji
chtěl jsem to vyzkoušet
debilní, já vím, ale nic jinýho z něj nevypadlo. jí bych to stejně neodepsala, třeba by mi pak jěště napsala něco co by mě totálně dorazilo
stejně už se uplně bojim něco zjištovat, třeba jestli byla fakt jediná a tak. nechci ani domyslet co se dá všechno, stihnout když makám celý dny od rána do noci.jo holt je veškerá důvěra totálně v hajzlu
pak už člověk myslí i na to co těch 8let mohl vyvádět, už ho nezajímá, že všechno bylo předtím ok. myslí jen na podvod a za vším hledá lež. ani to tak nechce, ale ten červíček si hlodá a hlodá… ![]()