Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pesimistaa píše:
Znal jsem pripad, kdy se courinka nechavala osoulozit celou partou a kdyz bylo dite, tak si je soud sezval, i kdyz otcem byl prokazatelne jeden z nich, soud naridil alimenty tomu troubovi se stalym nejvetsim prijmem, nebot otec bio byl nemakacenko,
kdyz se ohrazoval, tak mu soudce vysvetlil, ze je to zajem statu, ze nema sanci to zvratit
Jsem ochotná tady věřit každé pohádce, ale tady už je to dost přitažené za vlasy, zase bych to s tím pohádkářstvím tak nepřeháněla… ![]()
@káťa Může být, že jsem se při argumentaci nechal místy příliš strhnout.
Za sebe: Dítě mám, testy jsem si dělat nenechal. Nevidím pro to důvod. Manželce věřím. A kdybych se dozvěděl, že mé dítě není moje biologicky, na mém vztahu k němu by to moc nezměnilo (na vztahu k manželce ano). Asi bych začal zvažovat dalšího potomka, který bude můj i biologicky.
Řeším jak mi to připadá spravedlivé celkově, ne, že by se mně to dotýkalo osobně. Maximálně kvůli dítěti a do té doby bude technika zase o kousek dál.
Zajímalo by mne, zda by v současném právním systému ČR byl odsouzen ten případ podvodu, který jsem popsal (tedy žena to sama přiznává, muž utrpěl značné finanční i nemajetkové škody). Podle mne by to odsouzeno ani tak nebylo, protože předpojatost je příliš velká.
@pocestny píše:
Už jsem to konečně našel. Na následujícím odkazu je hezky popsán příběh jednoho tatínka, kde on jenom platí, maminka už žije s biologickým otcem a sponzor nemá k děcku ani přístup. A zdaleka není jediný. Tak obhajovatelky podvodů, čiňte se. Sice v němčině, ale poučné.
Nedramatizuj, podvod snad nikdo neobhajuje. To je samozřejmě prasárna, bohužel ty zákony nejsou dobré. Každopádně bych si tipla, že je vymysleli chlapi, mezi zákonodárci většinou převažují.
No tak asi jedině líp vybírat partnerky, ne zlatokopecké slepice, hlavně že dobře vypadá. No svět bohužel není dokonalej, kdekdo tady má milenky a obhajuje nevěru, no a ty vaše milenky pak roděj ty kukačky těm svejm chudákům.
Takže dobře vybrat partnerku a bejt věrnej, no a ty zákony se třeba časem změní tak, aby to bylo spravedlivější.
@Mart81 píše:
@káťa Může být, že jsem se při argumentaci nechal místy příliš strhnout.Za sebe: Dítě mám, testy jsem si dělat nenechal. Nevidím pro to důvod. Manželce věřím. A kdybych se dozvěděl, že mé dítě není moje biologicky, na mém vztahu k němu by to mocnezměnilo (na vztahu k manželce ano). Asi bych začal zvažovat dalšího potomka, který bude můj i biologicky.
Řeším jak mi to připadá spravedlivé celkově, ne, že by se mně to dotýkalo osobně. Maximálně kvůli dítěti a do té doby bude technika zase o kousek dál.
Zajímalo by mne, zda by v současném právním systému ČR byl odsouzen ten případ podvodu, který jsem popsal (tedy žena to sama přiznává, muž utrpěl značné finanční i nemajetkové škody). Podle mne by to odsouzeno ani tak nebylo, protože předpojatost je příliš velká.
Samozřejmě, že MOC nezměnilo. Společnost tě tlačí do role čestného muže, který neopustí bezbranné dítě, bylo by ti ho líto. Okolí by z tebe udělalo viníka celé situace a vůbec by nikdo neřešil, že to zavinila celé ta žena. Takže bys to skousl. Ale uvnitř bys věděl, že se přetvařuješ, že to tvé dítě není a nikdy nebude.
@Mart81 píše:
@káťa Může být, že jsem se při argumentaci nechal místy příliš strhnout.Za sebe: Dítě mám, testy jsem si dělat nenechal. Nevidím pro to důvod. Manželce věřím. A kdybych se dozvěděl, že mé dítě není moje biologicky, na mém vztahu k němu by to moc nezměnilo (na vztahu k manželce ano). Asi bych začal zvažovat dalšího potomka, který bude můj i biologicky.
nejde o předpojatost, ale o to co meze zákona dovolují. Ani trestní zákony nejsou dokonalé, stejně jako všechny ostatní, a před x lety se na tento možný čin ani nepomyslelo. Stejně jako na jiné „mezery“ u podvodů, krádeží atd. které vyplynuli později díky novým možných technologiím atd…takže to opravdu není o předpojatosti ![]()
@ospalámyš píše:
Nedramatizuj, podvod snad nikdo neobhajuje. To je samozřejmě prasárna, bohužel ty zákony nejsou dobré. Každopádně bych si tipla, že je vymysleli chlapi, mezi zákonodárci většinou převažují.
No tak asi jedině líp vybírat partnerky, ne zlatokopecké slepice, hlavně že dobře vypadá. No svět bohužel není dokonalej, kdekdo tady má milenky a obhajuje nevěru, no a ty vaše milenky pak roděj ty kukačky těm svejm chudákům.Takže dobře vybrat partnerku a bejt věrnej, no a ty zákony se třeba časem změní tak, aby to bylo spravedlivější.
Podívej, já nikomu nevyčítám milence ani milenky. To je každého věc. Jde mi o to, že důsledky takového jednání mají nést aktéři, a nikoliv nějaký nastrčený kaskadér. A taky se mi dost příčí, že provádění DNA testů za současného stavu společnosti je tady vykládáno jako rozvracení rodiny.
A co se týká výběru partnera, samozřejmě máš pravdu. K tomu bych jenom připomněl, že celé tohle diskusní prostředí je prošpikované příspěvky typu, že ji opustil a že nemá dost finančních prostředků. V tvých intencích bych měl pak dodat - „Neměla si takového blba brát“.
@pocestny píše:
Podívej, já nikomu nevyčítám milence ani milenky. To je každého věc. Jde mi o to, že důsledky takového jednání mají nést aktéři, a nikoliv nějaký nastrčený kaskadér. A taky se mi dost příčí, že provádění DNA testů za současného stavu společnosti je tady vykládáno jako rozvracení rodiny.A co se týká výběru partnera, samozřejmě máš pravdu. K tomu bych jenom připomněl, že celé tohle diskusní prostředí je prošpikované příspěvky typu, že ji opustil a že nemá dost finančních prostředků. V tvých intencích bych měl pak dodat - „Neměla si takového blba brát“.
Necetla jsem jediny prispevek o tom, ze by udelani dna test bylo rozvracenim rodiny. To tady snad nikdo nenapsal ![]()
@káťa píše:
Necetla jsem jediny prispevek o tom, ze by udelani dna test bylo rozvracenim rodiny. To tady snad nikdo nenapsal
Tuším, že od začátku tady ženy píší, že test DNA ze strany otce je pro ně konečná ve vztahu.
@zoidberg píše:
Samozřejmě, že MOC nezměnilo. Společnost tě tlačí do role čestného muže, který neopustí bezbranné dítě, bylo by ti ho líto. Okolí by z tebe udělalo viníka celé situace a vůbec by nikdo neřešil, že to zavinila celé ta žena. Takže bys to skousl. Ale uvnitř bys věděl, že se přetvařuješ, že to tvé dítě není a nikdy nebude.
Zas tak zlé to není. Jasně, že bych věděl, že biologicky není můj - není má krev, nenese mé geny. Ale měl bych ho stejně rád. Mám se celkem dobře, klidně bych nějaké dítě i adoptoval, kdyby na to přišlo a mé dítě je úžasné, dělá mi velkou radost. Takže rozhodně bych si ho chtěl nechat a dál se považoval za jeho tátu. A bral bych ho i nadále jako prvorozeného a pokračovatele rodu, koneckonců nese i mé jméno a výchovu a vztah tam také je.
Chtěl bych mít k němu i nějaké „své vlastní, biologické dítě“.
@Mart81 píše:
Zas tak zlé to není. Jasně, že bych věděl, že biologicky není můj - není má krev, nenese mé geny. Ale měl bych ho stejně rád. Mám se celkem dobře, klidně bych nějaké dítě i adoptoval, kdyby na to přišlo a mé dítě je úžasné, dělá mi velkou radost. Takže rozhodně bych si ho chtěl nechat a dál se považoval za jeho tátu. A bral bych ho i nadále jako prvorozeného a pokračovatele rodu, koneckonců nese i mé jméno a výchovu a vztah tam také je.Chtěl bych mít k němu i nějaké „své vlastní, biologické dítě“.
No naštěstí je to všechno jen teorie v tvém případě.
Kdyby došlo na praxi, klidně se může stát, že to neustojíš, dopředu to totiž nikdo neví. Dost často dojde v případě rozvodu k odcizení vlastních dětí, natož těch nevlastních.
@Mart81 píše:
Zas tak zlé to není. Jasně, že bych věděl, že biologicky není můj - není má krev, nenese mé geny. Ale měl bych ho stejně rád. Mám se celkem dobře, klidně bych nějaké dítě i adoptoval, kdyby na to přišlo a mé dítě je úžasné, dělá mi velkou radost. Takže rozhodně bych si ho chtěl nechat a dál se považoval za jeho tátu. A bral bych ho i nadále jako prvorozeného a pokračovatele rodu, koneckonců nese i mé jméno a výchovu a vztah tam také je.Chtěl bych mít k němu i nějaké „své vlastní, biologické dítě“.
bych, kdybych, abych…prosím tě, a kolik máš dětí, že tak zasvěceně víš jak to bude
@zoidberg píše:
No naštěstí je to všechno jen teorie v tvém případě.
Kdyby došlo na praxi, klidně se může stát, že to neustojíš, dopředu to totiž nikdo neví. Dost často dojde v případě rozvodu k odcizení vlastních dětí, natož těch nevlastních.
To už jsem popisoval, že by záleželo hodně na jednání ženy. Kdyby se takový podvod provalil, tak čekám, že žena, vědoma si másla na své hlavě, udělá vše proto, aby ten vztah mezi mnou a dítětem pomohla udržet. Protože je to „jen“ o vztahu - ne o biologii.
Spousta tátů po rozvodu přijde o vztah k dítěti, protože když rychle se měnící dítě vídá jednou za 14 dní a ještě je naočkované ženou, se kterou se nesnáší a která své negativní postoje vůči otci nadřazuje nad vztah otce a dítěte, tak to fakt na vybudování a udržení vztahu nestačí bez ohromné snahy ze strany muže. A ten tam tu snahu má (pokud vůbec), protože ví, že dítě je biologicky jeho.
Opravdu by mi vadilo jen přijít kvůli podvodu s nebiologickým dítětem o možnost, mít vlastní biologické. To, že vrazím peníze a čas i do dalších dětí, co biologicky nebudou moje, v podstatě čert to vem, vrazit je do dětí a žen dává smysl.
Příspěvek upraven 07.12.17 v 10:32
@aiwwa píše:
bych, kdybych, abych…prosím tě, a kolik máš dětí, že tak zasvěceně víš jak to bude
Za slohovou neobratnost se omlouvám - promazával jsem to a bych tam je fakt moc. ![]()
Jedno vlastní. Zvažovali jsme adopci dalšího dítěte. A ve dvou případech jsem byl připraven aspoň na čas přijmout a starat se o dítě z okolí, z širší rodiny.
V rodině (mám mnoho příbuzných, rozvětvená, setkávající se rodina) jsem měl příležitost pozorovat, jak se třeba moji strejdové chovali ke svým potomkům a jak k těm, o které se „jen“ starali. Můj oblíbený strýc kromě jednoho svého dítěte vychoval jako svoje 4 další, nejlepší kamarád si našel maminku co má dvě děti a vidím každý den, jak si na ně postupně zvyká a přijímá je za svoje…
Takže vycházím z toho. Koneckonců můj děda také přijal mého tátu jako svého, i když věděl, že není. Byl to skvělý chlap a vážím si ho za to. A když jsem se zabýval naší rodovou linií, tak jsem zjistil, že můj praděda přijal mou prababičku i s dítětem, které bylo ze znásilnění za války. Na vesnici se o tom vědělo, ale prostě on jako starší muž je k sobě přichýlil. Nebýt velkorysosti takových mužů, možná bych vůbec nebyl na světě.
Příspěvek upraven 07.12.17 v 10:29
@zoidberg píše:
Tuším, že od začátku tady ženy píší, že test DNA ze strany otce je pro ně konečná ve vztahu.
Tušíš správně!
@zoidberg píše:
Takto by se zachoval ten, jehož geny si nezaslouží přežít, tedy naprostý slaboch. Omega.
Nesouhlasim. Prave naopak. Takhle by to vyresil inteligentni chlap.