Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59398
6.12.17 07:39
@zoidberg píše:
@Slečna Ferka Taky by mohli každé bezdětné ženě přidělit jedno opuštěné cikáně, o biologii přece nejde, hlavně že jsme lidi a musíme se postarat :)
:mrgreen: :mrgreen: nemáš dítě? Přidělíme :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
6.12.17 07:49
@Markéta80 píše: :mrgreen: :mrgreen: nemáš dítě? Přidělíme :mrgreen: :mrgreen:

Jistě. Živ ho a necukej se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
6.12.17 07:51
@pe-terka píše:
a kdo by ty automatické testy otcovství hradil? :think:

No tak těch pár desetikorun, co by to stálo, by stát zvládl. Trochu by zase ubylo zbytečných soudních sporů.
Dnes jsou testy drahé, protože je to komerční záležitost, ale v případě hromadného testování by se to zahrnulo k ostatním testům novorozenců, skoro nic by to nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
6.12.17 07:53
@zoidberg píše:
@Slečna Ferka Taky by mohli každé bezdětné ženě přidělit jedno opuštěné cikáně, o biologii přece nejde, hlavně že jsme lidi a musíme se postarat :)

Já bych takové děti přidělovala těm, co mají vysoké příjmy. Ty děti si zaslouží mít se taky dobře ;).

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
6.12.17 07:53
@zoidberg píše:
Jistě. Živ ho a necukej se :)

A Ty bys dostal tři :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
17307
6.12.17 07:55
@Černá vdova píše:
Já bych takové děti přidělovala těm, co mají vysoké příjmy. Ty děti si zaslouží mít se taky dobře ;).

A jak souvisí vysoké příjmy rodičů s životní úrovní dětí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
6.12.17 07:56
@Černá vdova píše:
A Ty bys dostal tři :mrgreen:.

Dej pokoj, mám splněno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
6.12.17 08:04
@zoidberg píše:
A jak souvisí vysoké příjmy rodičů s životní úrovní dětí? :think:

Rodiče na sociálních dávkách nemůžou dopřát dětem tolik, co lidi s vysokými příjmy. Jiná věc je, co jim nakonec dopřejí, ale tyhle děti se mají ekonomicky rozhodně líp. ;)

• Citovat
  • Upravit
36556
6.12.17 08:16
@Slečna Ferka píše:
Jak tu tak sleduju tu diskusi, tak teda musím říct, že mi přijde jako trochu problém to, že se tu pořád řeší, co jeden otec, druhej otec, matka. Za mě je podstatné, jak je na tom to dítě.

A myslím, že pokud se přihodí, že rodiče jsou hovada (stačí, aby byl jeden z nich, a už je dítě v háji - aby biootec stavěl sebe nad dítě a odmítal je, aby si papírový otec vyléval vztek na nevěrnici i na dítěti atd.) - je dobře, že stát deklaruje, že se snaží dítěti zajistit aspoň materiální zabezpečení a „papírového rodiče“: Docela nedávno teprve došlo k tomu, aby mohl chlap být vymazán z RL ve vyšším věku dítěte bez náhrady… protože myšlenka je, že je důležité, aby dítě mělo aspoň nějakého otce (IMHO totéž stojí za těmi pravidly v USA, pokud je tomu opravdu tak). A mně to nepřijde špatně. OK, kdysi Tě podvedla, ale dítě je papírově Tvoje, dokud se k němu nepřihlásí jiný otec, protože dítě za to nemůže a potřebuje péči a zázemí a lásku.

Mám pocit, že to patří k tomu být člověk, aby muž i žena - když už se jim to stane - uměli dát prioritu dítěti a říct „možná nejsi biologicky moje, ale máš mě rádo, potřebuješ, aby někdo měl rád Tebe, a tak budu mít rád i já Tebe a postarám se o Tebe“… Já vím, že to zní blbě, ale fakt myslím, že by tohle lidi měli umět.

To je teda alibismus.
Pokud domnely otec „neprosvihne“ termin, dokaze, ze neni otec a matka skutecneho nedoda, bude mit dite prazdnou kolonku. Cele je to jen o terminu.

Co by lidi meli umet je vec hezka, ale nemuzeme na jejim zaklade hrube poslapavat neci prava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 08:18
@zoidberg píše:
No tak těch pár desetikorun, co by to stálo, by stát zvládl. Trochu by zase ubylo zbytečných soudních sporů.
Dnes jsou testy drahé, protože je to komerční záležitost, ale v případě hromadného testování by se to zahrnulo k ostatním testům novorozenců, skoro nic by to nestálo.

Presne. Delaji se testy na ledacos. Tak tenhle by se ztratil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 08:41
@Mart81 píše:
@káťa Nejde o to, že by matka byla odsouzena za nemanželské dítě. Byla by odsouzena za podvod.

(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 větší škodu.

Větší škoda je nad 50 000 Kč.

Navíc by ten rozsudek otevřel tomu muži cestu k občanskoprávnímu řízení o náhradu škody za citovou újmu (rodiny, jimž v porodnice omylem vyměnili děti, vysoudily stovky tisíc korun). Samozřejmě tu citovou újmu by mohly žalovat třeba i prarodiče a další příbuzní toho muže - oni ji totiž také reálně utrpí, když mají vnouče a pak ho najednou nemají.

Argument, že nejde za zločiny trestat ženy, protože jsou matky a tak by utrpělo nevinné dítě mi připadá podobný, jako by někdo u muže podvodníka nebo zloděje tvrdil, že toho muže nelze trestat, protože je otec a tak by utrpělo nevinné dítě. A i klasický zloděj a podvodník to třeba dělá proto, aby finančně pomohl své rodině, svému dítěti - a finanční tíseň jeho rodiny je maximálně tak polehčující okolnost, odpovědnosti ho to nezbaví.

Pokud je člověk zločinec, je potrestán a zároveň má rodinu nebo přátele, tak tím vždy ti nevinní trpí. Včetně dětí toho zločince - a je fuk, zda je to muž nebo žena.

Ostatně ten muž může mít i nějaké biologické děti a je zločinem na nich, že kvůli tomu, že musel své zdroje poskytovat cizímu, nebiologickému dítěti, tak ty děti měly méně prostředků pro sebe. Takže i ta současná situace postihuje děti - biologické děti toho muže.

Jinak muž, který zplodí potomka jinde, by za podvod mohl být trestán pokud by to před svou ženou utajil a tajně přispíval na jeho výchovu a třeba i na svou milenku ze společných peněz a způsobil tak své ženě citelnou finanční škodu. Jsem pro. Přesto však stále neutrpí ta žena citovou újmu z toho, že by nějaké dítě považovala za své a pak zjistila, že její není nebo že by kvůli tomu podvodu neměla vlastní děti.

Příspěvek upraven 06.12.17 v 06:35

Jenže tam musíš prokázat úmysl. A když ta žena řekne - já jsem souložila a snažila se o dítě se svým zákonitým partnerem a měla jsem jeden úlet mimo s ochranou (i ta může selhat), tak jí úmysl prostě neprokážeš - ani v tom zamlčení podstatných skutečností. takže asi tak. To už bys ten úmysl spíš prokázal těm mužům, kteří mají tajně nemanželské dítě, na které platí výživné a jejich zákonné rodiny nic netuší (většinou se vše dozví až při dědickém řízení, kam dorazí neznámý další potomek). Jenomže zase - jak bys ty počty zjišťoval??? Jakými testy??? To bys nějak počítal, kolik má který chlap dětí a zda jsou všechny z manželství a zda o tom ty dotyčné navzájem vědí???

Mně to přijde pro muže spravedlivé teď. Každý z nich má možnost nechat si udělat test, klidně ihned po narození a podle toho jednat. Ženy bohužel tu možnost zjistit, zda jejich manžel neplatí někde bokem alimenty na potomka, počatého za dobu jejich manželství, nebo klidně i před ním, nemají. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
SDK
172
6.12.17 08:47

..

Prava prava… kazdy mluvi o pravech. Ano, prava ditete by mely byt chraneny, ale maji byt chraneny za cenu toho, ze bude mit v RL napsaneho nejakeho neotce? Co potom prava neotce? A co pravo ditete znat sveho skutecneho biologickeho otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 08:52

@káťa Jenže ta žena nebude souzena za podvod, ani když by jí ten úmysl prokázat šel. Například výpisem komunikace s milencem, ze kterého bude jasné, že věděla nebo předpokládala, že dítě může být milence, ani když budete mít výpovědi kamarádek, kdy se jim svěřila, že to celou dobu ví… Samozřejmě prokázat úmysl je těžší, ale v mnoha případech by to šlo. Jenže je to k ničemu, protože tu ženu nikdo nepotrestá, dokonce ji nikdo ani nepostaví před soud za to.

Naopak. Pokud žena počká, až uplyne zákonná lhůta (6 let dítěte u manželů, je otázka, zda je vůbec nějaká pokud manželé nejsou - zda ten partner nemá horší pozici, když není manžel) a pak to tomu muži sama třeba ve vzteku nebo jako pomstu oznámí, rozvede se s ním nebo ho prostě i s dítětem opustí když nejsou manželé a nastěhuje se k biologickému otci, tak ani tak s tím ten muž už nic moc nemusí být schopný udělat. Bude muset platit na to dítě, či děti, utrpí významnou citovou újmu, to dítě utrpí citovou újmu klidně také, to dítě po něm bude dědit ať muž chce nebo ne… A tu ženu za to nikdo ani nepostaví před soud. Takže nejsou trestány ani ty nejkřiklavější případy podobného bezpráví. Řešit v takové situaci, že by mohlo být těžké to prokazovat masově, mi připadá zbytečné.

Příspěvek upraven 06.12.17 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 08:58
@Mart81 píše:
@káťa Jenže ta žena nebude souzena za podvod, ani když by jí ten úmysl prokázat šel. Například výpisem komunikace s milencem, ze kterého bude jasné, že věděla nebo předpokládala, že dítě může být milence, ani když budete mít výpovědi kamarádek, kdy se jim svěřila, že to celou dobu ví… Samozřejmě prokázat úmysl je těžší, ale v mnoha případech by to šlo. Jenže je to k ničemu, protože tu ženu nikdo nepotrestá, dokonce ji nikdo ani nepostaví před soud za to.

No jasně, že ne. A hlavně - není žalobce, není soudce. Samozřejmě nikdo nebrání nějakému rozhořčenému nebio otcovi na svou ženu podat trestní oznámení pro podvod, ale úmysl jí podle mého stejně neprokážou. :nevim: Stejně tak, jako asi nebyl nikdy za podvod odsouzen žádný muž, který tajně bez vědomí manželky zplodil dítě mimo manželství s jinou ženou a léta na něj tajně platil a tím obíral vlastní rodinu o prostředky, notabene je tím obral i o notnou část budoucího dědictví.

Dnes má každý muž možnost nechat si udělat DNA test a hned ví, na čem je av případě kukačky se nechat vymazat z RL a tím končí veškeré povinnosti.

• Citovat
  • Upravit
901
6.12.17 08:58
@káťa píše:Mně to přijde pro muže spravedlivé teď. Každý z nich má možnost nechat si udělat test, klidně ihned po narození a podle toho jednat. Ženy bohužel tu možnost zjistit, zda jejich manžel neplatí někde bokem alimenty na potomka, počatého za dobu jejich manželství, nebo klidně i před ním, nemají. :nevim:

Ano, ale v případě provalení k žádnému citovému úrazu vzhledem k tomu dítěti nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí