Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.12.17 09:46
@Mart81 píše:

EDIT: a nejsem si vůbec jistý, zda toto právo popřít otcovství má i nebio otec, který není manželem matky. Tedy takový, který v dobré vůli prohlásil, že otcem je po narození dítěte a u nějž důvodná pochybnost vznikla třeba až v roce dítěte.

Příspěvek upraven 06.12.17 v 09:06

Nemá. Ale to je kvůli tomu, aby se někdo nepřihlásil k dětem kamaráda, který nechce platit, matinka nasosala všechny dávky (bez uvedeného otce nemá na některé nárok) a pak se z toho frajer snadno nevyháčkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 09:48
@Keyllah píše:
To ti neberu, jen jsem upozornila na rozdíl trestního a civilního soudnictví, protože se tady začal řešit podvod a trestní postih ;) a s kauzou nějakého odškodnění pro nebio otce jsi se setkal? já zatím ne a celkem by mě zajímalo, jak a z čeho by se ta škoda/újma počítala a jestli by jedním ze „žalovaných“ nemuselo být to dítě :think:

Tady ne, tu se o tom nesmí psát, ale v německu je to už běžné. Otec vysoudil zpět náklady na tři děti, jež mu byly podstrčeny a ty děti byly ve věku 12-15 let. Nemají tam žádné lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 09:49

A už jste někdy slyšely o odsouzení otce, který okrádá podvodem vlastní rodinu tím, že zplodí dítě mimo manželství s jinou ženou, které na něj tajně platí alimenty a dítě po něm bude dědit (což se také ofiko rodina dozví až po jeho smrti)??? Také ne. Přestože tam je ten úmysl prokazatelný, ten otec o tom prostě jednoznačně ví, že posílá peníze nemanželskému zatajenému dítěti.
Prostě spousta věcí je vrcholně nemravných, ale právně defacto nepostižitelných…
Chtěli byste tvrdě trestat nevěrnice s kukačkami a nevěrníky a přitom se podívejte, jak směšně nízké tresty jsou v naší zemi za vraždy, násilnosti… :?

• Citovat
  • Upravit
41209
6.12.17 09:56
@zoidberg píše:
Tady ne, tu se o tom nesmí psát, ale v německu je to už běžné. Otec vysoudil zpět náklady na tři děti, jež mu byly podstrčeny a ty děti byly ve věku 12-15 let. Nemají tam žádné lhůty.

Náklady na tři děti za cca 15let? týjo, jak to spočítali :think: jako například 3 krát výživné nebo fakt némlich všechno od plenek, dárky k narozeninám, vánocům, školku, kroužky…teda, ta kočka se asi zapotí. Ale píšeš „podstrčila“, takže ona on začátku věděla, že děti nemůžou být jeho, což ale není tak úplně situace zakladatelky, ale do budoucna by mohla. Jinak jen taková tečka, se kterou asi nebudeš souhlasit :-)), ale jako největší chudáci mi na tom opět přijdou ty děti :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 09:58
@Keyllah píše:
Náklady na tři děti za cca 15let? týjo, jak to spočítali :think: jako například 3 krát výživné nebo fakt némlich všechno od plenek, dárky k narozeninám, vánocům, školku, kroužky…teda, ta kočka se asi zapotí. Ale píšeš „podstrčila“, takže ona on začátku věděla, že děti nemůžou být jeho, což ale není tak úplně situace zakladatelky, ale do budoucna by mohla. Jinak jen taková tečka, se kterou asi nebudeš souhlasit :-)), ale jako největší chudáci mi na tom opět přijdou ty děti :,(

jj, odskáčou to hlavně ty děti, pro ně hlavně budou ty peníze chybět…
a zajímalo by mě, jestli se nějak hledal biologický otec, protože neměl by ty peníze platit nebio otci i on??? A následné výživné???

• Citovat
  • Upravit
41209
6.12.17 10:02
@káťa píše:
A už jste někdy slyšely o odsouzení otce, který okrádá podvodem vlastní rodinu tím, že zplodí dítě mimo manželství s jinou ženou, které na něj tajně platí alimenty a dítě po něm bude dědit (což se také ofiko rodina dozví až po jeho smrti)??? Také ne. Přestože tam je ten úmysl prokazatelný, ten otec o tom prostě jednoznačně ví, že posílá peníze nemanželskému zatajenému dítěti.
Prostě spousta věcí je vrcholně nemravných, ale právně defacto nepostižitelných…
Chtěli byste tvrdě trestat nevěrnice s kukačkami a nevěrníky a přitom se podívejte, jak směšně nízké tresty jsou v naší zemi za vraždy, násilnosti… :?

To je trochu hardcore, ne? Jak okrádá vlastní rodinu, kdy přispívá na vlastní dítě? Za a) tato povinnost mu přímo vyplývá ze zákona a pokud by tak nečinil, byl by trestně stíhán b) tím, že posílá ze svých peněz něco dítěti rozhodně nikoho okrádá -) krádež je zmocnění se cizí věci. A ten podvod už jsem nepochopila úplně :think: „kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že někoho uvede v omyl“, ale tady se v omyl nikdo neuvádí, to dítě přece je opravdu jeho, ne? navíc plnění vyživovací povinnosti není „obohacování jiného“. A k tomu dědění, stejně tak jako každý z nás může rozhodnout komu odkáže ještě za života svůj majetek, nevidím na tom nic protizákonného když dědí i „levobočci“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
6.12.17 10:04
@káťa píše:
Chtěli byste tvrdě trestat nevěrnice s kukačkami a nevěrníky a přitom se podívejte, jak směšně nízké tresty jsou v naší zemi za vraždy, násilnosti… :?

To ty chlapy tady nezajima. Zenska jim nesmi podstrcit kukacku, ale oni muzou plodit jinde, protoze to je prece neco uplne jineho. Proste svet neni cernobily, ani spravedlivy. Mne se libi, jak by si nekteri chteli vynucovat veci, ktere zas tak uplne vynutit nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
6.12.17 10:04
@káťa píše:
a zajímalo by mě, jestli se nějak hledal biologický otec, protože neměl by ty peníze platit nebio otci i on??? A následné výživné???

Je to případ z Německa, takže těžko říct…děti to odskáčí nejen materiálně, protože co si budeme říkat, jestli matka nyní má hradit výživné na tři děti za 15 let v celku, může to být likvidační, ale co teprve to, když najednou přijdou v pubertě o „tatínka“, vždyť to musí být jako by jim „umřel“, ještě zjistí že matka je lhářka a nevěrnice a skončí díky finančním problémům pomalu na dlažbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
6.12.17 10:08
@Lenca27 píše:
To ty chlapy tady nezajima. Zenska jim nesmi podstrcit kukacku, ale oni muzou plodit jinde, protoze to je prece neco uplne jineho. Proste svet neni cernobily, ani spravedlivy. Mne se libi, jak by si nekteri chteli vynucovat veci, ktere zas tak uplne vynutit nejdou.

Podle mě to rozhodně není v pořádku ani ze strany skutečného otce. Oba jsou na vině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 10:16
@káťa píše: A už jste někdy slyšely o odsouzení otce, který okrádá podvodem vlastní rodinu tím, že zplodí dítě mimo manželství s jinou ženou, které na něj tajně platí alimenty a dítě po něm bude dědit (což se také ofiko rodina dozví až po jeho smrti)??? Také ne. Přestože tam je ten úmysl prokazatelný, ten otec o tom prostě jednoznačně ví, že posílá peníze nemanželskému zatajenému dítěti.

Neslyšeli, ale je jasné, že by takovýto spor žena s přehledem vyhrála. Alespoň by u rozdělení SJM byla zohledněna částka, kterou vyplácel její muž jiné rodině. Jiná škoda jí nevznikla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 10:17
@káťa píše:

Ano ano, v tomto případě byl žalován i bio otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
6.12.17 10:22
@zoidberg píše:
Neslyšeli, ale je jasné, že by takovýto spor žena s přehledem vyhrála. Alespoň by u rozdělení SJM byla zohledněna částka, kterou vyplácel její muž jiné rodině. Jiná škoda jí nevznikla.

Nemyslím, hrazení výživného na vlastní dítě je zákonná povinnost, kterou on si plnil. O krádeži či podvodu z trestněprávního hlediska nejde. A u toho sjm pochybuju, to by se pak muselo u všech rozvodů zohledňovat hrazení všech vyživovacích povinnosti a to se tak opravdu neděje. Přirovnala bych to třeba k hrazení sociálního/zdravotního -) to si hradit máš a pokud to hradíš ze sjm tak se to přece také nezohledňuje při vypořádání sjm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 10:34
@Keyllah píše:
Nemyslím, hrazení výživného na vlastní dítě je zákonná povinnost, kterou on si plnil. O krádeži či podvodu z trestněprávního hlediska nejde. A u toho sjm pochybuju, to by se pak muselo u všech rozvodů zohledňovat hrazení všech vyživovacích povinnosti a to se tak opravdu neděje. Přirovnala bych to třeba k hrazení sociálního/zdravotního -) to si hradit máš a pokud to hradíš ze sjm tak se to přece také nezohledňuje při vypořádání sjm…

Ano, máš pravdu, je to na vodě. Ale té ženě prokazatelně vznikla škoda na SJM zatajením vyživované osoby. A protože soudci dokáží s rozdělením SJM pěkně čarovat, tak výsledek může být jakýkoli. Jde o to, jestli by se to bralo jako spotřebované výživné :think:
Oříšek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 10:36

@Keyllah Ještě jsem mrkl - pardon, ten poslední příspěvek ode mne vyzněl tvrdě, psal jsem ho ve spěchu. Ničím jste se mne nedotkla, diskuze mne bavila a baví a děkuji za vaše postoje a informace. Jen už nemám čas dál diskutovat. Přeji pěkný den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 10:38
@Keyllah píše:
To je trochu hardcore, ne? Jak okrádá vlastní rodinu, kdy přispívá na vlastní dítě? Za a) tato povinnost mu přímo vyplývá ze zákona a pokud by tak nečinil, byl by trestně stíhán b) tím, že posílá ze svých peněz něco dítěti rozhodně nikoho okrádá -) krádež je zmocnění se cizí věci. A ten podvod už jsem nepochopila úplně :think: „kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že někoho uvede v omyl“, ale tady se v omyl nikdo neuvádí, to dítě přece je opravdu jeho, ne? navíc plnění vyživovací povinnosti není „obohacování jiného“. A k tomu dědění, stejně tak jako každý z nás může rozhodnout komu odkáže ještě za života svůj majetek, nevidím na tom nic protizákonného když dědí i „levobočci“.

Pořád se tu všichni ohání společným jměním manželů - to znamená, že příjmy obou manželů jsou společné. A on (uvedením v omyl) část těch společných peněz tajně bere a vyživuje za ně tajné dítě, o němž zákonná manželka neví. Zrovna tak velikou část majetku, který pořídili ze společných peněz a jejich společné úspory zdědí dědic, o kterém manželka neměla ani tušení, čili jí pořízený a naspořený majetek zdědí někdo zatajovaný. Jako je to postavené na hlavu, ale pokud se bavíme o podvodech na kukačkách a voláme po trestání, není toto minimálně stejně časté a finančně stejně závažné???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky