Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
6.12.17 20:44

@Bábrdl Není to FAKT. Je to úhel pohledu. Jde o to, jak defunujeme otce.

Opravdu je důležitější DNA (otec je ten, čí byla spermie) než vztahy (otec je ten, komu dítě říká „tatínku“ a koho má rádo jako otce)?

A já si myslím, že správná definice je ta druhá. A že stejně smýšlejí i všichni lidi, kdo mají dítě z adopce, z darovaných pohlavních buněk, kdo se ujmou osiřelých dětí z rodiny atd. Naštěstí.

A myslím si, že to je obecný problém této společnosti: že pro nás je DNA (a „naše křivdy“) důležitější než láska a touha někoho mít rád - takže lidi kolikrát podstupují metody oplodnění horem spodem ušima, pohlavní buňky posílají na ICSI, PICSI, MESA, TESE a kdovíco, protože je pro NĚ nejdůležitější mít SVOJE dítě… a přitom by peníze a energii, o kterou je tyhle zákroky připraví, mohli investovat mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 20:46
@Slečna Ferka píše:
@Bábrdl Ano, vztah se vynutit nedá. A protože se tu staví staré křivdy RODIČE nad nové křivdy DÍTĚTE a vztah s tatínkem se bere jako VYNUCENÝ, tak opravdu není co řešit.

O čem mluvím já, že slušný člověk by řekl „miloval jsem Tě 6+ let jako svoje dítě, a tak jsi moje dítě, geny negeny, a udělám vše proto, abych Ti neublížil - takže Ti nedám sežrat, co mi Tvoje matka udělala, ale budu se Tě snažit chránit před čímkoli, co by pro Tebe bylo těžké“. TOHLE je situace, o které mluvím.

Pokud je chlap kikot, přestane mít dítě rád kvůli tomu, že spermie nebyla jeho, tak se samozřejmě nedá nic dělat - ale to neznamená, že by neměl aspoň platit (když už to dítě přišlo o tatínka, což je pro něj obvykle MNOHEM horší).

Myslela jsem to takto, takhle by se IMHO zachoval správný chlap.

Tak by se nezachoval podle vás jako správný chlap. Nevěrná a prolhaná žena, která hazarduje šest let s city jak muže, tak dítěte se rozhodně nezachovala jako správná žena ne? Mohla to oznámit hned po nevěře nebo po porodu a dítěti by citová újma nehrozila - tedy ona je v první řadě důvodem, že dítě bude trpět a připadá mi dost nefér házet pak odpovědnost za utrpení dítěte na podvedného otce a ne na podvádějící matku. Její podvod je navíc legalizován a muž na něj bude doplácet trvale - ať chce nebo nechce a ještě bude odsouzen, když s tím bude mít problémy.

Pro dítě je jistě nepříjemné i dozvědět se pravdu o své matce, takže by nejspíš ten správný chlap to měl zamlčet. No a rozvod, to je pro to dítě také dost nepříjemné, takže přeci by takovou ženu neopustil, když je správný chlap. A křičet na maminku od dítěte nebo na ní být hnusný - jaký správný chlap by to „svému“ dítěti provedl?

Ve výsledku pak žena kalkuluje, že když se podvod neprovalí dost dlouho, tak pak už bude muž dítě příliš milovat na to, aby ho dokázal opustit. A tak nejspíš neopustí ani ji - a kdyby náhodou ano, stejně bude dělat chodící peněženku, ať chce nebo ne. A když bude proti? No tak přijde o řidičák, půjde do vězení, muž bude prevít a žena chudák máma.

A jí nic nehrozí - neexistuje, že by ten muž zůstal s dítětem a matka musela nahradit škody nebo šla do vězení - jak by za klasický podvod hrozilo muži bez ohledu na to, že je otec a že jeho rodina bude trpět. Nepošleme přeci mámu od dítěte do basy, ani jí nezatížíme dluhy - to by odnesly děti. Ale pozor - pokud muž neplatí alimenty, tak na tátu exekuce uvalíme a do basy ho klidně pošleme - sice to také mohou odnést děti - třeba biologické děti toho muže s už věrnou partnerkou, ale koho to zajímá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.12.17 21:04

@Mart81 No tohle je trochu přitažené za vlasy. Neříkám, že ta žena nemůže být původkyně problému, ale proč za to trestat DÍTĚ? Jaký podvod, jaké doplácet - pokud má to dítě rád a vytvořil si k němu citovou vazbu a ono k němu, tak by bylo pochopitelné, aby na něj i platil, ne?

Hele, doteď jsem Tě měl rád, hráli jsme si spolu, snesl bych Ti modré z nebe - ale teď jsem zjistil, že Tvoje matka p*chala s jiným a geneticky si Tě vylosoval on, tak soráč, nezajímáš mě a jsi pro mě jen opruzná zátěž… a nejenže Tě nechci ani vidět, ale ani Ti nepošlu žádný prachy, protože jsi prostě kukačka a mě podvedli a je mi jedno, z čeho budete žít.

Jinak samozřejmě si nemyslím, že by spolu měli rodiče zůstat, pokud jejich vztah tu informaci neustojí - ale samozřejmě je možné se rozejít se slovy „Tvoje matka je děvka, už vás ani jednoho nechci nikdy vidět“, nebo říct dítěti „už si s maminkou nerozumíme a nemůžeme spolu být, ale vím, že Ty mě máš rádo a já Tě mám taky rád a vždycky tu pro Tebe budu“.

To ostatní už jsou zase vývody zaměřené na ty rodiče (otce) a jejich křivdy, takže asi nemá cenu to rozebírat. (Je to jinou, dlouhou debatu). Mně je fuk, jak je systém nepravedlivej k otcům x matkám atd… já bych chtěla, aby hlavně chránil děti, pokud už se rodiče neumí chovat civilizovaně (tzn. postavit dítě nad sebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 21:12

@Slečna Ferka

Otec je ten, kdo je biologický otec a zároveň má s dítětem rodičovský vztah. A z toho plyne i právní status otce, obsahující i povinnosti.

Dává smysl, aby biologický otec měl status otce a povinnosti, i když nemá vztah.
Dává smysl, aby nebiologický otec měl status otce a povinnosti, když vztah má.

Ale muž, který není ani biologický otec, ani nemají vztah - to není otec v žádném směru. A pokud mu může být proti jeho vůli nucen právní status otce a povinnosti vůči tomu dítěti, tak pak nevidím důvod, proč by nemohly být vyměřeny libovolnému muži, vůči jakémukoli dítěti.

Když už by se měly rozdávat mužům povinnosti vůči dětem zkrátka na základě toho, že děti potřebují papírového otce a plátce, bez ohledu na to, co si o tom ti otci myslí, tak méně bolestné by mi přišlo přidělovat těm otcům děti náhodně, třeba z dětských domovů nebo od matek samoživitelek, co se přihlásí do fronty.

Pořád lepší, když muž bude sponzorovat dítě přidělené mu losem, než aby musel sponzorovat dítě přidělené mu podvodem a nevěrou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 21:18
@Slečna Ferka píše:
@Mart81 No tohle je trochu přitažené za vlasy. Neříkám, že ta žena nemůže být původkyně problému, ale proč za to trestat DÍTĚ? Jaký podvod, jaké doplácet - pokud má to dítě rád a vytvořil si k němu citovou vazbu a ono k němu, tak by bylo pochopitelné, aby na něj i platil, ne?

Hele, doteď jsem Tě měl rád, hráli jsme si spolu, snesl bych Ti modré z nebe - ale teď jsem zjistil, že Tvoje matka p*chala s jiným a geneticky si Tě vylosoval on, tak soráč, nezajímáš mě a jsi pro mě jen opruzná zátěž… a nejenže Tě nechci ani vidět, ale ani Ti nepošlu žádný prachy, protože jsi prostě kukačka a mě podvedli a je mi jedno, z čeho budete žít.

Jinak samozřejmě si nemyslím, že by spolu měli rodiče zůstat, pokud jejich vztah tu informaci neustojí - ale samozřejmě je možné se rozejít se slovy „Tvoje matka je děvka, už vás ani jednoho nechci nikdy vidět“, nebo říct dítěti „už si s maminkou nerozumíme a nemůžeme spolu být, ale vím, že Ty mě máš rádo a já Tě mám taky rád a vždycky tu pro Tebe budu“.

To ostatní už jsou zase vývody zaměřené na ty rodiče (otce) a jejich křivdy, takže asi nemá cenu to rozebírat. (Je to jinou, dlouhou debatu). Mně je fuk, jak je systém nepravedlivej k otcům x matkám atd… já bych chtěla, aby hlavně chránil děti, pokud už se rodiče neumí chovat civilizovaně (tzn. postavit dítě nad sebe).

Jak jsem psal. Pokud vám jde čistě o ochranu dětí a práva rodičů vás nezajímají, tak nerozumím tomu, proč vám připadala divná myšlenka přidělovat ty otce náhodně. Prostě slosovaly by se děti bez otců a muži bez dětí a každý muž by se stal otcem a musel by platit a živit a dítě by dědilo. To by přeci mělo odpovídat vašemu náhledu na svět ne?

No a když už to dělat, tak zase - proč to omezovat jen na ČR? Africké dítě je méně než české? A když nesejde na genetice, na biologickém rodičovství, tak proč by mělo nějakému muži vadit, že mu bude přidělen na výživu černoušek? Však to je také dítě, potřebuje rodiče a jde o ochranu dětí - koho zajímají práva rodičů. A to dítě, co se narodí v Africe přeci za své rodiče a za jejich situaci nemůže. Dítě jako dítě - takže je rozlosovat a nechat muže, ať na ně platí. Proč ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
6.12.17 21:22

Mne by prisla jako mozna varianta davat takove matce penize od statu na dluh s tim, ze po dovrseni veku ditete by zacala splacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
6.12.17 21:26
@Anonymní píše:
Několikrát jsem nad touto situaci premyslela. Pro dite je nejlepsi mit jednoho otce do 4 let. Pro matku take, drzi jednu rodinu a je na muzi i financne závislá. Po 4 roce jde zena do prace a muze o sobe jinak rozhodovat. Verim, ze kdyby muj muz 4 roky vychovaval cizi dite uz by mel k nemu vztah a neopustil by nas. Milenci bych dovolila dite navštěvovat. Kolem 5 let bych diteti rekla pravdu a nechala na muzich jak si rozdeli kompetence. Presto, ze bych mela dite s milencem o vztahu s nim bych neuvazovala. Kdyby ano, uz bych s nim byla.

ach joooj 8o niečo strašné :pocitac: to je tvojej polovičke strašne kruté. To čo piešeš sú len vyhovorky finančne sa kludne postará aj tvoj milenec. A napriek tomu že nebudete pár može prevzait aj rolu otca. Bolo by to pre všetkych čestenejšie riešenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 21:28
@Emimin7 píše:
Mne by prisla jako mozna varianta davat takove matce penize od statu na dluh s tim, ze po dovrseni veku ditete by zacala splacet.

Podpora pro matky s dětmi, jsem pro. Bezúročné půjčky s odkladem, klidně. Rád si za podporu rodičů a rodičovství připlatím na daních - pokud to půjde lidem vedoucím své děti k pracovním návykům (tedy ideálně takovým, kteří sami pracovali, pracují nebo si aspoň dobře plní své povinnosti). Děti jsou nejdůležitější investicí.

Nespravedlivé mi připadá, když to společnost hodí na vybrané chudáky, jejichž jediným kritériem pro výběr je, že byli podvedeni. Nejde o zájem dětí - jde o zájem společnosti, aby se zbavila nutnosti na ty děti platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
6.12.17 21:45
@Mart81 píše:
Jak jsem psal. Pokud vám jde čistě o ochranu dětí a práva rodičů vás nezajímají, tak nerozumím tomu, proč vám připadala divná myšlenka přidělovat ty otce náhodně. Prostě slosovaly by se děti bez otců a muži bez dětí a každý muž by se stal otcem a musel by platit a živit a dítě by dědilo. To by přeci mělo odpovídat vašemu náhledu na svět ne?No a když už to dělat, tak zase - proč to omezovat jen na ČR? Africké dítě je méně než české? A když nesejde na genetice, na biologickém rodičovství, tak proč by mělo nějakému muži vadit, že mu bude přidělen na výživu černoušek? Však to je také dítě, potřebuje rodiče a jde o ochranu dětí - koho zajímají práva rodičů. A to dítě, co se narodí v Africe přeci za své rodiče a za jejich situaci nemůže. Dítě jako dítě - takže je rozlosovat a nechat muže, ať na ně platí. Proč ne? ;)
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 21:51
@Slečna Ferka píše:

To ostatní už jsou zase vývody zaměřené na ty rodiče (otce) a jejich křivdy, takže asi nemá cenu to rozebírat. (Je to jinou, dlouhou debatu). Mně je fuk, jak je systém nepravedlivej k otcům x matkám atd… já bych chtěla, aby hlavně chránil děti, pokud už se rodiče neumí chovat civilizovaně (tzn. postavit dítě nad sebe).

Ale chápeš přeci, že tvoje představa rodičovství nemůže být norma pro celou společnost?
Ten člověk dostane šanci zůstat otce a zachovat se podle tvých představ. Fajn, super, jednorožci si hrají na duze… Ale taky by měl mít možnost prostě se otcovství, které na něj bylo narafičeno, zbavit. To je prostě správné.

Pokud se žena dopustí zločinu, tak taky půjde do vězení a neřekneme si „má dítě a to nemůže trpět, proč ho trestat, tím, že nebude mít matku?“ Ano, špatná rozhodnutí rodičů, ovlivňují i děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 21:59

Holky, nevím, jak to napsat, ale chlapi nejsou jen chodící zásoby spermií a peněženky s nožičkama. :mrgreen: Oni mají i nějaké svoje city a sny. Takže se od nich nedá očekávat, že s nimi nijak nehne, že jim byla jejich žena nevěrná, že tak úplně jejich dítě není jejich a budou bez řečí živit kukačku :nevim:

Představa: „prosímtě, nedělej z toho drama, stejně se o kluka už šest let staráš, tak co bys to byl za lumpa, teď to nějak řešit, no tak je jeho otec Jarda, no, ty hlavně plať“ mi přijde dost nefér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
6.12.17 22:21

Už jsem to konečně našel. Na následujícím odkazu je hezky popsán příběh jednoho tatínka, kde on jenom platí, maminka už žije s biologickým otcem a sponzor nemá k děcku ani přístup. A zdaleka není jediný. Tak obhajovatelky podvodů, čiňte se.

https://rtlnext.rtl.de/…1846341.html

Sice v němčině, ale poučné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 22:31
@Slečna Ferka píše:
@Bábrdl Ano, vztah se vynutit nedá. A protože se tu staví staré křivdy RODIČE nad nové křivdy DÍTĚTE a vztah s tatínkem se bere jako VYNUCENÝ, tak opravdu není co řešit.

O čem mluvím já, že slušný člověk by řekl „miloval jsem Tě 6+ let jako svoje dítě, a tak jsi moje dítě, geny negeny, a udělám vše proto, abych Ti neublížil - takže Ti nedám sežrat, co mi Tvoje matka udělala, ale budu se Tě snažit chránit před čímkoli, co by pro Tebe bylo těžké“. TOHLE je situace, o které mluvím.

Pokud je chlap kikot, přestane mít dítě rád kvůli tomu, že spermie nebyla jeho, tak se samozřejmě nedá nic dělat - ale to neznamená, že by neměl aspoň platit (když už to dítě přišlo o tatínka, což je pro něj obvykle MNOHEM horší).

Myslela jsem to takto, takhle by se IMHO zachoval správný chlap.

Takto by se zachoval ten, jehož geny si nezaslouží přežít, tedy naprostý slaboch. Omega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8298
6.12.17 23:09
@pe-terka píše: jj :mrgreen:.
Jenže kolikrát máš i varianty, kdy se páru X let nedaří a nedaří, je to beznadějný, až to ženská „vyřeší“ po svém. Manžel netuší nebo nechce a pokud by se v tom nikdo nevrtal, byli by všichni spokojení na věky věků. Je to fér nebo není :nevim:

reaguji trochu se zpozdenim, mam kamarada, ktery dopadl se zenou dost spatne, proste oni dva spolu, ac oba zdravi a plodni, nemohli mit dite, detaily nebudu rozebirat, kdyzsi jsme se doslechl takove zkazky o nem, ze svoji zenu snad podstkoval komusi, aby se s ni vyspal, povazoval jsme to za pitomou pomluvu, ale kdyz mi o nekolik roku pozdeji, kdy se dohodou rozvedli, aby alespon ona mohla mmit dite, povypravel cely jejich problem, tak mi doslo, ze se asi snazil aby mu ji nekdo proste oplodnil, dnes ona ma dite, s otcem ditete uz nezije a oni dva proste pokracuji spolu a stara se i on o jeji dite, i kdyz neni jeho,
takove pribehy je schopen napsat zivot sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8298
6.12.17 23:13
@pocestny píše:
Už jsem to konečně našel. Na následujícím odkazu je hezky popsán příběh jednoho tatínka, kde on jenom platí, maminka už žije s biologickým otcem a sponzor nemá k děcku ani přístup. A zdaleka není jediný. Tak obhajovatelky podvodů, čiňte se.

https://rtlnext.rtl.de/…1846341.html

Sice v němčině, ale poučné.

takovych pripadu je, dokonce jsem zaznamenal pribeh jednoho, meli se zenou tri deti, pak mu zdrhla a nechala mu deti, kdyz byl s jednim problem a lekari potrebovali nejblizsiho pribuzneho darce, tak testy ukazaly, ze to dite neni jeho, tak nasledovaly testy u dvou zbylych, ukazalo se, ze ani tyto deti nejsou jeho, takze mila jeho byvala zenuska mu dotahla tri deti, sama pak zdrhla a on se stral o tri uplne cizi deti, zaver byl ten, ze si je nechal, i po zjisteni smutne pravdy vsechny a staral s eo ne dal,

takze nejenom panove jsou hajzlici, ale kdyz s ezenska podari, tak na takovou zmiji chlap nikdy nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí