Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
6.12.17 23:15
@Pesimistaa píše:
reaguji trochu se zpozdenim, mam kamarada, ktery dopadl se zenou dost spatne, proste oni dva spolu, ac oba zdravi a plodni, nemohli mit dite, detaily nebudu rozebirat, kdyzsi jsme se doslechl takove zkazky o nem, ze svoji zenu snad podstkoval komusi, aby se s ni vyspal, povazoval jsme to za pitomou pomluvu, ale kdyz mi o nekolik roku pozdeji, kdy se dohodou rozvedli, aby alespon ona mohla mmit dite, povypravel cely jejich problem, tak mi doslo, ze se asi snazil aby mu ji nekdo proste oplodnil, dnes ona ma dite, s otcem ditete uz nezije a oni dva proste pokracuji spolu a stara se i on o jeji dite, i kdyz neni jeho,
takove pribehy je schopen napsat zivot sam

jasně, chápu. Někdy je marná touha po děcku tak silná, že člověk (v tomto případě muž) potlačí své ego (nic proti, je to přirozené) a rozhodne se pro takovou variantu. Nechce to udělat natvrdo, tak to zkouší zaonačit oklikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
6.12.17 23:16
@Bábrdl píše:
Nemá. Ale to je kvůli tomu, aby se někdo nepřihlásil k dětem kamaráda, který nechce platit, matinka nasosala všechny dávky (bez uvedeného otce nemá na některé nárok) a pak se z toho frajer snadno nevyháčkoval.

moznost poprit otcovstvi zapsany otec dokonce i manzel ma, ale je to casove zakonem omezeno,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.12.17 23:16
@Pesimistaa píše:
takovych pripadu je, dokonce jsem zaznamenal pribeh jednoho, meli se zenou tri deti, pak mu zdrhla a nechala mu deti, kdyz byl s jednim problem a lekari potrebovali nejblizsiho pribuzneho darce, tak testy ukazaly, ze to dite neni jeho, tak nasledovaly testy u dvou zbylych, ukazalo se, ze ani tyto deti nejsou jeho, takze mila jeho byvala zenuska mu dotahla tri deti, sama pak zdrhla a on se stral o tri uplne cizi deti, zaver byl ten, ze si je nechal, i po zjisteni smutne pravdy vsechny a staral s eo ne dal,takze nejenom panove jsou hajzlici, ale kdyz s ezenska podari, tak na takovou zmiji chlap nikdy nema

hmmm, všechna čest! Por mě je to táta s velkým T, bez jakýchkoli uvozovek :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
6.12.17 23:17
@pe-terka píše:
jasně, chápu. Někdy je marná touha po děcku tak silná, že člověk (v tomto případě muž) potlačí své ego (nic proti, je to přirozené) a rozhodne se pro takovou variantu. Nechce to udělat natvrdo, tak to zkouší zaonačit oklikou.

kdyby nevymyslel okliky, mozna by to nekde proslo, jeho zena je nadherna zenska, mozna bych si i dal rici k takove vypomoci, jenze jsme nebyl v te dobe nablizku

1. 8) 8) 8) 8) 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 23:19
@Pesimistaa píše:
moznost poprit otcovstvi zapsany otec dokonce i manzel ma, ale je to casove zakonem omezeno,

Já vím, že má, vždyť to tu celou dobu řešíme 8o
Já vím přesně jak to je a může to vědět každý, kdo si přečte příslušný zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.12.17 23:21
@Pesimistaa píše:
kdyby nevymyslel okliky, mozna by to nekde proslo, jeho zena je nadherna zenska, mozna bych si i dal rici k takove vypomoci, jenze jsme nebyl v te dobe nablizku
  1. 8) 8) 8) 8) 8)

tak to je smůla, no :mrgreen: Na druhou stranu, zvládl bys nezúčastněně koukat, jak ti kráska povije bio dítě a zákonný otec a pečovatel je někdo jiný? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
6.12.17 23:22
@pe-terka píše:

u nej byl problem, ze kamaradi, pokud jsou skutecnymi kamarady, tak NIKDY nelezou do postele s manzelkami ci pritelkynemi svych kamaradu, on mel smulu, ze patri mezi ferove chlapy a i jeho kamaradi jsou tehoz zalozeni, takze cti, pro sve pratele, svatost manzelskou i nemanzelskou, pokud ma tu zenu jiny jako svoji partnerku,
takovemu se tezko hleda nekdo z blizkeho okoli, kdo by vubec si neco takoveho pripustil udelat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
6.12.17 23:24
@pe-terka píše:
tak to je smůla, no :mrgreen: Na druhou stranu, zvládl bys nezúčastněně koukat, jak ti kráska povije bio dítě a zákonný otec a pečovatel je někdo jiný? :think:

zodpovedne rikam, ze bych to stejne nedokazal a pokud by s estalo, asi by to byl veliky problem vubec to skousnout
:zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 23:25
@Bábrdl píše:
Já vím, že má, vždyť to tu celou dobu řešíme 8o
Já vím přesně jak to je a může to vědět každý, kdo si přečte příslušný zákon.

V tom zákoně je přímo uvedeno manžel. O popírání otcovství ze strany partnerů a podobně jsem tam nečetl nic. Jak to tedy vlastně je u otců nemanželů?

Ať v tom mám jasno. Může muž uvedený jako otec, který není manželem, popřít otcovství? A pokud ano, tak za jakých podmínek? Stejných, jako by byl manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 23:28
@Mart81 píše:
V tom zákoně je přímo uvedeno manžel. O popírání otcovství ze strany partnerů a podobně jsem tam nečetl nic. Jak to tedy vlastně je u otců nemanželů?Ať v tom mám jasno. Může muž uvedený jako otec, který není manželem, popřít otcovství? A pokud ano, tak za jakých podmínek? Stejných, jako by byl manžel?

Může ho popřít do šesti měsíců od souhlasného prohlášení. Právě z těch důvodů, co jsem napsala.

Manžel může do šesti měsíců od toho, kdy má podezření, nejdéle ale do tři (nebo šesti?) let, každopádně je to věkem ohraničený, nechce se mi to hledat, je to v tom zákoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
6.12.17 23:31
@zoidberg píše: Věřím, že byť je chlap sebeupřímnější a má k tobě naprostou důvěru, tak jsou věci, které nikdy nahlas nevysloví ;)
Jeho odpověď je ta jediná správná, řekl bych to samé.

pokud je chlap normalni a je nejakou dobu s ditetem, at si mysli, ze je jeho nebo treba ho zdedi s zenskou uz jako nekolikalete, tak i kdyz skonci se zenskou nebo vyjdou najevo jakekoli okolnosti, ze treba si myslel, ze je jeho a ono neni, tak nikdy to dite nehodi pres palubu, tomu verte mile damy, je to zcela normalni, bude se o dite klidne starat dal, jako by bylo jeho,

vidim, z toho co je tu casto psano, ze asi mnoho zenskych vubec nevi, jak se chovaji v takovychto extremnich situacich normalni chlapi

Příspěvek upraven 06.12.17 v 23:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 23:32

@Bábrdl Díky moc. Je to do šesti let mimochodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
6.12.17 23:33
@Bábrdl píše:
Může ho popřít do šesti měsíců od souhlasného prohlášení. Právě z těch důvodů, co jsem napsala.Manžel může do šesti měsíců od toho, kdy má podezření, nejdéle ale do tři (nebo šesti?) let, každopádně je to věkem ohraničený, nechce se mi to hledat, je to v tom zákoně.

presne tohle jsem mel na mysli, je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
6.12.17 23:37

Znal jsem pripad, kdy se courinka nechavala osoulozit celou partou a kdyz bylo dite, tak si je soud sezval, i kdyz otcem byl prokazatelne jeden z nich, soud naridil alimenty tomu troubovi se stalym nejvetsim prijmem, nebot otec bio byl nemakacenko,
kdyz se ohrazoval, tak mu soudce vysvetlil, ze je to zajem statu, ze nema sanci to zvratit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
7.12.17 06:32
@Pesimistaa píše:
Znal jsem pripad, kdy se courinka nechavala osoulozit celou partou a kdyz bylo dite, tak si je soud sezval, i kdyz otcem byl prokazatelne jeden z nich, soud naridil alimenty tomu troubovi se stalym nejvetsim prijmem, nebot otec bio byl nemakacenko,
kdyz se ohrazoval, tak mu soudce vysvetlil, ze je to zajem statu, ze nema sanci to zvratit

Tak tohle uz mi pripada pritazene za vlasy a demagogie a moc tomu neverim. Ze by si soud pozval partu chlapu, kteri mohou byt teoreticky otci a rekl, ze udelame soudne otce z toho, kdo ma nejvic penez, i kdyz testy oznacily jako otce nekoho jineho. Tomuhle proste neverim.

@Mart81 - u tebe mi pripada, ze tvoje prispevky uz lehce zacinaji zavanet demagogii. Az budes mit dite, nech si ty testy udelat okamzite po narozeni, at pripadne nespravedlive neplatis a at to dite nema zadne trauma, ze ho prestanes mit ze dne na den rad (deti podle meho cca do 3 let by vzaly odchod „otce“ v pohode a ani si nic nebudou pamatovat).

Kazdy otec tu moznost ma, zalezi jen na nem, jestli ji vyuzije :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí