Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
6.12.17 12:20
@zoidberg píše:
No tak těch pár desetikorun, co by to stálo, by stát zvládl. Trochu by zase ubylo zbytečných soudních sporů.
Dnes jsou testy drahé, protože je to komerční záležitost, ale v případě hromadného testování by se to zahrnulo k ostatním testům novorozenců, skoro nic by to nestálo.

seš si tím tak jist? Já se necítím kompatenní odhadout reálnou nákladnost těch těstů, odhlédnu - li od komerce, která ji (zřejmě) navyšuje :nevim: Těžko říct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 12:25
@Slečna Ferka píše:
@zoidberg Pokud za svého tatínka někoho považuje a má ho rádo, tak každopádně PŘIJDE o tatínka. Mám doma zrovna šestiletou, a myslím, že by ji to zničilo, kdybych jí řekla „hele, soráč, todle není tvůj tatínek“… I kdyby to byla pravda, tak je můj úkol a úkol toho chlapa být pro ni rodiče a to co nejlepší, i když bysme byli zhrzení apod. I kdyby se třeba chlap co já vím odstěhoval, tak furt by měl být tatínek. Protože je to on, koho ona miluje.(Samozřejmě se mi to dobře kecá, když dcera je naše, ale stejně si myslím, že by to zralý člověk kvůli tomu dítěti měl umět zvládnout.)

Více by ji zničilo, kdyby potřebovala kostní dřeň a tatínek by se vrátil z odběrů rudý vztekem a pokoušel se maminku před nemocnou dcerkou uškrtit.
A víš, že se podařilo popřít otcovství i devatenáctileté dívce? Matku zavrhla a jala se hledat pravého otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 12:30
@Slečna Ferka píše:
Já tomu nerozumím, co píšete. Mluvíte o cizích dětech a afrických dětech - ale to přece není tak, že by na chlapa to dítě „spadlo“: vzal si rozhoďnožku. Blbý, ale to jsou holt ty rizika. Stejně jako žena může dojet na to, že si vezme debila…

Za mně. Bylo by pro mne psychicky podstatně jednodušší, kdyby mi vylosovali v ČR dítě a řekli, že odteď budu jeho otec, protože zákon a budu se o něj muset starat a platit na něj.

Než když bych se musel takto starat a platit na dítě, které by měla má ex, se kterou jsem se rozešel kvůli jejímu podvodu a nevěře se svým milencem - tedy mým v podstatě nepřítelem, sokem.

Takže za mně bych byl mnohem raději, kdyby na mne nějaké dítě spadlo a prostě - víš, že nejsi bio otec, ale starat se budeš muset, než když by mi proti mé vůli a za pomoci podvodu můj sok a má nevěrná ex podstrčili jejich společné dítě.

Pokud se to naopak bere tak, že dítě je dítě, za nic nemůže. Tak tím pádem dává stejný smysl nutit mne do výživy anonymního Afričánka nebo libovlného českého dítěte, které jsem dosud neznal, jako dítěte mé ex a jejího milence.

Protože toho nebio otce s tím dítětem fakticky pojí jen nevěra jeho tehdejší partnerky. A pak případně společně strávený čas, kdy si díky podvodu té partnerky na to dítě už zvykl a ono na něj. Pokud se za těch podmínek ten muž rozhodne být tomu otci dále dítětem, tak je to super. Ale nutit ho k tomu zákonem, vymáhat po něm alimenty i s hrozbou zabavení řidičáku a poslání do vězení, když on sám nechce za to pro něj cizí dítě platit?

Naštěstí mne to nepotkalo. Ale vnímal bych jako velmi ponižující a nespravedlivé, že mne nějaká žena podvedla a já jí za ten její podvod musím každý měsíc posílat peníze na dítě, co má s mužem, se kterým mi nasadili parohy. Však to je na hlavu. :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.12.17 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 12:31
@pe-terka píše:
seš si tím tak jist? Já se necítím kompatenní odhadout reálnou nákladnost těch těstů, odhlédnu - li od komerce, která ji (zřejmě) navyšuje :nevim: Těžko říct :nevim:

Jistý si pochopitelně nejsem ničím, jen předpokládám. Reálná hodnota takového testu skví v pěkném obalu, podrobném návodu a poštovném. Zbytek udělá laborant, přístroj a tiskárna. Pokud by se to dělalo ve velkém tak věřím, že ty náklady budou mizivé.
Klidně by to mohly nabízet nemocnice jako nadstandard, já platil za otce u porodu a samostatný pokoj pár tisíc, nějaká tisícovka navíc za test by mi přišla účelněji vynaložená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.12.17 12:35
@Mart81 píše:
Za mně. Bylo by pro mne psychicky podstatně jednodušší, kdyby mi vylosovali v ČR dítě a řekli, že odteď budu jeho otec, protože zákon a budu se o něj muset starat a platit na něj.

Než když bych se musel takto starat a platit na dítě, které by měla má ex, se kterou jsem se rozešel kvůli jejímu podvodu a nevěře se svým milencem - tedy mým v podstatě nepřítelem, sokem.

Takže za mně bych byl mnohem raději, kdyby na mne nějaké dítě spadlo a prostě - víš, že nejsi bio otec, ale starat se budeš muset, než když by mi proti mé vůli a za pomoci podvodu můj sok a má nevěrná ex podstrčili jejich společné dítě.

Pokud se to naopak bere tak, že dítě je dítě, za nic nemůže. Tak tím pádem dává stejný smysl nutit mne do výživy anonymního Afričánka nebo libovlného českého dítěte, které jsem dosud neznal, jako dítěte mé ex a jejího milence.

Protože toho nebio otce s tím dítětem fakticky pojí jen nevěra jeho tehdejší partnerky. A pak případně společně strávený čas, kdy si díky podvodu té partnerky na to dítě už zvykl a ono na něj. Pokud se za těch podmínek ten muž rozhodne být tomu otci dále dítětem, tak je to super. Ale nutit ho k tomu zákonem, vymáhat po něm alimenty i s hrozbou zabavení řidičáku a poslání do vězení, když on sám nechce za to pro něj cizí dítě platit?

Díky průlomovému rozsudku se dá proti tomu už bránit. Ještě by to chtělo trest pro tu poběhlici a bylo by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.12.17 12:39

@zoidberg Už tohle je zlepšení oproti praxi kdysi. Díky za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
6.12.17 12:43
@zoidberg píše:
Jistě. Živ ho a necukej se :)

a pak bych chtěla vidět kolik by jich řekla, ok nebo by ženský řvaly že cizí dítě živit nechtějí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 12:45
@Mart81 píše:
@Keyllah

Tak už mohu. :)

Pokud žena muži tvrdí, že dítě je biologicky jeho a ví, že není, tak ho cíleně uvádí v omyl ne? Tedy jde jen o to, zda se jí to podaří prokázat. Chápu to správně? No a pokud by se našli svědci nebo záznamy o tom, kdy ta žena o tom svém podvodu psala, svěřovala se, mluvila o tom, že biologickým otcem je ten a ten, že dítě není toho muže a že ten muž že nic netuší… Nestačilo by to k prokázání toho, že ta žena cíleně uvedla v omyl - alespoň ve smyslu, že zatajila rozhodné skutečnosti?

Nerozumím tomu, proč to podle vás nejde podle současných zákonů trestat jako klasický podvod. To, že by se obtížně dokazovala přesná výše škody přeci není argument. Zejména v situaci, kdy se třeba ti dva krátce po narození dítěte rozvedou nebo rozejdou a ten muž má stanoveny alimenty, tak finanční škoda, která vznikla tomu muži jde spočítat docela jasně aspoň v tomto rozsahu ne? Pak případným uplatněním náhrady za nemajetkovou újmu, už by byl civilní spor, to asi ano.

Když já někoho obelžu a jemu na základě toho vznikne povinnost posílat peníze třetí osobě, tak přeci nejsem trestně nepostihnutelný jen proto, že jsem neobohatil sebe, ale třetí osobu.

To je oč tu běží. Ta žena řekne, že nevěděla, že dítě není manžela, celé roky žila v dobré víře, že je jeho. Prokázat úmysl je utopie (to by si- já nevím - musela nechat udělat sama testy DNA, neanonymně, a potom to sama někde zveřejnit, a manželovi přitom lhát nebo já nevím :nevim: )

• Citovat
  • Upravit
41209
6.12.17 12:50
@káťa píše:
To je oč tu běží. Ta žena řekne, že nevěděla, že dítě není manžela, celé roky žila v dobré víře, že je jeho. Prokázat úmysl je utopie (to by si- já nevím - musela nechat udělat sama testy DNA, neanonymně, a potom to sama někde zveřejnit, a manželovi přitom lhát nebo já nevím :nevim: )

Ve většině případů to ta asi bude, ale to by jsi nevěřila co je v životě možné :-) někteří jsou schopni na sebe napráskat první poslední na facebooku, v mobilu, poreferovat kamarádkám, které za čas být kamarádkami nemusí…život nese plno zvratů a překvapení, takže si dokážu představit i situace, kdy by se úmysl podařil prokázat, ale bude to opravdu v minimu případů. Nicméně rovina občanskoprávní s náhradou škody je úplně jiný level -)žaloba na náhradu škody, způsobenou majetkovou či nemajetkovou újmu atd…každopádně i tady by dokazování bylo zajímavé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 12:50
@Keyllah píše:
u podvodu musíš způsobit škodu nikoli nepatrnou na „cizím“ majetku, což sjm opravdu není. Každopádně je to sviňárna, ale myslím, že o něco menší než podstrčit úmyslně cizí dítě…tedy aspoň já bych to takto vnímala :think:

v tom případě by ale ani podstrčení kukačky nebylo právně možné klasifikovat jako podvod - tam se to dítě taky živí ze SJM (samozřejmě nezmiňuji morální stránku)

• Citovat
  • Upravit
59397
6.12.17 12:53
@pe-terka píše:
taky jsme osudu (Bohu) vděčná, že jsme vždy plodili bez probémů a žádná tajemství tutlat nemusím. Na druhou stranu, ta beznaděj, když se dlouho nedaří, musí být hrozná…Plus třeba manželské krize. Já bych s tím taky těžko žila (porodit kakaččí mládě), ale plošně si soudit netroufám. Je to případ od případu.

nějak si neumím představit že nemůžu otěhotnět tak to zkusím s jiným, no co dítě jako dítě a doma bude hrát divadlo jak se nám to konečně povedlo :? Je to prostě hnus lhát chlapovi a i dítěti a ještě si hrát na tu co trpí ale je to pro jejich dobro :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
6.12.17 13:05
@káťa píše:
v tom případě by ale ani podstrčení kukačky nebylo právně možné klasifikovat jako podvod - tam se to dítě taky živí ze SJM (samozřejmě nezmiňuji morální stránku)

hmm :think: zajímavý postřeh…v případě zakladatelky by to neplatilo, nemají sjm, ale u sezdaných párů :think: no, tak to je trošku oříšek. Je otázkou jestli by se podařilo prokázat, že došlo ke způsobení škody jen na „výlučném“ majetku toho otce, nicméně je fakt že právě z tohoto důvodu některé právní akty mezi manželi nejsou možné…teda ještě trochu větší díra než jsem si myslela, na druhou stranu, jsem se s takovým druhem podvodu ještě nikdy nesetkala, i když už jsem řešila krádež vlastního auta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 13:08
@Slečna Ferka píše:
Jako třeba právo dítěte na rodiče?! Pokud se rodič k tomu dítěti nějakou dobu hlásí (ono k němu třeba přilne!), tak pak je důležitější právo otce neplatit na dítě, které si jeho žena umíchala s někým jiným, než právo dítěte nepřijít o tatínka? Hm…

Myslíš nepřijít o finanční podporu. Protože vztah s tatínkem si právně vynutit nemůžeš.

Ano, podle mne je důležitější napravit křivdu, byť se stala už dříve. Dotyčný by měl mít právo se rozhodnout, zda chce zůstat otcem. A pokud by se rozhodl, už by tak musel zůstat, jistě. Ale právo rozhodnout se by mít měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.12.17 13:09

Jsem se ptala svého partnera, co by dělal, kdyby zjistil, že jeho dcera není jeho dcera (má s bývalkou 18 letou). A řekl mi, že by byl naštvaný na bývalku, ale vztah k dceři by to neovlivnilo a poskytoval by jí vše, jako dosud. Že mu stejně není podobná, tak si nemůže být jistý, ale vůči ní že by mu to bylo fuk. Prostě jí bere jako svojí a hotovo.

• Citovat
  • Upravit
17306
6.12.17 13:13
@káťa píše:
Jsem se ptala svého partnera, co by dělal, kdyby zjistil, že jeho dcera není jeho dcera (má s bývalkou 18 letou). A řekl mi, že by byl naštvaný na bývalku, ale vztah k dceři by to neovlivnilo a poskytoval by jí vše, jako dosud. Že mu stejně není podobná, tak si nemůže být jistý, ale vůči ní že by mu to bylo fuk. Prostě jí bere jako svojí a hotovo.

Věřím, že byť je chlap sebeupřímnější a má k tobě naprostou důvěru, tak jsou věci, které nikdy nahlas nevysloví ;)
Jeho odpověď je ta jediná správná, řekl bych to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí