Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedoufej a jestli chceš rodinu s dětmi, tak začni hledat jiného partnera…
Ten už děti nebude chtít… najdi si někoho věkově k sobě. Je už „starej“ a on už bude chtít klid. Když ti to říká takhle, tak nedoufej. Protože pak zjistíš, že ti je 35, biologický hodiny budou řvát na poplach a budeš sama.
Ahoj, my jsme s chlapem o 24 let a taky si nebyl jist zda chce mimčo, ale nakonec když jsem se zeptala zda se mnou chce být do budoucna a zda by si to pak někdy nerozmyslel s mimčem, tak řekl že je to možné(ale to už jsme spolu byli rok včetně ročního bydlení spolu). Pak jsme zvažovali, kdy na mimču zapracujeme. Byly vyhlídky že až za 5 let, ale pak jsme si říkali, že bude mezi ním a mimčem už obrovský věkový rozdíl a co když se pak něco stane a ani si s ním nebude moct hrát. Takže jsme na to vlítli. Nevím tedy co chceš slyšet, ale šance tam může prostě být pokud to spolu máte vážné. Musíte si o tom promluvit dokud nenajdete řešení co a jak. On má už nějaké děti? Ono je možná teď těžko řešit děti když spolu nebydlíte. Bydlení vše na vztahu mění. Buď vás to posílí nebo to krachne. Možná zkuste spolu nejdřív bydlet a pořídit si případně mazlíčka a uvidíte kam to povede
Jestli ty děti chceš a on už ti teď říká, že nejspíš ne, tak já bych to brala spíš 100% ne. Měli jsme obdobný případ v rodině, on 47, ona 34, rozvedený, 2 dospělé děti, ztratila s ním 6 let.
Pěkná srabárna, postavit Tě před takovéhle rozhodnutí. Odpinkla bych mu to zpátky - můj milý, já do budoucna určitě děti chci, jsi ochotný zůstávat se mnou i za takových okolností? A hned budeš vědět, na čem jsi… ![]()
Ve 43 letech už asi těžko změní názor. Je to chlap, kterej už pomalu za chvíli začne chtít jen svůj klid a s dítětem by ho opravdu neměl. Neztrácela bych s ním čas
Já bych právě chtěla mít jasno, než bych s ním začala bydlet. Říkám mu, ať o tom alespoň přemýšlí. Dítě bych si přála tak moc, že bych veškerou zodpovědnost brala na sebe.On také žádné děti nemá. Mám za sebou 10-ti letý vztah (přítel byl starší pouze o 6let) a také nechtěl děti, tak jsem od něj utekla. A vůbec nechápu, jak jsem do toho mohla znovu spadnout. Prostě mě okouzlil a já se do něj zbláznila. Bojím se, abych právě jednou nezůstala sama a na děti pak už nebylo pozdě.
@SussieS píše:
Ve 43 letech už asi těžko změní názor. Je to chlap, kterej už pomalu za chvíli začne chtít jen svůj klid a s dítětem by ho opravdu neměl. Neztrácela bych s ním čas
Presne tak uz ma docela vek…asi nazor uz nezmeni takze jak rika on. Rozmysli se jestli snim chcea byt i za techto podminek a pokud chces mit dite tak si najdi nekoho, kdo ho bude chtit taky.
Mno, je mu 43, děti nemá a nikdy nechtěl, tudíž si myslím, že pro tvý oči asi názor nezmění…popřípadě ti ho udělá a za pár let tu budeš řešit, že nemá o dítě zájem a na všechno jsi sama a ještě pečuješ o něj, protože je chudáček nemocný.
Tak já bych moc nedoufala, buď ráda že ti to řekl na rovinu na začátku vztahu, na tvém místě bych hledala jiného
Myslím že je hodně zodpovědný, i toto řeší že pak budu na všechno sama a budu mu to vyčítat. Řekl mi že mě má opravdu má moc a jen si ořeje, abych byla štastná, ať už s ním nebo bez něj. Já opravdu nevím co mám dělat, on by se mnou nejspíš i ebuivotu potřítě mít chtěl, ale řeší strašně moc budouctnost.Ano já vím, že je to od něj zodpovědné, ale dítě k životu potebuji také, cítím to tak.
Takových překlepů, snad jste to přelouskaly. Prý mě má moc rád.
Posli ho do pryc a najdi si jiného chlapa který dětí chce nebo se smiř s tim ze třeba pak zůstaneš sama, tento zmeni názor jen horko tezko.
Omlouvám se, ale píšu anonymně, mám tu známé. S přítelem jsme spolu sice velmi krátce, ale je mezi námi věkový rozdíl 16 let, bude mu 43 let.Jsme opravdu na začátku, ani spolu nebydlíme, ale je nám spolu fajn, rozumíme si.Ale já prahnu po dítěti a on si není jistý jestli by dítě chtěl, spíš se přiklání k variantě, že ne a říká mi ať si rozmyslím, jestli s ním chci být i za těchto okolnstí. Pořád doufám, že změní názor a nevím co dělat. Záleží mi na něm. Máte některá podobnou situaci?