Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
21581
27.8.13 20:06

@eva valoi Tak to máš můj obdiv. :kytka:

• načítám...
56138
27.8.13 20:07
@verulenka píše:
@eva valoi A ještě zajímavější je, že ti sociálně slabí mají většinou nasekáno tolik dětí, že se nestačím divit. Čím to asi je? 8)

jo, a nejlepsi je, kdyz nekdo pise: ja sice nejsem fanaticka, ale doufam, ze se zakladatelka rozhodne spravne.

tak kdyz budu uplne uprimna, dite je tak lehke „udelat.“ ja mam obe deti napoprve… bez snazeni.
ale vychovat je, to je boj a beh na dlouhou trat.
a priznam se, ze me tehotenstvi vzdy zbrzdilo atd. uzivam si deti az od roka, dvou let, do te doby to byla pruda- nemuzes s tim na hory, na kolo atd…
takze kazdy si do teto diskuse promitne to sve, svuj zivot a to, jak zije.
takze ano, sice bych mohla rodit kazdy rok, ale dekuji, nechci.
mam ten zivot spojeny s prozitky. osobne si myslim, ze detem by se mela davat laska a prozitky. ne hodnotne kramy, ale zazitky… to je neco, co jim nikdo nevezme. Zazitky s rodinou…a co strhana mama od deti, co jen pracuje a je utahana?

• načítám...
56138
27.8.13 20:08
@eva valoi píše:
@Pudloslava Hm, já kouřila s gustem. Dodnes ráda vzpomínám na chvilky strávené s kamarádkou cigaretou.

no vidis, ja bych nekourila vazne nikdy. to radsi na potrat… kazdy to ma jinak.

• načítám...
14809
27.8.13 20:08
@Pudloslava píše:
@eva valoi a jak snadno se ti koncilo?

To bylo peklo na zemi, peklo na zemi přestat kouřit. A nezačnu, protože znovu přestat bych už nikdy nedokázala. A zase, to víte, bojím se o zdraví, praskne mi cévka v mozku a co pak? dost na tom, že jsem vyžraná. S tím taky musím něco udělat.

• načítám...
30408
27.8.13 20:13
@jkra píše:
jo, a nejlepsi je, kdyz nekdo pise: ja sice nejsem fanaticka, ale doufam, ze se zakladatelka rozhodne spravne.
tak kdyz budu uplne uprimna, dite je tak lehke „udelat.“ ja mam obe deti napoprve… bez snazeni.
ale vychovat je, to je boj a beh na dlouhou trat.
a priznam se, ze me tehotenstvi vzdy zbrzdilo atd. uzivam si deti az od roka, dvou let, do te doby to byla pruda- nemuzes s tim na hory, na kolo atd…
takze kazdy si do teto diskuse promitne to sve, svuj zivot a to, jak zije.
takze ano, sice bych mohla rodit kazdy rok, ale dekuji, nechci.
mam ten zivot spojeny s prozitky. osobne si myslim, ze detem by se mela davat laska a prozitky. ne hodnotne kramy, ale zazitky… to je neco, co jim nikdo nevezme. Zazitky s rodinou…a co strhana mama od deti, co jen pracuje a je utahana?

A co tě na tom rozčiluje? Ano - doufám, že se rozhodně správně, ať tak či tak, ale aby jí řešení přineslo úlevu. Tys v tom hledala nějakou skrytou ironii?

• načítám...
56138
27.8.13 20:14
@hanka.br. píše:
A co tě na tom rozčiluje? Ano - doufám, že se rozhodně správně, ať tak či tak, ale aby jí řešení přineslo úlevu. Tys v tom hledala nějakou skrytou ironii?

ne, ale vidim v tom rypnuti…

• načítám...
43035
27.8.13 20:15
@eva valoi píše:
To bylo peklo na zemi, peklo na zemi přestat kouřit. A nezačnu, protože znovu přestat bych už nikdy nedokázala. A zase, to víte, bojím se o zdraví, praskne mi cévka v mozku a co pak? dost na tom, že jsem vyžraná. S tím taky musím něco udělat.

No vidis - a to se jiste povazujes za silneho cloveka - soudim minimalne podle odhpodlani nejit nikdy na potrat a predpokladam, ze si o sobe myslis, ze pokuseni „jit na potrat“ v kazdem pripade odolas.
Lide jsou slabi.
Je dobre mit predsevzeti, spravne idealy a cile, ale tvari v tvar realnym prekazkam casto selhavame. je dobre byt milosrdny k selhavajicim, protoze velmi pravdepodobne nejsme sami o nic lepsi.

• načítám...
43035
27.8.13 20:19
@hanka.br. píše:

@jkra
ja v tom zadnou ironii nevidim, naopak
to je postoj, ktery by mel chapajici clovek zaujmout, protoze v tom je kousek pokory rikajici " rozhodni se spravne, at uz to znamena cokoli"
protoze mnyslet si, ze vim „co je spravne“ je samoliba pycha

• načítám...
56138
27.8.13 20:20
@Pudloslava píše:
@jkra
ja v tom zadnou ironii nevidim, naopak
to je postoj, ktery by mel chapajici clovek zaujmout, protoze v tom je kousek pokory rikajici " rozhodni se spravne, at uz to znamena cokoli"
protoze mnyslet si, ze vim „co je spravne“ je samoliba pycha

ano, souhlasim. ale tak to je asi psany text, a ta veta nejsem fanaticka. omlouvam se.

• načítám...
14809
27.8.13 20:20

@Pudloslava Mně jde o životy těch dětí. Protože potrat není opravdu jen odstranění bradavice. Tys psala, že kdo má jasno v tom, kdy život počíná, má jasno i v otázce potratů. No a já jsem přesvědčena, že život unikátního jedince začíná početím, pak už se jen vyvíjí a roste. Já opravdu nemůžu někomu říct, jsi v těžké situaci, tak to dej pryč. U tebe to chápu, u někoho jiného ne.
Podívej, pokud nejde o usmrcení živého plodu, ale odstranění neživé tkáně, tak je mi srdečně jedno, jaké má kdo důvody. Ale pokud se jedná o živou, rostoucí, neopakovatelnou bytost, tak skutečně žádný důvod není dostačující…

• načítám...
56138
27.8.13 20:21
@eva valoi píše:
@Pudloslava Mně jde o životy těch dětí. Protože potrat není opravdu jen odstranění bradavice. Tys psala, že kdo má jasno v tom, kdy život počíná, má jasno i v otázce potratů. No a já jsem přesvědčena, že život unikátního jedince začíná početím, pak už se jen vyvíjí a roste. Já opravdu nemůžu někomu říct, jsi v těžké situaci, tak to dej pryč. U tebe to chápu, u někoho jiného ne.
Podívej, pokud nejde o usmrcení živého plodu, ale odstranění neživé tkáně, tak je mi srdečně jedno, jaké má kdo důvody. Ale pokud se jedná o živou, rostoucí, neopakovatelnou bytost, tak skutečně žádný důvod není dostačující…

ale houby. zadny duvod? zadne bydleni a socialni dno Ti prijde malo? zhorseni zivota stavajicim detem…
 Evo…

• načítám...
30408
27.8.13 20:22

@jkra To je mi líto, protože to vidíš špatně. Doufám, že zakladatelka, které bylo přání určeno, si to vyložila správně. Nevím, proč bych měla rejpat do neznámé nešťastné ženské. Když si budu chtít porýpat, tak si vyberu třeba berry4 :D

• načítám...
14809
27.8.13 20:23

Zákon, který umožňuje plod usmrtit, platí od roku 1957 (u nás). Před tím byl nezákonný, o se změnilo? Život plodu přestal být v roce 1957 hoden ochrany?

• načítám...
14809
27.8.13 20:27

Jdu na ordinaci. Ona si může sociální situaci zlepšit, život plodu už nevrátí. Nebudu se dohadovat, je to pořád dokola. Chápu, že to zakladatelka nemá jednoduché. Je mi jí spíš líto, stejně jako dětí, toho nejmenšího nevyjímaje.

• načítám...
914
27.8.13 20:28
@eva valoi píše:
Zákon, který umožňuje plod usmrtit, platí od roku 1957 (u nás). Před tím byl nezákonný, o se změnilo? Život plodu přestal být v roce 1957 hoden ochrany?

Ale to je furt o tom samém. Takže ty seš pro aby si žena nechala dítě, když ví že budou živořit, že to prostě finančně nedá? Nezlob se na mně, ale tvůj postoj nechápu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100