Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Poison Ivy
28.8.13 08:50
@kate02 píše:
Alejá jsem taky pro možnost volby… Pokud je jasný, že dítko na tom bude blbě, že matku těhotenství přímo ohrozí na životě (nebo třeba i když měla problém při předchozím porodu), znásilnění atd. Pak dokážu potrat pochopit… Ne úplně přijmout, ale hádat se nebudu, tam totiž fakt je na místě, aby se mohla ta ženská sama rozhodnout…

Jenže ta situace, kterou popsala zakladatelka… Nevím, no… Jeden vztah jí nevyšel, vlítne do druhýho vztahu, kde se chlap chová (za podpory rodičů) jak idiot, otěhotní s takovým člověkem a aby ho neztratila, řeší radši potrat… Pokud kopne s potratem zároveň do zadku i toho chlapa, je to pro mě možná překousnutelný, ale mně z toho, co psala, spíš vyplývá, že ona to bere tak, že je mladej, nevynouřenej a časem se uklidní a bude chtít děti a na to ona bude čekat…

Doufám, kvůli ní i zbylejm dvoum dětem, že to tak není, ale na mě to tak působí… „Z kola ven“ půjde ten, kdo se nemůže bránit a vǎichni ostatní zůstanou, včetně chlapa, kterej si jednou za čas jen tak mírnix tírnix zbalí kufry, na dva tejdny odejde a pak se vráti…

Jj, já ti rozumím, v zásadě se vším, co jsi napsala, souhlasím.

• Upravit
56114
28.8.13 08:50

@kate02
no jo, jenze mlada holka si rychle poridila deti, nema bydleni, vzdelani. nemela delat uz to. tezko se postavi na nohy, a uz vubec ne s miminem. a jestli ceka, ze ten pan se zmeni, je naivni…a hloupa.

• načítám...
515
28.8.13 08:51
@kate02 píše:
Alejá jsem taky pro možnost volby… Pokud je jasný, že dítko na tom bude blbě, že matku těhotenství přímo ohrozí na životě (nebo třeba i když měla problém při předchozím porodu), znásilnění atd. Pak dokážu potrat pochopit… Ne úplně přijmout, ale hádat se nebudu, tam totiž fakt je na místě, aby se mohla ta ženská sama rozhodnout…

Jenže ta situace, kterou popsala zakladatelka… Nevím, no… Jeden vztah jí nevyšel, vlítne do druhýho vztahu, kde se chlap chová (za podpory rodičů) jak idiot, otěhotní s takovým člověkem a aby ho neztratila, řeší radši potrat… Pokud kopne s potratem zároveň do zadku i toho chlapa, je to pro mě možná překousnutelný, ale mně z toho, co psala, spíš vyplývá, že ona to bere tak, že je mladej, nevynouřenej a časem se uklidní a bude chtít děti a na to ona bude čekat…

Doufám, kvůli ní i zbylejm dvoum dětem, že to tak není, ale na mě to tak působí… „Z kola ven“ půjde ten, kdo se nemůže bránit a vǎichni ostatní zůstanou, včetně chlapa, kterej si jednou za čas jen tak mírnix tírnix zbalí kufry, na dva tejdny odejde a pak se vráti…

Taky mi to tak prijde, přesně jak to pises, ze zakladatelka se víc bojí o to, ze chlap odejde, nez o dite. A dite to nakonec odnese.

• načítám...
7615
28.8.13 08:54

Musím napsat i sama za sebe a svůj názor!!!

Sama jsem prošla asi 5 samovolnými potraty a některé musely skončit revizí (stejné jako interupce a miniinterupce). I po tom jsem normálně otěhotněla a nakonec i donosila zdravé dítě. V době potratů jsem nemyslala na to co ve mě roste jako na dítě. Asi bych pak musela umřít s těma dětma… nezlobte se na tvrdost mého uvažování!!! Každopádně žijeme v době, kdy se otěhotní i po mimiinterupci. Potraty se už dávno nedělají náhodným pícháním jehel do dělohy :-D No sorry!!!

Taky žijeme v zemi, kde jsme si klíčema vydobili svobodu myšlení a rozhodování!!!

Zakladatelce bych ani tak neporadila potrat a možnost přijít o dítě jako možnost přijít o partnera :-D Ono je asi jednoduší vychovávat dvě nebo i tři děti v klidu a v pohodě, klidně i v azylovým domě, než s takovým jelimanem.

Určitě je lepší jít na potrat teď než dát dítě k adopci, to je taky rada za všechny prachy.

• načítám...
914
28.8.13 09:43

123l-ONA NA TO FINANČNĚ MUSÍ MÍT? A to si ty peníze vytáhne ze zadku ne? Uvažuj logicky.Doma 2 malý děti, když by si nechala 3,tak plus malý mimčo, do práce asi těžko půjde že, tak se asi naučí pást. Anebo krást. Nezlob se na mě, ale tvé názory zavání fanatismem.

• načítám...
515
28.8.13 09:56
@tessa2323 píše:
123l-ONA NA TO FINANČNĚ MUSÍ MÍT? A to si ty peníze vytáhne ze zadku ne? Uvažuj logicky.Doma 2 malý děti, když by si nechala 3,tak plus malý mimčo, do práce asi těžko půjde že, tak se asi naučí pást. Anebo krást. Nezlob se na mě, ale tvé názory zavání fanatismem.

Tady z té diskuze je jasne znát, jak na tom některé ženy jsou. Prostě se neumí postarat o své deti. Tady neexistuje nemam, ty musíš mít, tohle vědomí mnohým ženským chybí. Přitom je to podstata, hnací motor bytí. Vše ostatní je špatně. Významné osobnosti které maji za sebou tisíce zachranenych dětí by mohly vyprávět o tom, jak riskovaly vlastní život. Pritom takoví lidé jako jsi ty byli jistě v jejich okolí a děti by klidně vydali. Protoze jinak to nešlo by řekli. A to je o te osobnosti, o charakteru, o tom, co znamená být matkou ve své podstatě. Ale tohle kdo na to nemá, nebo nechce, neporozumi.

• načítám...
14809
28.8.13 10:02

@123l Je rozdíl jezdit na kole v Alpách nebo v Českém ráji. A kdyby byla dotyčná alpinistka zodpovědná, tak šla s druhým dítětem na přerušení a dnes mohla jezdit v Andách. Vy nemáte absolutně pochopení pro to, co je důležité a co lidé opravdu potřebují. :mrgreen:

• načítám...
56114
28.8.13 10:07
@eva valoi píše:
@123l Je rozdíl jezdit na kole v Alpách nebo v Českém ráji. A kdyby byla dotyčná alpinistka zodpovědná, tak šla s druhým dítětem na přerušení a dnes mohla jezdit v Andách. Vy nemáte absolutně pochopení pro to, co je důležité a co lidé opravdu potřebují. :mrgreen:

ale houby kocicko. osobne nechapu, ze jsi tak nezodpovedna, kouris a jsi pri tele.co je dulezite? jiste, porodit co nejvic deti a kynout doma…
123, kecy a kecy. musis mit? a kde to vezme? moc toho neumi, nema bydleni?
me zarazi fanatismus Vas obou.
Deti mam, ze jsem je chtela. mam dve, chtela jsem dve.na potratu jsem nikdy nebyla. ale dovedu to pochopit.

• načítám...
515
28.8.13 10:09
@eva valoi píše:
@123l Je rozdíl jezdit na kole v Alpách nebo v Českém ráji. A kdyby byla dotyčná alpinistka zodpovědná, tak šla s druhým dítětem na přerušení a dnes mohla jezdit v Andách. Vy nemáte absolutně pochopení pro to, co je důležité a co lidé opravdu potřebují. :mrgreen:

Proč myslíš, ze nemam pochopení, co lidé potřebují? Prvotní je přežít ne? A co je dalšího v žebříčku hodnot? Víš to? :-)

• načítám...
21581
28.8.13 10:21

@123l Od kdy se má život jen „přežít“? Jde snad i o určitou kvalitu života, nejen o to se najíst a do něčeho obléknout.
A Tvůj předchozí příspěvek mě hořce pobavil. Výraz „musí“… a jak to dotyčná, která hned po škole otěhotněla (jak tuším píše), teď má již dvě děti a dle Tvého soudu by si měla nechat i to třetí, asi tak udělá? Kde to žiješ?

• načítám...
56114
28.8.13 10:21
@123l píše:
Proč myslíš, ze nemam pochopení, co lidé potřebují? Prvotní je přežít ne? A co je dalšího v žebříčku hodnot? Víš to? :-)

prezit. ach jo. je mi z Vas uzko. fanatismus.

• načítám...
914
28.8.13 10:24

123l-Teď přemýšlím jestli seš u nějaký sekty, nebo jen máš tákové názory… Samořejmě každý má na svůj názor právo, od toho jsou diskuse, ale tvé názory mi hlava nebere. Já chápu že některý jsou proti potratu, já taky nejsem zastánce toho se nechránit a vesele chodit na potrat. Ale tohle prostě nechápu. Jak můžeš být v tomhle případě proti a pořád si mlýt tu svou o zachráněných dětech. Dobře, třetí si nechá, dítě bude zachráněné jak ty píšeš. Budou vyrůstat někde v azyláku(přinejlepším) při nejhorším v děcáku. Budou žít jak soccky, ve škole se jim budou posmívat, budou mít vystresovanou matku, co bude pracovat od nevidím do nevidím. Vzdělaní nula, na to nebude máma mít, zážitky nula. Takový život bys tomu malýmu přála?

• načítám...
56114
28.8.13 10:25
@verulenka píše:
@123l Od kdy se má život jen „přežít“? Jde snad i o určitou kvalitu života, nejen o to se najíst a do něčeho obléknout.
A Tvůj předchozí příspěvek mě hořce pobavil. Výraz „musí“… a jak to dotyčná, která hned po škole otěhotněla (jak tuším píše), teď má již dvě děti a dle Tvého soudu by si měla nechat i to třetí, asi tak udělá? Kde to žiješ?

no prave, to je demagogie. tezko to nekdo, kdo otehotni hned po skole, dokaze. stejne tak neopusti partnera, nezvladne to, je to tezke.
ja zjistila v lednu, ze muz ma pomer. 2 mesice jsem resila, co s name ( deti a ja ) bude. a to mam vazne vsechno- zdravi, nejaky majetek, zdrave a odolne deti. a stejne to bylo tezke. jak se asi rozhodne holka, co nema nic?
no a jeste ji prihodime treti dite.

• načítám...
28.8.13 10:26
@kate02 píše:

Tak skus popisat moznosti ktore by zakladatelka mala, keby z kola von siel chlap (a byvanie) a ostalo tam to nenarodene dieta.
Zakladatelka na ulici, dve deti, mladsie tusim dva, dva a pol roka, s tehotenskym pupkom a bez prace. Ako dlho to potrva kym sa z toho vyhrabe? Co bude s detmi?
Poznam jednu taku, tiez vecne bez penazi, tiez sa vecne stahuje, pretoze nema ako platit najom… a prvorodeny syn ked mal neviem 10-12 rokov chcel v skole skakat z okna.

• načítám...
515
28.8.13 10:28

Mě je zas uzko z vas a taky mi to prijde jako fanatismus. Nevidět věci tak jak jsou, porad hledat proc to nejde, jaký bude dite chudak, protoze se o něj matka neumí postarat..je to smutné čtení.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100