Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
56114
28.8.13 10:25
@verulenka píše:
@123l Od kdy se má život jen „přežít“? Jde snad i o určitou kvalitu života, nejen o to se najíst a do něčeho obléknout.
A Tvůj předchozí příspěvek mě hořce pobavil. Výraz „musí“… a jak to dotyčná, která hned po škole otěhotněla (jak tuším píše), teď má již dvě děti a dle Tvého soudu by si měla nechat i to třetí, asi tak udělá? Kde to žiješ?

no prave, to je demagogie. tezko to nekdo, kdo otehotni hned po skole, dokaze. stejne tak neopusti partnera, nezvladne to, je to tezke.
ja zjistila v lednu, ze muz ma pomer. 2 mesice jsem resila, co s name ( deti a ja ) bude. a to mam vazne vsechno- zdravi, nejaky majetek, zdrave a odolne deti. a stejne to bylo tezke. jak se asi rozhodne holka, co nema nic?
no a jeste ji prihodime treti dite.

• načítám...
28.8.13 10:26
@kate02 píše:
Alejá jsem taky pro možnost volby… Pokud je jasný, že dítko na tom bude blbě, že matku těhotenství přímo ohrozí na životě (nebo třeba i když měla problém při předchozím porodu), znásilnění atd. Pak dokážu potrat pochopit… Ne úplně přijmout, ale hádat se nebudu, tam totiž fakt je na místě, aby se mohla ta ženská sama rozhodnout…

Jenže ta situace, kterou popsala zakladatelka… Nevím, no… Jeden vztah jí nevyšel, vlítne do druhýho vztahu, kde se chlap chová (za podpory rodičů) jak idiot, otěhotní s takovým člověkem a aby ho neztratila, řeší radši potrat… Pokud kopne s potratem zároveň do zadku i toho chlapa, je to pro mě možná překousnutelný, ale mně z toho, co psala, spíš vyplývá, že ona to bere tak, že je mladej, nevynouřenej a časem se uklidní a bude chtít děti a na to ona bude čekat…

Doufám, kvůli ní i zbylejm dvoum dětem, že to tak není, ale na mě to tak působí… „Z kola ven“ půjde ten, kdo se nemůže bránit a vǎichni ostatní zůstanou, včetně chlapa, kterej si jednou za čas jen tak mírnix tírnix zbalí kufry, na dva tejdny odejde a pak se vráti…

Tak skus popisat moznosti ktore by zakladatelka mala, keby z kola von siel chlap (a byvanie) a ostalo tam to nenarodene dieta.
Zakladatelka na ulici, dve deti, mladsie tusim dva, dva a pol roka, s tehotenskym pupkom a bez prace. Ako dlho to potrva kym sa z toho vyhrabe? Co bude s detmi?
Poznam jednu taku, tiez vecne bez penazi, tiez sa vecne stahuje, pretoze nema ako platit najom… a prvorodeny syn ked mal neviem 10-12 rokov chcel v skole skakat z okna.

• načítám...
515
28.8.13 10:28

Mě je zas uzko z vas a taky mi to prijde jako fanatismus. Nevidět věci tak jak jsou, porad hledat proc to nejde, jaký bude dite chudak, protoze se o něj matka neumí postarat..je to smutné čtení.

• načítám...
56114
28.8.13 10:30
@123l píše:
Mě je zas uzko z vas a taky mi to prijde jako fanatismus. Nevidět věci tak jak jsou, porad hledat proc to nejde, jaký bude dite chudak, protoze se o něj matka neumí postarat..je to smutné čtení.

paneboze, jsi tak omezena. realne, jake ma ona moznosti. Muzes odpovedet realne, ne jen musi…
tezko si dodela vzdelani, v dnesni dobe si tezko najde super misto. skonci nekde u pasu ci za kasou, za 10-12 tisic. a ne ted, ale az po materske. starsi deti to odnesou- bez moznosti, mama bez penez.
ale jo, hlavne, ze donosi decko.

• načítám...
14809
28.8.13 10:30

@tessa2323 I kdyby žila rok, dva v azylovém domě, kde mimochodem to vůbec nevypadá nijak hrůzostrašně, tak není nikde dané, že za pěl let nebude naprosto někde jinde. Ono hodně záleží na každém člověku. Bude to mít těžší, to nepochybně. S odpovědným a finančně zajištěným manželem je to snazší.
Nemusí si to dítě nechávat, bohužel má ze zákona „právo“ se ho zbavit. A v prdeli může být klidně dál, protože kromě té materiální bídy se bude plácat ještě v bídě morální.

• načítám...
21581
28.8.13 10:32

@123l Fajn, tak napiš řešení, jak by to tedy šlo. Ono nestačí jen napsat, musí se postarat a „nějak“ se to udělá. Když jsi tak znalá, napiš něco konkrétnějšího :think:. Ráda se přiučím jak žít bez peněz, jen z dobré vůle.

• načítám...
515
28.8.13 10:33

No určitě se tu s vámi nebudu dohadovat o své pravdě. Ja nemám potřebu si ji obhajovat. I kdyby vas přišlo tisíc a budete se trumfovat v důvodech, proc jit na interrupci, tak za me je ta volba špatně a ostatní je na každé z vas. Jen si myslim, ze napsat názor proti interrupci je v těchto diskuzich dobre.Pro úplnost :mavam:

• načítám...
56114
28.8.13 10:34
@eva valoi píše:
@tessa2323 I kdyby žila rok, dva v azylovém domě, kde mimochodem to vůbec nevypadá nijak hrůzostrašně, tak není nikde dané, že za pěl let nebude naprosto někde jinde. Ono hodně záleží na každém člověku. Bude to mít těžší, to nepochybně. S odpovědným a finančně zajištěným manželem je to snazší.
Nemusí si to dítě nechávat, bohužel má ze zákona „právo“ se ho zbavit. A v prdeli může být klidně dál, protože kromě té materiální bídy se bude plácat ještě v bídě morální.

a kde bude za 5 let? to jsou demagogicke reci.
a ze zakona je bohuzel mozna hodne veci, potrat neni tak hrozny. napadaji me horsi veci…

• načítám...
26093
28.8.13 10:35
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak skus popisat moznosti ktore by zakladatelka mala, keby z kola von siel chlap (a byvanie) a ostalo tam to nenarodene dieta.
Zakladatelka na ulici, dve deti, mladsie tusim dva, dva a pol roka, s tehotenskym pupkom a bez prace. Ako dlho to potrva kym sa z toho vyhrabe? Co bude s detmi?
Poznam jednu taku, tiez vecne bez penazi, tiez sa vecne stahuje, pretoze nema ako platit najom… a prvorodeny syn ked mal neviem 10-12 rokov chcel v skole skakat z okna.

Ale ona píše, že je v bytě, kterej není její (to já taky, prostě nájem, no :-) ), ne, že je přítele… ;) Takže pokud by se zachovala tak, jak je podle mě správný, zůstala by v tom bytě sama se dvěma dětma a dítě by dala k adopci. Bude na tom stejně jako teď, vlastně líp, bez blbce, kterej se sbalí a odejde, kdy ho napadane…

• načítám...
56114
28.8.13 10:35
@123l píše:
No určitě se tu s vámi nebudu dohadovat o své pravdě. Ja nemám potřebu si ji obhajovat. I kdyby vas přišlo tisíc a budete se trumfovat v důvodech, proc jit na interrupci, tak za me je ta volba špatně a ostatní je na každé z vas. Jen si myslim, ze napsat názor proti interrupci je v těchto diskuzich dobre.Pro úplnost :mavam:

ne, ty proste realne neodpovis vid. mas reci, hloupe. ale realne reseni uz nenapises…proc?

• načítám...
21581
28.8.13 10:36

@123l Vidím, že nic konkrétního do placu nehodíš. Škoda, protože řeči typu ono se to nějak udělá asi moc nepomohou.

• načítám...
21581
28.8.13 10:37

@jkra Jsem o krok pomalejší :mrgreen:

• načítám...
26093
28.8.13 10:37

Znova píšu, že mi přijde paradoxní situace, kdy se víc odsoudí to, že se ženská rozhodne dítě donosit a pak mu dát šanci na normální život s někým jiným, ale potrat je pvoažovanej za to jediný správný rozhodnutí… :nevim:

• načítám...
914
28.8.13 10:39
@eva valoi píše:

Tak to se na mě nezlob, ale brát to tak, no a co, tak skončím v azyláku, hlavně že mám 3 děti, tak to teda nechápu. Každý jsme jinej. Já bych v její situaci šla na potrat a myslela na svoje 2 děti, než skončit, byť na pár let v azyláku. Jasně, může tam skončit i teď, ale furt lepší dvě maličko odrostlý děti, než zase mimino a všechno zase odznova. Takhle má větší šanci že v tom azyláku neskončí, než s dalším mimčem v náručí

• načítám...
14809
28.8.13 10:39

@jkra Tak reálně může už za tři roky pracovat - jsou i místa na jednosměnný provoz, pokud nebude příliš ambiciózní, tak např. školní jídelna. Plat cca deset tisíc, k tomu jako samoživitelka dostane přídavky na děti, příspěvek na bydlení, sociální příplatek. Dostane se řekněme na 15 000, plus bude požadovat výživné.
Pravděpodobně bude žít v pronájmu, bude se snažit samozřejmě sehnat nějaký levnější, aby se vešla pod deset tisíc. Nezbude jí mnoho, ale přežije. Postupně se bude moci snažit vypracovat, pokud bude mít zájem.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100