Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kate02 píše:to mě taky pobavilo… Spíš je škoda, že těch 5 tisíc neonvestovala třeba do Mireny, no…
Hm, nebo do obyčejného tělíska 800,– ale stalo se, ale v téhle situaci další dítě. Mě fakt ty, co píšou že další dítě nestojí nic, strašně, ale strašně nervujou
![]()
@tessa2323 píše:
Araw-Tak si říkám za co já furt utrácím peníze pro malýho, když stačí max.5 tisíc na výbavu… Nevím kde některý ženský žijou, že jsou schopný tohle napsat… Nehledě na to, že zakl. psala že nemá ani těch 5 tisíc, psala že si je bude muset našetřit
No, nás stál kluk JENOM NA UM, první měsíce měsíčně víc, jak 2.500,–. takže řeči, jak dítě nic nestojí jsou fakt zhovadilost ![]()
@araw píše:
No, nás stál kluk JENOM NA UM, první měsíce měsíčně víc, jak 2.500,–. takže řeči, jak dítě nic nestojí jsou fakt zhovadilost
To mi povídej…Já naštěstí kojim, ale stejně ty výdaje jsou. Pleny, kosmetika, příkrmy, oblečení… Prostě všechno strašně leze do peněz. Pak ti sem vleze takováto osoba a tvrdí že dítě vlastně nic nestojí… Max. těch 5 tisíc.. Někdy pochybuju jestli žijeme všichni v roce 2013
@araw píše:
Hm, nebo do obyčejného tělíska 800,– ale stalo se, ale v téhle situaci další dítě. Mě fakt ty, co píšou že další dítě nestojí nic, strašně, ale strašně nervujou![]()
to mě taky. Jako by každé další dítě žilo už jen ze vzduchu ![]()
Zakladatelke nenapsala kolik jí zbývá financí po zaplacení co musí. pokud jí nic nezůstane tak prostě třetí dítě šanci nemá
. Vždycky budou 2 tábory, každá z nás to prostě vidí dle sebe což je logické a každá z nás vidí normální fungování jinak. blbý bude pokud zakladatelka na potrat bude šetřit, to taky nemusí stihnout. Adopce je ušlechtilá věc jenže která z nás by to dokázala, a co pak řekne dětem
každá do toho tahá sebe, já si neumim představit být těhotná, mít opět hodně rizikové těhotenství a pak říct že dítě tam necham jenže já mam manžela, kde bydlet bylo by to extrémě těžké i kvůli prostoru ale potrat bych nedala, na druhou stranu pokud bych věděla že už ted děti sotva uživim tak kde vezmu na další. hezky se říká že musí ale jak? jak to udělá když bude mít 3 malé děti, nemá nikde oporu, na vše je sama, když psala že i na potrat musí našetřit tak asi nemá žádnou rezervu na nic. Já bych si to vše důkladně propočetla, zjistit jestli nemá nárok na nějakou dávku a až pak se rozhodla ale za každou cenu mít další dítě když ho nemam jak uživit
tady nebude žádné dobré řešení ![]()
Další diskuze asi nemá význam, každý tábor má svojí pravdu, zakladatelka už nereaguje tak se tady stejně ničeho nedobereme
. Ano já bych na potrat nešla ale nejsem v její situaci
i když vzhledem k problémům těhotná být už nesmim ale kdyby se stal zázrak tak bych na potrat jít nedokázala, navíc v rozhodování nejsem sama ale být na vše sama, vědět že peněz je málo a sotva uživim sebe a děti co mam ![]()
@eva valoi píše:
@123l Je rozdíl jezdit na kole v Alpách nebo v Českém ráji. A kdyby byla dotyčná alpinistka zodpovědná, tak šla s druhým dítětem na přerušení a dnes mohla jezdit v Andách. Vy nemáte absolutně pochopení pro to, co je důležité a co lidé opravdu potřebují.
@Pudloslava píše:
tezko jim to vycitat, nejspis by s tim sami radi sekli, ale nedokazi to. malokterej kurak je asi nadsenej z toho, ze kouri.
Ale ono to není o tom. Oni to nevnímají, jako něco divného, pro většinu „z nich“ (a opravdu to nemyslím zle) je normální kouřit a to i v těhotenství
. Když není, rozebírají auta, baráky, berou poklopy, okapy…vůbec to nevnímají jako krádež, berou to tak, že je někdo povinen se postarat o ně a jejich děti
a co mají dělat, že? Děti neřeší, vzdělání neřeší, práci neřeší, bydlení neřeší…
děti mají rádi, to jo, ale „neinvestují do nich“… Znám asi „jen“ 5 rodin, kde to chodí jinak… A znám „jen“ jednu Romku, která nekouří
- při práci se v této komunitě pohybuji a opravdu nejsem rasista ![]()
Já kouřila od 16-ti, vytáhla jsem to na 30 za den, v 26 jsem přestala ze dne na den, domluvili jsme se, že je čas na miminko, za dva roky jsem porodila syna.
Pořád nekouřím, je to 10 let, a nedovedu si představit co by mne donutilo „udit“ své dítě ![]()
@verulenka píše:
@123l Vidím, že nic konkrétního do placu nehodíš. Škoda, protože řeči typu ono se to nějak udělá asi moc nepomohou.
to víš, když musíš, tak musíš
Jako nezlobte se na mně, mě napadá jen jeden způsob obživy, jak by zvládla sama zabezpečit tři děti a byt ![]()
A možná by byly zdejší fanatičky uspokojeny, jen ať si trpí a tělem vydělává za své hříchy
![]()
@Vermion no je tady způsob např. odložit jedno starší dítě do klokánka, než se stane zázrak a budu schopná všechny uživit?.. nebo dát mimčo k adopci, nebo nejspíš pravděpodob. kojenecký ústav.
Myslím že kdo nemyslí fanaticky a používá trochu rozumu tak v tomhle případě interupci přijme za rozumné řešení.
Ale antipotraty za každou cenu řeší jen to at se dítě narodí… pak už je jedno co s kým bude. Hlavně že tu bude.
@Vermion píše:
Jako nezlobte se na mně, mě napadá jen jeden způsob obživy, jak by zvládla sama zabezpečit tři děti a byt
A možná by byly zdejší fanatičky uspokojeny, jen ať si trpí a tělem vydělává za své hříchy![]()
@Vermion píše:
Jako nezlobte se na mně, mě napadá jen jeden způsob obživy, jak by zvládla sama zabezpečit tři děti a byt
A možná by byly zdejší fanatičky uspokojeny, jen ať si trpí a tělem vydělává za své hříchy![]()
To je asi nějaká móda, označovat lidi se selským rozumem za fanatiky a pritom prosazovat demagogicky a manipulativne, jak hluboko klesne žena, která se ma postarat o tři deti. Vidim to na emiminu často. Nedej bože aby někdo kojil, jedl zdrave, nebo bránil interrupci. Pak je to zákonitě fanatik co? Prostě pravidlo potrefene husy.
@TereuliJa no, jenže já přemýšlela, jak to zvládnout - tedy aby byli spolu všichni čtyři - z jednoho platu, když chlapi kdo ví jestli budou platit ![]()
Je to hnus. Ano, může si za tu situaci do značné míry sama, ale trpět ještě více…
@123l píše:
To je asi nějaká móda, označovat lidi se selským rozumem za fanatiky a pritom prosazovat demagogicky a manipulativne, jak hluboko klesne žena, která se ma postarat o tři deti. Vidim to na emiminu často. Nedej bože aby někdo kojil, jedl zdrave, nebo bránil interrupci. Pak je to zákonitě fanatik co? Prostě pravidlo potrefene husy.
Nic jiného nez lynčování od vas neočekávám, je to prirozene. Jsem tu jediná nejradikalnnejsi proti potratu, takze jak říkám.. za pravdu se každý zlobí. A jsem rada, ze došlo k diskuzi. Třeba to někomu pomůže.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat