Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
29577
28.8.13 13:42

@123l jakou pravdu? Zatím jsi nepředvedla nic jiného, než příkazy, MUSÍ, MUSÍ MUSÍ, když se tě člověk zeptá, jak by jsi teda řešila situaci, nebo aby jsi alespoň navrhla řešení, tak nic. Mlčíš, nenapíšeš ani zbla. To už jsi v koncích, vidˇ?
To není o žádné pravdě.
Kdyby tu zakladatelka napsala, že dítě prostě nechce, že se jí nehodí do krámu, rptože třeba si nechce ničit postavu, tak se tu na ni bezesporu slítnem všechny do jedné.
Ale ty jen kážeš pít vodu, řešení nemáš a ještě tu plácáš něco o rozumu. :lol:

Příspěvek upraven 28.08.13 v 13:42

• načítám...
2889
28.8.13 13:42
@Vermion píše:
Jako nezlobte se na mně, mě napadá jen jeden způsob obživy, jak by zvládla sama zabezpečit tři děti a byt :think:
A možná by byly zdejší fanatičky uspokojeny, jen ať si trpí a tělem vydělává za své hříchy :zed: :zed:

Přesně tohle mě napadlo, když čtu, že „musí uživit“.

Mimochodem, ona skutečně musí chránit své dvě starší děti a pokud usoudí, že to jinak nepůjde, a to posoudí nejlíp sama, rozhodne se pro potrat. Pro mě je přirozené (i když těžké) v takovém případě dát přednost stařším „hotovým“ dětem před tím „nehotovým“.

Soudit, co se dá zvládnout a nedá, rozhodně nehodlám, jsem od zakladatelčiny situace na hony daleko a nejspíš vždycky budu. A každý máme své hranice.

• načítám...
14809
28.8.13 14:00

@berry4 A proč byste se na ni slítly všechny do jedné? Tvrdíte tady, že jde o shluk buněk, že nejde o usmrcení. Může vám být naprosto jedno, jaký má kdo důvod, protože jak tvrdíte, každý to má jinak, pro někoho je důležité to, pro druhého onohle atd.
Pokud tvrdíte, že zárodek je bezcenný kus tkáně, pak vám může být důvod jeho likvidace u řiti.

• načítám...
914
28.8.13 14:16

To já bych se na ní neslítla. Nechceš dítě používej ochranu. Nepoužíváš, jsi nezodpovědná. Chceš jít na potrat, jdi, to je přece každýho věc. Zakladatelka chtěla poradit, tak jsem napsala co bych v její situaci udělala já.

• načítám...
Anonymní
28.8.13 14:20

Holky, jen jsem chtěla podotknout pro nekteré maminky tetnto muž, který tolikrát odešel a čekám s ním díte už nemám v mém živote co delat..od doby co jsem mu řekla, že jsem tehotná jsem ho nevidela a když dnes po te době prijel jen mi řekl…víš mám takovou povahu a vím, že T zase ubližím a to díte máš rozum víš, že ja to financne nezvládnu udeláš dobře, když si to necháš vzít. Tento muž už pro me v životě skončil a nechci ho videt. Ano já 3 deti sama bez bydlení, práce, pomoci lidí okolo nezvládnu. Nemám praxi, nemela jsem nikdy práci, skolku zatím také ne jistou, materskou bych mela 4000kč a 4000kč vyživné ted najem, jídlo, osacení, miminko, jelikož jsem ani jedno nemohla kojit ani u toho třetího by to nešlo. Včera jsem řekla celou situaci panu doktorovi a tez mu řekla, že bych si radeji miminko nechala, ale…on me zastavil v řeči a řekl…víš devenko jsi ještě mladá, máš dve deti, nemáš zázemí, tak mi veř, že na Tvém míste bych ten zákrok podstoupil, protože až príjdeš domu podívej se na ty své dve deti na to jak nudou třeba za 8 mesicu nestastne nekde v koute, že maminka jim nedokáže dát to co každé díte potřebuje a to zázemí:Teprve až ho budeš mít a hlavne toho chlapa co za to bude stát o miminku uvažuj…Nechala jsem si stejne cas na rozmyslenou, ale už ted jsem na to sama, jelikož přítel o to co ve me roste nemá ani trochu zájem :(

• Upravit
17014
28.8.13 14:22
@eva valoi píše:
@tessa2323 I kdyby žila rok, dva v azylovém domě, kde mimochodem to vůbec nevypadá nijak hrůzostrašně, tak není nikde dané, že za pěl let nebude naprosto někde jinde. Ono hodně záleží na každém člověku. Bude to mít těžší, to nepochybně. S odpovědným a finančně zajištěným manželem je to snazší.
Nemusí si to dítě nechávat, bohužel má ze zákona „právo“ se ho zbavit. A v prdeli může být klidně dál, protože kromě té materiální bídy se bude plácat ještě v bídě morální.

Jo, za 5 let už může být úplně v ********. jako co se múže u ná změnit? Vyhraje ve sportce? Těžko, na to aby si vsadila nebude mít. Bude pracovat? Hm, taky asi ne, ne na dobře placeném místě, protože 3! malé děti, bude věčně doma na paragrafu. Žiješ v oblacích a díky bohu, že jsou i lidé, kteří si ty růžové brýle nenasazují :roll:

• načítám...
17014
28.8.13 14:24
@berry4 píše:
a to by mě zajímalo, kde ASI za těch 5 let bude.
Podle mě ve stejné prd*li, jako tedˇ.
Myslíš, že ne? Znám případ jedné takové zoufalky, co si to třetí nechala, chlap je vyhodil z bytu, ona se potloukala těhotná s dětmi, kde se dalo. Žila jak se dalo. Azyl jí nikdo neposkytl, na ten se občas musí čekat. A víš, jak to dopadlo? Dětí jií jednoho dne ze školky a školy odvezla beze slova vysvětlení sociálka a při porodu jí rovnou odebrali to dítě. Ona dodnes ani neví, co se jí narodilo. Starší děti jí soud vzal a umístitl do pěstounské péče. Každé jinam. A dnes jsem svědkem toho, jak na fb jí vlastní děti vyhrožují smrtí, píší jí, jak j´ji nenávidí, protože se o ně nedokázala postarat.
Ona tenkrát ale neměla jak, v jak zoufalé situaci byla, bez pomoci rodiny a partnera.
Mě ty vaše písmenka o tom, jak stát pomůže a jak to všechno jde hladce přivádí k smíchu.
Zkuste se někdy samy zeptat těch mamin, co mají za sebou tohle a podobné, JAK TO OPRAVDU JDE, zůstat sama na tolik dětí bez prostředků…

Omyl, ta prd*l bude ještě větší, protože bude mít další dítě do školky a už vidím ty zástupy zaměstnavatelů, kteří čekaj na samoživitelku se 3 malýma dětma

• načítám...
6051
28.8.13 14:26

Co místo potratu dát hned po porodu dítě k adopci, nechat si ho nemůžeš, to je jasný…pozeptala bych se v nějakém klokánku nebo tak, budou vědět co a jak pomohli by - o maličké zdravé miminko bude velký zájem a jistě by jej adoptovala rodina, které po něm touží :kytka: :kytka:

• načítám...
17014
28.8.13 14:29

@123l ty máš selský rozum jo? ono se to s chlapem za zadkem, který tě živí moralizuje, viď. Ale takhle ujetí lidé jsou a jsou fakt otravní jak mor, lezou ke klinikám, lynčují doktory… Jo, selskej rozum :pankac:

• načítám...
914
28.8.13 14:31

Zakladatelko je mi moc líto v jaké seš situaci. A ten tvůj, teď tedy už bývalý přítel, by zasloužil přes tlamu. Udělat dítě to jo, ale starat se… Škoda mluvit, je to hajzl. Doktor má svatou pravdu, mysli na ty dva drobky co máš doma a snaž se aby měli hezké dětství. Jak už jsem psala, moc, moc ti držím palečky a myslím na tebe

• načítám...
29577
28.8.13 14:34

@eva valoi nejsem si vědoma toho, že by tu někdo psal, že zárodek je bezcenný kus tkáně.
Ano.
Myslím, že i zarputilé potratářky mají srdce a bytˇ třeba já tedˇa tady obhajuji a chápu konkretní důvody zakladatelky, ten nadhozený příklad bych teda nepochopila.
Ono všechno hodit do jednoho pytle a zaštěrchat nejde.

• načítám...
Anonymní
28.8.13 14:38
@vopičkaa píše:
Co místo potratu dát hned po porodu dítě k adopci, nechat si ho nemůžeš, to je jasný…pozeptala bych se v nějakém klokánku nebo tak, budou vědět co a jak pomohli by - o maličké zdravé miminko bude velký zájem a jistě by jej adoptovala rodina, které po něm touží :kytka: :kytka:

Nedokázala bych to mám už dve deti, ktere nedavše miluji a nedokázala bych dát z náruče něco co jsem tolik mesicu nosila…pro své deti bych udelala vse a opustit je bych nikdy nedokázala. A ještě jedna věc nemohu tu v byte zustat pokud by se zjistilo, že jsem tehotná už ted bych musela odejít a nemela bych kam. :(

• Upravit
914
28.8.13 14:46

Zakladatelko, já si myslím že asi tvoje jediný řešení je ten potrat. Kdyby aspoň ten přítel měl zájem, nebo jsi měla rodinu…

• načítám...
6453
28.8.13 15:27
@araw píše:
No, nás stál kluk JENOM NA UM, první měsíce měsíčně víc, jak 2.500,–. takže řeči, jak dítě nic nestojí jsou fakt zhovadilost :pocitac:

Kde jsem napsala, ze dite nic nestoji?!!! 8o
Poznamenala jsem, ze pokud ma nekdo 5tis tak na vybavickun(mysleno zakladni potreby pro mini mimino) ma v te cene. Nic vic nic min. Pokud je ted schopna dat 5tis tak ma pak dalsich cca 8 mesicu na to nasetrit dalsi penize na dalsi potreby ditete-to je snad logicke a nechapu, ze to nikomu nedojde co jsem tim chtela rict
Ale musite najit neco co se hodi na reseni, prekrucovani a ukazani toho jak je muj nazor-nechat si dite- zcestny.
Tak touto cestou ne-chytani za slovo-navic opodstatnene 5 tis na vybavicku by mohlo stacit? :think:

• načítám...
29577
28.8.13 15:37

@Mišmiš ale ona nepsala, že těch 5 000 MÁ. Snaž se číst diskusi a přispívat podle faktů, ne smyšlenek.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100