Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@hanka.br. píše:
@jkra Hodně fanaticky na mě působíš spíš ty. Ptáš se CO BYS DĚLALA…konkrétně různých lidí. Zatímco jeden bude v jedné situaci sedět s rukama v klíně a lamentovat na osud, druhý bude prostě makat, aby z ní sebe a své děti vyhrabal - přesněji řečeno se do také situace pravděpodobně vůbec nedostane.Jsou lidi, kterým nestačí střecha nad hlavou, zdravé děti a pocit sytosti - budou nadávat, jak je všechno hnusný a nic se nedá. Ale jsou jiní, ve stejné situaci a se stejným příjmem, kteří najdou možnost, jak pomoci i ostatním, mnohem ubožejším a vychovají spokojené děti.
no jiste. ja zcela nefanaticky jedne podobne pomaham, konkretne bydli v mem byte jen za slozenky. a ptam se 123, ktera pise obecne reci.
a rozhodne nenadavm na osud atd. jsem nohama zcela na zemi.
@hanka.br. To už jsi ale o krok jinde. Zakladatelka nemůže nic vrátit a dopředu se na současnou situaci připravit. Já snad špatně čtu. Kdo teď narychlo zaměstná matku s dvěma malými dětmi a navíc těhotnou? Asi žijeme každá na jiné planetě.
123l-Pořádně začít žít? Obklopit se správnýma lidma? Co to jsou za kecy? Napiš naprosto jasně a syrově co má udělat aby se uživila se 3 dětma
@hanka.br. píše:
@jkra Hodně fanaticky na mě působíš spíš ty. Ptáš se CO BYS DĚLALA…konkrétně různých lidí. Zatímco jeden bude v jedné situaci sedět s rukama v klíně a lamentovat na osud, druhý bude prostě makat, aby z ní sebe a své děti vyhrabal - přesněji řečeno se do také situace pravděpodobně vůbec nedostane.Jsou lidi, kterým nestačí střecha nad hlavou, zdravé děti a pocit sytosti - budou nadávat, jak je všechno hnusný a nic se nedá. Ale jsou jiní, ve stejné situaci a se stejným příjmem, kteří najdou možnost, jak pomoci i ostatním, mnohem ubožejším a vychovají spokojené děti.
Souhlasim. Hezky napsano
@tessa2323 píše:
123l-Pořádně začít žít? Obklopit se správnýma lidma? Co to jsou za kecy? Napiš naprosto jasně a syrově co má udělat aby se uživila se 3 dětma
ona sama neví, jede jen to jedno
@verulenka píše:
@Mišmiš Také je trochu rozdíl našetřit jednorázově určitý obnos na zákrok a nebo muset šetřit z ničeho dalších X měsíců na udržení se při životě.
Asi ano-nevim. Mam pocit, ze tech 5tis da, protoze musi. Kdyz se nemusi tak se tolik nesetri? Ale do toho se poustet nebudu, nejsem vhodny partner na diskuzi o setreni z mala.
@verulenka Neměla jsem na mysli konkrétně zakladatelku, pokud jsi četla správně, reagovala jsem na jinou diskutující. Zakladatelce jsem včera popřála štěstí, myslím, že debata je stejně už dávno v obecné rovině.
@dani24687 píše:
ona sama neví, jede jen to jedno
Zvláštní to lidé mezi náma…
@123l píše:
Holky ale hodně se tu předjímá a předpokládá, ze zakladatelka bude pasivně pobírat příspěvky a deti budou zivorit. A co kdyz ma na víc? Stačí začít pořádně žít, obklopit se těmi správnými lidmi a ono muze být najednou vsechno jiný. Může podnikat, může si najít supr chlapa, když se dá do kupy a nebude v porazenecke náladě.
@Mišmiš píše:
Asi ano-nevim. Mam pocit, ze tech 5tis da, protoze musi. Kdyz se nemusi tak se tolik nesetri? Ale do toho se poustet nebudu, nejsem vhodny partner na diskuzi o setreni z mala.
ono s chlapem za zady se to radi. jak konkretne byste to resily?
123 pise obecne, nic nerikajici veci. a pak nenapise, a pokud ctu dobre, psalo ji to vic holek.
ja jedne takove pujcila byt, je v nouzi, ne vlastni vinou, ma jedno dite a zije se ji tezko. obdivuju ji, ale se 3 detma? nebudte blahove. ja mam deti 2, a rozhodi me jen jejich nemoc, narusi vse- rad, moji praci, vsechno. mam k tomu hlidaci rodice a mam velke, velke zazemi.
@hanka.br. píše:
No tak mozno by stacilo vypisat moznosti. Ako napriklad… ja neviem, zamknut deti same v byte a ist s bruchom dokladat tovar do hypermarketu? Vziat deti so sebou a robit niekde hajzelbabu? Tie decka by mohli aspon toaletak doplnovat ![]()
Jo, som ironicka… lebo nemam napad. Ale mozno by stacilo napisat (keby to bola pravda) chod do azylaku, tam Ti deti postrazia kym budes v praci, mozes pracovat aspon do porodu, potom mozes v tom azylaku strazit deti Ty nejakej inej co potrebuje pracovat, pracovnici Ti tam pomozu s tym a tym… sakra, ja mam pocit ze nakoniec viac moznosti ako so sebou nieco robit je v base. ![]()
@hanka.br. O.k., je to možné, už se mi ty příspěvky pletou. Takže se za případné „překroucení“ omlouvám.
@verulenka píše:
Já se fakt musím smát. To je jak na růžovém obláčku. Taková rada jistě potěší. Zakladatelka se ťukne do čela, že mě to ještě nenapadlo, jak prosté. Ráno se vzbudí a obklopí se konečně těmi správnými lidmi, v hlavě jí vyskočí podnikatelský záměr (samozřejmě lukrativní) a k tomu se objeví princ, vezme pod křídla ji i její děti, včetně nenarozeného a ještě jí zafinancuje základ k podnikání. A svět je krásný a všechno je tak jak má. Zazvonil zvonec a…
prince prosim poslat I k nam. take potrebujeme:)
@jkra Není problém, stačí jen chtít a obklopit se těmi správnými lidmi ![]()
@jkra ja som si princa vysedela za pecou
Jedneho dna u nas zvonil ze ma miluje
Ale je teda fakt, ze deti som tou dobou nemala, to az s nim ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat