Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Pipa.k píše:
Diskuze tohoto typu jsou stejně o ničem. Zakladatelka už si stejně vybrala řešení a jen potřebuje poplácat po zádech, jak dobrou volbu zvolila. Přenést trochu zodpovědnosti z rozhodnutí na druhé, otupit svědomí. Kdyby byla možnost hlasovat, hlasovala bych pro adopci. Je to z pohledu toho počatého dítěte nejméně sobecké řešení. Dostalo by se do prověřené rodiny, kde by mělo lásku, finanční zázemí, bydlení, maminku i tatínka. Pravděpodobně by na tom bylo lépe, než žijící děti zakladatelky. Co ty čeká? Další stěhování a nový nezodpovědný strýček? Některé ženy bohužel opakují stejnou chybu a vybírají si stále stejný typ muže. Zakladatelka spala s chlapem dobrovolně, nedořešila ochranu před početím. Dítě si zaslouží dostat šanci se narodit a najít štěstí právě třeba v náhradní rodině.
@Pipa.k píše:
Diskuze tohoto typu jsou stejně o ničem. Zakladatelka už si stejně vybrala řešení a jen potřebuje poplácat po zádech, jak dobrou volbu zvolila. Přenést trochu zodpovědnosti z rozhodnutí na druhé, otupit svědomí. Kdyby byla možnost hlasovat, hlasovala bych pro adopci. Je to z pohledu toho počatého dítěte nejméně sobecké řešení. Dostalo by se do prověřené rodiny, kde by mělo lásku, finanční zázemí, bydlení, maminku i tatínka. Pravděpodobně by na tom bylo lépe, než žijící děti zakladatelky. Co ty čeká? Další stěhování a nový nezodpovědný strýček? Některé ženy bohužel opakují stejnou chybu a vybírají si stále stejný typ muže. Zakladatelka spala s chlapem dobrovolně, nedořešila ochranu před početím. Dítě si zaslouží dostat šanci se narodit a najít štěstí právě třeba v náhradní rodině.
Prosím vás ty co tady tak horujou za adopci. Kolik z vás by nosilo v sobě 9 měsíců dítě a pak ho dalo k adopci? To by musela mít silně pomahatelský sklony. Ač je to blbé, vidím jediný řešení potrat.,dokud to ještě není dítě jako takové. Také si myslím že se zakladatelka víceméně rozhodla. Co bych dělala já, jsem jí už napsala. Dál je to na ní.
@tessa2323 píše:
Prosím vás ty co tady tak horujou za adopci. Kolik z vás by nosilo v sobě 9 měsíců dítě a pak ho dalo k adopci? To by musela mít silně pomahatelský sklony. Ač je to blbé, vidím jediný řešení potrat.,dokud to ještě není dítě jako takové. Také si myslím že se zakladatelka víceméně rozhodla. Co bych dělala já, jsem jí už napsala. Dál je to na ní.
Nikdo nenapsal, že adopce je řešení nejjednodušší. Ale vůči dítěti je oproti potratu humánní a nesobecké. Potrat je řešení nejméně bolestivé pro matku. Člověk si musí vybrat sám v sobě, čemu(komu)dá přednost.
Napadlo mě dítě prodat, byli prachy, dítě by nebylo zabité, akorát nevím kde sehnat ty hodné lidi ![]()
Hanka.br -A kde si vzala že potrat je pro matku nejméně bolestivý.? Kdyby to tak bylo, tak tady zakl. nezakládá téma jestli jít na interrupci nebo ne. Prostě by šla na potrat, když je to takový leháro, ne? Zkuste se vžít do její situace, pak možná ten potrat pochopíte
@tessa2323 V dané situaci jsou tři řešení(pokud nepočítám řešení K-Black):dítě porodit a vychovat, dítě porodit a dát k adopci a jít na potrat. Pokud tedy zakladatelka dítě vychovat nechce nebo nemůže, tak jak bys to viděla ty? Co je podle tebe šetrnější pro matku a co pro dítě?
Je určitě nádherné pomoci někomu k dítěti (adopce). Matka se dvěma dětmi, která neví kam hlavu složit, peněz nemá nazbyt, neví jaké komplikace by mohly v těhu nastat, kdo by se potom staral o její již narozené děti, to si myslím, že by byl dost risk zůstat těhotná pro někoho jiného. To je můj názor. Nechci a nebudu komentovat „to dítě má nárok na život apod.“ Já bych se hlavně starala o děti, které jsou na mě závislé. ![]()
@tessa2323 píše:
Hanka.br -A kde si vzala že potrat je pro matku nejméně bolestivý.? Kdyby to tak bylo, tak tady zakl. nezakládá téma jestli jít na interrupci nebo ne. Prostě by šla na potrat, když je to takový leháro, ne? Zkuste se vžít do její situace, pak možná ten potrat pochopíte
Ale tady se bavíme o nejlepším řešením pro dítě. Šanci na život.
Nejšetrnější by bylo, kdyby v tomhle státě byla víc podchycená sociální pomoc pro matku a dítě. To je bohužel jen sen, ne realita. Nejjednodušší je tady vrznout dítě do státního zařízení, což stojí nepoměrně mnohem víc, než kdyby stát pomohl matce samotné.
Dát dítěti život s tím, že jsem nucena jej dát k adopci je to, co je tu poslední roky běžná praxe, doplácí na to díky své situaci jen ta matka.
Zůstat těhotná s velmi nejistou budoucností je rovno cestě do pekel.
Jít na potrat-odnese to dítě a odnese to i matka. Šíleně pokřivené paralely…
Příspěvek upraven 28.08.13 v 19:28
Tak především to ještě není dítě, že. Jako nejschůdnější řešení vidím potrat. Má 2 děti, co již na světě jsou, tudíž jim zajistit budoucnost. Je to blbý, já neříkám, ale prioritní by pro ní měly být její děti, co už na světě jsou. Samořejmě tu můžeme začít polemizovat, od kterýho týdnu už je to dítě nebo ještě shluk buněk. Ale myslím si že to zakladatelce její situaci nevyřeší. Znovu opakuju co bych udělala já-Šla na potrat a začala pracovat na tom abych se odrazila ode dna a měla solidní budoucnost pro sebe a dvě děti. To bych udělala já.
@tessa2323 píše:
Tak především to ještě není dítě, že. Jako nejschůdnější řešení vidím potrat. Má 2 děti, co již na světě jsou, tudíž jim zajistit budoucnost. Je to blbý, já neříkám, ale prioritní by pro ní měly být její děti, co už na světě jsou. Samořejmě tu můžeme začít polemizovat, od kterýho týdnu už je to dítě nebo ještě shluk buněk. Ale myslím si že to zakladatelce její situaci nevyřeší. Znovu opakuju co bych udělala já-Šla na potrat a začala pracovat na tom abych se odrazila ode dna a měla solidní budoucnost pro sebe a dvě děti. To bych udělala já.
Dobře. Počkejme půl roku a bude to dítě. Je to jen otázka času.
@tessa2323 píše:
Tak především to ještě není dítě, že.
Zkuste to napsat do diskuze matek po samovolném potratu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat