Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
30408
28.8.13 15:40
@Anonymní píše:
Nedokázala bych to mám už dve deti, ktere nedavše miluji a nedokázala bych dát z náruče něco co jsem tolik mesicu nosila…pro své deti bych udelala vse a opustit je bych nikdy nedokázala. A ještě jedna věc nemohu tu v byte zustat pokud by se zjistilo, že jsem tehotná už ted bych musela odejít a nemela bych kam. :(

Je smutné, že důvody proti adopci jsou ryze sobecké. Já bych nedokázala, já jsem nosila…Dovedeno do krajností - raději zlikvidovat, než abys podstoupila ten smutek nad tím, že dítě musíš dát někomu jinému. Raději ať vůbec nežije. Ano, že to máš složité to chápu, ale tím spíš nechápu, proč jsi dovolila, aby k té situaci vůbec došlo. A také si myslím, že ať už se dvěma nebo s třemi dětmi, vždycky to budeš mít těžké pokud povede tvůj život tímto směrem, to už ten třetí človíček sotva změní ať k lepšímu nebo k horšímu.

• načítám...
6453
28.8.13 15:40
@Anonymní píše:
Holky, jen jsem chtěla podotknout pro nekteré maminky tetnto muž, který tolikrát odešel a čekám s ním díte už nemám v mém živote co delat..od doby co jsem mu řekla, že jsem tehotná jsem ho nevidela a když dnes po te době prijel jen mi řekl…víš mám takovou povahu a vím, že T zase ubližím a to díte máš rozum víš, že ja to financne nezvládnu udeláš dobře, když si to necháš vzít. Tento muž už pro me v životě skončil a nechci ho videt. Ano já 3 deti sama bez bydlení, práce, pomoci lidí okolo nezvládnu. Nemám praxi, nemela jsem nikdy práci, skolku zatím také ne jistou, materskou bych mela 4000kč a 4000kč vyživné ted najem, jídlo, osacení, miminko, jelikož jsem ani jedno nemohla kojit ani u toho třetího by to nešlo. Včera jsem řekla celou situaci panu doktorovi a tez mu řekla, že bych si radeji miminko nechala, ale…on me zastavil v řeči a řekl…víš devenko jsi ještě mladá, máš dve deti, nemáš zázemí, tak mi veř, že na Tvém míste bych ten zákrok podstoupil, protože až príjdeš domu podívej se na ty své dve deti na to jak nudou třeba za 8 mesicu nestastne nekde v koute, že maminka jim nedokáže dát to co každé díte potřebuje a to zázemí:Teprve až ho budeš mít a hlavne toho chlapa co za to bude stát o miminku uvažuj…Nechala jsem si stejne cas na rozmyslenou, ale už ted jsem na to sama, jelikož přítel o to co ve me roste nemá ani trochu zájem :(

Je to smutny pribeh. Zarazi me, ze nemas nikoho!! Kazdy nekoho ma. Neznam nikoho kdo by nemel rodinu(i vzdalenejsi) pratele. Neumim si predstavit jak clovek muze zustat sam. Mlady clovek.
Preji ti at te tve rozhodnuti netrapi. Vsechny varianty jsou vazne spatne. Nemas to snadne

• načítám...
28.8.13 15:41

@Mišmiš otazka. Z coho bude tehotna s dvoma detmi 8 mesiacov setrit? Kolko si moze nasetrit? Ako dlho jej to vydrzi? Z coho bude setrit nasledne, az sa to male narodi ked na matersku nema narok a zase bude na rodicaku? Kolko?

Ako jo, bolo by krasne nechat si tretie dieta, velka rodina, decka blizko pri sebe, budu partaci, cim vacsia tlupa, tym lepsie. Ale za co ich vychovat? Poslat rovno do roboty ako to robili nase babicky? Udrzis motyku, hybaj okopavat, aby bolo v zime co do huby?

• načítám...
56117
28.8.13 15:42
@123l píše:
To je asi nějaká móda, označovat lidi se selským rozumem za fanatiky a pritom prosazovat demagogicky a manipulativne, jak hluboko klesne žena, která se ma postarat o tři deti. Vidim to na emiminu často. Nedej bože aby někdo kojil, jedl zdrave, nebo bránil interrupci. Pak je to zákonitě fanatik co? Prostě pravidlo potrefene husy.

tak ted uz jsme u kojeni? mila zlata kojila jsem zdrave zere i nas kocour a pracuju i na dovoleny. a stejne bych sla na potrat.jsi fanaticka a proste neodpovis na nekolikrat polozeny dotaz.tak jeste asi omezena.

• načítám...
6453
28.8.13 15:43
@berry4 píše:
@Mišmiš ale ona nepsala, že těch 5 000 MÁ. Snaž se číst diskusi a přispívat podle faktů, ne smyšlenek.

No tak asi je má/bude mit když potrat bude muset zaplatit. Zadarmo ji ho nikdo neudela-vychazim z faktu :lol: +tedy ctu diskuzi prekvapive

• načítám...
914
28.8.13 15:45
@Mišmiš píše:
Kde jsem napsala, ze dite nic nestoji?!!! 8o
Poznamenala jsem, ze pokud ma nekdo 5tis tak na vybavickun(mysleno zakladni potreby pro mini mimino) ma v te cene. Nic vic nic min. Pokud je ted schopna dat 5tis tak ma pak dalsich cca 8 mesicu na to nasetrit dalsi penize na dalsi potreby ditete-to je snad logicke a nechapu, ze to nikomu nedojde co jsem tim chtela rict
Ale musite najit neco co se hodi na reseni, prekrucovani a ukazani toho jak je muj nazor-nechat si dite- zcestny.
Tak touto cestou ne-chytani za slovo-navic opodstatnene 5 tis na vybavicku by mohlo stacit? :think:

A kde ty peníze našetří? Se třema dětma? Bože to seš tak naivní? Uvědomuješ si co takový mimčo stojí? Pleny, nepůjde třeba kojení,tzn.UM,plus další a další. Plus dvě děti co rostou… nechápu…

• načítám...
28.8.13 15:49
@hanka.br. píše:
Je smutné, že důvody proti adopci jsou ryze sobecké. Já bych nedokázala, já jsem nosila…Dovedeno do krajností - raději zlikvidovat, než abys podstoupila ten smutek nad tím, že dítě musíš dát někomu jinému. Raději ať vůbec nežije. Ano, že to máš složité to chápu, ale tím spíš nechápu, proč jsi dovolila, aby k té situaci vůbec došlo. A také si myslím, že ať už se dvěma nebo s třemi dětmi, vždycky to budeš mít těžké pokud povede tvůj život tímto směrem, to už ten třetí človíček sotva změní ať k lepšímu nebo k horšímu.

Prve tri mesiace som sa ako tehotna necitila. Asi je to vplyvom tehotenskych portalov, viem ze prve tri mesiace ma mimino na „rozmyslenie“ ci s nami ostane. Ano, oplakala by som potrat. Ale vyrovnala by som sa s tym. Nikdy by som sa ale nevyrovnala s tym, ze niekde, neviem kde, zije dieta co som porodila, neviem na koho sa podoba, co po nas podedilo, na co ma talent, hlavne neviem ci ma stastny zivot, nech je lahky alebo tazky. A hlavne by som nikdy nedala z ruk novorodenca, tu muchlaci hebucku babiku co sa vojde do dvoch dlani a co sa za par tyzdnov strati. (Aby sa premenila na protivne mimino s vlastnym nazorom :? :oops: ) Asi som fakt sebecka.

• načítám...
20846
28.8.13 15:49

Zdravím,
chápu, že jde o téma, ale snažte se vyhnout urážkám. Zakladatelce nepomohou vaše dohady.

Monika

• načítám...
28.8.13 15:50
@Mišmiš píše:
Je to smutny pribeh. Zarazi me, ze nemas nikoho!! Kazdy nekoho ma. Neznam nikoho kdo by nemel rodinu(i vzdalenejsi) pratele. Neumim si predstavit jak clovek muze zustat sam. Mlady clovek.
Preji ti at te tve rozhodnuti netrapi. Vsechny varianty jsou vazne spatne. Nemas to snadne

Mam kolegu co ma zenu z detskeho domova. Ak by ju nechal, tak pani nema nikoho, len tie ich tri deti.

• načítám...
6453
28.8.13 15:51

Babi-ja nevim. Neumim odpovedet na otazku z ceho ma dotycna nakrmit sve dite. Ja nevim odkud je, jake ma kde moznosti, kolik ma penez…a dalsi a dalsi. Ja jen rikam svuj nazor za kterym si stojim, ze v cr nikdo hlady neumira. Nejsem zadny fanatik, potrat pro me je reseni v nejakych situacich, ale financni tisen to pro me nejni ta situace. Pravda je, ze hranice mezi financni tisni a absolutnim dnem je tenka a nevim kde zakladatelka je. Vychazim z toho, ze je na pc, internetu, bude moct udat otce budouciho ditete a ma na potrat-dno si predstavuji asi jinak

• načítám...
6453
28.8.13 15:57
@tessa2323 píše:
A kde ty peníze našetří? Se třema dětma? Bože to seš tak naivní? Uvědomuješ si co takový mimčo stojí? Pleny, nepůjde třeba kojení,tzn.UM,plus další a další. Plus dvě děti co rostou… nechápu…

Nechceš se zklidnit? Nejsem zakladatelky financni poradce abych tu vypsala jeji moznosti setreni. Ano jsem naivni. co dite stoji-mam predstavu neboj se.

• načítám...
515
28.8.13 16:00

Zakladatelko dost me překvapilo, co ti řekl doktor. Bohužel sociální politika v našem státě je na špatné úrovni, takze doktor paradoxně jedná proti přísaze. Rozhodni se jak nejlépe umis, ale ja bych si dítě nechala, obehala všechny možné instituce a hlavně bych se sama dala do kupy. Jak fyzicky, tak psychicky a jednou az vedle sebe budeš mít supr chlapa a krásný deti s rodinama, budeš na sebe pyšná. Ja jsem měla tezkej začátek, klacků pod nohama požehnaně, ale svoje děti za ty se biju a vždy sebevědomě ať se děje co se děje. Nikdo ti nic nedá zadarmo. Vyvaruj se špatných lidí, obklop se pozitivními přáteli, jsi mladá, jeste toho můžeš dokázat…

• načítám...
914
28.8.13 16:01

Ano, neumírá. Ale pokud ti vyhovuje žít stylem, že přežíváme od výplaty do výplaty, koupit něco dítěty je nemožné, jet na výlet taky nepřichází v úvahu…tak pak nemá cenu o tom diskutovat. Já bych takový život nechtěla. A ani bych nechtěla takový život pro své děti. To fakt ne.

• načítám...
56117
28.8.13 16:01
@Mišmiš píše:
Babi-ja nevim. Neumim odpovedet na otazku z ceho ma dotycna nakrmit sve dite. Ja nevim odkud je, jake ma kde moznosti, kolik ma penez…a dalsi a dalsi. Ja jen rikam svuj nazor za kterym si stojim, ze v cr nikdo hlady neumira. Nejsem zadny fanatik, potrat pro me je reseni v nejakych situacich, ale financni tisen to pro me nejni ta situace. Pravda je, ze hranice mezi financni tisni a absolutnim dnem je tenka a nevim kde zakladatelka je. Vychazim z toho, ze je na pc, internetu, bude moct udat otce budouciho ditete a ma na potrat-dno si predstavuji asi jinak

ano, a nema vlastni bydleni, alimenty nemusi dostavat a je v cudu. to, v cem zije, to uz je skoro dno…

• načítám...
28.8.13 16:02

@Mišmiš ja som v podstate zaistena. Mam stale pracovnu zmluvu, manzela, dve deti. Lenze to prve bude mat tri roky teraz v rijnu, a skolku nemam a mat nebudem, lebo je este moc mala, leda tak sukromnu. A to iste budem riesit az sa o tri roky budem musiet vratit do prace od mladsej, zarijovej. Kvoli 20 dnom skolku nedostane. Takze budem platit sukromnu. Dve zariadenia neobeham, takze nebudem moct mat v statnej skolke ani tu starsiu. Zamestnavatel mi bude musiet vyjst v ustrety, aby som deti zo zariadenia vybrala (manzel robi 9 - 17:30), takze urcite prestanem robit na smeny, zrejme mi budu musiet vymysliet skrateny uvazok. Takze moja vyplata skolky nepokryje. V konecnom dosledku na tom budeme horsie ako teraz co som na rodicaku. A to sme na tie decka dvaja.

Jo, je fakt ze u nas nikto od hladu neumiera. Ale ak sa ona rozhodne pre tretie dieta tak ostane na davkach velmi, velmi dlho.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100