Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Poison Ivy
28.8.13 17:09
@K-Black píše:
Bože :zed: :zed: :zed: víc nemůžu dostala bych banán :roll:

Ale kdyby to byla bedna banánů, mohla jsi se rozdělit :think:

• Upravit
29577
28.8.13 17:10
@eva valoi píše:
Není to porád dokola? Jak u blbejch na dvorku. Koukám, že zakladatelka tu není, tak asi má, co lepšího na práci.
Přála bych jí, aby v sobě našla sílu dítě přijmout a postarat se. Ale asi se, chuděra, rozhodla jinak.
Pokud by ses zakladatelko přeci jen chtěla pokusit dítě donosit, tak zkus zavolat na toto číslo, zde na těchto stránkách: http://linkapomoci.cz/?a=1. Je to zdarma, možná najdete východisko z tvé situace. A jistě tě nikdo neodsoudí, jsou tam profesionálové.
Sama bych ti mohla nabídnout nějakou pomoc, ale nevím odkud jsi a co bys konkrétně potřebovala, tak když tak napiš do sz.

Fajn. Ale co dál? Z dlouhodobého horizontu? Možná jí někde poskytnou azyl. Možná někde bude moci zůstat rok, dva s tím, že potom si bude muset zajistit své bydlení.
Tzn. nájem.
Ten něco stojí. Každý měsíc. Soc. podpora se poskytuje v dnešní době max.84 měsíců. Co dál?
Práci se třemi dětmi sama -to je víc, než utopie. Vyhodí ji kvůli nemocnosti z každé dřív, nebo později.
Nemá vzdělání. Nemá praxi. Dělat se třema dětmi školu? Utopie.
Jak se třema dětmi zajistit bydlení, práci, sehnat školky, nějak zvládat sama vodit děti do mš, zš a ještě někde pracovat? Utopie.
Ono se to sice moc hezky čte, ale kdyby to bylo tak jednoduché a prosté, tak momentálně nemáme v ČR 30 000 bezdomovců a jejich počet stále stoupá. To by už dávno zajistili těmto lidem to, co si tu vysníváte pro jednu chuderu maminu. :nevim:

Příspěvek upraven 28.08.13 v 17:12

• načítám...
28.8.13 17:11

@Mišmiš a pride Ti fer poradit jej hm, mas to blbe, tak si to tretie dieta nechaj, aby si to mala este blbsie? Hlavne ze tu bude o cloveka viac, nech sa hoci aj taha po azylakoch ci prespava pod mostom? Narodilo by sa to v dubnu, to by uz aj teplo mohlo byt, a mozno ak da tie starsie deti do klokanku kym bude v porodnici, tak jej ich po troch dnoch k novorodencovi pod most zase vratia :nevim:

Zase som zla, ale zakladatelka pisala, ze az sa zisti ze je tehotna, tak ju z bytu kde byva vyhodia.

• načítám...
14809
28.8.13 17:19

@berry4 Ano, bezdomovci. Znala jsem osobně dva - oba přišli o bydlení kvůli závislosti na automatech, bydlet kde neměli, ale hráli dál.
Pak potkávám řadu bezdomovců - alkoholiků, narkomanů. Na nájem nemají, ale sjetí jsou denně. Těmto lidem opravdu není pomoci, protože oni ve skutečnosti o pomoc nestojí.
Zakladatelce je pomoci v případě, že ona sama vyvine nějakou snahu a bude třeba zpočátku spolupracovat. Zakladatelka nemusí být nutně ztracený případ.
Nikde jsem nenapsala, že je v lehké situaci, dokonce si myslím, že bez pomoci to opravdu nezvládne, ale zároveň jsem se ji snažila odkázat tam, kde by jí pomoc mohla být poskytnuta.
V horizontu let už to hodně záleží na ní a na tom, jestli třeba nevypukne nějaký válečný konflikt nebo nepřijde nějaká nemoc. V horizontu let se o nemohoucí matku může třeba postarat toto dítě, kterému jde nyní o bytí či nebytí.

• načítám...
30408
28.8.13 17:21

@Bábi Zlopočasná Ráda bych si ulevila a napsala něco jako Tak proč se sakra nechránila, aby neotěhotněla, když jí to bude stát i střechu nad hlavou??Dvě děti má, jak tady již někdo vypisoval praxe, studium, výhled k lepšímu není - tak proč se prostě proti nechtěnému otěhotnění nepojistit.To by byla moje prvotní starost. To zakladatelce teď nepomůže, to je mi jasné. Adopci nechce, myslím, že je rozhodnutá.

• načítám...
56089
28.8.13 17:22
@eva valoi píše:
@berry4 Ano, bezdomovci. Znala jsem osobně dva - oba přišli o bydlení kvůli závislosti na automatech, bydlet kde neměli, ale hráli dál.
Pak potkávám řadu bezdomovců - alkoholiků, narkomanů. Na nájem nemají, ale sjetí jsou denně. Těmto lidem opravdu není pomoci, protože oni ve skutečnosti o pomoc nestojí.
Zakladatelce je pomoci v případě, že ona sama vyvine nějakou snahu a bude třeba zpočátku spolupracovat. Zakladatelka nemusí být nutně ztracený případ.
Nikde jsem nenapsala, že je v lehké situaci, dokonce si myslím, že bez pomoci to opravdu nezvládne, ale zároveň jsem se ji snažila odkázat tam, kde by jí pomoc mohla být poskytnuta.
V horizontu let už to hodně záleží na ní a na tom, jestli třeba nevypukne nějaký válečný konflikt nebo nepřijde nějaká nemoc. V horizontu let se o nemohoucí matku může třeba postarat toto dítě, kterému jde nyní o bytí či nebytí.

no, ale to je horizont nejmene 25-30 let:)
znam par takovych. zadna se nevyhrabala. zadna. jedne deti I vzali. jsou to holky ze sousedstvi, jako male jsme si spolu hrali.
zakladatelka by mela odejit od chlapa, najit si rozumnou praci a zacit resit, kam se posune jeji zivot se stavajicima detma. Mela by mozna pustit totalne z hlavy dalsi dite. ma 2, to je celkem dobre.
spis se snazit neco vystudovat.

• načítám...
3733
28.8.13 17:23
@verulenka píše:
Fakt síla :poblion: Dovolím si otázku, Ty jsi na dítě/děti sama a bez práce, bydlení? Asi ne, že?
:mrgreen: na to jsem se ptala už včera a furt nevím odpověď :nevim:
  • načítám...
14809
28.8.13 17:26

Ještě mě napadá, ale nevím, jestli je to možné, co nějaká dočasná pěstounská péče? Aby tedy zakladatelka o dítě nepřišla, pokusila se postavit na vlastní nohy, aby se posléze mohla ujmout výchovy svého dítěte sama. Ačkoli podle mě to není nutné, protože skutečně je možnost jí pomoci tak, aby mohla s dítětem být.
Myslím, že tohle vše by mohla probrat zdarma na té lince, případně si může domluvit i schůzku. Poskytují všestranné poradenství a podporu.

• načítám...
6453
28.8.13 17:26
@Bábi Zlopočasná píše:
@Mišmiš a pride Ti fer poradit jej hm, mas to blbe, tak si to tretie dieta nechaj, aby si to mala este blbsie? Hlavne ze tu bude o cloveka viac, nech sa hoci aj taha po azylakoch ci prespava pod mostom? Narodilo by sa to v dubnu, to by uz aj teplo mohlo byt, a mozno ak da tie starsie deti do klokanku kym bude v porodnici, tak jej ich po troch dnoch k novorodencovi pod most zase vratia :nevim:Zase som zla, ale zakladatelka pisala, ze az sa zisti ze je tehotna, tak ju z bytu kde byva vyhodia.

Znovu opakuji, ze se neorientuji v moznostech ubytovani takovych pripadu jako je dotycna. Vychazim stale z predokladu toho, ze jsme socialne podporujici stat, proto si myslim, ze tve prehnane tvrzeni o detech pod mostem je mimo. Neptejte se me po xte znova JAK a kde konkretne, ale myslim, ze kdo ma trochu rozum a rozhled tak fakt neskonci s detma pod mostem-prave diky pomoci statu ci orgsnizaci pomahajici takovym matkam. Urcite neni tato ani prvni ani posledni kdo je v takove situaci a komu bylo pomozeno. Ja konkretne vim o jedne, ktera je navic fetka bez absolutne zadnych penez. Kdyz by chtela (bohuzel nechce) tak je ji pomozeno minimalne ubytovanim odacenim a stravou-pro ni i dite. Nechce. Tak proc by pak nebylo pomozeno matce ktera chce?!

• načítám...
14809
28.8.13 17:27

@Mišmiš Taky bych to tak viděla.

• načítám...
152
28.8.13 17:30

Jdi na interrupci a netrap se. nemuzes za to. zkus to nejak prezit a zapomen na to jak to pujde…musis byt co nejvic nezavisla a tohle ti rozhodne neprida.

• načítám...
59394
28.8.13 17:34

@christiania :roll: :roll: za co nemůže?

• načítám...
29577
28.8.13 17:49

@Mišmiš pár stran předšle jsem popsala, jak dopadají matky, co se nedokáží o své děti postarat. Těch okolností proč je široká škála. Tím myslím i to, že zavolat na nějakou linku a nechat si poradit neřeší problém. Azylák dnes nedostaneš automaticky a hned a je běžná praxe, že matkám těchto dětí je prostě a jednoduše ODEBÍRAJÍ.
Té mamině se určitě pomoct dá.
Ale přijde mi mimo veškeré chápání jí neustále vnucovat, že se třema dětmi to půjde stejně dobře, jako se dvěma.
Někam by zavolat určitě měla. Měla by se spojit se sociálkou a vylíčit jí svůj příběh, dokud tu střechu nad hlavou má. Snažit se zajistit do budoucna bydlení s dětmi, ne s přítelem, snažit se postavit na vlastní nohy už jen tím, že se nebude spoléhat na přítele, jeho byt, ale že začne jednat sama za sebe a stávající děti a pomalu se začlení do prac. procesu. Tohle ji posune rozhodně víc, než upíchnutá u dalšího mimina závislá úplně na pomoci ostatních, nebo možná zůstávajíce úplně sama a děti v děcáku…

• načítám...
6453
28.8.13 18:00

Ja mam zase zkusenost-viz predchozi prispevek, ze urady nedebiraji deti jen z ciste financnich duvodu, naopad socialka maximalne pomaha a deti spise brat nechce. Nerikam, ze to bude mit jednodusi, naopak uz jsem psala, ze ani jedno reseni nebude spravne, ale nemyslim si, ze by jedinym resenim bylo pripadne zdrave dite dat pryc (nechci napsat nic jineho protoze neni treba zakladatelce ublizovat) ale treba se pletu, realita je treba opravdu jina a treti dite by znamenalo odebrani dvou dalsich deti, stat se bezdomovcem a mit hlad..nevim to neni mojim ukolem to vedet-to musi vedet/zjistit si zakladatelka. Ja si „jen“ dovolila nesouhlasit s tim, ze potrat je jedine mozne reseni, ze se lze minimalne poptat na prislusnych mistech na dalsi moznosti.

• načítám...
515
28.8.13 18:08

Tady to vypadá jak boj za potrat, aneb katastrofické scenare, kdo zná horší.. například ja mam spoluzacku, při rozvodu se svým mužem zjistila, ze s ním při jedné usmirovacce stihla otěhotnět. Dítě si nechala, podotýkám taky treti, našla si podnájem a žila skrome. Ex ji neplatil alimenty ale holka je to baba veselá, pohodová, vymyslela takovou správnou blbost. Dělá animatorku. Co to znamená? Udělala si jednoduché webovky s fotkama, kde prevlecena za klauna, dělá různé aktivity. Většinou s detmi. Objednat si ji můžete kalma rodinné oslavy, tak na firemní akce, neni drahá, ale její vitalita její tři deti uživí. :-) Co vim, tak chlapa nehledá, plně se stará o mrnata a jedine co, tak že musi zaplatit hlídání. Ale to z výdělku z akce pokryje. Holka je to šikovná a moc si ji vážím. Je to už 3 roky, co porodila nejmladší a mají se dobře. Tady máte příběh, jak se z toho nepo…

Příspěvek upraven 28.08.13 v 18:11

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí