Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kate02 píše:
Ale s tíhmhle já souhlasím… To je prostě život a je to tak… Mně se jen prostě nelíbí tomu „pomáhat“ uměle…![]()
Já takhle u prvního prcka o tehotenství věděla (skrz rozházenej cyklus) hodně brzo a pak těch pár dní, co jsem řešila, jestli to teda prcek ustojí nebo ne, jsem ho fakt brala jako dítě, ne jen shluk pár buněk, kterej holt kdyžtak odejde…
Ale už končím, nevěřímtomu, źe se zakladatelka najednou začne chovat super zodpovědně, když teď v tom jejím chování vidím jednu nezodpovědnost za druhou…Držel mě jen ten fakt, že jsme aspoň zjistili, že se doktoři sekli v tom, že přirozeně mít dítě nebudem…
Pro mě to prostě přestal být ten shluk vuněk v okamžiku, kdy jsem našla dvě čárky na testu…
no Kate, to je ono. sama jsi mela problem mit dite normalne, tak to sem projektujes. ale kazdy to ma jinak.
@jkra píše:
Me fakt zustava rozum stat, co tu nekdo napise. dat dite k adopci.jo, projit cele tehu- coz je zahul, mozna rizika u porodu. muze umrit, no co, hlavne ze donosila. a pak, kdyz porodi, dat k adopci.ja bych to nedokazala, dat svoje dite nekam pryc. potrat je rozumne reseni.
jsem hrozne racionalne zalozena. nikdy jsem u tehu nevzdychala a nehystercila. neprozivala to. deti me berou az tak od roka, do te doby jen prace. ted si sve syny dokonale uzivam, a s tim mam spojene I prozitky s nima. ted treba jezdime v Alpach na kole..:) jsem asi sobec:)
nestaci dite jen nakrmit ( levne ) a dat mu lasku. fakt ne.
Je to prostě o názoru a úhlu pohledu…
Možná i o tom, co kdo prožil… Já osobně bych docela ráda šla do náhradního mateřství… Ale manžel s tím nesouhlasí a přes to jít nechci… ![]()
@kate02 píše:
Je to prostě o názoru a úhlu pohledu…Možná i o tom, co kdo prožil… Já osobně bych docela ráda šla do náhradního mateřství… Ale manžel s tím nesouhlasí a přes to jít nechci…
nechapu. dobrovolne si huntovat telo?
ja u posledniho porodu skoro umrela, takze nechapu…nikdy nevis, o se muze stat..
@jkra Já dítě mít nemůžu, takže bych tady měla brojit za zachování těhotenství/za adopci, měla bych kvílet, že rané těhotenství je více než shluk buněk, ale já to tak prostě nevidím, asi jsem též příliš racionální. A teď mě pravděpodobně někdo napadne, že můj názor vychází z frustrace a nepřejícnosti. ![]()
Člověk se nestačí divit, v jakém bidnem stavu je uvažování některých žen o otázkách bytí. Nicméně člověk se musí smířit s tím, že určité procento obyvatelstva prostě ma uvažování jednodušší. Zakladatelka snad ještě rozhodnuta není a věřím, že se rozhodne nezasahovat a nechat žít. I když tady dekovala za názory holkam podporujících jí v potratu. Věřím v dobre konce.
@123l Potraty byly, jsou a budou, tak se s tím prostě smiř. I v době „temna“, kdy byla potřeba x početná komise a dávno předtím, ženy potraty absolvovaly, jen s větším zdravotním rizikem.
@123l píše: Člověk se nestačí divit, v jakém bidnem stavu je uvažování některých žen o otázkách bytí. Nicméně člověk se musí smířit s tím, že určité procento obyvatelstva prostě ma uvažování jednodušší. Zakladatelka snad ještě rozhodnuta není a věřím, že se rozhodne nezasahovat a nechat žít. I když tady dekovala za názory holkam podporujících jí v potratu. Věřím v dobre konce.
Podívej se na statistiku, jak vysoké procento populace v ČR je pro možnost volby v tomto případě. Procento je to obrovské, pak mají všichni podle tebe jednodušší uvažování. O tobě by se také mohlo teoreticky napsat, že jsi bigotní, zlá (ženská, která by ve středověku stála první s pochodní a upalovala jinak smýšlející) a jednoduše (musíš-musíš) uvažující osoba. Ale myslím, že tohle fakt není v této diskuzi potřeba. Jedna strana řekla zakladatelce svůj názor, druhá strana také, ta se s tím bude muset popasovat sama. Poměřovat si tady vaječníky oba tábory nemusí.
@123l píše: Člověk se nestačí divit, v jakém bidnem stavu je uvažování některých žen o otázkách bytí. Nicméně člověk se musí smířit s tím, že určité procento obyvatelstva prostě ma uvažování jednodušší. Zakladatelka snad ještě rozhodnuta není a věřím, že se rozhodne nezasahovat a nechat žít. I když tady dekovala za názory holkam podporujících jí v potratu. Věřím v dobre konce.
mila zlata, zadny bidny stav. rozum.
ono urcite procento obyvatel je lehce pod prumer s IQ, ze? hlavne donosit, donosit.
@verulenka píše:
@jkra Já dítě mít nemůžu, takže bych tady měla brojit za zachování těhotenství/za adopci, měla bych kvílet, že rané těhotenství je více než shluk buněk, ale já to tak prostě nevidím, asi jsem též příliš racionální. A teď mě pravděpodobně někdo napadne, že můj názor vychází z frustrace a nepřejícnosti.
Verulenko, to je mi lito.
ja zase cekam, ze takove jako ja by deti mit namely.malo si jich vazi:)
@jkra píše:
nechapu. dobrovolne si huntovat telo?
ja u posledniho porodu skoro umrela, takze nechapu…nikdy nevis, o se muze stat..
Tak jseš zas ovlivněná tímhle, já možná těma třema nebo 4 měsícema, co jsem si myslela, že nebudem mít vlastní děti… I když v té době mě totolik netížilo, protože jsem měla jiný plány a při „neřešení“ toho, že děti mít asi nebudem se nám nečekaně povedl první prcek a pak i ten druhej (tam to bylo překvápko ještě větší než u prvního
)…
Každej podle svých zkušeností… Po dvou porodech se zhuntovaná necítím… ![]()
@kate02 píše:
Tak jseš zas ovlivněná tímhle, já možná těma třema nebo 4 měsícema, co jsem si myslela, že nebudem mít vlastní děti… I když v té době mě totolik netížilo, protože jsem měla jiný plány a při „neřešení“ toho, že děti mít asi nebudem se nám nečekaně povedl první prcek a pak i ten druhej (tam to bylo překvápko ještě větší než u prvního)…Každej podle svých zkušeností… Po dvou porodech se zhuntovaná necítím…
ale jasne. ja uvazuju, ze bych treba jeste mela jedno dite, mam kluky, ta holcicka by se mi libila. ale bojim se.
@verulenka píše:
@123l Potraty byly, jsou a budou, tak se s tím prostě smiř. I v době „temna“, kdy byla potřeba x početná komise a dávno předtím, ženy potraty absolvovaly, jen s větším zdravotním rizikem.
Já to vnímám jako barbarskou praktiku, takže věř, ze tak jako s jinými podobného rázu, se možná smířim že existují, ale celý život budu o nich příležitostně mluvit a bojovat proti nim. Je nás víc kteří bojují a například v otázce potratů zde : www.nechsime.cz
Příspěvek upraven 28.08.13 v 08:45
@Poison Ivy píše:
Podívej se na statistiku, jak vysoké procento populace v ČR je pro možnost volby v tomto případě. Procento je to obrovské, pak mají všichni podle tebe jednodušší uvažování. O tobě by se také mohlo teoreticky napsat, že jsi bigotní, zlá (ženská, která by ve středověku stála první s pochodní a upalovala jinak smýšlející) a jednoduše (musíš-musíš) uvažující osoba. Ale myslím, že tohle fakt není v této diskuzi potřeba. Jedna strana řekla zakladatelce svůj názor, druhá strana také, ta se s tím bude muset popasovat sama. Poměřovat si tady vaječníky oba tábory nemusí.
Alejá jsem taky pro možnost volby… Pokud je jasný, že dítko na tom bude blbě, že matku těhotenství přímo ohrozí na životě (nebo třeba i když měla problém při předchozím porodu), znásilnění atd. Pak dokážu potrat pochopit… Ne úplně přijmout, ale hádat se nebudu, tam totiž fakt je na místě, aby se mohla ta ženská sama rozhodnout…
Jenže ta situace, kterou popsala zakladatelka… Nevím, no… Jeden vztah jí nevyšel, vlítne do druhýho vztahu, kde se chlap chová (za podpory rodičů) jak idiot, otěhotní s takovým člověkem a aby ho neztratila, řeší radši potrat… Pokud kopne s potratem zároveň do zadku i toho chlapa, je to pro mě možná překousnutelný, ale mně z toho, co psala, spíš vyplývá, že ona to bere tak, že je mladej, nevynouřenej a časem se uklidní a bude chtít děti a na to ona bude čekat…
Doufám, kvůli ní i zbylejm dvoum dětem, že to tak není, ale na mě to tak působí… „Z kola ven“ půjde ten, kdo se nemůže bránit a vǎichni ostatní zůstanou, včetně chlapa, kterej si jednou za čas jen tak mírnix tírnix zbalí kufry, na dva tejdny odejde a pak se vráti…
@123l píše:
Já to vnímám jako barbarskou praktiku, takže věř, ze tak jako s jinými podobného rázu, se možná smířim že existují, ale celý život budu o nich příležitostně mluvit a bojovat proti nim. Je nás víc kteří bojují a například v otázce potratů zde : www.nechsime.czPříspěvek upraven 28.08.13 v 08:45
hm lehky fanatismus. ja bych radsi bojovala za to, aby si kazda holka, co nemuse najit praci, hned neporidila dite. a pak druhe, protoze stat to zaplati:)a pak tady jsou diskuse jak uvarit levne, jak ocurat skolku atd.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat