Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kate02 Sakra jaký pořád dítě? Zakladatelka je v 5.týdnu. A tím, že ten zárodek budete nazývat „dítětem“ to zakladatelce fakt neulehčíte.
@kate02 ale ne všechny děti končí v milujících adoptivních rodinách… To je jen hezká představa. Přeplněnost dětských domovů hovoří jinak…
@kate02 píše:
To je ale otázka pohledu… Pro ni to lepší je a jednodušší taky… Ale podle mě je pro to dítě lepší, když žije u adoptivních rodičů, než když skončí v odpaďáku…![]()
jo a proto jsou decaky plne. ono se to hezky rika, u compu, s rodinou za zady.
ja naopak nechapu, co resi. je ( z meho ) pohledu v tak spatne situaci.
sama jsem zustala se 2 detma sama a mam zazemi jak blazen a stejne, neni to jednoduche..jako ano, zahraje si na hrdinku a dokonale jeste podela zivot tem stavajicim detem.
neni to dite, je to zarodek..
mela by vyresit vztah,nevztah.coz samo o sobe je tezke.
@verulenka píše:
@kate02 Sakra jaký pořád dítě? Zakladatelka je v 5.týdnu. A tím, že ten zárodek budete nazývat „dítětem“ to zakladatelce fakt neulehčíte.
Tak si najdi doskuzi o sp nebo zt v 5tt a napiš tam zakladatelce, ať neřve, že to byl jen shluk buněk… ![]()
@berry4 píše:
@kate02 ale ne všechny děti končí v milujících adoptivních rodinách… To je jen hezká představa. Přeplněnost dětských domovů hovoří jinak…
ale v dětských domovech asi nekončí děti, u kterých byla hned po narození nabídnutá přímá adopce, že?
Tam je většinou problém v tom, že rodiče (biologičtí) adopci nedovolí… ![]()
@kate02 píše:
Tak si najdi doskuzi o sp nebo zt v 5tt a napiš tam zakladatelce, ať neřve, že to byl jen shluk buněk…
to je manipulace. jako blazen. chapes, ze kazdy to ma jinak. ja bych nikdy nekourila ( treba, viz vcerejsek ), ale na potrat bych sla. nikdy bych sve deti vedome neuvrhla do bidy.
v 5tt rve jen hysterka- zase muj pohled. proste kazdy ma hranice jinde.
@kate02 píše:
Tak si najdi doskuzi o sp nebo zt v 5tt a napiš tam zakladatelce, ať neřve, že to byl jen shluk buněk…
promiň, ale tohle zakladatelce opravdu nepomůže. Potrat ublíží nejmenšímu množství lidí. Tak to prostě v tomhle případě je. Uznávám, že je blbost v takové situaci ještě ke všemu otěhotnět, ale už to je, tak co už…
@jkra píše:
jo a proto jsou decaky plne. ono se to hezky rika, u compu, s rodinou za zady.
ja naopak nechapu, co resi. je ( z meho ) pohledu v tak spatne situaci.
sama jsem zustala se 2 detma sama a mam zazemi jak blazen a stejne, neni to jednoduche..jako ano, zahraje si na hrdinku a dokonale jeste podela zivot tem stavajicim detem.
neni to dite, je to zarodek..
mela by vyresit vztah,nevztah.coz samo o sobe je tezke.
a já se s tebou kidně vsadím, že s ním zůstane a bude čekat, až „dospěje“ do věku, kdy taky bude chtít dítě… ![]()
K děcákům jsem psala svůj názor už berry4, když zajdu do extrému, je pořád ta možnost babyboxu, pak mrně jde v podstatě rovnou do nové rodiny… ![]()
@Vermion píše:
Tak podle toho co psala s chlapem se stejně počítat nedá, ani s tím, že by aspoň platil alimenty, když už na své první dítě neplatíčetlas to vůbec?
Ano četla, ale ta pasáž o rozchcodu s nim mi unikla. Pošli odkaz, dik.
@kate02 Psát dotyčným, že to byl jen zárodek nehodlám, byť si to myslím samozřejmě i ve zmiňovaných případech. Stejně tak, když někdo dostane opožděnou ms a pak píše, že „TO“ odešlo, tak chápu, že dotyčnou to citově mrzí, ale z mého pohledu (nikomu svůj pohled nevnucuju)to stále byl „jen“ zárodek.
@kate02 . Když jsem kdysi celá vystrašená přišla ke gynekoložce, že jsem ASI těhotná (tenkát ještě nebyly testy),tak se mě rovnou zeptala, jestli to dítě chci, nebo ne. Pokud ano, atˇpříjdu za měsíc, do té doby nehodlá řešit ranné stadium těhotenství. Stát se totiž může cokoli… Tak jsem přišla za měsíc, dostala jsem průkazku s tím, že jsem 7 tt a bylo. Dnes by holky nejraději měly potvrzené téhotenství týden po oplodnění a už se vytrácí ten fakt, že drtivá většina ranných těhotenství přirozeně zaniká. Dělají si to samy. To o histerkách potvrzuji ![]()
Příspěvek upraven 28.08.13 v 08:19
@kate02 píše:
a já se s tebou kidně vsadím, že s ním zůstane a bude čekat, až „dospěje“ do věku, kdy taky bude chtít dítě…K děcákům jsem psala svůj názor už berry4, když zajdu do extrému, je pořád ta možnost babyboxu, pak mrně jde v podstatě rovnou do nové rodiny…
no ale to je jeji rozhodnuti.
@jkra Asi tak. Navíc 5.týden je v podstatě 3.týden, bráno od doby standardní ovulace.
Me fakt zustava rozum stat, co tu nekdo napise. dat dite k adopci.jo, projit cele tehu- coz je zahul, mozna rizika u porodu. muze umrit, no co, hlavne ze donosila. a pak, kdyz porodi, dat k adopci.ja bych to nedokazala, dat svoje dite nekam pryc. potrat je rozumne reseni.
jsem hrozne racionalne zalozena. nikdy jsem u tehu nevzdychala a nehystercila. neprozivala to. deti me berou az tak od roka, do te doby jen prace. ted si sve syny dokonale uzivam, a s tim mam spojene I prozitky s nima. ted treba jezdime v Alpach na kole..:) jsem asi sobec:)
nestaci dite jen nakrmit ( levne ) a dat mu lasku. fakt ne.
@berry4 píše:
@kate02 . Když jsem kdysi celá vystrašená přišla ke gynekoložce, že jsem ASI těhotná (tenkát ještě nebyly testy),tak se mě rovnou zeptala, jestli to dítě chci, nebo ne. Pokud ano, atˇpříjdu za měsíc, do té doby nehodlá řešit ranné stadium těhotenství. Stát se totiž může cokoli… Tak jsem přišla za měsíc, dostala jsem průkazku s tím, že jsem 7 tt a bylo. Dnes by holky nejraději měly potvrzené téhotenství týden po oplodnění a už se vytrácí ten fakt, že drtivá většina ranných těhotenství přirozeně zaniká. Dělají si to samy.
Ale s tíhmhle já souhlasím… To je prostě život a je to tak… Mně se jen prostě nelíbí tomu „pomáhat“ uměle… ![]()
Já takhle u prvního prcka o tehotenství věděla (skrz rozházenej cyklus) hodně brzo a pak těch pár dní, co jsem řešila, jestli to teda prcek ustojí nebo ne, jsem ho fakt brala jako dítě, ne jen shluk pár buněk, kterej holt kdyžtak odejde…
Držel mě jen ten fakt, že jsme aspoň zjistili, že se doktoři sekli v tom, že přirozeně mít dítě nebudem…
Pro mě to prostě přestal být ten shluk vuněk v okamžiku, kdy jsem našla dvě čárky na testu… ![]()
Ale už končím, nevěřímtomu, źe se zakladatelka najednou začne chovat super zodpovědně, když teď v tom jejím chování vidím jednu nezodpovědnost za druhou… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat