Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6453
27.8.13 15:47
@berry4 píše:
Potrat je selektivní záležitost.
Potrat je stejně tak přirozená věc, jako že dýcháme. Děje se dnes a denně a to u každého druhu živých tvorů na této planetě.
My, lidé máme to štěstí, že se nemusíme chovat jako jiní savci v ohrožení: nemusíme opouštět svá již narozená mládata a nechávat je napospas jiným predátorům, smrti hladem apod… Žena má možnost v případě ohoržení, nevhodných životních podmínek, kdy si je vědoma, že své dítě nedokáže uživit, zajistit apod. se selektivně rozhodnout ještě dříve, než to dítě porodí. Má tu možnost se rozhodnotu ještě dříve, než tomu shluku buńek začne vůbec bít srdce…
Potrat není nenapravitelná záležitost.

Ne potrat zdraveho ditete (shluk bunek-jak je libo) neni prirozena vec. Smim vedet co konkretne je tady v ČR: ohrozeni, nevhodne podminky…ani ty ani ja nevime v jakych podminkach zakladatelka zije-ani jeste nezdelila jak to ma s tim bytem. Je tedy prehnane tve tvrzeni, ze potratem vlastne zachrani dite pred bidou a hroznym zivotem a snad i smrti hladem…coz je jak znovu upozornuji v nasem civilizovanem state dost nepravdepodobne

• načítám...
14809
27.8.13 15:48

@berry4 Srdeční akce začíná 21. den po početí, tj. cca 35. den od poslední ms pokud by cyklus byl pravidelný. To je přelo 5. a 6. týdne, ne?
Mimochodem dokonce jsem někde slyšela, že se čeká na srdeční akci, protože pokud by šlo o zamlklé těhotenství, žadatelka by měla zákrok zdarma. Ale za to ruku do ohně nedám.

• načítám...
14809
27.8.13 15:53

@berry4 To může potkat mě rovněž. Protože v životě mě může potkat cokoli. To, že pro tuto chvíli jsem zajištěná, neznamená, že zítra můžu být na dně - morálně, materiálně, zdravotně…
Naopak ona, po počáteční pomoci mnou nabízené instituce, se reálně může postavit na vlastní nohy.
Já jsem přesvědčena, že život toho plodu za to stojí.

• načítám...
11620
27.8.13 15:53
@eva valoi píše:
@berry4 To bohužel není pravda. Potrat se provádí v době, kdy už zárodek srdeční činnost vykazuje. Pak bys si ještě dovolila činit rozdíl mezi potratem spontánním a umělým, stejně tak jsem dalek srovnávat člověka s živočichy.

A jaký je rozdíl mezi člověkem a živočichy?

• načítám...
6453
27.8.13 15:56

A mimochodem kdyz ma zakladatelka volnych 5tis na potrat opravdu je na tom tak spatne?!! Jen uvaha, pokud je schopna bez problemu dat 5tis tak nebude schopna dat tech samych 5tis na vybavu?

• načítám...
14809
27.8.13 15:58

@Genovesa Člověk je nadán rozumem, citem. Zvíře jedná na základě pudu. Samozřejmě dnes se mnohým hodí do krámu tvrdit, že jsme vlastně něco jako zvířátka a jednáme také na základě pudu. Bohužel tato zhoubná teorie nikoho ještě nezbaví odpovědnosti za jeho činy.

• načítám...
30408
27.8.13 16:00
@Genovesa píše:
A jaký je rozdíl mezi člověkem a živočichy?

Vědomí vlastní smrtelnosti a smrtelnosti všech bytostí okolo. Svědomí. Možnost zvážit pro a proti, když se má narodit dítě a člověk neví, co s ním bude. Možnost se ho zbavit pomocí lékařské vědy a pak s tím vědomím žít. A mnoho dalšího. Ta otázka byla myšlena vážně?

• načítám...
29577
27.8.13 16:08

@eva valoi To jsi opravdu jen slyšela.
@Mišmiš a kde máš jistotu, že ten plod, co je, je zdravý? Že třeba nezanikde sám pár týdnů poté? Že to dítě nebude poškozené? Jak jsem psala - potrat je přirozená věc, denně potratí miliony žen, bytˇpřirozeně, potratí. Se srdeční akcí, v 8,12, 20 tém týdnu, to je jedno. Ano, je to řízené přírodou, různými okolnosti zvnějšku i zevnitř, jaký je rozdíl mezi tímto a tím, že se místo přírody rozhodne žena?
Scstč pomoci - je, ale ne navěky. Pokud je zakladatelka bez střechy nad hlavou, asi bez ostatního, navíc s dalším dítětem pod srdcem, může se stát, že jí děti odeberou.Do doby, až prokáže, že je schopna se o ně starat a má zázemí. Nebyla by ani první, ani poslední.

• načítám...
5631
27.8.13 16:08
@berry4 píše:
Potrat je selektivní záležitost.
Potrat je stejně tak přirozená věc, jako že dýcháme. Děje se dnes a denně a to u každého druhu živých tvorů na této planetě.
My, lidé máme to štěstí, že se nemusíme chovat jako jiní savci v ohrožení: nemusíme opouštět svá již narozená mládata a nechávat je napospas jiným predátorům, smrti hladem apod… Žena má možnost v případě ohoržení, nevhodných životních podmínek, kdy si je vědoma, že své dítě nedokáže uživit, zajistit apod. se selektivně rozhodnout ještě dříve, než to dítě porodí. Má tu možnost se rozhodnotu ještě dříve, než tomu shluku buńek začne vůbec bít srdce…
Potrat není nenapravitelná záležitost.

Když opomenu vše ostatní o „přirozenosti“ umělého přerušení těhotenství, tak mi jen, prosím, vysvětli, jak lze napravit?

Zakladatelko, na potrat bych nešla, ale taky bych netoužila po návratu otce.

• načítám...
914
27.8.13 16:18
@berry4 píše:
@eva valoi To jsi opravdu jen slyšela.
@Mišmiš a kde máš jistotu, že ten plod, co je, je zdravý? Že třeba nezanikde sám pár týdnů poté? Že to dítě nebude poškozené? Jak jsem psala - potrat je přirozená věc, denně potratí miliony žen, bytˇpřirozeně, potratí. Se srdeční akcí, v 8,12, 20 tém týdnu, to je jedno. Ano, je to řízené přírodou, různými okolnosti zvnějšku i zevnitř, jaký je rozdíl mezi tímto a tím, že se místo přírody rozhodne žena?
Scstč pomoci - je, ale ne navěky. Pokud je zakladatelka bez střechy nad hlavou, asi bez ostatního, navíc s dalším dítětem pod srdcem, může se stát, že jí děti odeberou.Do doby, až prokáže, že je schopna se o ně starat a má zázemí. Nebyla by ani první, ani poslední.

Rozdíl je asi v tom že přirozený je pokud to rozhodne příroda. Kdežto pokud jde žena na UMÉLÝ potrat, tak už na tom nic přirozeného nevidím. A brát to tak že plod může být poškozený, nebo mu přestane být srdce, tak to by asi neotěhotněla žádná žena,ne.To riziko je tam vždy. Jinak v téhle situaci, jakou má zakladatelka jsem pro potrat.Ale to už jsem psala.

• načítám...
1497
27.8.13 16:25

Jsem samozivitelka s jednim ditetem. byt mam sice malej, ale svuj (na hypo). do prace chodim na smeny, abych aspon nejakou praci mela a mam co delat abych si na kazdou smenu obstarala hlidani a to mam exe co si malou bere podle urceni soudu, kdyz neni jina moznost, tak obcas i navic a mamku, ktera mi silene pomaha (ale je take pracujici a nemuze hlidat porad)
dodelavam si bc vzdelani, abych mela vice moznosti a kdyz skoncim na paragrafu, tak mame co delat, abych ten mesic poplatila vse a mela na jidlo.
a to mam jedno dite a podporu
takze za me, davam si sakra pozor abych neotehotnela podruhe, protoze ja bych do teto situace dalsi dite neprivedla, zvlast ne chlapovi co by mi neplatil ani alimenty, ani si to dite nebral
a hlavne, je to pro me takovy psychicky natlak, ze si to kdo nezazil, tak nikdy neumi predstavit.

a musim rict, ze kruta realita samozivitelky prisla s koncem MD. dokud jsem byla na materske a semtam vzala brigadu a nemusela resit denni hlidani ditete, nemusela se bat, ze s kazdym paragrafem prijdu o praci, tak to byla pohoda!

• načítám...
29577
27.8.13 16:33
@tessa2323 píše:
A brát to tak že plod může být poškozený, nebo mu přestane být srdce, tak to by asi neotěhotněla žádná žena,ne.To riziko je tam vždy. Jinak v téhle situaci, jakou má zakladatelka jsem pro potrat.Ale to už jsem psala.

Já jsem oponovala na názor, že dát „pryč“ zdravý plod je nepřirozený… To nikdo ve chvíli, kdy jde žena na potrat neví. Tudíž apelovat jedním z těchto zaklínadel mi přijde OT.
@blueberryx to je právě to. Dokud si to každá z těch, co stojí za tím - nechat si dítě za každou cenu - neprožije, jaké to je a jak moc těžké to, tak ten náhled z druhé strany bohužel nezískají.

• načítám...
515
27.8.13 16:46

Tady se zas vylouplo " matek " obhajujicich potrat. Fuj. Matka co se nechrání, matka co se neumí o dítě postarat, matka cp ho neumí donosit k adopci, co taková matka umí? Zplodit a sprovodit ze světa. To je největší zlo světa. Smrtelná rána rukou, která by měla dávat lásku. Že vam není hanba, " maminky ".

• načítám...
30408
27.8.13 16:52

@123l Bez zbytečných příkras, velmi trefné. :potlesk:

• načítám...
914
27.8.13 16:54

Tak mě by byla hanba si dítě nechat a pak mu nemět dát pomalu co jíst. To je pro mě hanba a osobní selhání a né jít na potrat.Ale to je pořád dokola. Když někdo má dítě, přestože ví že ho neuživí, je s prominutím idiot. Anebo se spoléhat na stát, že mi ho bude živit. Taky krásné.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100