Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@eva valoi matka je, až se dítě narodí. když by byla těhotná poprvé, tak je podle tebe taky matka?
@dani24687 píše:
@eva valoi matka je, až se dítě narodí. když by byla těhotná poprvé, tak je podle tebe taky matka?
Já jsem se cítila býti matkou už od objevení // u první dcery, to nemá souvislost se zakladatelkou, jen ano, byla jsem matkou ikdyž bylo mimčo jen v břiše.
@terinka4444 píše:
Já jsem se cítila býti matkou už od objevení // u první dcery, to nemá souvislost se zakladatelkou, jen ano, byla jsem matkou ikdyž bylo mimčo jen v břiše.
já se začala cítit být matkou, když měl malej asi 3 měsíce ![]()
Matkou je žena až když se dítě narodí. Toť můj názor. A nemyslím si že je dobré za každou cenu si nechávat dítě. Je to nezodpovědný
@Poison Ivy no vida…došla další poskytovatelka měsíčního příspěvku ![]()
@Anonymní píše:
Holky, vím, že toto téma tu určitě bylo asi nescekrát, ale musím se s nekým podelit POPROSIT o radu. Vím, že mě tu většina mamike ukamenuje, ale nemám moc možností…Jsem rozvedená a mám dve deti a na materské, mám přítele, který už 3 krát ze dne na den odešel proste z ničeho nic a pak se po týdnu vždy vrátil, když si užil jinde.Je mladší, má díte, ale nestýká se s ním. Já nemám vlastní bydlení, nemám kam jít jsem s dětmi v byte, který není muj a pritel před několika tydny zase na 14 dní odešel proste z ničeho nic mu hrábne a jde k rodičum a ozve se třeba az po několika dnech, že ho to mrzí a miluje nás tad…a já dnes zjistila, že jsem s ním tehotnáNevím co mám delat vím, že budu muset asi na miniiterupci, jelikož to sama nezvládu a ty deti bych akorát trápila už takto to musím táhnout sama a pritel by to díte prý nechal, ale je proste nezodpovedný a opustil takto i svou první ženu s dítětem ze dne na den. Já se proste bojím aby neodešel znovu při posledním odchodu mi napsal, že mu vadí deti, že na sebe nemáme moc času, tak ted nevím co dál mám strach deti miluji, ale nemohu utáhnout sama tri a ještě bez bydlení
DEkuji Vám předem musela jsem se nekde vypovídat, jelikož je to velmi složitá situace a to maličké za to nemůže
máš to těžký ![]()
ale i tak bychhlasovala pro dítě, protože jak píšeš, ono za vás nemůže. Ani za jednoho, řešit to jeho potracením pro něj v každém případě je prohra.
@eva valoi Aha, tak tohle tady už dlouho nebylo
. fakt super rada. Na podzim už je i pastva hůře dostupná
.
@Vermion píše:
@Poison Ivy no vida…došla další poskytovatelka měsíčního příspěvku
Šla bych asi na potrat. S blbem se rozešla. Nechápu, že doma toleruješ někoho tak nestabilního, když máš děti
A začala makat na finanční situaci.
Kdybys měla někoho, kdo ti pomůže třeba rodiče(což nemáš),tak bych si dítě nechala.Ale takhle bohužel…
Adopci bych nedala.
@verulenka píše:
Měl by se začít dělat seznam a založit č. účtu.
Jaja, doufám, že známé firmy dají i víc
@Poison Ivy cynismus ti nesluší.
zas ale přiznej, že v týhle republice ohromná spousta lidí utrácí peníze tak debilně a za takový zbytečnosti, že pak kecy o tom jak si nemohou- chudáci- dovolit třeba druhé dítě, taky iritují. Všechno má dvě mince.
V tomto případě nemluvím o zakladatelce, ale také je to jedna z obvyklých nesmyslných manter v podobných diskuzích, jen patří zřejmě na „druhou stranu“. ![]()
Příspěvek upraven 27.08.13 v 12:56
@eva valoi píše:
Pokud je zakladatelka těhotná, je ve skutečnosti matkou tří dětí. Měla by proto udělat vše proto, aby zajistila existenci všem svým dětem.
1. Zbavit se partnera
2. Spojit se s organizací, která ji v její bezvýchodné situaci pomůže a ona dostane možnost se časem postavit na vlastní nohy.
3. Nic nemá větší hodnotu než lidský život, proto je třeba za něj bojovat. I za cenu, že si nechá pomoci od druhých lidí.
Zakladatelka se však asi rozhodne pro tu špatnou variantu a cestu „menšího odporu“.
Chtěla bych vidět, jaké ty možnosti sama se třema dětmi asi bude mít ![]()
Cesta menšího odporu je mnohdy lepší, než přivést další dítě, kterému nemůže zhola nic nabídnout.
Z lásky se nikdo ještě nenajed…
Ač jsem odpůrcem potratů tak tady moc dalších možností neni
. když nemá ani kde bydlet, na mateřskou nárok nemá takže by pak žili ve 4 za 4000
alimenty by asi hned tak nedostalo, dle toho že neplatí ani na první
. napřed bych volila potrat ale co nejdříve, s každym dalšim týdnem to bude horší, pak si začla hledat bydlení. Z toho co jsme vyčetla má každé dítě s někym jinym
na ty snad alimenty má
, po 3m si zažádat o příspěvek na bydlení a pomalu si hledat práci a jakmile bych měla kam jít tak přítele kopnout někam nebo bych zmizela v době kdy on se vypaří na pár dní. Bohužel si myslim že další dítě by zakladatelka neuživila a rodičák na 4 roky taky nic moc ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se, že píšu anonymně, je to proto, že by mne někdo mohl poznat a nikdo nesmí vědět, coje manželovi. Řešila jsem to, není to tak dlouho, potrat bych nezvládla, dítě si nechat nějak nešlo, řešila jsem přímou adopci bratrovi, kteří nemohou mít vlastní děti, je to nepředstavitelné, nedá se to, žralo mě zaživa už jen pomyšlení, že se to maličké budu muset někomu dát, maličké bylo špatné, nemocné, jen by trpělo, tudíž jsme ukončili po aminocentéze těhotenství, bylo to peklo pekloucí. Jsem proti potratům, sama bych ho jen tak asi nezvládla, i takhle jsem na antidepresivech, ale v tvém případě je třetí dítě hazard, a počítat do budoucna s otcem dítěte je přímo nerozvážnost, nechci napsat hloupost. Vždycky jsem hlásala, že než potrat, to ho dej raději k adopci, než ho zabít, dát mu raději šanci na život s jinou mámou, tváří v tvář takové situaci nevím, nedokázala bych to, asi bych ti raději, a věř, že se jak to píšu je mi ze mě samé blivno, ale poslala na potrat.
Ja myslim, ze tohle je presne obraz toho, jak to je v opravdovem zivote. nakrasne si muzeme namlouvat, jak jsme pevne ve svych zasadach, ale jak dojde na lamani chleba, je vsechno jinak.
vetsinou samozrejme
ovsemze existuji tak pevne osobnosti, ktere ani nejvetsi neprizen osudu neprimeje zmenit rozhodnuti, ale jsem si jista, ze jich urcite neni na emiminu tolik, kolik se jich takovymi dela.
vetsina ma predevsim dobra predsevzeti
Nic propti dobrym predsevzetim, ja je taky delam.
Ahoj zakladatelko, určitě bych si dítě nenechala a s dětmi co máš bych se poohlédla po lepším tatínkovi! Nezodpovědní chlapi jsou neměnná záležitost! Přeju hodně sil! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat