Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@TereuliJa píše:
Dítě není pouto vztahu. Mému ex. nebylo ani trošku zazlé nechat mě v 5. měsící čekání na mladšího sourozence. A k porodu mi přišla jen sms. Doufám že si spokojená s tamtoutamtou jsem se rozešel.A to býval u prvního vzronej táta..
![]()
teda, to je husty.
me muj rekl, ze bude vzornej vikendovej tata:)
@Anonymní píše:
Holky, jeste jsem ani nepracovala syna jsem mela velmi brzy školu jsem si po materské dodělala mam maturitu, ale následne se vdala a mela druhé dcerce je dva a pul roku. Nemám praxi, mám dve deti, nemám bydlení, přítele co si ze dne na den odejde jako kdybych byla poutová atrakce…jeho nechci urcite dítětem držet a nezaleží mi na tom jestli s náma bude nebo ne jde mi jen o kou situaci preci jen deti už mám a nosím další život..vím vnitrne, že interupce bude muset být neutáhla bych to nemám žádne jistoty pro ty deti, ale vnitrne to moc bolí
Tak každopádně bych nechtěla žít s někým, kdo je nezodpovědný a odejde ode mě, kdykoliv ho napadne, už kvůli dětem bych takového člověka vedle sebe nechtěla. A taky miluju maminy, co jdou na potrat, když se jim dítko nehodí a za rok, když už se to hodí, klidně otěhotní. Nědávno jsem ležela na gyndě v nemocnici na pokoji a holčinou, které se miminko nehodilo, protože chtěla jet v zimě lyžovat, ale na jaře už se jí to hodit bude, takže tohle si nechala vzít a za pár měsíců to zkusí znova. ![]()
Chápu Tvoji nelehkou siuaci a chápala bych i, pokud by jsi další dítě nechtěla a šla na potrat. Ale pokud říkáš, že dítě chceš ještě mít, tak pak to nechápu. Bude to určitě těžké, ale v první řadě bych poslala přítele k šípku a pak si hledala s dětma bydlení a zázemí pro mimčo. Dítě je neskutečný dar a zázrak, vidím to i na sobě, po dvou potratech bych pro miminko udělala cokoliv a ten kdo ho má, ani nevím jak, se ho chce zbavovat. Je to nespravedlivé, bohužel.
Svaté supermatky
- dobrý název. Apropo, když už to třetí dítě nestojí ve srovnání se druhým skoro nic, což je obvyklá mantra v podobných tématech, ač tady padla tuším jen jednou, mohly by ženy, které tak smýšlí, patřičný obnos zakladatelce pravidelně měsíčně posílat. Vždyť je to nic, tak co ![]()
Už jsem to jednou psala v případě tady paní autorky bych neváhala a šla na potrat.
Protože jako samoživitelka mít 3 děti, to je velká výhra, takový risk a nejistotu bych nepodstoupila.
@Poison Ivy píše:
Svaté supermatky![]()
- dobrý název. Apropo, když už to třetí dítě nestojí ve srovnání se druhým skoro nic, což je obvyklá mantra v podobných tématech, ač tady padla tuším jen jednou, mohly by ženy, které tak smýšlí, patřičný obnos zakladatelce pravidelně měsíčně posílat. Vždyť je to nic, tak co
@dani24687 píše:
@123l ona píše v úvodu, že by si to dítě nechal, ne? Tak o tom asi ví, ale u takovýho chlapa je to stejně šumák, jestli ví nebo neví, stejně bude odcházet tak jako tak a jednou se už nevrátí.
Já tomu nerozumím. Pokud on odejde, tak zakladatelka ma kde být / pokud to neni složitější / v tom případě je nelidské bojovat o takovýho chlapa zbavenim se dítěte!
Asi bych v tomto pripade doporucila potrat, ale take rozchod s pritelem/nepritelem. Kdyz uz bych udelala takovy radikalni krok jako potrat, tak bych aspon zamezila tom rozchodem tomu, aby se to v budoucnu opakovalo. Diskuzi jsem celou necetla, ale obratila y h se na nekoho, nejaky spolek kvuli pomoci pri bydleni. Hlavne bych se starala o dosavadni dve deti, o to treti by se bohuel uz spatne staralo bez jakehokoli zajisteni.
@123l píše:
Já tomu nerozumím. Pokud on odejde, tak zakladatelka ma kde být / pokud to neni složitější / v tom případě je nelidské bojovat o takovýho chlapa zbavenim se dítěte!
Ale ona přece proti nikomu nebojuje. Prostě by to se 3 dětma finančně nezvládla. Já nejsem zástance potratů, ale v tomto případě, za takových podmínek jaký zakladatelka má, jsem pro potrat. Já vím je to blbé, ale má tady 2 děti a na ty by měla myslet především.
@123l píše:
Ja si myslim ze ona neuvazuje o potrate aby ju chlap nenechal, ona uvazuje o potrate aby mohla so starsimi detmi slusne existovat. Dost verim tomu, ze zakladatelka sama citi ze tento chlap je zalezitost docasna, ci dieta donosi alebo nie.
A zakladatelka pisala ze nema kde byvat, ak sa s tym chlapom rozide. Ja som to pochopila tak, ze ona s detmi byva u neho, a on chodi „trucovat“ k jeho rodicom. A az pride koniec (lebo tohoto chlapa dieta neudrzi) tak bude lepsie byt na ulici a drzat kazdou rukou dieta, nez byt na ulici a drzat kazdou rukou dieta s novorodencom priviazanym na chrbat.
Pokud je zakladatelka těhotná, je ve skutečnosti matkou tří dětí. Měla by proto udělat vše proto, aby zajistila existenci všem svým dětem.
1. Zbavit se partnera
2. Spojit se s organizací, která ji v její bezvýchodné situaci pomůže a ona dostane možnost se časem postavit na vlastní nohy.
3. Nic nemá větší hodnotu než lidský život, proto je třeba za něj bojovat. I za cenu, že si nechá pomoci od druhých lidí.
Zakladatelka se však asi rozhodne pro tu špatnou variantu a cestu „menšího odporu“.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Omlouvám se, že píšu anonymně, je to proto, že by mne někdo mohl poznat a nikdo nesmí vědět, coje manželovi. Řešila jsem to, není to tak dlouho, potrat bych nezvládla, dítě si nechat nějak nešlo, řešila jsem přímou adopci bratrovi, kteří nemohou mít vlastní děti, je to nepředstavitelné, nedá se to, žralo mě zaživa už jen pomyšlení, že se to maličké budu muset někomu dát, maličké bylo špatné, nemocné, jen by trpělo, tudíž jsme ukončili po aminocentéze těhotenství, bylo to peklo pekloucí. Jsem proti potratům, sama bych ho jen tak asi nezvládla, i takhle jsem na antidepresivech, ale v tvém případě je třetí dítě hazard, a počítat do budoucna s otcem dítěte je přímo nerozvážnost, nechci napsat hloupost. Vždycky jsem hlásala, že než potrat, to ho dej raději k adopci, než ho zabít, dát mu raději šanci na život s jinou mámou, tváří v tvář takové situaci nevím, nedokázala bych to, asi bych ti raději, a věř, že se jak to píšu je mi ze mě samé blivno, ale poslala na potrat.