Nevím, co mám dělat - interrupce či dítě?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3733
27.8.13 07:13

@123l 8o mno, se třema dětma a bez bydlení…obávám se že i bez peněz na kontě…jsi asi kouzelnice, tak nám poraď, jak na to… :think:

• načítám...
29577
27.8.13 07:20

Zakladatelko. Být tebou jdu na potrat, báh se nemusíš, není čeho, děti máš a šance, že by jsi je mít v budoucnu nemohla téměř nulová.
Běž, sbal potom děti a začněte nový život. Potřebujete to všichni jako sůl.

• načítám...
Elessar
27.8.13 07:22
@123l píše:
Jediná správná volba je nechat si dítě, opustit přítele a postavit se na vlastní nohy.

přesně tak, chtěla jsem napsat to samý ;)

• Upravit
4624
27.8.13 07:24

Za mě též ne. Zkus se po netu a ve svém okolí poohlédnout po organizacích a institucích, které pomáhají maminkám v těžké životní nouzi. Život u současného přítele je zrovna tak nejistý s třetím dítětem jako bez něj. A psala si, že stejně všechno táhneš sama. Dneska se za neplacení alimentů bere řidičák, nebo ne? To je pro chlapa docela dobrý bič. Také se podívej po všech možných sociálních příspěvcích. Věděla si, že za kojení svého mimča můžeš 1. rok dostávat 1000 Kč měsíčně? Samozřejmě, máš-li hmotnou nouzi.
Nevím, jak máš staré děti, ale věř, že to hlavní co potřebují je tvoje láska. Ostatní, samozřejmě nad rámec základních životních potřeb, když budou chtít, si zajistí v dospělosti. Teď je potřeba si srovnat v hlavě, proč jsi s přítelem, když se nikdy o vás a ani jeho dítě starat nebude, které jste počali teď a můžete jej počít kdykoli znovu. Postav se na vlastní nohy a bojuj za sebe i za děti. Nikdy není nic tak hrozné, jak se v dané situaci zdá. Věřím, že existuje řešení, tak hledej. Jednoduché to nebude, to vážně ne. Člověk ale musí udělat maximum. Věřím tomu, že se časem dokážeš o vás postarat. Bude to dřina, která bude stát za to.
Zatím ale přítel neví, že jsi těhotná. Třeba se srovná. Těžko říct, ale svoji si prosaď. Každopádně příběh těhotné ženské, kterou otec dítěte vyhodí z bytu na ulici je sakra těžký kalibr.

• načítám...
515
27.8.13 07:27
@Vermion píše:
@123l 8o mno, se třema dětma a bez bydlení…obávám se že i bez peněz na kontě…jsi asi kouzelnice, tak nám poraď, jak na to… :think:

Já čekám třetí dítě a vím jak na to. Postarat se o své dítě je i na zakladatelce. Dost se mi nelíbí, ze bojuje o přítele a ne o dítě. Jedine spravne řešení je bojovat do posledních sil matky. Ne ho zabít a bojovat o takhle špatného otce. Ten ma letět. A zakladatelka se ma snažit ochránit pod svými křídly vlastní děti. Jako poslední možnost vidím adopci, prioritou je zachránit dítě.

• načítám...
3733
27.8.13 07:32

@123l a ty taky nemáš vlastní bydlení?

• načítám...
15404
27.8.13 07:56

Diskuzi jsem nečetla, možná už jsi se rozhodla. volila bych potrat :(

• načítám...
74217
27.8.13 07:58

Ve tvém případě bych si určitě nenechala další dítě.

• načítám...
515
27.8.13 07:59
@Vermion píše:
@123l a ty taky nemáš vlastní bydlení?

To není jen o bydlení. Zakladatelka se musí postarat o vše. Vstát a bojovat. Pokud toho není schopna, dítě donosit a dát matce, která mu zázemí dá. I když nevíme, jestli přítel zakladatelku nevyrazi hned po zjištění rostoucího bříška. Mimochodem právě jsem pochopila ty případy nalezených mrtvolek miminek v křoví. Těhotná se bojí o svou existenci, tak skrývá bříško, porodi v ústraní a v nejlepším případě to zvládne jeste do babyboxu. Ja nikdy nechápala příčinu techto případů. Možná nejde ani tak o strach z odchodu partnera, ale o strach z vlastni bezbrannosti, bezradnosti. Každopádně dite za to nemůže a matka by o něj měla bojovat. Vzít všechny síly a možnosti a bojovat.

• načítám...
15404
27.8.13 08:01

@123l dítě donosit a dát k adopci…no to jen tak někdo nedokáže

• načítám...
515
27.8.13 08:05
@dani24687 píše:
@123l dítě donosit a dát k adopci…no to jen tak někdo nedokáže

Tak co tedy taková matka dokáže? Chránit se neumí, postarat se neumí, alespoň odnosit a poslat ho za " lepším " neumí, co umí?

• načítám...
15404
27.8.13 08:13

@123l tak třeba umí, ale nemůže. ne vždy je čas na hrdinství.

• načítám...
914
27.8.13 08:16

123l-A jak na to? Že bude závislá na socce? Že budou žít tkz. z ruky do úst? Mít děti je krásné, ale taky hlavně zodpovědné. Já bych především myslela na ty 2 děti co mám a snažila se jim zajistit aspon trochu solidní budoucnost.Ono mít děti že je prostě chci, i když vím že na ně nemám je prostě podle mě strašně sobecký. Z lásky se bohužel žádné dítě ještě nenajedlo.

• načítám...
5065
27.8.13 08:17

Ahoj… na potrat bych šla, i když by to bylo těžké. A toho s prominutím blba bych hodně rychle kopla do zadku. V takové situaci jako jsi ty bych si další dítě nedokázala představit… bez peněz a pořádného bydlení… je to složité a špatně se to říká, možná to i vyzní blbě… ale pokud by jsi si miminko nechala, tak mu sice dáš šanci na život, ale na jaký? :nevim: Nehledě na to, že musíš myslet ještě na to, jak uživit další dvě děti… Já sama si nedokážu představit, že bych na potrat šla… ale jsou situace, kdy je to to lepší řešení, bohužel…

A dát dítě k adopci? To je podle mě sakra těžký udělat… nosit devět měsíců dítě, chtě nechtě si k němu vytvořit vztah a pak ho opustit, dát někomu cizímu… to je podle mého názoru mnohem těžší, než se v začátcích rozhodnout pro potrat… a až do konce života bude vědět, že porodila dítě, bude na něj myslet, jestli se má dobře… a pak taky může přijít jednou chvíle, kdy se bude chtít se svým odloženým dítětem setkat… udělá mu v hlavě guláš a adoptivní rodinu nešťastnou… To bych teda nedokázala…

tak hodně sil :kytka:

Příspěvek upraven 27.08.13 v 08:32

• načítám...
515
27.8.13 08:18
@dani24687 píše:
@123l tak třeba umí, ale nemůže. ne vždy je čas na hrdinství.

A to je prave případ od případu. Já si myslím že matka má jediný úkol a to, jak to každá která zvládá, se nedá ovlivnit. Případy jsou různé a dejou se různé věci. Interrupce trestná není, takže zakladatelka ma volbu. Já říkám, že tajit pred chlapem těhotenství a zabít vlastní dite je chyba.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100