Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zjavne nevieš čo od rozkoše. Až zažiješ bolesť, prídeš o zdravie, potom si všetko zrovnáš. Život sa ti v okamihu môže zmeniť na peklo a to ešte len vtedy začína tá pravá sranda…
Nevím jestli to tady padlo, ale trochu mám pocit, jako bys měla nějakou posttraumatickou poruchu.
Zajdi se někam poradit, přeji hodně štěstí.
Na me to zase pusobi, ze to delas na truc chlapovi. Kdyz jste spolu zili, tak vas malej neobtezoval? A ted ho najednou ani jeden nechcete?
@Anonymní píše:
Mužů si dělat co ja chci, kdy chci bez toho aniž bych na nej musela brát ohled. Je zlej(nedivím se mu, nevěnuju se mu vůbec) a vím ze to bude jenom horší.
Boze, dej ho nekomu kdo se o nej postara… A uz nikdy ne. sukej kdyz se neumis chranit! Hvezdo sebestredna, plivnout ti k noham je malo.
Je to dite, ne skříň…on se na svet neprosil… Akorat vyzira to, ze jeho zplodilete jsou bezmozci…
Právě pro tyto případy někdo vymyslel Klokánky aj.
Někdo se narodí se zlatou lžičkou v puse, někdo se plácá životem od prvního dne co je na světě.
Pokud je vše pravda co píše, sama nemá od dětstvi lásku, tak nemá co nabídnout dalším. Potřebuje obejmout. Pomocnou ruku, která jí povede alespoň kousek jejím životem.
Jsou tam pravděpodobně nějaké závislosri..
Je možné, že je to celé hra, jak už tady bývá zvykem.
Dej ho na vlastní žádost do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc (Klokánek od FOD nebo jich je dost při různých dětských centrech a dětských domovech) a najdi si psychiatra a psychologa, který tě z tohohle dostane. Pokud jsi v psychické krizi, nerozhoduješ se svobodně a vážně, máš úplně jiné vnímání než mimo krizi.
@Konys píše:
Boze, dej ho nekomu kdo se o nej postara… A uz nikdy ne. sukej kdyz se neumis chranit! Hvezdo sebestredna, plivnout ti k noham je malo.Je to dite, ne skříň…on se na svet neprosil… Akorat vyzira to, ze jeho zplodilete jsou bezmozci…
Zakladatelka není bezmozek.
Situaci, že není OK, si uvědomuje a chce to řešit.
Kdyby ne, tak tu není tato diskuse a nejde dnes k odborníkům…
Ale doufám, že sis ulevila, když sis kopla do někoho, kdo potřebuje pomoct a je zrovna na tom celkově KO. ![]()
Je to dost emitivni diskuze, každý kdo je trochu cíťa se ho téma dotklo.
Nesrovnácejte, nesuďte.
I když máme všichni stejný kalendář, každý má v něm poznačené něco jiného.
@Anonymní píše:
Moje máma se mě zbavovala pořad. Jako malou mě nechávala pořad babičce, dědovi, tátovi, ke lterymu jsem nakonec utekla a zůstala u něho. Potom umřel a musela jsem zpátky k ni, neměla jsem pak už ani babičku, ani dědu ke kterým bych šla. Vykazovala mě z baráku, pak jsem utíkala sama, začala to řešit socialka a většinu času z puberty jsem byla po léčebnách atp. a vážně nechci, aby si tím prošel i můj syn.
Woe, tak když nechceš, tak proč tu píšeš, že chceš? Nebo je to jiný anonym? Mě to nejde do hlavy. Dítěti tím zničíš život stejně. U dětí to není jak u kytiček, přesadíme a jedeme dál. To ho necháváš hlídat u svojí matky, u té, co tě vyhazovala z baráku?
@meduzka23 píše:
Není ti spíš smutno z toho, že se chceš zbavit svého dítěte? V čem je čas bez něj lepší? V čem tě omezuje?
Přijde ti jako dobrej nápad přemlouvat někoho, kdo píše takto o svém dítěti, aby si ho nechal? Nebude mu líp jinde?!
@rozand píše:
Přijde ti jako dobrej nápad přemlouvat někoho, kdo píše takto o svém dítěti, aby si ho nechal? Nebude mu líp jinde?!
Třeba by pomohl psychiatr.
@belladonna píše:
Třeba by pomohl psychiatr.
No a nebo taky ne, je to velký risk, ještě, aby se nestalo nějaký nestesti. Bohužel by to nebyl první ani poslední případ. Několikrát napsat, že nenávidí své dítě, no nevím, to asi nebude tak jednoduchý. On ani ten psychiatr neumí zázraky. Ono ať je to jak chce smutný a pro většinu lidí nepochopitelný, děje se to, však decáky jsou plné. Možná by třeba mohlo pomoci zakladatelce to odloučení a k tomu odborná pomoc, určitě to stojí za zkoušku, no a pokud ne, tak jinde mu bude snad lépe. Je mi ho fakt líto, svým způsobem vlastně obou.
Příspěvek upraven 09.06.21 v 20:15
Asi mě sežerete, ale já zakladatelku chápu a podporuju její rozhodnutí to řešit. Máma mě opustila, když mi byly dva roky a to tak, že mě nechala u své kamarádky na hlídání a prostě zmizela. Pak si pro mě přišel táta, protože mu ta kamarádka volala a byla jsem u něj asi půl roku. Pak zjistil, že mě nezvládá psychicky (a to jsem prý nebyla nijak zlobiva) a finančně a udělal úplně to samý co máma, akorát, že mě nechal u babičky, se kterou jsem se do té doby vůbec nevídala. Tam jsem byla chvilku a přišla sociálka a odvedla mě do děcaku, kde jsem byla skoro rok, než si babi s dědou vysoudili pěstounskou péči.. Díky péči babičky a dědy mám dvě VŠ, svojí rodinu a skvělou práci. Nebýt pěstounské péče tak nevím, kde bych byla..takže s těmi, co tady bojují za to, aby si to zakladatelka rozmyslela, nesouhlasím.. Ať to vyřeší co nejdříve a ať její syn neputuje jako já.. Jestli to má takhle nastavené, nemá smysl to prodlužovat.. Čím bude kluk starší, tím to bude horší.. Díky tomu, že se mi vše stalo v nízkém věku si toho moc nepamatuji.. Moje vzpomínky začínají až u babičky a jsem za to ráda.. Prosím anonymně..
@Matt 02 mne je líto teď hlavně jeho. Jí se uleví, bude žít pro sebe pěkný život, nebo to tak na mě působí. To on bude bez milované mámy. Ano, je to hrozné. Škoda, že člověk nechce pro dítě šťastné dětství, když ho neměl on sám. Že to takhle nefunguje.