Nevím, jestli mít druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1103
5.9.21 17:54
@terien píše:
No a? To tak v diskuzích chodí. Ty si asi psát chceš, když pořád reaguješ, tak co tam máš dál?

Na to jsem se ptala první já tebe, a pořád jsem nedostala odpověď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
5.9.21 17:55
@nototo píše:
Víš ono jedno vede k druhému. To že ho miluje by jí mělo právě zabránit něco takového vůbec vypustit z úst..

Já své děti miluju a klidně bych je v určitých okamžicích prohodila oknem a říkám si, jak to bylo skvělé být bezdětná. Naštěstí jsou okolo upřímné ženské, tak vím, že v tom vůbec nejsem sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.9.21 17:57
@nototo píše:
Na to jsem se ptala první já tebe, a pořád jsem nedostala odpověď :think:

Koukám že tě to hodně trápí, tak jo, klidně můžeme. Ty jsi taková bystrá a oduševnělá, to by byla škoda nevyužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
5.9.21 17:59
@terien píše:
Koukám že tě to hodně trápí, tak jo, klidně můžeme. Ty jsi taková bystrá a oduševnělá, to by byla škoda nevyužit.

No zatímco o tobě se to samé říci nedá ani v té ironii, tvoje diskuze jsou tady pověstné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.9.21 18:01
@nototo píše:
No zatímco o tobě se to samé říci nedá ani v té ironii, tvoje diskuze jsou tady pověstné :D

Tak proč na mě pořád reaguješ? :lol: :lol: nic hele, jedeš jedno a to samý podřád dokola, na víc se evidentně nezmůžeš, tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
5.9.21 18:08
@terien píše:
Tak proč na mě pořád reaguješ? :lol: :lol: nic hele, jedeš jedno a to samý podřád dokola, na víc se evidentně nezmůžeš, tak :mavam:

No pokud sis nevšimla, tak jsem ti jen pořád dokola odpovídala, já s tím první nezačala :lol: Já nevím že máš vždycky ve všech diskuzích podivnou obsesi dělat se sebe tvrdou holku se snahou každému to natřít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.9.21 18:13
@nototo píše:
No pokud sis nevšimla, tak jsem ti jen pořád dokola odpovídala, já s tím první nezačala :lol: Já nevím že máš vždycky ve všech diskuzích podivnou obsesi dělat se sebe tvrdou holku se snahou každému to natřít :mavam:

Vždyť mi nemusíš odpovídat, stejně jedeš jak flašinet pořád dokola :lol: moje image tady tě trápit fakt nemusí :mrgreen: znáš to staré přísloví, že moudřejší ustoupí? Tak se měj drahá :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
5.9.21 19:22
@terien píše:
Protože to vidíš skrz svoji představu, jaké by to bylo. Máš něco vysněného, jak byste fungovali, ale realita je mnohdy úplně jiná. A když máš sourozence a ten vztah nefunguje, tak to bolí mnohem víc, než když žádného nemáš.

Jistě, vidím to svojí optikou, ale nemusí fungovat žádný příbuzenský vztah, ba ani vztahy přátelské, všecko se může poškodit a změnit.
Kdyby člověk takto uvažoval, nenašel by si partnera, protože to nemusí fungovat a může to bolet, ze stejného důvodu by neměl přátele, ba ani ty děti. Ale o tom to není.
Zakladatelka chtěla vědět, jak se cítí a cítili jedináčci a já napsala, svoji zkušenost.
Pokud se z jakéhokoliv důvodu na druhé dítě necítí, nikdo ji nemůže přemlouvat, nemůže ji nutit, je to jen její rozhodnutí a já jí přeji, aby byla spokojená, ať už se dvěma dětmi nebo s jedním. Mít jedno dítě není nic špatného, naopak i to může mít své klady a nikdo nemusí své důvody nikomu vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
5.9.21 19:37
@Bubla Bůčková píše:
No ale dřív to bylo jiný. Kroužku nula nula prd, nikam se nejezdilo moc, hlavně k babičce. A z toho co obě píšete, tak rodiče ledový čumáci nebo jinak nechápu ten příměr „jsem jedináček= musela jsem se dřív osamostatnit“. Jednomu dítěti toho postupně z dědictví taky spadne víc než třem a odpadnou třeba náklady na hypotéku a je třeba možnost dotovat babičku. Těch cest je tolik…

Víš, ono je to všechno trochu jinak, než jak jsi to popsala, kroužků jsem měla habakuk, ale jedináček je vždycky sám za sebe, nikdo mu nepřihraje, žádný sourozenec ho nepodrží a osamostatnit jsem se musela proto, že tatínek zemřel, když mi bylo 5let, tak proto, nemusím asi psát, že maminka pracovala. takže jsem musela být dříve samostatná.
Z dědictví mi taky žádné miliony nepřipadly, ano, těch cest je tolik, leč nic z toho, cos napsala, se mne netýkalo. A to, co jsem napsala byla jen má zkušenost, nic jiného.
Nebylo to myšleno, tak, že bych zakladatelce nutila názor, že mít dvě děti je lepší. A právě protože je těch cest tolik, si každý musí vybrat tu svou a nikdy dopředu neví, jaká bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76115
5.9.21 19:39

No jedináček má tu nepopiratelnou výhodu, že se s nikým nerozkmotří kvůli dědictví :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
5.9.21 19:42

Nakonec tohle je ta největší pravda, co tu byla napsána. :D Jako fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.9.21 19:42
@Dani65 píše:
Jistě, vidím to svojí optikou, ale nemusí fungovat žádný příbuzenský vztah, ba ani vztahy přátelské, všecko se může poškodit a změnit.
Kdyby člověk takto uvažoval, nenašel by si partnera, protože to nemusí fungovat a může to bolet, ze stejného důvodu by neměl přátele, ba ani ty děti. Ale o tom to není.
Zakladatelka chtěla vědět, jak se cítí a cítili jedináčci a já napsala, svoji zkušenost.
Pokud se z jakéhokoliv důvodu na druhé dítě necítí, nikdo ji nemůže přemlouvat, nemůže ji nutit, je to jen její rozhodnutí a já jí přeji, aby byla spokojená, ať už se dvěma dětmi nebo s jedním. Mít jedno dítě není nic špatného, naopak i to může mít své klady a nikdo nemusí své důvody nikomu vysvětlovat.

Určitě máš pravdu, mě jen připadá, že představa jedináčků o sourozenci bývá hrozně naivní, neber to ve zlém. Sourozenecký vztah se podle mě nedá srovnávat s partnerským ani jiným, je hodně specifický a právě proto bývají tak komplikované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.9.21 19:44
@Dani65 píše:
Víš, ono je to všechno trochu jinak, než jak jsi to popsala, kroužků jsem měla habakuk, ale jedináček je vždycky sám za sebe, nikdo mu nepřihraje, žádný sourozenec ho nepodrží a osamostatnit jsem se musela proto, že tatínek zemřel, když mi bylo 5let, tak proto, nemusím asi psát, že maminka pracovala. takže jsem musela být dříve samostatná.
Z dědictví mi taky žádné miliony nepřipadly, ano, těch cest je tolik, leč nic z toho, cos napsala, se mne netýkalo. A to, co jsem napsala byla jen má zkušenost, nic jiného.
Nebylo to myšleno, tak, že bych zakladatelce nutila názor, že mít dvě děti je lepší. A právě protože je těch cest tolik, si každý musí vybrat tu svou a nikdy dopředu neví, jaká bude.

Někdy se ten život tak zkomplikuje, že je to těžké tak i tak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
5.9.21 19:46

Já ti rozumím, nijak zle jsem to nemyslela, A dokonce i ze své rodiny vím, že ty vztahy opravdu mohou být složité.

Příspěvek upraven 05.09.21 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
5.9.21 19:47

Bohužel, myslím, že obě víme, jak se může život otočit a být jiný, než jaký měl být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin