Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
On se me ale sam pta, kdy mam plodne dny. Snazily jsme se pul roku a pak tehotenstvi nedopadlo.Ted se snazime a nesnazime.Ja uz ani testy nekupuju, ovulaci odhaduju jen dle delky cyklu.
No tak mu řekni úplně jiný den než máš spočítáno a vyřešeno, ne? ![]()
@Anonymní píše:
On se me ale sam pta, kdy mam plodne dny. Snazily jsme se pul roku a pak tehotenstvi nedopadlo.Ted se snazime a nesnazime.Ja uz ani testy nekupuju, ovulaci odhaduju jen dle delky cyklu.
Tak mu řekni, že to nehlídáš. Ale s tímhle přístupem bych hádala, že je asi z té ztráty špatný a další těhotenství nechce. Ale nevím, nejsem on.
No tak plodné dny nesleduj a příteli řekni, když se bude ptát, že nevíš. Nechte tomu volný průběh. Třeba když nebude vědět, že dneska musí tak bude chtít. ![]()
Jo to by mohlo zabrat, ze reknu, ze ty plodne dny nesleduju a tudiz nevim kdy jsou.No me mrzi, ze do toho nejde na 100%.Kdyz mam ploďasy, tak to beru tak, ze musim, at se mi chce ci ne. Proste nechci promarnit ani jeden mozny plodny den..Teda nesexujem dene, ale ten plodny tyden chci mit pokryty aspon obden.
@Anonymní píše:
Jo to by mohlo zabrat, ze reknu, ze ty plodne dny nesleduju a tudiz nevim kdy jsou.No me mrzi, ze do toho nejde na 100%.Kdyz mam ploďasy, tak to beru tak, ze musim, at se mi chce ci ne. Proste nechci promarnit ani jeden mozny plodny den..Teda nesexujem dene, ale ten plodny tyden chci mit pokryty aspon obden.
Jenže chlapi to mají jinak než my ![]()
@Anonymní píše:
Ja Te chapu, ale zkus to od ted rafinovaneji ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se, ale přijde mi to nefér vůči partnerovi. Musí se cítit jak chodící oplodňovač a ne jako partner. Myslím, že to neznamená, že dítě nechce, ale prostě tomu nechce podříit úplně vše. Nechce tím být doslova posedlý, což ani není dobré. My se také snažili dlouho, bylo to těžké, ale nikdy jsme to nebrali jako práci, nevyčítali si, ž se jeden nebo druhý málo snaží, ale podporovali se, že se to jednou povede. Udržovali jsme hezký vztah mezi sebou a občas si od toho všeho snažení dali pauzu. Tak jsme vynechali plodný den, no a co? Každé oplození přece není jenom v plodný den. Jo, a zadařilo se nakonec ve chvíli, kdy jsme se nesnažili vůbec. Prostě to byl zrovna měsíc, kdy jsme si dali od toho pauzu a do ničeho se nenutili. Ona ta psychika také dělá své. Tedy doporučuju praovat především na vztahu, odjet třeba na dovolenou a nepodřídit vše jenom oplozování, protože to potom už není o vztahu, ale o inseminaci. A to se nedivím, že to špatně nese. Přeju spoustu štěstí a ať se zadaří. A mimochodem také doporučuju svatbu před pořízením potomka. ![]()
@Anonymní píše:
Tak touhle metodou se mi otěhotnět nepodařilo. Vážně se na to vykašli.
@Anonymní píše:
Omlouvám se, ale přijde mi to nefér vůči partnerovi. Musí se cítit jak chodící oplodňovač a ne jako partner. Myslím, že to neznamená, že dítě nechce, ale prostě tomu nechce podříit úplně vše. Nechce tím být doslova posedlý, což ani není dobré. My se také snažili dlouho, bylo to těžké, ale nikdy jsme to nebrali jako práci, nevyčítali si, ž se jeden nebo druhý málo snaží, ale podporovali se, že se to jednou povede. Udržovali jsme hezký vztah mezi sebou a občas si od toho všeho snažení dali pauzu. Tak jsme vynechali plodný den, no a co? Každé oplození přece není jenom v plodný den. Jo, a zadařilo se nakonec ve chvíli, kdy jsme se nesnažili vůbec. Prostě to byl zrovna měsíc, kdy jsme si dali od toho pauzu a do ničeho se nenutili. Ona ta psychika také dělá své. Tedy doporučuju praovat především na vztahu, odjet třeba na dovolenou a nepodřídit vše jenom oplozování, protože to potom už není o vztahu, ale o inseminaci. A to se nedivím, že to špatně nese. Přeju spoustu štěstí a ať se zadaří. A mimochodem také doporučuju svatbu před pořízením potomka.
Krásně napsáno, plně souhlasím.
Jen nechápu anonym, teda…
Pro zakladatelku: ještě mě napadá, že po neúspěšném těhotenství by měli být ok s dalším pokusem oba. Třeba se partner ještě necítí na další pokus - jen se ti to neodváží říct. Moje zkušenost je taková, že po posledním nepovedeném těhotenství (před více jak 2 lety) jsem muži řekla, že na to už psychicky nemám a že už další dítě nechci zkoušet. Akceptoval to a nechal mě si to odžít a čekal, netlačil. Čekal rok a půl, pak jsem přišla sama, že se konečně cítím na další pokus. Za měsíc mám TP
Ale tehdy jsem si opravdu myslela, že už to nikdy nebudu chtít zkusit.
@Anonymní píše:
Omlouvám se, ale přijde mi to nefér vůči partnerovi. Musí se cítit jak chodící oplodňovač a ne jako partner. Myslím, že to neznamená, že dítě nechce, ale prostě tomu nechce podříit úplně vše. Nechce tím být doslova posedlý, což ani není dobré. My se také snažili dlouho, bylo to těžké, ale nikdy jsme to nebrali jako práci, nevyčítali si, ž se jeden nebo druhý málo snaží, ale podporovali se, že se to jednou povede. Udržovali jsme hezký vztah mezi sebou a občas si od toho všeho snažení dali pauzu. Tak jsme vynechali plodný den, no a co? Každé oplození přece není jenom v plodný den. Jo, a zadařilo se nakonec ve chvíli, kdy jsme se nesnažili vůbec. Prostě to byl zrovna měsíc, kdy jsme si dali od toho pauzu a do ničeho se nenutili. Ona ta psychika také dělá své. Tedy doporučuju praovat především na vztahu, odjet třeba na dovolenou a nepodřídit vše jenom oplozování, protože to potom už není o vztahu, ale o inseminaci. A to se nedivím, že to špatně nese. Přeju spoustu štěstí a ať se zadaří. A mimochodem také doporučuju svatbu před pořízením potomka.
Na co svatba?
Svatba neni nutna k poceti-nastesti. Nevidim nic co by me nutilo se vdat.
@Anonymní píše:
Upřímně? S tvým přístupem bych te byt chlapem kopala do zadele.
Hledej si „plodasy“, vykoukavej duchy na testu, ale pak se nediv, ze az se dité narodi, tak zjistís, ze mas doma spolubydliciho, co Ti akorat daroval geneticky material.