Nevím, kde brát energii (mám toho moc)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1754
23.6.14 20:06

Neboj, ted si nastoupila do prace, ono se to casem utrepe. Sama zjistis, co neni nutne pres tyden delat a klidne to pocka a casem to uvidi i manzel.
Ja jsem nastoupila do prace, kdyz mela dcera cerstve rok. Tenkrat jeste ani nechodila, takze krome dcery jsem davala do auta i kocar a tasku s vecmi. Nemusela jsem resit jidlo, chodila do soukromych jesli, kde meli stravu.

Po sesti tydnech jsem byla zrala na blazinec, usinala jsem i ve stoje. Pochopila jsem, ze se domacnost neobejde bez nekoho na uklid a teplych veceri. Dosla jsem k nazoru, ze pokud je doma neporadek, tak nikam neutece a navic rano stejne odejdu do prace, takze neporadek neuvidim. Ale musela jsem k tomu dospet sama.
Na zalivani zahrady bych se vykaslala, bud to bude delat manzel nebo bude zahrada bez kvetin.
Jinak dcera mi take chodila spat tak pozde, ale ja jsem za to byla rada, protoze jsem na ni vecer mela cas.
S tim studiem je to horsi, ale kdyz uz si tak daleko, tak bych se soustredila na jeho dokonceni na ukor domacnosti a zahrady.

U dvou deti jsem se vracela do prace o neco driv. Starsi dcera mela 3 roky a mladsi necely rok. Uz pravda ne na cely uvazek a poucena predchozi zkusenosti, takze to nebyl takovy sok, ale spis prijemna zmena.

Studovat jsem zacala pozdeji, kdyz mela mladsi dcera 2,5 roku, skoncila jsem letos. Bylo to narocne, ale prece jen uz jsme byla pracovne zajeta.

Zkus si roztridit priority a slevit z dokonalosti. Logicky nemuze byt doma vsechno stejne jako v dobe, kdy jsi blya na RD.

Příspěvek upraven 23.06.14 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
23.6.14 20:07

Jo a děti jsme do ústavů nevozily autem, ale pěkně pěšky, do práce jsme chodily na 6.
Anonymní,jen se vymlouváš, jak sis dítě naučila, takové ho máš. Kdybys od malinka ukládala v určitou normální hodinu, nemusela bys do půl desáté šaškovat s tak malým dítětem po baráku.
Prostě nechápu, co dnešní matky vede k tak pozdnímu ukládání dětí k spánku. Kde pak berete čas na sebe?
Mimochodem, tak malé dítě by mělo spát v kuse 12 hodin. Nedivím se, že je pak celý den na zabití, bo je nedospané, unavené.

• Citovat
  • Upravit
1598
23.6.14 20:08

To si sedne uvidíš. Taky to tak mám, ale děti mám dvě, než jsem udělala nějaký systém chvíli mi to trvalo. Uklízím jen akutní věci, vařím přes týden tak 3×. Pořádný uklid dělám v pátek večer, ale děcka musí nejpozději v 8 být v posteli. Dělám od 7 do 3 a někdy sem tak unavená, že padám na hubu, ale někdy sem nabitá energií a to pak zvládnu odpoledne ještě moc věcí najednou. V práci to taky někdy stojí za prd.ale nepodstatné věci se snažím vypouštět a spíš si hledím pouze svojí práce. Bude to dobré, malá nebude pořád malá a bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.6.14 20:09

Já tedy nevím, ale ne každý je motorová myš :nevim: Já mám kolem sebe taky několik superžen, které toho stíhají hodně, ale samy uznávají, že to není úplně standardní a že jsou prostě takové. Ale nevidím důvod odsuzovat někoho, kdo motorová myš, superžena, případně workoholička není :think: To jí opravdu nepomůže, zakladatelka potřebuje povzbudit a ne slyšet, jak je špatná a neschopná (což tedy rozhdoně není, dle mého toho stíhá docela hodně ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
23.6.14 20:09
@Anonymní píše:
Nastoupila jsem do práce. Strašně jsem se těšila, ale bohužel vše není tak, jak jsem doufala. V práci panuje nic moc atmosféra, lidi se tam spíš nemají rádi a pomlouvají se, o nějaké chuti spolupracovat si můžu nechat jen zdát. Doufala jsem, že se v práci odreaguji od domácnosti, ale bohužel spíš je to další psychický stres. Dceři je teprv 2,5 roku. Ve školce se jí naštěstí líbí. Ale: ráno vstanu v půl šestý, přichystám sebe a dceru, což není jen tak, zatím si sama neudělá nic, a když, tak to trvá hrozně dlouho, pak jedeme autem do školky a do práce, kdy malá si sama do auta nesedne, do sedačky se nepřipoutá, do toho pořád hlídám, aby mi někde nevlítla pod auto, neposlouchá atd… V práci 8 hodin makačka, pak zase pro malou a autem domů, cestou nakoupit. Doma přichystat teplý jídlo, vybalit baťůžek. Do toho malá potřebuje pořád moji pozornost, když celý den byla ve školce. Mám malou zahrádku, takže po nějakém lehčím úklidu, umytí nádobí apod. jdu zalívat zahradu. Večer malou koupu, chystám na spaní, uspávám. Chodí spát kolem půl desátý a to už jsem taky tak unavená, že se mi nedaří zůstat ještě vzhůru a psát bakalářku, kterou mám odevzdat v září. Takto jedu už druhý měsíc a pomalu mi dochází, že jsem si nabrala moc. Nemám bohužel nikoho, o koho bych se mohla opřít a to bohužel ani manžela ne. On není podporující typ, k tomu razí názor, že „co nemůžeš změnit, na to nemá cenu si stěžovat“, k tomu do práce dojíždí vlakem a jezdí domů v době, když už jsme doma a je uvařeno.
Abych měla energii, tak se cpu sladkým, nemám kolikrát ani chuť na pořádný jídlo, čas na pořádný jídlo. Prostě si nemůžu v klidu sednout k jídlu a jíst, nepobíhat kolem malý, nezvedat telefony nebo neřešit, na co jsem ještě zapomněla. Takže přibírám, což je hrozný :(.
Vím, že by mi k uvolnění pomohl sport a nějaký klid (koukat na filmy a tak), ale čas není prostě vůbec na nic. Co byste mi poradili v mé situaci, já fakt nevím, jestli si na tohle tempo zvyknu.

V kolik chodíš z práce? Pokud chodíš na 7, končíš cca v půl čtvrté. Udělej si časový harmonogram, abys všechno stihla - já třeba zvládám vařit a např. prát. Nemám ale děti. Nemůžeš zahradu zalívat rozstřikovačem? Bakalářku piš třeba v sobotu dopoledne :think: a v kolik jezdí manžel?
Aspoň var a nakupuj na dva dny, jinak je to na palici.
A až budete stavět, zhroutíš se, to je masakr teprv :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
23.6.14 20:11

Tak zaprvy bych nakopala do zadku chlapa…udelat dite si umi ale pomahat s peci o nej uz ne, myslim si ze myti nadobi, vytirani, vysavani nebo zalejvani zahadky neni nic tak slozityho aby to obcas nezvladl i on… ja sem sice na matersky, ale opravdu nevarim kazdy den, uvarim si na vic dni dopredu, neco mam uvareneho v mrazaku, varim prevazne rychla jidla, jediny uklid ktery delam kazdy den je uklid hracek, srovnavani veci atd a to tolik casu nezabere, a chlap obcas pomuze vykoupanim a ulozenim maleho… taky sem unavena, ale jen proto ze vstavam s alym v noci… jde jenom o to otevrit pusu a rict si o pomoc manzelovi, ne na emiminu… tady se place na spatnem hrobe:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
23.6.14 20:11

Zdravím

já jsem začala chodit do práce před rokem a čtvrt na plný úvazek. Postupně jsem přestala vařit teplé večeře, koupání a čtení pohádky má na starosti výlučně tatínek. Taky ráno vozí do školek. Uklízím minimálně. Vařím teda na druhý den oběd oboum do práce, ale dělám toho hodně a jíme to 2-3×. Velké nákupy nám vozí Tesco. Ano je to dražší, ale zase mi to ušetří spoustu času. A menší obstarává manžel z Lidlu. Mám sušičku, takže nežehlím a to mi ušetří strašně moc času. A večer teda taky zalejvám, ale to je pro mě relax. Večer se snažím si číst knížku nebo něco na netu. Ale víc jak hoďku stejně nevydržím.
A i tak mám toho plné brejle. Jsem roztržitá, hrozně zapomínám, unavená, víc nervní. Večer v osm mám všeho až nad hlavu. A nemohla by sis úvazek zkrátit třeba na 7 hodin denně? Ta hodina denně navíc je super.

Takže hlavu vzhůru, nejsi v tom sama, taky mám pocit, že to dlouho nevydržím. Vypusť vše co můžeš, zapoj tatínka. Určitě by mohl nakupovat, koupat, uspávat.

Příspěvek upraven 23.06.14 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
23.6.14 20:12
@bamba píše:
Jo a děti jsme do ústavů nevozily autem, ale pěkně pěšky, do práce jsme chodily na 6.
Anonymní,jen se vymlouváš, jak sis dítě naučila, takové ho máš. Kdybys od malinka ukládala v určitou normální hodinu, nemusela bys do půl desáté šaškovat s tak malým dítětem po baráku.
Prostě nechápu, co dnešní matky vede k tak pozdnímu ukládání dětí k spánku. Kde pak berete čas na sebe?
Mimochodem, tak malé dítě by mělo spát v kuse 12 hodin. Nedivím se, že je pak celý den na zabití, bo je nedospané, unavené.

Ty já ti nevím. Mně kluk chodí kolem půl desáté a dřív neusne, ani boha. Když jsme doma, tak usne před devátou, jenže ve školce spí, tak večer vydrží.
Mohla bych ho umlátit a nebude spát :lol: A to ráno vstává kolem půl sedmé, jak kdy, občas ho musím násilím budit.
Starší usínal kolem sedmé a tenhle nebude. Je to kus od kusu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.6.14 20:12
@Amys píše:
Já tedy nevím, ale ne každý je motorová myš :nevim:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
23.6.14 20:13

Tak co se týče dcerky tak to je naprosto normální v jejím věku, jinak si myslím že tak jako u vás to chodí ve spoustě jiných rodin, myslím že s tím nic moc neuděláš, spíš bys měla trochu dělat něco pro zdraví abys tu energii dobila, ze sladkýho si důležité vitamíny nevezmeš, takže nějaký doplňky stravy a proti stresu a únavě pomáhá dost magneB6 forte a koenzym q10,ten se ale bere krátkodobě, já jsem je brala když jsem měla největší kolotoč s dvojkama a pomáhalo mi to dost, prostě to vezmi za tenhle konec, ne se zbavit povinností a práce, ale malinko tomu tělu pomoct aby to zvládlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
23.6.14 20:14
@bamba píše:
Je mi to šumák, bo je to pravda. Abych pravdu řekla, i tady ty stezky o nestíhání docela lezou na nervy. Neměla jsem ani automatku, plíny jsem vyvařovala na plotně,3× máchala, jednou před vyvařením,2× po.Pak vyžehlit…Po odpoledních shánět maso, vystát pár front a světe div se, stíhaly jsme.

Nemělas internet, že :think: v tom bych viděla velikou ztrátu času u všech dnešních žen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
23.6.14 20:14
@Maia22 píše:
Tak co se týče dcerky tak to je naprosto normální v jejím věku, jinak si myslím že tak jako u vás to chodí ve spoustě jiných rodin, myslím že s tím nic moc neuděláš, spíš bys měla trochu dělat něco pro zdraví abys tu energii dobila, ze sladkýho si důležité vitamíny nevezmeš, takže nějaký doplňky stravy a proti stresu a únavě pomáhá dost magneB6 forte a koenzym q10,ten se ale bere krátkodobě, já jsem je brala když jsem měla největší kolotoč s dvojkama a pomáhalo mi to dost, prostě to vezmi za tenhle konec, ne se zbavit povinností a práce, ale malinko tomu tělu pomoct aby to zvládlo ;)

Pomáhá? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.6.14 20:16
@bamba píše:
Je mi to šumák, bo je to pravda. Abych pravdu řekla, i tady ty stezky o nestíhání docela lezou na nervy. Neměla jsem ani automatku, plíny jsem vyvařovala na plotně,3× máchala, jednou před vyvařením,2× po.Pak vyžehlit…Po odpoledních shánět maso, vystát pár front a světe div se, stíhaly jsme.

jo moje mati taky tak, byla se mnou sama a stihala. rano v pet vstavat, vzbudit me, pesky jit do skolky, pak prace, vyzvednout me v pet, nakoupit, udelat veceri a po seste jssm byla v posteli.
na svou dceru jssm taky byla sama, nikdy jsem ji neuspavala, taky proc, bych si na sebe jen upletla bic. mam kamaradky co nikam nemuzou, protoze jejich dite bez drzeni jejich vlasu neusne 8o nechapu!! dcera chodila spat pravidelne a kdyz nEma prazdniny tak stale chodi.

Příspěvek upraven 23.06.14 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
23.6.14 20:16
@CokeLady píše:
Ty jsi strašně vtipná osoba :mrgreen:

Jsem se neodvažovala to komentovat :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
23.6.14 20:18
@bamba píše:
Nezlob se na mě, ale nezvládáš s jedním dítětem? Proč chodí malá tak pozdě spát? Proč ho uspáváš? :zed: Nechápu dnešní matky. Klidně mě tu ukamenujte, ale dnes máte spoustu vymožeností o kterých se nám, dříve narozeným ani nezdálo a stíhaly jsme hravě. Nechápu matky, které s miminem nic neudělají, stěžují si na nestíhání. Proboha co celý den děláte? Vypněte PC, nebo ho raději vyhoďte a času budete mít, že se budete nudou kopat do zadku.

jak se můžeš ptát, co „proboha celý den dělá?“ je v práci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová