Nevím, kde brát energii (mám toho moc)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
23.6.14 21:09

@Verunecka289 Nevidím, že by si Bambinina snacha někde stěžovala, píšeš smyšlenky.
Co je špatného na tom, že si babička bere děti k sobě? Ty víš ten prapůvod, který nikde nebyl uveden?
Proč hned konspiruješ? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9338
23.6.14 21:12

@terinka4444 Taky jsme to tak měli doma zařízené, taky jsem měla o 12 let starší sestru. Nebylo to výhodné pro nikoho z nás. Ani pro sestru, která neměla beze mě žádný volný čas, ani pro mě, protože jsem si na ní zvykla víc než na mámu. A pro máti nakonec taky ne. Ten největší průšvih nastal, když se sestra úderem dospělosti odstěhovala na druhý konec republiky. Brrr. To ať radši matky nestíhaj a buď zapojej tatínky, nebo se na podružné věci, jako je úklid a teplá večere vykašlou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.6.14 21:13

@ŠestýSmysl ja uz nektere diskuse taky nazekladam, vubec ne sicoalnmi temata nebo tema penez…to skoncim jak nejsockovatejsi socka a buhvijak neschopna na prdeli sedici vyzirajici stat apd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:aniz by cokoli z toho byla pravda..nektere uz jen cekaji a hrrrrr

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
23.6.14 21:14

@Takyjedna jas e tak musela starat od malinka v peti letech o brachu, dopadlo to tak ze k nemu nemam zadny vztah, neustale jsem kvuli nemu dostavala namlaceno..

• Citovat
  • Upravit
13714
23.6.14 21:15

@dendule4 Chodíš na osm hodin do práce (+cesta) a dokončuješ VŠ?
Jo, na mateřský se člověk plácá po ramenou, jak úžasně to stíhá i s náročným batoletem, ale nástup do práce ve chvíli, kdy jeden den máš doma tříleté dítě a trávíš celý den doma, a druhý den ti k tomu přibyde deset hodin mimo domov, není nic snadného a hodnotit to z pozice mámy, co je doma mi přijde nefér. Neznamená to jen to, že nejsi doma - najednou není vařeno, najednou si jen tak nemůžeš vyprat a ve sluný den to všechno hned sebrat a poskládat, najednou nemůžeš nakoupit cestou na vycházku.
Zažila jsem to několikrát a i když nejsem nijak extra líná, fakt jsem první týdny čekala, kdy se z toho snu probudím.
A už vůbec nemluvím o psychickém vyčerpání, kdy člověk vidí, že nestíhá, dítě je třeba podrážděnější z nervní matky a celá rodina má nervy na pochodu, než se to nějak zajede a usadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.6.14 21:15

@dendule4 ona ale chodi do prace :think:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
23.6.14 21:16
@Virginia píše:
@dendule4 Chodíš na osm hodin do práce (+cesta) a dokončuješ VŠ?
Jo, na mateřský se člověk plácá po ramenou, jak úžasně to stíhá i s náročným batoletem, ale nástup do práce ve chvíli, kdy jeden den máš doma tříleté dítě a trávíš celý den doma, a druhý den ti k tomu přibyde deset hodin mimo domov, není nic snadného a hodnotit to z pozice mámy, co je doma mi přijde nefér. Neznamená to jen to, že nejsi doma - najednou není vařeno, najednou si jen tak nemůžeš vyprat a ve sluný den to všechno hned sebrat a poskládat, najednou nemůžeš nakoupit cestou na vycházku.
Zažila jsem to několikrát a i když nejsem nijak extra líná, fakt jsem první týdny čekala, kdy se z toho snu probudím.
A už vůbec nemluvím o psychickém vyčerpání, kdy člověk vidí, že nestíhá, dítě je třeba podrážděnější z nervní matky a celá rodina má nervy na pochodu, než se to nějak zajede a usadí.
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
23.6.14 21:16

Zase se tady porovnava neporovnatelne :roll:

• Citovat
  • Upravit
3451
23.6.14 21:18
@berry4 píše:
@Verunecka289 Nevidím, že by si Bambinina snacha někde stěžovala, píšeš smyšlenky.
Co je špatného na tom, že si babička bere děti k sobě? Ty víš ten prapůvod, který nikde nebyl uveden?
Proč hned konspiruješ? 8o

Nikde jsem nepsala, že by bylo špatný, že si babička bere děti k sobě 8o
Jen jsem reagovala na to, že tvrdí, že si snacha nestěžuje, že nestíhá. Většina lidí si jednou za čas postěžuje, že je toho na ně hodně, nebo nestíhají, nebo cokoli jiného, ale když vidím její reakce, tak k ní si určitě postěžovat nejde, to spíš ke kamarádce, která se nebude bít v prsa, jaká ona je/byla superžena, která všechno stíhá/stíhala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
23.6.14 21:19
@KackaDoup píše:
@ŠestýSmysl ja uz nektere diskuse taky nazekladam, vubec ne sicoalnmi temata nebo tema penez…to skoncim jak nejsockovatejsi socka a buhvijak neschopna na prdeli sedici vyzirajici stat apd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:aniz by cokoli z toho byla pravda..nektere uz jen cekaji a hrrrrr

Já mám první miminko a protože plno věcí nevím a učím se, tak jsem se přihlásila sem. Založila několik diskuzí, ve kterých jsem se ptala opravdu na kraviny a raději anonymně, protože jsem nechtěla slyšet, jaká jsem husa. Už takhle jsem se cítila jako neschopná, že nevím a neumím… :oops:.Teď jen hledám, nebo čtu nové diskuze.Ale už ani moc nepíšu, protože některé holky jsou tu fakt zlý. Já mám první mimi, holčička je zlatá, i když teď má „mračící a vztekací“ období a opravdu jsem někdy ráda, že prostě spí :mrgreen: :mrgreen: Zakladalku naprosto chápu. Prostě teď dostala depresi, že nestíhá…a kdo z nás jí někdy neměl? Já teda často… :mrgreen: :mrgreen: Ob den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
23.6.14 21:20

@Virginia nechápu, čím jsem Tě tak pobouřila :mrgreen: Nezlob se na mě, ale jak Ty víš, že taky nedělám Xhodin mimo domov??? :-O Ano nestuduju k tomu VŠ, ale tohle je problém zakladatelky, s tím snad mohla počítat, že to nebude snadné. Snad každý problém má řešení..nestíhám uvařit, tak vařit nebudu, nazdar! Obědy si nechám vozit atp…Ty nechceš abych hodnotila zakladatelku, ale sama ted hodnotníš mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
23.6.14 21:21
@KackaDoup píše:
@dendule4 ona ale chodi do prace :think:

já ale taky chodím do práce…omlouvám se, že jsem to tedy nazvala brigádou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
23.6.14 21:21
@Já_a_Kačí píše:
Ale neni. Mam v živý paměti sousedky vysedávající před barákem a popíjejíc kávičku do pozdních večerních hodin. Časem se porůznu plýtvalo vždycky, jen ta forma byla třeba jiná.

Jasně, bo děti už spaly.

• Citovat
  • Upravit
9338
23.6.14 21:22
@dendule4 píše:
já ale taky chodím do práce…omlouvám se, že jsem to tedy nazvala brigádou

A co bakalářka, tu taky píšeš? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
23.6.14 21:23

A bakalářkou to teprve začíná. Počkej až se budeš učit na závěrečné. Já jsem teď odevzdala diplomku a učím se na státnice a to mi přijde horší, protože se musíš soustředit, aby ses něco naučila :(
Do práce chodím na směny a nevím, jak bych to vládla s miminem. A to mám manžela, který pomáhá.
Nevím, ale já bych do práce nešla, kdyby nás živil manžel :nevim:
Musíš do té práce chodit? Naložila sis toho až moc :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová