Nevím už co se sestrou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15943
19.3.14 14:48

@werunkaw123 no tak ať kočička tu bundičku za 4 prodá a pomalu se z toho vyhrabe sama, nedá se svítit, že ji hanba nefackuje, okrkat vlastní sestru a pak mít ještě tu drzost za ní dolízat, když je jí ouvej. n. a.s. r.a. t. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
19.3.14 14:48

Asi máte holky pravdu…

Najíst jí dám vždy když přijde i klidně do misky oběd domů, ale jinak jí pomáhat asi nemá smysl… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
19.3.14 14:49
@werunkaw123 píše:
Když já ani nevím proč si přijdu hrozně blbě, že tu půjčku si vlastně vzala kvůli tomu aby mě a mým dětem nakoupila…Kdybych já věděla v tom lednu, že si na to brala půjčku nikdy bych si nic koupit nenechala :(

To není tvůj problém, koupila ti kočárek fajn, ale to je její problém, že si brala půjčku. Přeci jí teď ty peníze nebudeš vracet!

• Citovat
  • Upravit
1915
19.3.14 14:50

Ruce pryč od takové sestry a jejích problémů, ona je dospělá, problémy si nasekala sama, nikdo ji nenutil, tudíž nikdo jiný za ně nezodpovídá a už vůbec ne VY!!! když jí nebylo blbé 95% částky za dům utratit bez vás (těch 5% hodnota kočárku a věci pro vaše děti), tak proč by vám mělo být blbé se na ní vyprdnout!!!
jinak když se platí dluh, komukoli a splácí se, tak rozhodně na každou platbu psát „PLATBA NA JISTINU“, v momentě, kdyj je uhrazena jistina (daň v tomto případě), zastavují se i úroky z prodlení. když bude jen bezhlavě splácet, tak něco se ukrojí na dluh, něco na úroky, ale úroky se navyšují dál, až do uhrazení té jistiny…
vůbec se tím nenervujte, řekněte sestře, že holt nemáte peníze, máte svoji rodinu a svých problémů dost…
holt je dospělá a musí si to vyřešit bez vás, stejně jak utrácela bez vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249

Počítala jsem, že když je daň z převodu 15,000,– Kč a teď je sazba myslím 4%, tak sestřička dostala za barák kolem 375,000,– Kč. To snad za 2m ani nejde utratit. Takže sestru poslat tam kde slunce nesvítí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
@werunkaw123 píše:
@zikado no utratila 400tis za dva měsíce 8o Pro mě s příjmem sotva 8tis naprosto nepochopitelné, kor když vlastně to nikde pořádně není vidět 8o Ano má teď značkové hadry, vybavení bytu, bundičku za 7tis apod (její bunda je pomalu můj měsíční rozpočet na domácnost) ale jinak vůbec nechápu kam ty peníze dala… Kdyby tohle tak táta viděl :(

Tak to je maso, no nezávidím takovou sestru, určitě bych ji v tom nechala vymáchat pořádně hubu. Jo a líto by mi ji rozhodně nebylo, za blbost se platí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
19.3.14 14:51

Zjistila bych, zda je v CR mozny osobni bankrot a jeho prubeh. A jako prvni domluvila schuzku s financnim poradcem a pravnikem, ktery se osobnim bankrotem zabyva. Urcite ji nic nepujcujte, stahne do toho i vas. Pomohla bych ji timto zpusobem, ze ji zjistite informace o osobnim bankrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
19.3.14 14:52

Stáhne vás ke dnu, jestli začnete řešit její finanční problémy,
ano, je to sestra, ALE, ona jako sestra se nechovala, když měla x statisíců za dům,,, nebo se mýlím?

nebuďte masochistycká. pěstujte si svoje štěstí, a plevelu se zbavujte, jinak vás stáhnou ke dnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.3.14 14:53

Osobní bankrot je běžná věc. Kamarádce ho povolili a teď splácí určenou částku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
19.3.14 14:56

Dle mého jí nepomáhej s penězma vůbec. Pokud příjde na návštěvu, tak maximálně jí dát kafe, pokecat a vykopnout! Žádné takové, aby jsi jí peníze půjčovala. Ona půjde do obchoďáku a koupí si další píčoviny nebo cigára.
Takže za mě ne, protože stáhne i tvou rodinu do sraček.

• Citovat
  • Upravit
85544
19.3.14 15:05

@Nikaveru a nechali ji nejake penize na ziti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
19.3.14 15:05

Od takové bych dala ruce pryč, sama mám hodně podobnou zkušenost. Nepomohlo nic, vždcky když jsem pomohla, potřebovali znovu a znovu a znovu. Pak jsem řekla dost a ať si v tom hubu vymáchají a pořádně. No a od té doby mě ani nenavštívily a já jsem za to nakonec ráda :-) Čím víc budeš pomáhat, jakkoliv, tím víc tě bude ždímat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.3.14 15:07

@blumen nechávají životní minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
19.3.14 15:07

@werunkaw123 Nech jí v tom vymáchat. A pak maximálně pomoci eventuálně s insolvencí. Ale určitě za ní neruč ani si neber půjčku, protože tebe by v tom nechala klidně utopit. Pokud má práci pak by insolvence u ní mohla projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
19.3.14 15:12

Vykašlala bych se na ní! Dome schrábla prodala, peníze prošustrovala. Kdyby byla normální a rozumná…ale takhle…nepomohla bych jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová