Nevlastní dítě, střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2506
26.8.24 15:43
@pohledzdruhestrany píše: Více

To jsou oblíbené kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.8.24 15:44
@Vada píše: Více

To je evoluční vývoj matek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
26.8.24 15:48
@Maddie764 píše: Více

A i kdyby ho neměla ráda, tak co jako? Není to jeho máma. Jeho super tatík chtěl střídavku, tak ať se o něj kouká starat, jinak ať sklapne krovky s tím, že si střídavku dovolit nemůže.
Jako nestranné osobě je mi chlapečka taky líto, je starý jako můj syn :srdce: ale zakladatelka jako třetí osoba není ta, kdo by se měl nejvíc angažovat. Ale rodičům chlapce se to asi náramně hodí - zakladatelka je na MD, tak proč jí nehodit na krk další dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
26.8.24 15:48

Přestaň dělat služku a chlap se o své dítě stará sám. Jestli chceš být služka, tak služ a nekecej do toho. Ale chtít vyhodit dítě z domu je hnus :poblion: :poblion: srovnej si laskavě partnera a neházej odpovědnost na matku nebo na chudáka dítě :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
26.8.24 15:51

Zakladatelko, hážeš tady špínu na matku, jak neumí vychovávat své dítě, ale že tatínek stojí za h…a ještě si s ním pořídíš taky dítě, to fakt nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
26.8.24 15:55

Rozdělení rolí které se nevlastní matce nezamlouvá a nebude to odnášet ten otec, ale ten kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.8.24 15:57
@Anna766 píše: Více

Otec holt nečekal, že matka zapojí macešské instinkty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
26.8.24 16:00

A co čekal? Že se o jeho dítě postarají druzí či lépe řečeno druhé a nebudou ho s tím obtěžovat. Kluk půjde brzo do školy a bude se s ním zezačátku třeba učit. A na koho se to asi hodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
26.8.24 16:03

Jsou nová rodina, ale jiná… Sešívaná. Macecha není máma. Střídavka slouží primárně k tomu, aby dítě trávilo čas a bylo vychováváno oběma rodiči. Proto nejde hodit péče o syna na přítelkyni, která není jeho matkou. Tak to hold v pomíchaných rodinách je. Také mám děcka ve střídavce a fakt jsem na ni nepřistoupila proto, aby mi deti vychovávala macecha. Otec!!! Za nim tam chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.8.24 16:10

No, takže by bylo ideální, aby se oba domluvili v práci, na zkráceném úvazku, v týdny, kdy tam bude jeho syn, bude s dětmi doma chlap a zakladatelka v práci a další týden opačně… Zakladatelka se „zbaví“ nevlastního syna a muž bude mít čas se věnovat výchově 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
26.8.24 16:12

Tak ať se žena té role drží, je zticha a kouká se pořádně starat. Nebo ještě lépe. Tradiční východoevropské rozdělení rolí. Je zticha, kouká se starat a zacvaká půlku chodu domácnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.8.24 16:12
@j.a.n.i1 píše: Více

Super řešení, co ty na to zakladatelko? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.8.24 16:13
@Annonymní_007 píše: Více

Je jen na nich, jak si to oba rozdělí, východoevropsky, západoevropsky nebo třeba japonsky s gejšou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
26.8.24 16:15

U nas to bylo podobne. Partneruv syn u nas nefungoval, resp. fungoval tak, ze nic nemusel, jak knournul, tata byl u nej a udelal za nej cokoli, co zrovna „neslo“, vcetne utreni po velke potrebe ( synovi bylo tehdy 5 let). Nejakou dobu jsem vysvetlovala partnerovi, ze to takto nejde, pak jsem to zacala ignorovat a kluka smerovala na tatinka, pripadne instruovala jak xo ma udelat, aby si poradil sam. Mezitim se nam narodilo mimino a ja nemela nejakou dobu kapacitu skakat kolem domacnosti, takze to zustalo na partnerovi a najednou zjistil, ze to spolecne fungovani klucina pekne sabotuje, kdyz nic doma nemusi a netusi kolik prace stoji, aby bylo vse tam kde na byt a v dobe kdy to tam je potreba. Takze najednou tatinek po nem chtel, aby si po sobe zklidil ze stolu, obstaral se na wc, vcetne jeho umyti, vynasel si smeti z pokojicku, zbalil si veci do skolky a pod. a od te doby fungujeme. Navrhuji tedy ponechat kluka na starost tatinkovi. Projevy mimo normu neresit, maximalne se vuci nim ohrazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34391
26.8.24 16:20
@Anonymní píše: Více

Tvůj pohled je správnej, on chtěl střídavku, takse má přece o syna postarat. Jasně že ty vypereš, uvaříš atd pro všechny, ale ne že ti ho hodí na krk a nazdar. Je jeho rodič, měl by ho vychovávat. Tohle by se mi taky nelíbilo. Hlavně to, že se bojíš cokoliv říct, a máš se starat. Tohle bych s chlapem probrala, takhle to nebude do budoucna dělat dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí