Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Maddie764 píše: Více
A i kdyby ho neměla ráda, tak co jako? Není to jeho máma. Jeho super tatík chtěl střídavku, tak ať se o něj kouká starat, jinak ať sklapne krovky s tím, že si střídavku dovolit nemůže.
Jako nestranné osobě je mi chlapečka taky líto, je starý jako můj syn
ale zakladatelka jako třetí osoba není ta, kdo by se měl nejvíc angažovat. Ale rodičům chlapce se to asi náramně hodí - zakladatelka je na MD, tak proč jí nehodit na krk další dítě
Přestaň dělat služku a chlap se o své dítě stará sám. Jestli chceš být služka, tak služ a nekecej do toho. Ale chtít vyhodit dítě z domu je hnus
srovnej si laskavě partnera a neházej odpovědnost na matku nebo na chudáka dítě ![]()
Zakladatelko, hážeš tady špínu na matku, jak neumí vychovávat své dítě, ale že tatínek stojí za h…a ještě si s ním pořídíš taky dítě, to fakt nechápu ![]()
@pohledzdruhestrany píše: Více
Rozdělení rolí které se nevlastní matce nezamlouvá a nebude to odnášet ten otec, ale ten kluk.
@Anna766 píše: Více
Otec holt nečekal, že matka zapojí macešské instinkty.
A co čekal? Že se o jeho dítě postarají druzí či lépe řečeno druhé a nebudou ho s tím obtěžovat. Kluk půjde brzo do školy a bude se s ním zezačátku třeba učit. A na koho se to asi hodí…
Jsou nová rodina, ale jiná… Sešívaná. Macecha není máma. Střídavka slouží primárně k tomu, aby dítě trávilo čas a bylo vychováváno oběma rodiči. Proto nejde hodit péče o syna na přítelkyni, která není jeho matkou. Tak to hold v pomíchaných rodinách je. Také mám děcka ve střídavce a fakt jsem na ni nepřistoupila proto, aby mi deti vychovávala macecha. Otec!!! Za nim tam chodí.
No, takže by bylo ideální, aby se oba domluvili v práci, na zkráceném úvazku, v týdny, kdy tam bude jeho syn, bude s dětmi doma chlap a zakladatelka v práci a další týden opačně… Zakladatelka se „zbaví“ nevlastního syna a muž bude mít čas se věnovat výchově ![]()
Tak ať se žena té role drží, je zticha a kouká se pořádně starat. Nebo ještě lépe. Tradiční východoevropské rozdělení rolí. Je zticha, kouká se starat a zacvaká půlku chodu domácnosti ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Super řešení, co ty na to zakladatelko? ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Je jen na nich, jak si to oba rozdělí, východoevropsky, západoevropsky nebo třeba japonsky s gejšou ![]()
U nas to bylo podobne. Partneruv syn u nas nefungoval, resp. fungoval tak, ze nic nemusel, jak knournul, tata byl u nej a udelal za nej cokoli, co zrovna „neslo“, vcetne utreni po velke potrebe ( synovi bylo tehdy 5 let). Nejakou dobu jsem vysvetlovala partnerovi, ze to takto nejde, pak jsem to zacala ignorovat a kluka smerovala na tatinka, pripadne instruovala jak xo ma udelat, aby si poradil sam. Mezitim se nam narodilo mimino a ja nemela nejakou dobu kapacitu skakat kolem domacnosti, takze to zustalo na partnerovi a najednou zjistil, ze to spolecne fungovani klucina pekne sabotuje, kdyz nic doma nemusi a netusi kolik prace stoji, aby bylo vse tam kde na byt a v dobe kdy to tam je potreba. Takze najednou tatinek po nem chtel, aby si po sobe zklidil ze stolu, obstaral se na wc, vcetne jeho umyti, vynasel si smeti z pokojicku, zbalil si veci do skolky a pod. a od te doby fungujeme. Navrhuji tedy ponechat kluka na starost tatinkovi. Projevy mimo normu neresit, maximalne se vuci nim ohrazovat.
@Anonymní píše: Více
Tvůj pohled je správnej, on chtěl střídavku, takse má přece o syna postarat. Jasně že ty vypereš, uvaříš atd pro všechny, ale ne že ti ho hodí na krk a nazdar. Je jeho rodič, měl by ho vychovávat. Tohle by se mi taky nelíbilo. Hlavně to, že se bojíš cokoliv říct, a máš se starat. Tohle bych s chlapem probrala, takhle to nebude do budoucna dělat dobrotu.