Nevlastní dítě, střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
26.8.24 19:14
@Matt 02 píše: Více

bohužel se to pokračováním střídavky nezlepší, takže souhlasím se zakladatelkou, že pro malého by bylo nejlpeší, kdyby ho někdo měl ve výhradní péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.8.24 19:21
@Rádkyně píše: Více

No, pokud jsou rodiče blbci, tak je úplně fuk, jaká bude forma péče a bude špatně kterákoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
26.8.24 19:22
@Bubla Bůčková píše: Více

Přesne to si taky rikam.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.8.24 19:25
@Keyllah píše: Více

No, problém je, že ho ani z rodičů zrovna moc nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 19:49

Za to co jsem napsala se omlouvat nebudu, proste to tak cítím a kdybych byla taková hyena jak tu některé píšete, tak bych to vůbec neřešila a bylo by mi jedno co se synem bude…

Ale neni…

Vidím, že mu v tomhle systému dobře není a já nad tím neustále přemýšlím…

Ale nemůžu ke každému dítěti přistupovat jinak…
Jak dcera tak syn mají stejně nastavená pravidla, ale protože jsem s malým od jeho třech let, tak je zvyklý na něco jiného od matky a to co je nastavené u nás je pro něj prostě náročné…

Chlap má bohužel práci která mu nedovoluje být doma pravidelně… Vrací se každý den jinak…
Střídavku nemáme celou dobu, máme ji zhruba 1,5 roku…

Matčiny problémy trvají už pár let, určitě to nemá nic společného s partnerem nebo mnou jak tu některé chytře píšete…
Před chlapem to tajila a bohužel to vyplavalo na povrch až po narození malého…

Dceru mám v péči a starám se o ni výhradně já, po partnerovi nevyžaduju nic co se jí týče…
Protože je to moje zodpovědnost a zodpovědnost bývalého partnera…
A jednáme tak aby to bylo hlavně v její prospěch…

O to víc je pro mě těžká situace na opačné straně a na partnera zatlačím aby nastaly změny.

Takže děkuju všem které napsali názor a nemuseli hned plivat hnusné věci…

• Citovat
  • Upravit
2447
26.8.24 19:55
@Anonymní píše: Více

Chlap má práci jakou si vybral. A když má 2 malé děti, má mít hlavně práci takovou, aby se o ně mohl starat. Je velká spousta prací, a opravdu stačí jenom trochu chtít, aby týden s dítětem měl „krátký týden“ a týden bez dítěte „dlouhý“. Případně chodil na ráno a vracel se ve 4-5. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.8.24 20:24
@Keyllah píše: Více

No musí se to posuzovat individuálně, já neříkám, že tohle jak to mají je dobré řešení, ale nelze kvůli tomu odsuzovat stridavku jako takovou. Tady je problém jinde. Hlavně v tatínkovi, který dělá děti jak Baťa cvičky s různými maminkami a o děti se zrovna dvakrát nestará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
26.8.24 20:27
@Maddie764 píše: Více

A z jeho matky se ti špatně nedělá? A z jeho otce ti není na zvracení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
26.8.24 20:30

Prostě musí chlap změnit práci a nebo si to zařídit, aby mohl být víc s dětmi. Však nejde jen o kluka, ale i o tvé děti. I pro ně to bude fajn, když uvidí tatínka častěji. Ale já si teda myslím, že si budeš muset uvědomit, že nemáte děti dvě, ale prostě tři. Sice samozřejmě kluk není tvoje dítě, ale je součástí vaší rodiny. Každopádně tady je chyba na straně otce ne dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
26.8.24 20:38
@iiiif píše: Více

Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 20:43

@Matt 02 Baťa cvičky? Má dvě děti :nevim:

Já tady nepotřebuju dělat z partnera neschopného…. Opravdu jsem chtěla hlavně radu možná pohled někoho jiného na věc a dostalo se mi jich…
Máme na čem pracovat, aby se to dalo do pořádku a byli jsme všichni spokojení, ale házet ho hned do pytle špatných otců???

Myslím a znám jich o mnoho horších…
Jsme rodiče poprvé…
Nejsme neomylní…
Ale pořád se s tím dá pracovat…

• Citovat
  • Upravit
53
26.8.24 20:51

Hele já tě chápu, sama sem do toho spadla hůř :lol: chlap mi přivedl domu kluka do výhradní, bez předchozí dohody, protože ho jeho otčím mlátil. Já doma batole a těhotná. Kluk mě absolutně ignoroval protože u předchozích „návštěv“ jednou za 14, sem byla kámoška a najednou sem vyžadovala povinnost v domácnosti. A víš co? Dokud sem nešlápla chlapovi na krk, že se bude angažovat jak ve škole, tak ve volným čase, tak to bylo na ostří nože jak s klukem, tak s ním :mrgreen: tenkrát mu bylo osm dneska bez 14 dnů 20 a sme skvělý kámoši a i své nevl. sourozence má radši než ty od mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
26.8.24 20:52

Co chci říct, že to není problém děcka, ale rodiče se kterým žiješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 21:08

@Magica13 děkuju ❤️
Tohle jsem potřebovala číst 🙏

My jsme to měli z počátku podobně… Když jsme se vídali, všechno fajn, ale pak to právě začalo pomalu tím, že jsme se sestěhovali a já začala chtít něco víc…

Ale asi to pořád nějak šlo, jen teď jak je malá, tak to vyplulo ven….
Takže chlapovi dupnu na krk ať začne fungovat….☝️

• Citovat
  • Upravit
7296
26.8.24 21:19

Ale on je neschopný, když takto nechá vyrůstat svoje dítě. Tebe taky sice nechápu, hlavně v tom, že ti není kluka líto a že se na jeho adresu vyjadřuješ tak, jak kdyby on byl pomalu viníkem, on vůbec za nic nemůže a jestli se nechová standardně, tak se není čemu divit, protože nemá milující, stabilní prostředí. Ty máš sama dítě s jiným, jak by ti bylo, kdyby tvoje dcera trávila polovinu času s otcem, který se o ní nestará a vše by bylo na jeho ženský, která ji nemá ráda. Zřejmě by si z toho šílela a bylo by ti holky líto ne? Tak nechápu, že se neumíš do toho kluka trochu vžít a ještě děláš, jak kdyby byl problém on, to malý dítě. Ano Ty nemáš povinnost mu dělat chůvu, ale neměla si to takhle nechat zajít. Měli jste si hned domluvit s chlapem jak to bude, aby to bylo pro oba únosné a žádné z těch třech děti netrpělo. Buď on ať změní práci, je víc doma, klidně i za cenu toho, že půjdeš ty na brigádu, pokud by to znamenalo finanční ztrátu a on se mezitím postará o všechny tři děti, ať není všechna péče o děti na tobě. Nebo je tady možnost, že dojdete k tomu, že si uvědomíš, že ten kluk za nic nemůže a dojdeš k tomu, že je pro Tebe lepší se postarat o všechny tři děti, s tím že vás všechny chlap finančně zajistí a určite si k tomu nějaké dny, kdy se po práci postará o všechny děti on a ty budeš mít čas pro sebe. Ale nemůže to zůstat takhle, ten kluk musí být nešťastný. Musíš si prostě uvědomit, že nic není jeho chyba a nic si nevybral a podle toho se chovat k němu a chlap fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí