Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Katin908 píše: Více
A proč by to měli dělat, když mohou mít bezdětnou…
Sama sis hrozne zkomplikovala zivot, kdyz jsi do toho sla a videlas vse na vl.oci,tu nevychovu a bylo od tebe moc nezodpivedne si s takovym takyrodicem porizovat dalsi ditko; ono vubec mit 3 druhy deti v ramci jedne rodiny-neni vubec o co stat.
Perpektiva vaseho vztahu a spolecneho ziti do budoucna tedy neni vubec optimisticka a proto urcite nic nepokazis, kdyz si s muzem narovinu promluvis o vsem, cos tady psala no a uvidis, jak se rozhodnes dal, ja trebas bych za kazdou cenu nechtela byt takto detna ![]()
A pak se lidi divěj, že hromada matek nechce střídavku, když to často dopadá, jako v tomhle případě. Střídaj si dítě s úplně cizí ženskou a vlastní otec na něj kašle. Fakt sen každý matky. ![]()
Nebudu ti psat co se udelalo spatne a jak se to melo udelat. Na to je uz vzhldem ke spolecnemu diteti pozde.
Za me je potreba
1. Nastavit at se stara o kluka primarne on - je to jeho dite a jeho stridavka.
2. Nastavit pravidla tak at plati pro vsechny deti.
3. Pokud chce tvou pomoc tak at ti take udela k tomu vhodne podminky.
Příspěvek upraven 27.08.24 v 14:19
@j.a.n.i1 píše: Více
Je to polorody sourozenec jejich spolecneho ditete, takze jak moc je cizi?!
Spis je spatne, ze vznikaji takove silene propletene rod. vztahy navic s nevychovavanymi detmi ![]()
@Anonymní píše: Více
Chápu, jenže jeho ex si chlapečka nestřídá s otcem, ale s Tebou.
Držím palce, ať se partner chytí za nos!! Ráda bych věděla, jak to dopadne. ![]()
@PetraJ píše: Více
Pak jsou paskvily střídavek jako jedna tady z okolí, kde je dítě 14 dní u matky a 14 dní u otce, kdy se o dítě stará bývalá přítelkyně která s otcem byla když se na střídavku najelo, ex bydlí vedle a dítě většinu času tráví u ní, takže finální střídavka je matka / expřítelkyně otce / otec s novou slečnou kvůli které se s bývalou přítelkyní rozešel… to pro svoje děti chceš.
@Anna766 přesně tak a to si myslím i já
většina chlapů chce dítě do střídavé péče a to, že jsou věcně v práci a nemají čas na vlastní dítě prěce nevadí, je tam “macecha” a ta se vlastně postará. Proč se, ale nemůže starat vlastní máma? ![]()
@PetraJ čert vem střídavou péči
tohle je za trest a mám to samé
Já chápu, že o otec o to dítě nesmí přijít, v životě by mě to ani nebapadlo. Má stejné práva jako matka. Jenže když otec dělá 4 dny 12 ctky (2dny denní, 2dny noční) a mezi tím je syn sám doma a nebo s holkou která nejeví o něho zájem, tak je to prostě smutný.
No a proto já bych se bála mít chlapa s dítětem, že bych třeba dělala rozdíly a to bych nechtěla. ![]()
@Ahep píše: Více
No, ona s ním nemá společného nic, krom toho, že spala s jeho otcem, takže je prostě cizí.
@emik11 píše: Více
jednoduchá odpověď - nemůže, protože tatínci tohle dělají matkám natruc, matka nešťastná bez svého dítěte, nová ženská nešťastná s cizím dítětem, a tatík se směje v práci, jak se všemi vyběhl
Klasická písnička. Úžasný pan dokonalý a matka, která je příšerná a svoje dítě zanedbává. On si našel milenku, udělal z ní partnerku/manželku, sponzoruje její děti, spolu si ještě udělají další, aby jich neměli málo a když otec navrhne střídavku, protože přeci ta matka je tak děsná a dítě tam trpí, tak dítě ani nechce (od té děsné matky), macecha se starat nechce (protože má přeci svého mimíška a děti z předchozího vztahu, takže předpokládá, že její poklad už další dítě, potažmo to svoje biologické z prvního vztahu, nepotřebuje), přijde na epipi postěžovat si a překvapení, podpory se jí nedostane.
Ještě bych se zamyslela i nad tím, zda ta maminka není na práškách kvůli psychice právě proto, že jí kdysi partner zradil a odešel.
Příspěvek upraven 27.08.24 v 15:34
@stinga píše: Více
No, a ona snad ta next je jeho služka, že ho posloucha na slovo
jestli to spíš nebude tím, že ona hledala sponzora.
@stinga tak tohle si už tři měsíce zažívám a máte pravdu. Tatínek počkal až se maminka odstěhuje a druhý den už tam byla nová “macecha” kterou znal možná tři týdny
nepochopím to do dnes, tatínkovi to přeju, ale že udělal takovou sviňárnu synovi, tak to mi nejde nějak překousnout.
Mám přítele a zatím se se synem pomalu seznamuje.
@pikola píše: Více
Logicky, takhle si pojistil, že ona jen tak neodejde.