Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alčák1 hmmm mno ulevilo se ti, žes to sem napsala…
víš lidi jsou všelijaký, těžko s tím něco zmůžeš… holt někdo pomůže a někdo radši dělá, že se ho to netýká…
@me2dova @Eliezer když už píšeme zážitky těhotných žen, mám taky jednu nebo spíš moje mamka. Bydlíme cca 80km od Prahy a tak se tam dostaneme jednou max.2× do roka. Pře 2 měsíci dostala mamka k narozeninám lístky do Národního divadla. Samozřejmě tam byla poprvé / já ani jednou/ a tak měla oči na vrch hlavy a vyprávěla nám, jak je to tam nadherný atd… a pak začala. No normálně mě naštvalo, že o přestávce narvaný záchody a jak tak stojím v té dlouhé frontě, ohlédnu se za sebe a dvě ženský za mnou a za nimi stojí mladá ženská s pupkem chudák snad před porodem, kroutí se tam. Tak jsem rozrazila tu frontu / moje maminka není zrovna žádný drobeček ale fortelná ženská z vesnice s dobrým srdíčkem/ a chňapla jsem ji za ruku, táhnu ji na začátek fronty, rozrazím dveře na WC a říkám 2 ženským, které čekaly až se uvolní WC a těm do fronty - rázně aby mě slyšely :,, no tak ženský, snad tady nejprve pustíme paní s bříškem a pak půjdeme my ne???." Hned na to byly ženský samá ochota a - no jistě, pojďte mladá paní… jo, jakmile se nezastane jeden člověk, ostatní nevidí, neslyší - asi nějaký pud sebezáchovy či co ![]()
@brumdinka jo pomohlo to hodně se vypsat
jsem si zanadávala a hned je člověku líp
a jak píšeš, lidi se nezmění ale je to smutný ![]()
@Alčák1 píše:
@me2dova @Eliezer když už píšeme zážitky těhotných žen, mám taky jednu nebo spíš moje mamka. Bydlíme cca 80km od Prahy a tak se tam dostaneme jednou max.2× do roka. Pře 2 měsíci dostala mamka k narozeninám lístky do Národního divadla. Samozřejmě tam byla poprvé / já ani jednou/ a tak měla oči na vrch hlavy a vyprávěla nám, jak je to tam nadherný atd… a pak začala. No normálně mě naštvalo, že o přestávce narvaný záchody a jak tak stojím v té dlouhé frontě, ohlédnu se za sebe a dvě ženský za mnou a za nimi stojí mladá ženská s pupkem chudák snad před porodem, kroutí se tam. Tak jsem rozrazila tu frontu / moje maminka není zrovna žádný drobeček ale fortelná ženská z vesnice s dobrým srdíčkem/ a chňapla jsem ji za ruku, táhnu ji na začátek fronty, rozrazím dveře na WC a říkám 2 ženským, které čekaly až se uvolní WC a těm do fronty - rázně aby mě slyšely :,, no tak ženský, snad tady nejprve pustíme paní s bříškem a pak půjdeme my ne???." Hned na to byly ženský samá ochota a - no jistě, pojďte mladá paní… jo, jakmile se nezastane jeden člověk, ostatní nevidí, neslyší - asi nějaký pud sebezáchovy či co
Promin, tak presne toto je situace, kdy pomoc a prednost na miste nebyla. To, ze se v divadlech stoji fronta celou prestavku je zcela normalni, neni to zadna mimoradna situace. Pani si mela zhodnotit, zda to vzhledem ke svemu stavu zvladne a nebo zustane doma.
@Alčák1 Lezici pan na chodniku a prochazejici lide jsou ovsem sila. I kdyby mel clovek strach s panem manipulovat, tak zachranku by zavolat mel kazdy. Toto je moc smutne.
@Cuddy píše:
Promin, tak presne toto je situace, kdy pomoc a prednost na miste nebyla. To, ze se v divadlech stoji fronta celou prestavku je zcela normalni, neni to zadna mimoradna situace. Pani si mela zhodnotit, zda to vzhledem ke svemu stavu zvladne a nebo zustane doma.
přesně tak, navíc by mi to bylo blbé že se mě někdo musí zastávat, snad mám pusu…
@Nafrněná píše:
přesně tak, navíc by mi to bylo blbé že se mě někdo musí zastávat, snad mám pusu…
Ano, mne by to bylo take velmi neprijemne, kdyz by me nekdo chytnul za ruku a vynucoval mne prednost.
To je opravdu strašný takový přístup ![]()
Já mám podobnou příhodu, v létě jsme jeli nakoupit a v protisměru sebou švihla na zem starší paní, málem jí přejelo auto jen tak tak se jí vyhlo. S přítelem jsme hned zastavili a vyskočili z auta, po chvíli přiběhla i paní z protijedoucího auta a všichni jsme jí zvedali, byla celá krvavá ale dobrý pocit z toho že jsme někomu pomohli nás všechny za chvíli přešla potom co jí z kabelky vypadla skoro celá vypitá vodka a lahváč ![]()
Musím říct že v tu chvíli bych jí tam nejradši nechala ležet a dobře jí tak ![]()
No já nevím jak to je v Praze, já byla ve 4 měsíci a moc často jsem nechodila a byly jsme pozváni od podniku od manžela do Karlínského divadla na Carmen. Samozřejmě že ve 4 měsíci na mě nebylo nic vidět. Před přestávkou se mi strašně chtělo, než jsem se dostala z balkónku přes lidi ven už tam byla docela fronta a když jsem poprosila ženský před sebou, že už to nevydržím a jestli by mě pustily, koukaly na mě jako na exota a se slovy - si počkejte my tu taky musíme čekat mě jaksi nikdo nepustil. Nezbylo mi nic jiného než se počůrat nebo vyběhnout ven
no vyběhla jsem zpocená se skříženýma nohama před Karlínské divadlo a vyčůrala se u toho sloupu, co tam jsou ty plakáty- co zrovna hrají
sice si pár kolemjdoucích a lidí co pokuřovali prohlédlo mou zadnici ale co jsem měla dělat???
Taky jsem zažila něco podobného a bylo to dokonce na vesnici, kde se všichni znali, takže to opravdu neplatí jenom pro města. Jeli jsme s manželem na jednání a na silnici za zatáčkou s sebou na zemi škubal chlap a vedle něho kolo. Skoro jsme ho přejeli, jak to bylo hned za zatáčkou a my to nečekali. Hned jsme zastavili a šli mu pomoct. Já jsem volala záchranku a manžel zjišťoval, jak na tom pán je. V první chvíli jsem myslela, že ho něco srazilo, ale dostal epileptický záchvat a spadl při tom z kola. Docela se při tom pomlátil, ruce, nohy, trochu obličej… Kolem taky spousta čumilů a nikdo mu nepomohl, jen koukali. Až když jsme přišli my a volali záchranku, tak najednou kolem spousta lidí a mobily u ucha a volali taky
. A nejvíc mě dostali nějací dva pánové, kdy jeden říká „jo, to je Franta, on se vždycky opije a pak padá z kola.“ A druhý mu na to říká „Že ne, že je epileptik a ten záchvat má každou chvíli…“
Ale nikdo z těch rádoby kamarádů nepomohl.
A druhý případ, kdy jsme volali, ale tentokrát policii byl, když jsme na dálnici potkali auto v protisměru. Bylo to v noci kolem druhé ráno, takže nikde nikdo, dálnice úplně volná. Manžel rád jezdí v levém pruhu, protože tolik nedrncá… no a najednou proti nám světla, která se rychle blížila. Naštěstí nám to včas došlo, ale uhnuli jsme celkem jen tak tak v té rychlosti. Hned jsme volali, tak doufám, že ho včas chytli a nic se nestalo. Naštěstí tou dobou tam opravdu bylo minimum aut.
@Zupa jo je to k naštvání s opilcema
ale zase na druhou stranu seš taky dobrá, že si šla pomoc ![]()
Jé holky, teď zrovna napsala kamarádka co pracuje v Praze v Parapleti, že ji málem ušlapaly v metru na Můstku - no hele zkopíruju to, jak to píše
Právě mi moji pražští spoluobčané skoro zlomili mou krasnou nozku v metru…nejen ze me z toho metra jakysi nadržený hloucek pomohl tak, že moje noha zustala zaklinena mezi metrem a nastupistem, ale misto toho aby mi nekdo pomohl ze země, se preze mě valil dal se slovy je ona zakopla…grrr mustek a pak jí tady kamarádky píšou jak je to strašný a jestli je v pořádku, tak píše
Modřiny, odřeniny a spis lehky sok…noha boli, je nateklá a odřená ale chodim na ní
opravdu nebezpečný dopravní prostředek ![]()
@Alčák1 mno spíš nebezpečný dav… se mi taky stalo na koncertě Lucie v Plzni na Lochotíně před x-lety…v životě sem nebyla rychlejš na nohou než tehdy…jinak by mě ušlapali…hlavně, že je kámoška v pořádku ![]()
@Alčák1 píše:
No já nevím jak to je v Praze, já byla ve 4 měsíci a moc často jsem nechodila a byly jsme pozváni od podniku od manžela do Karlínského divadla na Carmen. Samozřejmě že ve 4 měsíci na mě nebylo nic vidět. Před přestávkou se mi strašně chtělo, než jsem se dostala z balkónku přes lidi ven už tam byla docela fronta a když jsem poprosila ženský před sebou, že už to nevydržím a jestli by mě pustily, koukaly na mě jako na exota a se slovy - si počkejte my tu taky musíme čekat mě jaksi nikdo nepustil. Nezbylo mi nic jiného než se počůrat nebo vyběhnout venno vyběhla jsem zpocená se skříženýma nohama před Karlínské divadlo a vyčůrala se u toho sloupu, co tam jsou ty plakáty- co zrovna hrají
sice si pár kolemjdoucích a lidí co pokuřovali prohlédlo mou zadnici ale co jsem měla dělat???
Kdyzbys me poprosila, tak bych te samozrejme pustila. Ale divadlo je v tomto slozite, pokud bych trvala na divadle a mela sebemensi zdravotni komplikace, brala bych lozi, ze ktere mohu kdykoli odejit. On staci hloupy kasel a clovek si prozije horke chvilky. Do rady bych si tehotna, co chodi co chvilku na zachod, rozhodne nesedla, predstaveni bych odmitla.
Já jsem jednou dostala na facebook docela zajímavý video, škoda, že už ho nenajdu
a na tom videu bylo vidět, jak se lidé chovají jako ovce aniž by přemýšlely
Šel po ulici figurant a ten něco udělal - už si nepamatuju přesně- něco obcházel aniž by musel a lidé co šly za ním ho okamžitě následovaly a ti lidé co šly za těma lidma následovali ty lidi před sebou. Z cca 10 lidí jen 1 člověk na ně koukal jako na cvoky a šel rovně, stádo nenásledoval. Takže jde o to, že lidé se nechají strhnout v davu a nepřemýšlí u toho.
Hlavně že se kamarádce nic nestalo, asi bych panikařila z toho, že se pak zavře metro a rozjede se a já bych měla nohu někde mezi
ale asi jsou tam kamery.