Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj lidi,
mozna vice lidi maji podobnou situaci. A ne ze bych cekala konkretni radu, spis se potrebuji vypsat. Mozna mate stejne pribehy, alespon se podelime a ulevi se nam. Ja vim, ze to nejde vyresit nijak nez asi odstehovanim.
Mam 3m mimino a sousedi 2 leteho chlapecka. Ja mam teda trochu jinou predstavu jak se maji chovat deti ve dvou letech i kdyz je to asi problem rodicu. Ale neustaly vriskot, dupani jako kdyz beha slon, hazeni hracek o zed mi prijde moc. A kdyz k nim prijde navsteva jako dnes, tak je to uplne na
Cely rano to byl takovy bordel, ze svoje mimino jsem musela ulozit spat v kuchyni (mame 1+1), jinak by neusnul. Ted asi sli spat tyto deticky a ja si hraju s myslenkou, ze zapnu jim hudbu a plny pecky a pujdu se projit. Ale asi to neudelam, protoze z druhe strany mame sousedi, slusny mlady par a vuci nim by to nebylo fer.
2× jsme u nich byly, jednou deti delali kraval v 23 vecer a to jsme nevydrzeli, moc to nepomohlo. Teda jsem slysela jak ona jim rika „deti budte ticho“, ale detem to bylo fuk a vesele pokracovali dal. Ja nerikam, ze je ma mlatit, ale snad nejaky vliv by ne ne mit mela. Vlastne dite sousedky, co obcas bere na hlidani, po tom nic chtit nemuzu. Jeho otcim huli nam pod balkonem a pousti psa aby se vys..l na ten balkon a kdyz jsem napocitala u nich na balkone 13 kupek sami-vite-ceho jsem pochopila, ze s nima domluva nebude. Pritom mam stesti, ze nas malej je klidny a v noci nerve.
Ale celkem premyslim nad tim, ze pravidlo nocniho klidu 22-6 je asi pro debily, aby to bylo alespon nejak regulovatelne. Protoze jinak slusny clovek se chova slusne cely den. Ja nevim, ja jsem vzdy tlumila po vecerech telku, protoze jsem chapala, ze maji mimino, a kdyz se mu rezali zubu nebo sousedka praktikovala vychovne vyrvani, tak mi ji bylo lito, protoze jsem s ni soucitila a rikala jsem si, ze chudak se moc nevyspi. A kdyz mase v noci se probouzelo, jsem se vzdy ho snazila zacpat dudlikem behem prebalovani aby nebudilo to jeji. Nejaka ta sebereflexe mi rikala, ze az ja budu mit ditko, bude take mit pochopeni, ale h…o. Je to cim dal horsi.
Bud se ostehuji anebo az malej poroste, tak mu koupim vuvuzelu a bubny, at rozviji hudebni sluch, zatimco ten vedle bude potrebovat udelat ukoly. ![]()
Hmmm, na to asi moc rad není. Leda jak píšeš, odstěhovat se…
Ale počkej, až bude mít tvoje dítě 2 roky. Pak tě ty představy o tom, jak by se mělo dvouleté dítě chovat, hodně rychle přejdou.. ![]()
Naprosto chapu.nasi sousedi sice dite nemaji, ale chovaji se jako hovada. mejdany, hluk,bordel.taky tam litam, ale smějí se mi. hledame proto bydlení na venkove. hypoteka jako krava a posloucháte kdo kde heka a rusi nocni klid…uz fakt ne.
No můj dvouletý taky někdy do 21.hod běhá, u nás to rachot nedělá ale sousedka si furt stěžuje že to jsou rány jako prase…
bohužel, on neběhá schválně ale nejde potichu na záchod a potichu ze záchodu jen aby tak zamindrákovaná ženská byla v pohodě
jsem se zase rozčílila ![]()
slušně je popros jestli by to nemohli nějak utnout, jinak smůla no, děti jsou děti, až budeš mít dvouleté ty tak třeba budeš mluvit jinak… ono stačí ať se projíždí na odrážedle a může to u sousedky vypadat jak kdyby projížděl tank ![]()
@Kocicule
Promiň, ale to, že dvouleté dítě křičí a běhá mi přijde úplně normální… ![]()
Odhlučnění zdi, kterou máte se sousedy by nebylo řešením, když teda je to tak hrozné? ![]()
Tak se odstěhuj nejlépe někam na samotu do baráčku už jsem četla plno diskusí na podobné téma. Prostě pokud bydlíš v paneláku musíš i počítat s tím že úplný ticho nebude. Vždycky se něco najde.Bud ráda za to že máš hodné miminko a až mu budou dva roky tak si vzpomen na sousedku ![]()
@Kocicule
já jen doufám, že náš soused má pochopení, protože když se kluk snaží chodit, jsou to asi taky rány.. Ale jako krotim ho a ráno nebo večer má smolíka
njn, neuděláš nic, pokud neruší noční klid, nic s tim nezmůžete. Bohužel je dost takových, co si myslí, že můžou všechno..
@lovesmile,
ano, je to tak. Já jsem měla také velké problémy se sousedy pod náma. Vadilo jim úplně vše, bylo to hrozné. Syn přitom nebyl nijak extrémně divoké dítě, prostě normální dítě jako všechny ostatní.
Podívej, my bydlime na domě, ale i tak sousedy lituji. Máme děti tři, výchovu přísnou a ten prostřední je prostě neutahatelny rvoun. Lítá po domě, jeci, dupe, zpívá..my jsme z toho na mrtvici. Nepomáhá nic. No nezabiješ ho. A to jsou mu čtyři pryč. Tak jsme koupili chalupu hluboko v lesích a tam může jecet, až se hory zelenaji, my sedíme na terase a je nám to fuk. Třeba je sousedovic dítě podobné. Jo a perla..ten náš je ve školce zlaticko, miláček všech učitelek, hodný a rozumný chlapeček a doma…
asi tak no..se prestehujte, však už vám beztak 1+1 nemůže stačit
![]()
No, máš tříměsíční, počkej až bude mít dva roky, a na to, že by mělo chodit potichu a neházet hračkama ti bude zvysoka kašlat. Na to se připrav.
Něco jiného je dělat hluk v noci (pokud to není fakt dítko co ho něco bolí, nebo má zlé sny, a řve a řve, máš ho vyhodit z okna? Asi těžko)Návštěvy snad nemají každý den.
Jako u nás je taky bugr, mám děti dvě, malé, a jak se nedá jít ven, tak je to masakr, že bych je nejradši někomu věnovala za odvoz. Když můžem být venku, jsme, taky nemám ráda kravál.
Buď s eodstěhuj, nebo zkuste odhlučnit zdi. My máme taky z jedné strany papírové, od sousedů je slyšet i běžný hovor, tak o tom uvažuju.
@Kocicule,
určitě vám to nedělají naschvál. Ono je to těžké, až bude tvůj malý starší, tak to poznáš sama, že to není jednoduché. Děti jsou prostě děti a přivázat je k topení nemůžeš.
No vite, s tim bouchanim ja nemyslim to tak ze dite nema chodit a je jasne, ze potichu to nebude, nad nami take mame trilete ditko a jsou to take rany. Ale tohle je extrem. Asi spolu s vriskotem a hazenim hracek to zni jinak a obzvlast vecer, kdyz mam ukladat to svoje ![]()
@andelka83 my budem muset odhlučnit zeď v obýváku - nová sousedka u toho tak řve, že vzbudí i nás, dospělé ![]()
@Kocicule píše:
Ahoj lidi,mozna vice lidi maji podobnou situaci. A ne ze bych cekala konkretni radu, spis se potrebuji vypsat. Mozna mate stejne pribehy, alespon se podelime a ulevi se nam. Ja vim, ze to nejde vyresit nijak nez asi odstehovanim.
Mam 3m mimino a sousedi 2 leteho chlapecka. Ja mam teda trochu jinou predstavu jak se maji chovat deti ve dvou letech i kdyz je to asi problem rodicu. Ale neustaly vriskot, dupani jako kdyz beha slon, hazeni hracek o zed mi prijde moc. A kdyz k nim prijde navsteva jako dnes, tak je to uplne naCely rano to byl takovy bordel, ze svoje mimino jsem musela ulozit spat v kuchyni (mame 1+1), jinak by neusnul. Ted asi sli spat tyto deticky a ja si hraju s myslenkou, ze zapnu jim hudbu a plny pecky a pujdu se projit. Ale asi to neudelam, protoze z druhe strany mame sousedi, slusny mlady par a vuci nim by to nebylo fer.
2× jsme u nich byly, jednou deti delali kraval v 23 vecer a to jsme nevydrzeli, moc to nepomohlo. Teda jsem slysela jak ona jim rika „deti budte ticho“, ale detem to bylo fuk a vesele pokracovali dal. Ja nerikam, ze je ma mlatit, ale snad nejaky vliv by ne ne mit mela. Vlastne dite sousedky, co obcas bere na hlidani, po tom nic chtit nemuzu. Jeho otcim huli nam pod balkonem a pousti psa aby se vys..l na ten balkon a kdyz jsem napocitala u nich na balkone 13 kupek sami-vite-ceho jsem pochopila, ze s nima domluva nebude. Pritom mam stesti, ze nas malej je klidny a v noci nerve.
Ale celkem premyslim nad tim, ze pravidlo nocniho klidu 22-6 je asi pro debily, aby to bylo alespon nejak regulovatelne. Protoze jinak slusny clovek se chova slusne cely den. Ja nevim, ja jsem vzdy tlumila po vecerech telku, protoze jsem chapala, ze maji mimino, a kdyz se mu rezali zubu nebo sousedka praktikovala vychovne vyrvani, tak mi ji bylo lito, protoze jsem s ni soucitila a rikala jsem si, ze chudak se moc nevyspi. A kdyz mase v noci se probouzelo, jsem se vzdy ho snazila zacpat dudlikem behem prebalovani aby nebudilo to jeji. Nejaka ta sebereflexe mi rikala, ze az ja budu mit ditko, bude take mit pochopeni, ale h…o. Je to cim dal horsi.
Bud se ostehuji anebo az malej poroste, tak mu koupim vuvuzelu a bubny, at rozviji hudebni sluch, zatimco ten vedle bude potrebovat udelat ukoly.
POČKEJ AŽ BUDEŠ MÍT 2 LETÉ DÍTĚ
Názor hned změníš. Chci vidět jak udržíš v klidu dvouleté
leda že bys ho naučila létat a zacpala pusu roubíkem ![]()
Dojímají mne řeči o tom, že „až budeš mít dvouleté, sama uvidíš“. To může napsat jen ten, jehož děti se taky chovají jak urvané ze řetězu. I dvouleté dítě jde úplně v pohodě vychovat a zvládnout. Vím to z vlastní zkušenosti, i když ne s vlastním dítětem. A žádné sousedy opravdu nemusí zajímat, že někdo nezvládá své dítě uklidnit!!! Takhle mi dělat bordel vedle mého bytu, tak jim budu dělat naschvály tak dlouho, dokud jim to nedojde. Já vím, je to blbé, ale co s nima jiného. A tomu mladému páru bych vysvětlila jak se věci mají a poprosila je o kooperaci. Myslím, že by to té povedené rodince brzy došlo.